Bildirim
Tuhaf bir matematik sorusu (beynim yandı)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Hocam gelmez yaaa salla .......... demeyelim, çözelim.
Sana diyor ki 255 altını keselere öyle bir dağıt ki istediğim herhangi bir sayıyı maksimum n kadar kese vererek elde et. Şimdi şöyle düşünelim yalnız 1 altın bulunan bir kese kesin olmalı çünkü 1'i isterse başka bir şansımız yok. Aynı şekilde yalnız 2 altın bulunan bir kesede mutlaka olmalı çünkü 2'yi isterse başka bir şansımız yok. O zaman 2 kesemiz belli 1 ve 2. Farkedersen 3 altın bulunan bir keseye ihtiyacımız yok çünkü 1 ve 2 altın bulunan keseleri veririz 3'ü isterse. Ozaman atladık 4 koyduk çünkü 1 ve 2'den 4 yapma şansımız yok. O zaman keselerimiz 1,2,4.. diye gidiyor. Burdan 5,6,7 elde edebiliyoruz ama 8 elde edemiyoruz o zaman bir sonraki keseye 8 altın koymak zorundayız. Etti 1,2,4,8. Burdan da 15'e kadar her sayıyı elde etme şansımız var. O zaman bir sonraki keseye 16 koymalıyız başka şansımız yok. 1,2,4,8,16. Olayı kaptın umuyorum. 1,2,4,8,16,32,64,128 diye tamamlıyoruz keselerimizi toplamları da tam 255 etti zaten şansa bak :))
Edit: daha matematiksel ifade edicek olursak dizimiz 2^(n-1)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eels -- 13 Aralık 2017; 21:51:15 >
-
Lannister always pay his debts
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok iyi anladım hocam teşekkür ederim
-
Hangi kitap bu
Hangi yayın bu ?
Hocam ben de merak ettim bilmiyorum bana soran kişiye de başkası hatta o kişiye de baskası sormuş sanırım, o yüzden yayını bilen yok
quote:
Orijinalden alıntı: birgaripfonksiyon
Hocam ben de merak ettim bilmiyorum bana soran kişiye de başkası hatta o kişiye de baskası sormuş sanırım, o yüzden yayını bilen yok
Hahaha
Ilginç bi yayına benziyor joffrey filan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haxron -- 13 Aralık 2017; 23:2:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hocam gelmez yaaa salla .......... demeyelim, çözelim.
Sana diyor ki 255 altını keselere öyle bir dağıt ki istediğim herhangi bir sayıyı maksimum n kadar kese vererek elde et. Şimdi şöyle düşünelim yalnız 1 altın bulunan bir kese kesin olmalı çünkü 1'i isterse başka bir şansımız yok. Aynı şekilde yalnız 2 altın bulunan bir kesede mutlaka olmalı çünkü 2'yi isterse başka bir şansımız yok. O zaman 2 kesemiz belli 1 ve 2. Farkedersen 3 altın bulunan bir keseye ihtiyacımız yok çünkü 1 ve 2 altın bulunan keseleri veririz 3'ü isterse. Ozaman atladık 4 koyduk çünkü 1 ve 2'den 4 yapma şansımız yok. O zaman keselerimiz 1,2,4.. diye gidiyor. Burdan 5,6,7 elde edebiliyoruz ama 8 elde edemiyoruz o zaman bir sonraki keseye 8 altın koymak zorundayız. Etti 1,2,4,8. Burdan da 15'e kadar her sayıyı elde etme şansımız var. O zaman bir sonraki keseye 16 koymalıyız başka şansımız yok. 1,2,4,8,16. Olayı kaptın umuyorum. 1,2,4,8,16,32,64,128 diye tamamlıyoruz keselerimizi toplamları da tam 255 etti zaten şansa bak :)) Edit: daha matematiksel ifade edicek olursak dizimiz 2^(n-1) |
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X