Şimdi Ara

Tudor büyük hoca olacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İşte hepinize inat tudor 2.0 dan maçı çevirdi hamleleriyle..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sayesinde maç döndü..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tecrübe edindiği takım keşke biz olmayız 2-3 sene sonra gelseydi evet dediğin olurdu.



    Büyük hocalık kolay bir şey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beamer kullanıcısına yanıt
    Futbolcu kalitesi diyordun, tutmayınca kadro oturmadıya döndün.



    İyi futbol oynamak için 1.5 - 2 sene lazımmış. Dalga mı geçiyorsun? 2 sene sonra Gomis 34, Muslera 33, Maicon 32, Mariano 33, Fernando 32, Yasin 32, Eren 32, Selcuk 34 yaşında olacak. Ve biz iyi futbol oynamaya başlayacağız öyle mi?



    Cidden komedi bu forum. Fatih Terim çok daha zor şartlarda, çok daha zayıf bir kadronun başında geldiğinde o 2 yılın sonunda eze eze 2 şampiyonluk , 2 süper kupa, CL’de çeyrek final oynamıştı. Şenol Güneş yine aynı şekilde. Hatta Türkiye’deki şampiyonlukların çoğu hocaların ilk geldikleri sezondur.



    Tudor geleli neredeyse 1 yıl olacak hala Başakşehir’den 4’er 5’er gol yiyor. Tudor olunca “eh 1.5-2 sene başarı beklememek lazım”. Bu takımdan 2 sene başarı gelmezse bir daha gelmez. Hayal dünyasında yaşıyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neverlate kullanıcısına yanıt
    Hayır ben hep aynı şeyleri söylüyorum da sen sadece cevap verebileceğin yerlerini anlayıp onun üzerinden yazıyorsun.

    Ben diyorum ki sistem oturması minimum 1-2 sene sürer, verdiğim örnekler de bunu doğruluyor zaten. Sistem oturması demek her sene aynı kadroyla oynamak demek değil, ne dedim Beşiktaş taa Bilic zamanından beri aynı futbolu üzerine koyarak oynuyor, Başakşehir 4 senedir aynı futbolu üzerine koyarak oynuyor aynı kadroyla mı oynuyor? Tottenham'ın kadrosu hep aynı mı o kadar oyuncu kaybetmelerine rağmen belli bir sistemleri var, gelen oyuncu uyum sağlıyor.

    Makineyi yaptıktan sonra eskiyen parçaların yerine yenisini koyarak devam ediyorsun. Önemli olan makineyi yapmak o da 2 ayda olmuyor.

    Oluyor diyorsan sana hayal aleminde mutluluklar dilerim. Evet Fatih Terim geldiğinde şampiyon oldu, o zamanki lig ile şimdiki bir mi? 5-6 sene öncesinden bahsediyorsun, bize rakip bile olamayacak bir Beşiktaş ve Başakşehir , 3 Temmuz'dan dolayı büyük güç kaybetmiş bir Fenerbahçe vardı. Galatasaray ve Fenerbahçe olmak üzere 2 şampiyonluk adayı vardı. Şu an bu ligde 4 tane güçlü şampiyonluk adayı var, aynı ligde mi oynuyoruz?

    Kaldı ki Fatih Terim de bir sistem oturtmadan yaptı bunları, oturtmuş olsa, ikinci sezon 4-4-2si çuvalladığında yana döne bir 10 numara ve Drogba'yı getirtip devre arası sistem değiştirmezdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 10 Aralık 2017; 17:52:5 >




  • Beamer kullanıcısına yanıt
    Önce oyuncu kalitemiz yok dedin. Olmadi.
    Sonra kadro oturmadi dedin. O da olmadi.
    Simdi somut olarak tanimayamadigin bir "sistem oturmasi" kavramindan bahsediyorsun.

    Besiktas Bilic zamaninda oynadigi sistemle alakasi olmayan bir futbol oynuyor. Bilic'in oynattigi futbol siyahsa, Günes'in oynattigi futbol beyaz. O kadar alakasiz yani. Git bir BJK'liye sor bakalim Bilic ve Senol Günes ayni futbolu mu oynatiyordu diye. Bir tarafiyla güler herhalde.

    Fatih Terim sistem oturmamis. Kime göre oturtmamis? DH forumu üyesi ünlü XXX'e göre mi? Fatih Terim'in o sene oynattigi sistemi sana en ince detayina kadar uzuuun uzun anlatirdim. Ama "sistem nedir" sorusuna bile cevap verebilecegini düsünmüyorum.

    Söylediklerin tutarsiz ve kalitesiz. Ciddiye alamayacagim hic kusura bakma.
  • neverlate kullanıcısına yanıt
    Senin de anlama kapasiten sınırlı demeyeceğim işine geldiği gibi. Anlayamadığından değil de haklı çıkamayacağını bildiğin için sadece cevap verebileceğin tarafından anlayıp mesajı ona göre cevap veriyorsun.

    Senin ciddiye almamana çok üzüldüm gerçekten, hayatımın amacı senin tarafından ciddiye alınmaktı çünkü. Bir de yazmış utanmadan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beamer

    Senin de anlama kapasiten sınırlı demeyeceğim işine geldiği gibi. Anlayamadığından değil de haklı çıkamayacağını bildiğin için sadece cevap verebileceğin tarafından anlayıp mesajı ona göre cevap veriyorsun.

    Senin ciddiye almamana çok üzüldüm gerçekten, hayatımın amacı senin tarafından ciddiye alınmaktı çünkü. Bir de yazmış utanmadan

    Zaten tartışma “cevap verebileceğim” kısımla alakalı. Gerisi konu dışı. Tudor’un başarısızlığına 3 ayrı bahane ürettin. Üçünü de savunamadın.



