Şimdi Ara

Tüfek, mikrop ve çelik hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kitap bu arkadaşlar, elimde şuan var. Fakat aşırı kalın bir kitap, 600 küsur sayfası var. Satın almadım, eskilerden evde buldum kitabı.

Kalın olduğu için tereddüt ettim okumakta, okuyan bilen varsa yorumlarınızı bekliyorum...

• Ben 357. sayfa okumayı bıraktım. Başta cidden güzel başladı ve konular ilgimi çekti. Fakat daha sonra bana okuması sıkıcı olan konular geldi ve bıraktım. Kitap genel anlamda pek sürekleyici sayılmaz ama kişisel gelişim için sıkıcı da olsa tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sweetnothing -- 5 Mayıs 2014; 23:18:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sweetnothing

Ben 357. sayfa okumayı bıraktım. Başta cidden güzel başladı ve konular ilgimi çekti. Fakat daha sonra bana okuması sıkıcı olan konular geldi ve bıraktım. Pek sürekleyici sayılmaz fakat kişisel gelişim için sıkıcı da olsa tercih edilebilir.

Teşekkürler,

peki çok çok genel anlamda neyi anlatıyor, okuduğun yere kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cin

quote:

Orijinalden alıntı: sweetnothing

Ben 357. sayfa okumayı bıraktım. Başta cidden güzel başladı ve konular ilgimi çekti. Fakat daha sonra bana okuması sıkıcı olan konular geldi ve bıraktım. Pek sürekleyici sayılmaz fakat kişisel gelişim için sıkıcı da olsa tercih edilebilir.

Teşekkürler,

peki çok çok genel anlamda neyi anlatıyor, okuduğun yere kadar.

Okuyalı uzun süre oldu fakat yanlış hatırlamıyorsam Yali diye bir adamın sorusuyla başlıyordu. İnsanlık tarihin afrikada başladığı buna rağmen avrupa devletlerinin neden daha fazla geliştiği ( ilk insan, gelişimleri ve göçleri tarzı şeyler de var) Bu konularsa başlamıştı.

Bu kadarını söyleyebilirim çünkü cidden sıkılarak okudum aklımda pek yer etmemiş. Belki daha sonra yeniden okurum yanımda duruyor öyle. Konu başlıklarına bir göz at hoşuna giden kısımları okuyabilirsin çünkü konu bütünlüğü kitap genelinde yok. Cidden uzun kitap.

• sweetnothing kullanıcısına yanıt
    Cevabin icin tesekkurler, dikatimi ceken bolumleri okuyacagim galiba. Hic bu kadar uzun okumadim zaten, yarim kalir buyuk ihtimal.

• Tübitak bir dönem basmamıştı galiba kitabı ve bundan dolayı piyasada bulunmuyordu. Aksiyon dolu bir kitap beklentin varsa kesinlikle bu kitap o kitap değil. Aldığın yere geri koymanda fayda var :) Kitap başlıca bazı medeniyetler toplum içerisinde ilerlerken diğerleri aynı tarihte geride kaldılar sorusunun cevabını vermek amacıyla yazılmıştır. Birçok ülkeye ait coğrafi, tarihsel ve toplumsal özellikleri detaylı olarak anlatmaktadır. Okumanızı tavsiye ederim gerçekten bilgi dağarcığınıza birçok yeni bilgi ekleyecektir fakat aradığınız bu değilse kısa sürede sıkılmanız kaçınılmazdır. Umarım kitap hakkında yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi october27 -- 7 Mayıs 2014; 13:58:03 >
  • National Geographic'in aynı isimde üç bölümden oluşan belgeseli var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: october27

Tübitak bir dönem basmamıştı galiba kitabı ve bundan dolayı piyasada bulunmuyordu. Aksiyon dolu bir kitap beklentin varsa kesinlikle bu kitap o kitap değil. Aldığın yere geri koymanda fayda var :) Kitap başlıca bazı medeniyetler toplum içerisinde ilerlerken diğerleri aynı tarihte geride kaldılar sorusunun cevabını vermek amacıyla yazılmıştır. Birçok ülkeye ait coğrafi, tarihsel ve toplumsal özellikleri detaylı olarak anlatmaktadır. Okumanızı tavsiye ederim gerçekten bilgi dağarcığınıza birçok yeni bilgi ekleyecektir fakat aradığınız bu değilse kısa sürede sıkılmanız kaçınılmazdır. Umarım kitap hakkında yardımcı olabilmişimdir.

Yardimci oldunuz, tesekkur ederim.

Sıkılacagimi tahmin ettigim icin bazi ilginc bolumleri okuyup birakacagim.

• quote:

Orijinalden alıntı: skarabaslik

National Geographic'in aynı isimde üç bölümden oluşan belgeseli var.

Evet, kitabı arastirirken denk geldim, konusu idare eder, incelerim bir ara.

• quote:

Cevabin icin tesekkurler, dikatimi ceken bolumleri okuyacagim galiba. Hic bu kadar uzun okumadim zaten, yarim kalir buyuk ihtimal.

600 sayfayı biraz fazla abarttınız galiba ?
    Şahsen benim kitaplığımın ortalaması 550 sayfa falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtayd -- 7 Mayıs 2014; 19:47:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtayd

quote:

Bu tarzda hiç bu kadar fazla okumadım. Macera, aksiyon tarzı çok var 500-600. Yani sadece bu tarzda bu kadar kalın kitap okumadım yoksa sorun degil.

Ki yorumlar düsüncemi haklı çıkarttı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmtayd

quote:

Bu tarzda hiç bu kadar fazla okumadım. Macera, aksiyon tarzı çok var 500-600. Yani sadece bu tarzda bu kadar kalın kitap okumadım yoksa sorun degil.

Ki yorumlar düsüncemi haklı çıkarttı.

Tamam o zaman hocam :). Bence konusu ilginizi çekiyorsa okuyun. Uzun gelmez zaten eger ilgilendiğin bir konu ise..

• Kitabı okumak istemiştim ancak okuyacak vaktimin olmadığını bildiğimden ben de belgeselini izledim. Tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.