Yüzbaşı
09 Ekim 2001
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 23 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar laptoptan (lenovo y520) tv (lglf650v)'ye görüntü aktarmada sorun yaşıyorum, daha önce sorunsuz görüntü aktarımı yapabilirken ne oldu bilemiyorum ancak bilgisayardan tv'ye artık kablosuz görüntü aktaramıyorum. Hdmi ile bağlayınca ise aktarıyor.

1- Laptop ve tv aynı ağa bağlılar.
2- Miracast teknolojisi mevcut yani daha önce sorunsuz görüntü aktarılabilliyordu.
3- Tv bilgisayarı görüyor, bilgisayar da tv'yi görüyor bağlanıyor diyor ancak "bağlanılamadı" diyor ancak sorunun ne olduğu yazmıyor.

Şimdiye kadar yaptıklarım:
Laptopta 2 ekran kartı var intel olan kartın son sürücülerini yükledim, diğeri güncel zaten.
Ağları unut yapıp her iki donanımı tekrar aynı ağa bağladım .
Tv'deki wi-fi direct seçeneği ile tv'nin laptopa bağlantısına izin ver dedim. laptopta da bulunabilirlik özelliği açık.

Ancak sorunu çözemedim.
Hangi noktaları kontrol etmek gerekir acaba?
Samsun s81b tv ile yeni taşındığım ve elektirik tesisatını değiştirdiğim evde Kablo tV çıkışından elektirik akımı geçtiğine (hatta bu akım o kadar güçlü ki bir süre sonra ucundaki plastiği eritti) şahit oldum. Kablo Tv arızayı aradım baktılar ve tV hatta geri elektirik veriyor dediler. Ben de bunun için bir kaç deneme yaptım ve fişten çekiliyken temas yerinden elektirik atlaması görünmüyor, ancak fişi takınca sanki elektirik akımı geçiyor. Samsung teknik sevisi aradım, Tv nin anten çıkışından elektirik vermesi mümkün değil diyolar. Ama veriyor sonucuna ulaştım yaptığım denemeler sonucu. Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir. Elektirk tesisatında hata olabilir mi? (bu arada kablotv çalşıyor ancak 5 dkka takılı kaldığında tv çıkışındaki ucun baya ısındığını gördüm ,yanma olasılığına karşı kablotv yi bağlamadım)
Tv bölümüne taşıdım. silinebilir
daha önce de yazdım konuyu ama yanlışlıkla dahili bileşenlere olmuş neyse sorunum şu ki monitörün refresh rate bi ara bilgisayarı kapatıp açarak 60 hz ye düştü, refresh rate için sabitleyen bi program kullanmıyordum sorunu yaşadıktan sonra kullandım ama çözüm olmadı normalde 1024*768 te 120 hz de kullandığım monitör niye 60'a kitlendi ve windowsta 120 hz ye ayarlı gözükse de hala 60hz de gözümü rahatsız etmeye devam ediyor olabilir yardımlarınızı bekliyorum.ekran kartım radeon 9800 pro saphire
not: sürücüleri yükleyip kaldırdım değişen bişi olmadı.
monitörüm philips 109P4 driverları yüklü geçen gün sistemi açıp kapadıktan sonra refresh rate 60 olarak açılmaya başladı ve ben 120 de kullanıyordum normalde özelliklerden değiştirmeye çalıştığımda refresh rate i görünürde 120 getirmişim gibi görünüyor ama ekrandan extra controlsde 60 görünüyor gerçekten de titreme hala devam ediyor driverları kaldırıp tekrar kurdum hem ekran kartının hem monitörün ama değişmedi.Acaba neden yazılım değil de donanım olabilir mi ?
elimde jpg formatında scan edilmiş dökümanlarım var benim bunları worde yazı karakteriyle aktarmam gerekiyor pdf dönüştürücüm işe yaramıyor önce resimleri pdf ye çeviriyorum ancak resim şeklinde aktarıyor ve pdf den worde de resim şeklinde aktarıyor.Bunu çözebilen bir program var mı ?
not :acrobat 7 ve bcl drake pdf dönüştürücü programlar yüklü sistemde
çevrede kime ait olduğunu bulamadığım bi wireless mevcut bu wireless+ kendi bağlantımı kullanarak download u arttırabilir miyim?
mümkünse nasıl?
crashday de oyuna giriş ekranı ile yüklemeler sırasında abartısız 5-10 dakika arası bekliyorum bu da oyunu açmaya üşendiriyor sistemimle mi alakalı bu durum yoksa exe dosyasını ayrıca kopyalayarak çalıştırdığım için midir bu sorun?
sistem amd 2500,512 ram,ati 9800 pro
sistemi formatlayıp yeniden yükledim tabii emule ü de daha öncekinden config klasörünü kopyalayıp yeni yüklediğime yapıştırdım ama kredilerim gitmiş clients met dosyaları falan hepsi halaa duruyor ama bir türlü kredilerim eskisi gibi olmuyor.Çözüm bilen var mı?
2.sorum da sisteme ağ olarak kurmak için yapılandırdım sonra bütün yüklediklerim tcp ip ayarlarını kaldırdım ancak sanki sitem hala bir ağın parçasıymış gibi açılıyor halbu ki bütün network sistemini ve donanımlarını kaldırıp tekrar yükledim bunu nasıl düzeltirim
makineyle fotoğraf çektiğimde bazen çok net görüntü alıyorum bazense bulanık oluyor görüntü bu makine el titremesine bu kadar hassas mı yoksa bendeki versiyonu mu öyle makine abd den alınma "cybershot p 93a"
Hakkında
Konum: ankara
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Mesaj Sayısı: 349
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 462
İkinci El Bölümü Mesajları: 77
Konularının görüntülenme sayısı: 52.958 (Bu ay: 77)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.