    Bugün biri çıkıp da Tudor’un 1.5-2 seneye ihtiyacı var derse ciddiye alınmaz hiç kusura bakma. Öyle bir futbol dünyası yok. O senin hayal dünyan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • neverlate kullanıcısına yanıt
    Gayet de savundum senin tatmin olmamış olmaman benim savunamadığım anlamına gelmez. Kadro kalitemiz rakiplerimize göre yetersiz, bunu peş peşe seri galibiyetler alırken de söylüyordum. Olsa olsa iyi bir ilk 11'imiz var denebilir, onun da sol kanadı yok, var mı? Sol beki var mı?

    Sen yeterli dedin, yeterli değil ama öyle olsa BİLE oturmamış bir kadro var ve bir kadronun oturması 1-2 ayda olacak bir şey değil, aklı başındaki her taraftar bu sezon dengesiz bir takım izleyeceğini biliyordu dedim. Şenol Güneş nasıl oturttu dedin, ben de dedim ki Şenol Güneş Beşiktaş ile 3. senesine giriyor, Bilic'in oturttuğu sistemin üzerine Şenol Güneş o oyunu da geliştirerek Beşiktaş'ı şu anki seviyesine getirdi.

    Kadro oturması ile sistem oturması benzer şeyler. Sistem oturunca kadronun bazı parçaları değişse de problem değil, takım aynı oyunu oynamaya devam eder. Sana diyorum ki Pochettino'nun Tottenham'ı 1 senede mi bu seviyeye geldi? CEVAP YOK. Guardiola yüzmilyon eurolar harcadı, ona rağmen geçen sene başarısız oldu. Bu seneki Manchester City ile geçen seneki aynı mı? CEVAP YOK. Klopp gibi bir adam 2 senedir Liverpool'da, hala istediği Liverpool'u görebiliyor muyuz? CEVAP YOK. Abdullah Avcı, 4 senedir Başakşehir'in başında ve 4 sene sonunda bu seviyeye geldi, 1. senesindeki Başakşehir ile şimdikinin seviyesi aynı mı? CEVAP YOK. Örnekler çoğaltılabilir.

    Ben Tudor'un 1,5-2 seneye ihtiyacı var demiyorum, herhangi bir teknik direktörün en az 1 seneye ihtiyacı var sıfırdan bir sistem oturtmak için diyorum. Tudor ya da Mudor fark etmez. Verilen örnekler çok daha tecrübeli ve Tudor'dan daha iyi teknik direktörler onlar bile 2-3 ayda sistem oturtamıyorken Tudor'dan bunu beklemek saçma.

    Klopp'un sözleri olay oldu ama haklı "Başkanım ve yöneticilerim Türk mantalitesinde olsaydı buralara gelemezdim"

    "Hem ekonomik hem de taraftar potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu görebiliyorsunuz ama bu potansiyeli açığa çıkaracak mantalite yok. Bir kere sabır gerek. Futbolda sabır ve felsefe gerekir. Türkiye'de bu yaklaşım gelişmeden çalışmak anlamsız olur."

    Tam olarak seni ve senin gibileri kast ediyor işte.




  • Herkes bilir ki adam olacak çocuk mokundan bellidir..

    Ferguson oynattığı oyun ve sistem ile gelecek vaad ettiği için ısrar edildi ve başarı geldi..

    Yine bir iskoç olan David moyes bırakın umut vermeyi içine mıçtığı için(tudor gibi) gönderildi..

    van Gaal çapsızında inat ettiler de ne oldu?


    İstikrar iyide ve güzelde olur.. yani artı da olur.. artı olunca üstüne koyar..

    Eğer hatada ve ekside inat edersen sürekli geriye gidersin.. bunun adı istikrar değil yanlışta inattır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExtrameBOY27 -- 10 Aralık 2017; 19:50:19 >
  • Beamer kullanıcısına yanıt
    Örneklerin konuyla baglantisi yok ki. Galatasaray zaten taraftari ve bütcesiyle her sene sampiyonluk hedefleyen bir kulüp. Basaksehir gibi 4 sene yapilanalim sonra sampiyonluga oynayalim diyemezsin. Öyle bir lüksün yok.

    Tottenham'a falan gitmeye gerek yok. Galatasaray'in son sampiyonluklarina bakalim.

    - 2005-2006 Eric Gerets geldigi sezon sampiyon oldu. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    - 2007-2008 Feldkamp geldigi sezonu tamamlayamadi. Yerine getirilen Cevat Güler takimi sampiyon yapti. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    - 2011-2012 Fatih Terim yine geldigi sezon sampiyon oldu. Kadro tamamen yenilenmesine ragmen ligin 10. haftasinda oturttugu 4-4-2 sistemi ile ligi domine etti. 2 sene yapilanma var mi ? Yok.

    - 2012-2013 Ujfalusi, Riera, Engin, Necati, Baros, Elmander gibi oyuncularin yoklugunda Drogba ve Sneijder ile tamamen farkli bir sistem oturttu ve yine ligi domine etmeyi basardi. Fatih Terim daha 2. sezonunda CL'de ceyrek final oynatti. 2 sene yapilanma var mi ? Yok.

    - 2014-2015 Prandelli ilk sezonunu bitirmeden kovuldu. Yerine gelen Hamza Hamzaoglu takimi sampiyon yapti. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    Demek ki neymis? Galatasaray hocasi geldigi sene sampiyon olabiliyormus.
    Demek ki neymis? Top oynatmayan hoca sezon ortasinda kovulup yine sampiyon olunabiliyormus.
    Demek ki neymis? Son sampiyonluklarin hepsi ilk senesinde sampiyon olan hocalarla gelmis.

