Şimdi Ara

Tuhaf bir matematik sorusu (beynim yandı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
2
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Tuhaf bir matematik sorusu (beynim yandı)

bir bakın arkadaşlar cevap c

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam gelmez yaaa salla .......... demeyelim, çözelim.

Sana diyor ki 255 altını keselere öyle bir dağıt ki istediğim herhangi bir sayıyı maksimum n kadar kese vererek elde et. Şimdi şöyle düşünelim yalnız 1 altın bulunan bir kese kesin olmalı çünkü 1'i isterse başka bir şansımız yok. Aynı şekilde yalnız 2 altın bulunan bir kesede mutlaka olmalı çünkü 2'yi isterse başka bir şansımız yok. O zaman 2 kesemiz belli 1 ve 2. Farkedersen 3 altın bulunan bir keseye ihtiyacımız yok çünkü 1 ve 2 altın bulunan keseleri veririz 3'ü isterse. Ozaman atladık 4 koyduk çünkü 1 ve 2'den 4 yapma şansımız yok. O zaman keselerimiz 1,2,4.. diye gidiyor. Burdan 5,6,7 elde edebiliyoruz ama 8 elde edemiyoruz o zaman bir sonraki keseye 8 altın koymak zorundayız. Etti 1,2,4,8. Burdan da 15'e kadar her sayıyı elde etme şansımız var. O zaman bir sonraki keseye 16 koymalıyız başka şansımız yok. 1,2,4,8,16. Olayı kaptın umuyorum. 1,2,4,8,16,32,64,128 diye tamamlıyoruz keselerimizi toplamları da tam 255 etti zaten şansa bak :))

Edit: daha matematiksel ifade edicek olursak dizimiz 2^(n-1)
  • Hocam gelmez yaaa salla .......... demeyelim, çözelim.

Sana diyor ki 255 altını keselere öyle bir dağıt ki istediğim herhangi bir sayıyı maksimum n kadar kese vererek elde et. Şimdi şöyle düşünelim yalnız 1 altın bulunan bir kese kesin olmalı çünkü 1'i isterse başka bir şansımız yok. Aynı şekilde yalnız 2 altın bulunan bir kesede mutlaka olmalı çünkü 2'yi isterse başka bir şansımız yok. O zaman 2 kesemiz belli 1 ve 2. Farkedersen 3 altın bulunan bir keseye ihtiyacımız yok çünkü 1 ve 2 altın bulunan keseleri veririz 3'ü isterse. Ozaman atladık 4 koyduk çünkü 1 ve 2'den 4 yapma şansımız yok. O zaman keselerimiz 1,2,4.. diye gidiyor. Burdan 5,6,7 elde edebiliyoruz ama 8 elde edemiyoruz o zaman bir sonraki keseye 8 altın koymak zorundayız. Etti 1,2,4,8. Burdan da 15'e kadar her sayıyı elde etme şansımız var. O zaman bir sonraki keseye 16 koymalıyız başka şansımız yok. 1,2,4,8,16. Olayı kaptın umuyorum. 1,2,4,8,16,32,64,128 diye tamamlıyoruz keselerimizi toplamları da tam 255 etti zaten şansa bak :))

Edit: daha matematiksel ifade edicek olursak dizimiz 2^(n-1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eels -- 13 Aralık 2017; 21:51:15 >

• Lannister always pay his debts

• Eels kullanıcısına yanıt
    Çok iyi anladım hocam teşekkür ederim

• Olusan torbalarin elimde yeteri kadar torba var 255 e kadar gitmem lazim , 1derse diye 1 , 2 derse diye 2 , 2+1=3 , 4 de olmali , .... torbalarin toplamlari hep olusuyor formulu 2^n/2 den, geliyor n yerine 8 e kadar gider n=8 icin, 128 onceki toplarla 255 olusur

Tuhaf bir matematik sorusu (beynim yandı)

• Hangi kitap bu

• Hangi yayın bu ?

• netmaster1903 N kullanıcısına yanıt
    Haxron H kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de merak ettim bilmiyorum bana soran kişiye de başkası hatta o kişiye de baskası sormuş sanırım, o yüzden yayını bilen yok

• quote:

Orijinalden alıntı: birgaripfonksiyon

Hocam ben de merak ettim bilmiyorum bana soran kişiye de başkası hatta o kişiye de baskası sormuş sanırım, o yüzden yayını bilen yok

Hahaha

• birgaripfonksiyon B kullanıcısına yanıt
    Ilginç bi yayına benziyor joffrey filan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haxron -- 13 Aralık 2017; 23:2:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.