Şimdi Ara

Tükenmez Kalem Mekanizma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski bi yazımdı ekliyeyim;
    Aynı düğmeye bir basarız kalem ucu açılır, yine basarız kapanır. Bunu mekanik olarakhttps://forum.donanimhaber.com/pnomatik-tek-dugme-iki-islev--123863401#124330906 şeklinde yaparız. Peki bu mini mekanizma nası çalışır?

    3 önemli kısım vardır. Biri kalemin bünyesine içten açılmış kanallar. Mesela 8 kanal varsa 4 ü kör yani kısa bir kanal, diğer 4 ü de boyuna uzun kanaldır. Diğer parça basma düğmesidir. Altında dişlili bir kısım vardır ki bu dişliler 3. parça olan en alt parçanın en üstündeki dişlilerle öpüşür. 2. parça hem dönmeyecek şekilde sabit hem de yukarı aşşağı hareketli.

    Anlaşıldığı gibi tükenmez kalem çalışmasını bu 3. parçanın bir kör kanala bir de açık kanala girmesi sağlar. Kanala 3.parçanın girmesi parça kenarındaki kamalar sayesindedir. Bu kanallar bir kapalı bir açık sıralanmıştır. Peki bir kanaldan çıkıp nasıl diğerine giriyor? Kanaldan çıkması kolay, 2. parça dediğimiz düğme kısmına basınca 3. parça aşşağıya inmiş ve kanaldan rahatlıkla çıkmış oluyor. Peki nasıl diğer kanala girer? Kafamıza göre döndürsek hem hangi kanala rasgeleceğini bilemeyiz hem de ek bir iş çıkar.

    2 ve 3 arasındaki dişlilerin aldığı bir pozisyon vardır. Bu dişliler birbirine uygun pozisyonda durmaz. Dişliler üst üste gelince dişler birbirine oturmak için hareket isterler. Bu istek 3. parçanın kanaldan çıkar çıkmaz dönmesiyle karşılanır. 2.parça ise dönemeyecek şekilde kanallardadır. Yani düğmeye basarken kanalda dönemeyen 3.parça aşşağıya doğru dişlilerin birbirine oturmadığı halde iner. Kanaldan çıkar çıkmaz dişliler oturur ve küçük bir dönme olur. Bu dönme 3. parçanın kanallara giren "kama" diyebileceğimiz kısmını iki kanal ortasına atar. Kanal ve 3. parça kaması uygun şekilde sivriltilmiş birbirini kapacak geometridedir. Yani kanal ve kama üst üste gelinde anında sivri kısımlar yol vererek diğer kanala kamayı çeker.

    Tükenmez kalem çalışırken içindeki bir parça (3.parça) devamlı olarak dönmektedir. Sanıldığı gibi yukarı aşşağı biten bir hareket değil aynı zamanda devamlı aynı yönde bir dönme vardır.https://static.vidivodo.com/vidivodo...052_iphone.mp4
    https://www.vidivodo.com/basmali-kalemler-nasil-calisir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 7 Haziran 2017; 0:17:12 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.