    Tudor'un da 1.5 -2 sene sistem oturtma lüksü yok. Galatasaray Basaksehir, Tottenham veya Liverpool gibi orta sira takimi degildir. Istisnasiz her sene sampiyonluga oynamak zorunda olan bir takimdir. Bu sezon basinda da 60 milyon Euro yatirimi bosa gitsin diye yapmadik. O adamlar gelecege yatirim degil. 2 sene sonra, 33-34 yasina geliyorlar. Tuttugun takimin vizyonundan haberin yok. Gitmissin Basaksehir'i falan örnek veriyorsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neverlate

    Örneklerin konuyla baglantisi yok ki. Galatasaray zaten taraftari ve bütcesiyle her sene sampiyonluk hedefleyen bir kulüp. Basaksehir gibi 4 sene yapilanalim sonra sampiyonluga oynayalim diyemezsin. Öyle bir lüksün yok.

    Tottenham'a falan gitmeye gerek yok. Galatasaray'in son sampiyonluklarina bakalim.

    - 2005-2006 Eric Gerets geldigi sezon sampiyon oldu. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    - 2007-2008 Feldkamp geldigi sezonu tamamlayamadi. Yerine getirilen Cevat Güler takimi sampiyon yapti. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    - 2011-2012 Fatih Terim yine geldigi sezon sampiyon oldu. Kadro tamamen yenilenmesine ragmen ligin 10. haftasinda oturttugu 4-4-2 sistemi ile ligi domine etti. 2 sene yapilanma var mi ? Yok.

    - 2012-2013 Ujfalusi, Riera, Engin, Necati, Baros, Elmander gibi oyuncularin yoklugunda Drogba ve Sneijder ile tamamen farkli bir sistem oturttu ve yine ligi domine etmeyi basardi. Fatih Terim daha 2. sezonunda CL'de ceyrek final oynatti. 2 sene yapilanma var mi ? Yok.

    - 2014-2015 Prandelli ilk sezonunu bitirmeden kovuldu. Yerine gelen Hamza Hamzaoglu takimi sampiyon yapti. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    Demek ki neymis? Galatasaray hocasi geldigi sene sampiyon olabiliyormus.
    Demek ki neymis? Top oynatmayan hoca sezon ortasinda kovulup yine sampiyon olunabiliyormus.
    Demek ki neymis? Son sampiyonluklarin hepsi ilk senesinde sampiyon olan hocalarla gelmis.

    Tudor'un da 1.5 -2 sene sistem oturtma lüksü yok. Galatasaray Basaksehir, Tottenham veya Liverpool gibi orta sira takimi degildir. Istisnasiz her sene sampiyonluga oynamak zorunda olan bir takimdir. Bu sezon basinda da 60 milyon Euro yatirimi bosa gitsin diye yapmadik. O adamlar gelecege yatirim degil. 2 sene sonra, 33-34 yasina geliyorlar. Tuttugun takimin vizyonundan haberin yok. Gitmissin Basaksehir'i falan örnek veriyorsun.


    Jupp Derwall?

    İyi de kendi dediğini kendin çürütüyorsun, en ufak tökezlediğin her dönemde hoca kovup durursan tabi ki şampiyon hocaların ilk sezonunda olur. 2*2=4 gibi bir şey yani bu. 2008'e kadar 50 sezonda 32 hoca değiştirmişsin, 2008'den sonra da 10 sezonda 12 hoca. Hele son senelerde durum daha da vahim. Şu an popülist bir tavırla hocaları öğütüp durmamız asıl geleneğimize uymuyordur yorumu yapılabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü2017


    quote:

    Orijinalden alıntı: neverlate

    Örneklerin konuyla baglantisi yok ki. Galatasaray zaten taraftari ve bütcesiyle her sene sampiyonluk hedefleyen bir kulüp. Basaksehir gibi 4 sene yapilanalim sonra sampiyonluga oynayalim diyemezsin. Öyle bir lüksün yok.

    Tottenham'a falan gitmeye gerek yok. Galatasaray'in son sampiyonluklarina bakalim.

    - 2005-2006 Eric Gerets geldigi sezon sampiyon oldu. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    - 2007-2008 Feldkamp geldigi sezonu tamamlayamadi. Yerine getirilen Cevat Güler takimi sampiyon yapti. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    - 2011-2012 Fatih Terim yine geldigi sezon sampiyon oldu. Kadro tamamen yenilenmesine ragmen ligin 10. haftasinda oturttugu 4-4-2 sistemi ile ligi domine etti. 2 sene yapilanma var mi ? Yok.

    - 2012-2013 Ujfalusi, Riera, Engin, Necati, Baros, Elmander gibi oyuncularin yoklugunda Drogba ve Sneijder ile tamamen farkli bir sistem oturttu ve yine ligi domine etmeyi basardi. Fatih Terim daha 2. sezonunda CL'de ceyrek final oynatti. 2 sene yapilanma var mi ? Yok.

    - 2014-2015 Prandelli ilk sezonunu bitirmeden kovuldu. Yerine gelen Hamza Hamzaoglu takimi sampiyon yapti. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    Demek ki neymis? Galatasaray hocasi geldigi sene sampiyon olabiliyormus.
    Demek ki neymis? Top oynatmayan hoca sezon ortasinda kovulup yine sampiyon olunabiliyormus.
    Demek ki neymis? Son sampiyonluklarin hepsi ilk senesinde sampiyon olan hocalarla gelmis.

    Tudor'un da 1.5 -2 sene sistem oturtma lüksü yok. Galatasaray Basaksehir, Tottenham veya Liverpool gibi orta sira takimi degildir. Istisnasiz her sene sampiyonluga oynamak zorunda olan bir takimdir. Bu sezon basinda da 60 milyon Euro yatirimi bosa gitsin diye yapmadik. O adamlar gelecege yatirim degil. 2 sene sonra, 33-34 yasina geliyorlar. Tuttugun takimin vizyonundan haberin yok. Gitmissin Basaksehir'i falan örnek veriyorsun.


    Jupp Derwall?

    İyi de kendi dediğini kendin çürütüyorsun, en ufak tökezlediğin her dönemde hoca kovup durursan tabi ki şampiyon hocaların ilk sezonunda olur. 2*2=4 gibi bir şey yani bu. 2008'e kadar 50 sezonda 32 hoca değiştirmişsin, 2008'den sonra da 10 sezonda 12 hoca. Hele son senelerde durum daha da vahim. Şu an popülist bir tavırla hocaları öğütüp durmamız asıl geleneğimize uymuyordur yorumu yapılabilir.

    Jupp Derwall gayet güzel örnek. Ben de zaten ayni örnegi verecektim, konu dagilmasin diye vermedim.

    12 yil sampiyonluk yüzü görmemis Galatasaray, 1984'te yeniden yapilanmak icin Almanya milli takiminin efsane teknik direktörünü, yasadigi dönemin futbol profösörünü getiriyor. Sizin kafanizla hareket edip Riekerink, Tudor falan gibi birini getirseydi Türk futbolu cok farkli yerlerde olurdu. Ne UEFA kupasi görürdün ne de Dünya Kupasi ücüncülügü.

    Bu da gösteriyor ki herhangi bir hocayi getirip beklemekle is bitmiyor. Eger bu sekilde basarili olunsaydi, dünyadaki hicbir kulüp hoca degistirmez, her sezon bütün kulüpler birden sampiyon olurdu. Fatih Terim'i 2 sezon sampiyon oldugu halde kovan bu kulüp. Hamzaoglu'nu 3 kupa aldigi sezondan sonra gönderen bu kulüp. Madem istikrar istiyorsun adam gibi futbol oynatan hocalari tutarsin. Bir senedir takimin basinda olan ve hala Basaksehir'den 5 yiyen, Türkiye'nin en kaliteli ve en pahali 11 oyuncusuyla hedef maclarda futbol adina hicbirsey oynayamayan, 15. haftada hala yeni sistem deneyen, kariyeri basarisizliklarla dolu bir Hirvat comarini degil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neverlate


    quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü2017


    quote:

    Orijinalden alıntı: neverlate

    Örneklerin konuyla baglantisi yok ki. Galatasaray zaten taraftari ve bütcesiyle her sene sampiyonluk hedefleyen bir kulüp. Basaksehir gibi 4 sene yapilanalim sonra sampiyonluga oynayalim diyemezsin. Öyle bir lüksün yok.

    Tottenham'a falan gitmeye gerek yok. Galatasaray'in son sampiyonluklarina bakalim.

    - 2005-2006 Eric Gerets geldigi sezon sampiyon oldu. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    - 2007-2008 Feldkamp geldigi sezonu tamamlayamadi. Yerine getirilen Cevat Güler takimi sampiyon yapti. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    - 2011-2012 Fatih Terim yine geldigi sezon sampiyon oldu. Kadro tamamen yenilenmesine ragmen ligin 10. haftasinda oturttugu 4-4-2 sistemi ile ligi domine etti. 2 sene yapilanma var mi ? Yok.

    - 2012-2013 Ujfalusi, Riera, Engin, Necati, Baros, Elmander gibi oyuncularin yoklugunda Drogba ve Sneijder ile tamamen farkli bir sistem oturttu ve yine ligi domine etmeyi basardi. Fatih Terim daha 2. sezonunda CL'de ceyrek final oynatti. 2 sene yapilanma var mi ? Yok.

    - 2014-2015 Prandelli ilk sezonunu bitirmeden kovuldu. Yerine gelen Hamza Hamzaoglu takimi sampiyon yapti. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    Demek ki neymis? Galatasaray hocasi geldigi sene sampiyon olabiliyormus.
    Demek ki neymis? Top oynatmayan hoca sezon ortasinda kovulup yine sampiyon olunabiliyormus.
    Demek ki neymis? Son sampiyonluklarin hepsi ilk senesinde sampiyon olan hocalarla gelmis.

    Tudor'un da 1.5 -2 sene sistem oturtma lüksü yok. Galatasaray Basaksehir, Tottenham veya Liverpool gibi orta sira takimi degildir. Istisnasiz her sene sampiyonluga oynamak zorunda olan bir takimdir. Bu sezon basinda da 60 milyon Euro yatirimi bosa gitsin diye yapmadik. O adamlar gelecege yatirim degil. 2 sene sonra, 33-34 yasina geliyorlar. Tuttugun takimin vizyonundan haberin yok. Gitmissin Basaksehir'i falan örnek veriyorsun.


    Jupp Derwall?

    İyi de kendi dediğini kendin çürütüyorsun, en ufak tökezlediğin her dönemde hoca kovup durursan tabi ki şampiyon hocaların ilk sezonunda olur. 2*2=4 gibi bir şey yani bu. 2008'e kadar 50 sezonda 32 hoca değiştirmişsin, 2008'den sonra da 10 sezonda 12 hoca. Hele son senelerde durum daha da vahim. Şu an popülist bir tavırla hocaları öğütüp durmamız asıl geleneğimize uymuyordur yorumu yapılabilir.

    Jupp Derwall gayet güzel örnek. Ben de zaten ayni örnegi verecektim, konu dagilmasin diye vermedim.

    12 yil sampiyonluk yüzü görmemis Galatasaray, 1984'te yeniden yapilanmak icin Almanya milli takiminin efsane teknik direktörünü, yasadigi dönemin futbol profösörünü getiriyor. Sizin kafanizla hareket edip Riekerink, Tudor falan gibi birini getirseydi Türk futbolu cok farkli yerlerde olurdu. Ne UEFA kupasi görürdün ne de Dünya Kupasi ücüncülügü.

    Bu da gösteriyor ki herhangi bir hocayi getirip beklemekle is bitmiyor. Eger bu sekilde basarili olunsaydi, dünyadaki hicbir kulüp hoca degistirmez, her sezon bütün kulüpler birden sampiyon olurdu. Fatih Terim'i 2 sezon sampiyon oldugu halde kovan bu kulüp. Hamzaoglu'nu 3 kupa aldigi sezondan sonra gönderen bu kulüp. Madem istikrar istiyorsun adam gibi futbol oynatan hocalari tutarsin. Bir senedir takimin basinda olan ve hala Basaksehir'den 5 yiyen, Türkiye'nin en kaliteli ve en pahali 11 oyuncusuyla hedef maclarda futbol adina hicbirsey oynayamayan, 15. haftada hala yeni sistem deneyen, kariyeri basarisizliklarla dolu bir Hirvat comarini degil.

    Öncelikle taraftarın anlık tepkilerinin, reaksiyonlarının bence hiçbir önemi yok.
    Tudor büyük hoca olacak
    Senin şu dediğinin aynısı, o dönem Derwall için de deniyormuş yani.

    Rijkaard da şu anki Barça'nın mimarlarından birisi, futbol dahisi olarak lanse edilmiyor muydu? Ne oldu sonu? Rijkaard'ı savunmuyorum yanlış anlaşılmasın, efsane olmasının CV'sinin falan pek bir önemi yok demek ki. Onun gibi de onlarca örnek var. Önemli olan hocanın, takımla olan uyumu, ayak uydurabilmesi ve yakaladığı momentum. Bu yüzden tarihimizde yabancı hocalarımızdan Alman olanları ekseriyetle başarılı olmuştur denebilir. Tudor da bu Alman hocalardan sonra, en çok benimsemeye yaklaştığımız hoca diyebilirim. Bazı takıntıları ve büyük maçlardaki mental yetersizlikleri haricinde o kadar tepki gösterilecek bir yönetim sergilediğini düşünmüyorum. Ki bu adam daha 39 yaşında, her şeyi birden kusursuzca yapmasını beklemek de hayalperest bir yaklaşım. Bu problemlerini de çözmeyi başarırsa, Tudor büyük bir hoca olabilir ilerde. Bizden başarısız olup, kovulacak olsa dahi. Yine de senin perspektifinden de bakacak olursam, tecrübeli, ne yapacağını bildiğin birini getireceksen sezon başında yapacaktın bu işi. Ligin yarısına gelmişsin, bundan sonra yapılacak iş değil bu.

    Hoca değiştirmek farklı, en ufak tökezlemede hocanın üstünde psikolojik baskı kurup bir süre sonra da göndermek, bunu adeta kısırdöngü haline getirip hoca öğütme makinesine dönmek farklı. Biz şu an ikincisini yapıyoruz senelerdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü2017


    quote:

    Orijinalden alıntı: neverlate


    quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü2017


    quote:

    Orijinalden alıntı: neverlate

    Örneklerin konuyla baglantisi yok ki. Galatasaray zaten taraftari ve bütcesiyle her sene sampiyonluk hedefleyen bir kulüp. Basaksehir gibi 4 sene yapilanalim sonra sampiyonluga oynayalim diyemezsin. Öyle bir lüksün yok.

    Tottenham'a falan gitmeye gerek yok. Galatasaray'in son sampiyonluklarina bakalim.

    - 2005-2006 Eric Gerets geldigi sezon sampiyon oldu. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    - 2007-2008 Feldkamp geldigi sezonu tamamlayamadi. Yerine getirilen Cevat Güler takimi sampiyon yapti. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    - 2011-2012 Fatih Terim yine geldigi sezon sampiyon oldu. Kadro tamamen yenilenmesine ragmen ligin 10. haftasinda oturttugu 4-4-2 sistemi ile ligi domine etti. 2 sene yapilanma var mi ? Yok.

    - 2012-2013 Ujfalusi, Riera, Engin, Necati, Baros, Elmander gibi oyuncularin yoklugunda Drogba ve Sneijder ile tamamen farkli bir sistem oturttu ve yine ligi domine etmeyi basardi. Fatih Terim daha 2. sezonunda CL'de ceyrek final oynatti. 2 sene yapilanma var mi ? Yok.

    - 2014-2015 Prandelli ilk sezonunu bitirmeden kovuldu. Yerine gelen Hamza Hamzaoglu takimi sampiyon yapti. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    Demek ki neymis? Galatasaray hocasi geldigi sene sampiyon olabiliyormus.
    Demek ki neymis? Top oynatmayan hoca sezon ortasinda kovulup yine sampiyon olunabiliyormus.
    Demek ki neymis? Son sampiyonluklarin hepsi ilk senesinde sampiyon olan hocalarla gelmis.

    Tudor'un da 1.5 -2 sene sistem oturtma lüksü yok. Galatasaray Basaksehir, Tottenham veya Liverpool gibi orta sira takimi degildir. Istisnasiz her sene sampiyonluga oynamak zorunda olan bir takimdir. Bu sezon basinda da 60 milyon Euro yatirimi bosa gitsin diye yapmadik. O adamlar gelecege yatirim degil. 2 sene sonra, 33-34 yasina geliyorlar. Tuttugun takimin vizyonundan haberin yok. Gitmissin Basaksehir'i falan örnek veriyorsun.


    Jupp Derwall?

    İyi de kendi dediğini kendin çürütüyorsun, en ufak tökezlediğin her dönemde hoca kovup durursan tabi ki şampiyon hocaların ilk sezonunda olur. 2*2=4 gibi bir şey yani bu. 2008'e kadar 50 sezonda 32 hoca değiştirmişsin, 2008'den sonra da 10 sezonda 12 hoca. Hele son senelerde durum daha da vahim. Şu an popülist bir tavırla hocaları öğütüp durmamız asıl geleneğimize uymuyordur yorumu yapılabilir.

    Jupp Derwall gayet güzel örnek. Ben de zaten ayni örnegi verecektim, konu dagilmasin diye vermedim.

    12 yil sampiyonluk yüzü görmemis Galatasaray, 1984'te yeniden yapilanmak icin Almanya milli takiminin efsane teknik direktörünü, yasadigi dönemin futbol profösörünü getiriyor. Sizin kafanizla hareket edip Riekerink, Tudor falan gibi birini getirseydi Türk futbolu cok farkli yerlerde olurdu. Ne UEFA kupasi görürdün ne de Dünya Kupasi ücüncülügü.

    Bu da gösteriyor ki herhangi bir hocayi getirip beklemekle is bitmiyor. Eger bu sekilde basarili olunsaydi, dünyadaki hicbir kulüp hoca degistirmez, her sezon bütün kulüpler birden sampiyon olurdu. Fatih Terim'i 2 sezon sampiyon oldugu halde kovan bu kulüp. Hamzaoglu'nu 3 kupa aldigi sezondan sonra gönderen bu kulüp. Madem istikrar istiyorsun adam gibi futbol oynatan hocalari tutarsin. Bir senedir takimin basinda olan ve hala Basaksehir'den 5 yiyen, Türkiye'nin en kaliteli ve en pahali 11 oyuncusuyla hedef maclarda futbol adina hicbirsey oynayamayan, 15. haftada hala yeni sistem deneyen, kariyeri basarisizliklarla dolu bir Hirvat comarini degil.

    Öncelikle taraftarın anlık tepkilerinin, reaksiyonlarının bence hiçbir önemi yok.
    Tudor büyük hoca olacak
    Senin şu dediğinin aynısı, o dönem Derwall için de deniyormuş yani.

    Rijkaard da şu anki Barça'nın mimarlarından birisi, futbol dahisi olarak lanse edilmiyor muydu? Ne oldu sonu? Rijkaard'ı savunmuyorum yanlış anlaşılmasın, efsane olmasının CV'sinin falan pek bir önemi yok demek ki. Onun gibi de onlarca örnek var. Önemli olan hocanın, takımla olan uyumu, ayak uydurabilmesi ve yakaladığı momentum. Bu yüzden tarihimizde yabancı hocalarımızdan Alman olanları ekseriyetle başarılı olmuştur denebilir. Tudor da bu Alman hocalardan sonra, en çok benimsemeye yaklaştığımız hoca diyebilirim. Bazı takıntıları ve büyük maçlardaki mental yetersizlikleri haricinde o kadar tepki gösterilecek bir yönetim sergilediğini düşünmüyorum. Ki bu adam daha 39 yaşında, her şeyi birden kusursuzca yapmasını beklemek de hayalperest bir yaklaşım. Bu problemlerini de çözmeyi başarırsa, Tudor büyük bir hoca olabilir ilerde. Bizden başarısız olup, kovulacak olsa dahi. Yine de senin perspektifinden de bakacak olursam, tecrübeli, ne yapacağını bildiğin birini getireceksen sezon başında yapacaktın bu işi. Ligin yarısına gelmişsin, bundan sonra yapılacak iş değil bu.

    Hoca değiştirmek farklı, en ufak tökezlemede hocanın üstünde psikolojik baskı kurup bir süre sonra da göndermek, bunu adeta kısırdöngü haline getirip hoca öğütme makinesine dönmek farklı. Biz şu an ikincisini yapıyoruz senelerdir.

    Derwall ile Tudor'un durumu ayni degil. Arada büyük kariyer farki var. O dönemde Derwall'in GS'ye gelmesi, bugün Arsene Wenger'in Sivasspor'a gelmesi gibi birsey. Bir tane gazete haberi üzerinden yorum yapmayacagim.

    Tudor Galatasaray'i yönetecekse bir an önce sistem oturtmak ve adam gibi baskili futbol oynatmak zorunda. Avrupa'da oynatmadi. Derbilerde oynatmadi. Basaksehir, Trabzon gibi takimlara karsi da oynatmadi. Ne zaman oynatacak hala bekliyoruz.

    Bu arada ille Tudor gitsin yoksa yandik bittik demiyorum. Konuya dahil olma sebebim, bir arkadasin, Tudor'un elindeki kadronun kalitesiz oldugunu falan iddia etmesi. 1.5-2 sene daha beklememiz gerektigini falan söylemesi.

    Yok öyle bir dünya. Riva'nin parasini transfere dökmüsüz. Tarihimizin en büyük transfer hamlesini yapmisiz. Bu kadar 30 yas civarinda üst düzey oyuncu transfer etmisiz. Simdi cikip "eh 1-2 yil daha basari beklemeyin" demek olmaz. Tudor hamlesi yeniden yapilandirma hamlesi degildir. O is öyle yapilmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neverlate


    quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü2017


    quote:

    Orijinalden alıntı: neverlate


    quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü2017


    quote:

    Orijinalden alıntı: neverlate

    Örneklerin konuyla baglantisi yok ki. Galatasaray zaten taraftari ve bütcesiyle her sene sampiyonluk hedefleyen bir kulüp. Basaksehir gibi 4 sene yapilanalim sonra sampiyonluga oynayalim diyemezsin. Öyle bir lüksün yok.

    Tottenham'a falan gitmeye gerek yok. Galatasaray'in son sampiyonluklarina bakalim.

    - 2005-2006 Eric Gerets geldigi sezon sampiyon oldu. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    - 2007-2008 Feldkamp geldigi sezonu tamamlayamadi. Yerine getirilen Cevat Güler takimi sampiyon yapti. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    - 2011-2012 Fatih Terim yine geldigi sezon sampiyon oldu. Kadro tamamen yenilenmesine ragmen ligin 10. haftasinda oturttugu 4-4-2 sistemi ile ligi domine etti. 2 sene yapilanma var mi ? Yok.

    - 2012-2013 Ujfalusi, Riera, Engin, Necati, Baros, Elmander gibi oyuncularin yoklugunda Drogba ve Sneijder ile tamamen farkli bir sistem oturttu ve yine ligi domine etmeyi basardi. Fatih Terim daha 2. sezonunda CL'de ceyrek final oynatti. 2 sene yapilanma var mi ? Yok.

    - 2014-2015 Prandelli ilk sezonunu bitirmeden kovuldu. Yerine gelen Hamza Hamzaoglu takimi sampiyon yapti. 2 sene yapilanma var mi? Yok.

    Demek ki neymis? Galatasaray hocasi geldigi sene sampiyon olabiliyormus.
    Demek ki neymis? Top oynatmayan hoca sezon ortasinda kovulup yine sampiyon olunabiliyormus.
    Demek ki neymis? Son sampiyonluklarin hepsi ilk senesinde sampiyon olan hocalarla gelmis.

    Tudor'un da 1.5 -2 sene sistem oturtma lüksü yok. Galatasaray Basaksehir, Tottenham veya Liverpool gibi orta sira takimi degildir. Istisnasiz her sene sampiyonluga oynamak zorunda olan bir takimdir. Bu sezon basinda da 60 milyon Euro yatirimi bosa gitsin diye yapmadik. O adamlar gelecege yatirim degil. 2 sene sonra, 33-34 yasina geliyorlar. Tuttugun takimin vizyonundan haberin yok. Gitmissin Basaksehir'i falan örnek veriyorsun.


    Jupp Derwall?

    İyi de kendi dediğini kendin çürütüyorsun, en ufak tökezlediğin her dönemde hoca kovup durursan tabi ki şampiyon hocaların ilk sezonunda olur. 2*2=4 gibi bir şey yani bu. 2008'e kadar 50 sezonda 32 hoca değiştirmişsin, 2008'den sonra da 10 sezonda 12 hoca. Hele son senelerde durum daha da vahim. Şu an popülist bir tavırla hocaları öğütüp durmamız asıl geleneğimize uymuyordur yorumu yapılabilir.

    Jupp Derwall gayet güzel örnek. Ben de zaten ayni örnegi verecektim, konu dagilmasin diye vermedim.

    12 yil sampiyonluk yüzü görmemis Galatasaray, 1984'te yeniden yapilanmak icin Almanya milli takiminin efsane teknik direktörünü, yasadigi dönemin futbol profösörünü getiriyor. Sizin kafanizla hareket edip Riekerink, Tudor falan gibi birini getirseydi Türk futbolu cok farkli yerlerde olurdu. Ne UEFA kupasi görürdün ne de Dünya Kupasi ücüncülügü.

    Bu da gösteriyor ki herhangi bir hocayi getirip beklemekle is bitmiyor. Eger bu sekilde basarili olunsaydi, dünyadaki hicbir kulüp hoca degistirmez, her sezon bütün kulüpler birden sampiyon olurdu. Fatih Terim'i 2 sezon sampiyon oldugu halde kovan bu kulüp. Hamzaoglu'nu 3 kupa aldigi sezondan sonra gönderen bu kulüp. Madem istikrar istiyorsun adam gibi futbol oynatan hocalari tutarsin. Bir senedir takimin basinda olan ve hala Basaksehir'den 5 yiyen, Türkiye'nin en kaliteli ve en pahali 11 oyuncusuyla hedef maclarda futbol adina hicbirsey oynayamayan, 15. haftada hala yeni sistem deneyen, kariyeri basarisizliklarla dolu bir Hirvat comarini degil.

    Öncelikle taraftarın anlık tepkilerinin, reaksiyonlarının bence hiçbir önemi yok.
    Tudor büyük hoca olacak
    Senin şu dediğinin aynısı, o dönem Derwall için de deniyormuş yani.

    Rijkaard da şu anki Barça'nın mimarlarından birisi, futbol dahisi olarak lanse edilmiyor muydu? Ne oldu sonu? Rijkaard'ı savunmuyorum yanlış anlaşılmasın, efsane olmasının CV'sinin falan pek bir önemi yok demek ki. Onun gibi de onlarca örnek var. Önemli olan hocanın, takımla olan uyumu, ayak uydurabilmesi ve yakaladığı momentum. Bu yüzden tarihimizde yabancı hocalarımızdan Alman olanları ekseriyetle başarılı olmuştur denebilir. Tudor da bu Alman hocalardan sonra, en çok benimsemeye yaklaştığımız hoca diyebilirim. Bazı takıntıları ve büyük maçlardaki mental yetersizlikleri haricinde o kadar tepki gösterilecek bir yönetim sergilediğini düşünmüyorum. Ki bu adam daha 39 yaşında, her şeyi birden kusursuzca yapmasını beklemek de hayalperest bir yaklaşım. Bu problemlerini de çözmeyi başarırsa, Tudor büyük bir hoca olabilir ilerde. Bizden başarısız olup, kovulacak olsa dahi. Yine de senin perspektifinden de bakacak olursam, tecrübeli, ne yapacağını bildiğin birini getireceksen sezon başında yapacaktın bu işi. Ligin yarısına gelmişsin, bundan sonra yapılacak iş değil bu.

    Hoca değiştirmek farklı, en ufak tökezlemede hocanın üstünde psikolojik baskı kurup bir süre sonra da göndermek, bunu adeta kısırdöngü haline getirip hoca öğütme makinesine dönmek farklı. Biz şu an ikincisini yapıyoruz senelerdir.

    Derwall ile Tudor'un durumu ayni degil. Arada büyük kariyer farki var. O dönemde Derwall'in GS'ye gelmesi, bugün Arsene Wenger'in Sivasspor'a gelmesi gibi birsey. Bir tane gazete haberi üzerinden yorum yapmayacagim.

    Tudor Galatasaray'i yönetecekse bir an önce sistem oturtmak ve adam gibi baskili futbol oynatmak zorunda. Avrupa'da oynatmadi. Derbilerde oynatmadi. Basaksehir, Trabzon gibi takimlara karsi da oynatmadi. Ne zaman oynatacak hala bekliyoruz.

    Bu arada ille Tudor gitsin yoksa yandik bittik demiyorum. Konuya dahil olma sebebim, bir arkadasin, Tudor'un elindeki kadronun kalitesiz oldugunu falan iddia etmesi. 1.5-2 sene daha beklememiz gerektigini falan söylemesi.

    Yok öyle bir dünya. Riva'nin parasini transfere dökmüsüz. Tarihimizin en büyük transfer hamlesini yapmisiz. Bu kadar 30 yas civarinda üst düzey oyuncu transfer etmisiz. Simdi cikip "eh 1-2 yil daha basari beklemeyin" demek olmaz. Tudor hamlesi yeniden yapilandirma hamlesi degildir. O is öyle yapilmaz.





    Geçen sene 20 milyon Euro harcamıştık bonservis olarak. Bu yılda da yine 20 civarı harcadık alışlar-satışlar yaparsak. Maaş dengesinin de gidenlerle birlikte sağlandığını düşünüyorum. Riva parasını döktük cümlesi ne derece doğru, tartışılır. Riva'dan gelen ilk parti 340 milyon TL ile 310 milyon TL'lik banka borcu kapatıldı, bazı temlikler ve faiz ödemeleri kalktı. Oradan serbest kalan gelir kalemleri de var.

    Aksine taraftarlar olarak takımın üstünde Demokles'in kılıcı gibi sallanıp durmazsak bu takımın bu sene bu ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum. Yeter ki dağılıp gitmeyelim.




  • neverlate kullanıcısına yanıt
    Vallahi 3 yaşındaki çocuğa sana döktüğüm dili döksem anlardı. 4 sene bekleyelim demiyorum, bir sistem oturtması için minimum 1 sene verilmeli diyorum herhangi bir teknik direktöre, 2 ayda sistem oturtamadı diye sallanmaz diyorum. Anlıyor musun acaba? Çok zor, çok komplike bir cümle kurmuyorum çünkü.

    Evet o saydığın adamlar şampiyon oldu ben sana diyorum ki o zamanki ligle şu anki lig aynı değil. O zamanlar 2 tane şampiyonluk adayı vardı, Galatasaray ve Fenerbahçe arada da Beşiktaş çıkıp süpriz yapıyordu. Şu an lige baktığın zaman 4 tane şampiyonluk adayı var. Karşında 2 senedir ligi koparıp gitmiş, oturmuş bir Beşiktaş var, 4 senedir Avcı'nın başında olduğu bir Başakşehir var. O zamanki ligle şimdiki bir mi?

    Ayrıca şampiyon oldular, ee niye 2. sene gönderdik Gerets'i? Niye gönderdik Lucescu'yu zamanında? Yine senin zihniyetindeki adamlar yüzünden işte. Don değiştirir gibi teknik direktör değiştiriyoruz.

    Detaylara takılmaktan büyük resmi göremiyorsun, ne anlattığımı anlamıyorsun. Ben sana diyorum ki Klopp gibi Pochettino gibi Tudor'dan daha iyi teknik adamlar bile 3-5 ayda sistem oturtamazken Tudor'dan oturtmasını beklemek saçma. Başında getirmeyecektin o zaman, bu yaz Blanc'ı getirecektin, Tuchel'i getirecektin. Daha tecrübeli bir adamla yola çıkacaktın. Çıktın mı? yok. O zaman Tudor sezon sonuna kadar kalacak. Başka çare yok.

    AYrıca sadece onları da örnek vermedim, Manchester City'nin hedefi şampiyonluk değil mi? 213 milyon euro harcadılar 16/17 sezonuna başlamadan, Guardiola'yı getirdiler şampiyon olmayı bırak liderden 15 puan fark yediler. O zaman gönderselerdi Guardiola'yı ya. Salakmış değil mi bunlar. PSG 150 milyon euro harcadı 16/17 sezonunda Emery geçti başına, ligi Monaco'nun 8 puan gerisinde 2. bitirdi. Niye kovmadılar Emery'yi?

    İki takım da geçen senenin üzerine koydu, hem oyun hem transfer olarak ve bu sene tamamen farklı iki takım oldular. Manchester United niye hala Mourinho ile devam ediyor? Geldiğinden beri 3 senede yaklaşık 500 milyon euro harcadı transfere ve en fazla 5. olabildi. Niye Mourinho ile devam ediyorlar hala? Manchester United orta sıra takımı mı? Şampiyonluk hedeflemiyor mu?

    En iyi siz biliyorsunuz ya hep.




  • Beamer kullanıcısına yanıt
    Tudor şimdiye kadar ne yapmış da 1.5-2 sene süre vereceğiz? Hırvatistan’da başarısız olup kovulmuş. Yunanistan’da başarısız olup kovulmuş. Karabük’te 6 ay sonra kendisi bırakmış. Galatasaray’da ilk sezonunda rezil olmuş. Yani Tudor’a Guardiola muamelesi yapamazsın hiç kusura bakma.



    Tudor’un elinde şampiyon olacak bir kadro var. Oyuncu kalitesi diğer 3 takımın da önünde. Avrupa mesaisi de yok ki bu da büyük avantaj. Fatih Terim yaptı, Hamzaoğlu bile yaptı. İkisi de şampiyonluk kovuldu. Tudor’a gelince 1.5 -2 sene sabredelim. Kadroyu tekrar yenileyelim falan filan diyorsun. Yahu başıboş bıraksan zaten Galatasaray 3 senede 1 kere şampiyon oluyor. Kim arkadaş bu Tudor???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 derbi maçınıda kazanamayan adamdan hoca olmaz kazanmayı geçtim gol atamıyoruz ve 3 5 yiyoruz.

    Olay derbide değil büyük maç.

    Seneye şampiyonlar ligine gidebilirsek Tudor ve onun saçma fantazileri madara eder bizi.
  • ultralisan U kullanıcısına yanıt
    Oyuncular büyük maçlarda amaleye dönüyorsa adam ne yapsın? Muslera kovaya döndü, Belhanda avel avel etrafına bakınıyor... Bunlar adamın ayağını kaydırmaya mı çalışıyorlar nedir?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.