Şimdi Ara

Tubitak Projesi İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir proje verdim ve proje geçti. Şimdi bunun maketini yapmak istiyorum.Projem kısaca şöyle:
    Ana yollarda kırmızı ışık yanmasına 3 saniye kala yollarda bulunan sistemler arabalara yavaşlaması için sinyal yolluyor.
    Bunun basit bir maketini yapmak istiyorum nasıl yapabilirim nereye yaptırabilirim. Tavsiye verir misiniz

• pic biliyorsan pic ile yaparsın bilmiyorsan analog devre olarak tasarlayabilirsin. ben yapacak olsam oyuncak uzaktan kumandalı araba alırım sökerim kumandayı ve arabanın içindekileri çıkarıp kullanacağın başka bir arabanın içindeki switch e takarım. kırmızı ışığa gelince oraya bir sayıcı yaparsın bit sayısına sen karar ver çıkış atıyorum 0011 olduğunda elindeki uzaktan kumandanın çıkışına 1 versin ki bu da başka bir arabaya gidecek sinyal ile o arabanın motorunu yavaşlatsın. çok karmaşık oldu sanırım :D yada direk git pic bilen birine yapsın versin teknoloji :D
  • biraz açarmısın konuyu bu arabaya gönderilen sinyal direk araba motorunu yavaşlatıcı etkisimi olacak yoksa araba içinde şöförü uyaracak sesli,ışıklı veya titreşim benzeri bir uyarı mekanizmasınımı tetikleyecek
    ona göre fikir verebilirim belki
  • Bu proje mi geçti?
    Yahu bu Tubitak ne yapmaya çalışıyor ben hala anlamış değilim.
    Neyse hayırlı olsun demek düşer bize.
    Bobinlerle yapabilirsin gibi geliyor bana.
    Frekansları tutturursan gelen sinyal doğrultusunda araçların fren sistemini yönetirsin.

Lakin şunu unutma, çevrede radyofrekansları aracın frekanslarını karıştırmamalı, yoksa Allah korusun ölümcül kazalara yol açabilir.
    Artı olarak, eğer otomatik yavaşlatacaksa, kişiler bunu alışkanlık haline getirirlerse işte o zaman kötü olur.

@iboli12 kardeşim söylediğiniz bu maket gerçekleştirilebilir lakin gerçek hayatta nasıl kullanılacak önemli olan onu yapmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 15 Mart 2014; 11:06:33 >
  • @55electronicdesign ın da söylediği gibi eğer basit bir maket yapacaksan kolay ama bir araba üzerinde deneyeceksen biraz zahmetli ama serbest çalışma frekansları mevcut onlar üzerinde olmak kaydıyla yaparsın nasıl yapılacağına gelince öncelikle büyük düşünüyorsan gerçek bir araba üzerinde deneyebilirsin biraz paran gider fren sistemine müdahele özellikle kablosuz devre ile ama yaparsan patenti için filan iyi para verir tpe ama önce araştırma yapmalısın büyük düşünüyorsan daha önce yapılmış mı? ki buna benzer birşey gördüm yapan Türk'tühttp://www.haberler.com/kazalari-azaltmayi-hedefleyen-genc-muhendisin-3686301-haberi/ benzer projeler mevcut mesela önüne engel çıkınca çizgiye göre manevra yapan araçları yanılmıyorsam çinde yaptılar tpe 100 000 tl destek veriyor diye biliyorum ama üretilecek şekle getirmen gerek önce prototip dedikleri şeyden.http://techcenter.mercedes-benz.com/tr_TR/collision_prevention_assist/detail.html bizler Türk'üz avrupalı ülkeler yaptıkları emniyet kemeri ile kaza önlemeye çalışır. biz kırmızı ışıkta gişelerde elinde emniyet kemeri kiti satan adamlar görüyoruz :D şaka b,r yana eğer kendim bişi yapcam diyorsan maketten yaparsın yok iyi bişey olsun diyorsan uzman birinden yardım alırsın. kimse analog devre için sana teşvik vermez mutlaka yazılım ile yapman gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut231 -- 15 Mart 2014; 12:46:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 55electronicdesign

Bu proje mi geçti?
    Neyse hayırlı olsun demek düşer bize.
    Bobinlerle yapabilirsin gibi geliyor bana.
    Frekansları tutturursan gelen sinyal doğrultusunda araçların fren sistemini yönetirsin.

Lakin şunu unutma, çevrede radyofrekansları aracın frekanslarını karıştırmamalı, yoksa Allah korusun ölümcül kazalara yol açabilir.
    Artı olarak, eğer otomatik yavaşlatacaksa, kişiler bunu alışkanlık haline getirirlerse işte o zaman kötü olur.

@iboli12 kardeşim söylediğiniz bu maket gerçekleştirilebilir lakin gerçek hayatta nasıl kullanılacak önemli olan onu yapmak.

Hocam tubitak'ı anladım ben. Gerçekten öğrencicin yaptığına inanmadığı projeleri geçirmiyor. Ne projeler yollandı okulumuzda bu geçti

Şimdilik maket yapmak istiyorum finale kalırsak daha büyük düşünebiliriz

• Acaba " xxx sitesinde xxx kişiden yardım aldık" dediğim için mi böyle oldu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Acaba " xxx sitesinde xxx kişiden yardım aldık" dediğim için mi böyle oldu?

Projen neydiki hocam
  • ıspartada ışık sarıya dönmeden son 3 saniye kala yeşil ışık flaş yapıyor daha sonra sarıya dönüyor bunun amacı sarıya dönüyorum yavaşla demek normalde ama bende dahil olmak üzere bayan sürücüler hariç herkes bas gaza 3 saniye kaldı yetiş olarak algılıyor baktım ışık yanıp sönüyor hemen vites küçültüp gaza basıyorum.

Bu proje pek aklıma yatmadı tehlikeli olabilir araçlara dışarıdan müdahale sıkıntı doğurabilir. şahsen ışıklara trafik hızından yaklaşırım kesinlikle yavaşlamam hayatımı çok kez kurtardı bu yöntem.
  • quote:

Bu proje mi geçti?

Biraz eski bir haber ama bu tip öğrenci projelerine kadar daha neler var. Torpille başa gelen insanlar ne yazıkki sadece teknolojinin nimetlerinden faydalanmayı akıl edebiliyor.

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/895151-yerli-kasirga
  • @2pal Android ile kapı kontrol. Anahtar karmaşası yok. Tek bir tuşa dokun kapın açılsın.
    @NEŞELİMEŞEODUNU Sonuna kadar haklsınız.
  • quote:

@2pal Android ile kapı kontrol. Anahtar karmaşası yok. Tek bir tuşa dokun kapın açılsın.

Hocam android telefonun hangi özelliği ile şifreleme yapacaktiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bluetooth kontrol, kabul olaydı belki de Wi-Fi ile kontrol olacaktı.
    Şifreleme, kişi giriş yaparken cihaz kağıdında programa özel şifre verilecekti.
    Veritabanından sorgulatıp şifrenin doğruluğunu test edecektik.
    Artı olarak kişinin kendinden başka cihazı kontrol etmemesi için cihazın kodunuda aynı şekilde veritabanından sorgulatacaktık.
    Bu sefer kişiye tanımlı olacaktı cihaz. Peki nasıl diğer cihazların kontrolü engellenecek?
    Her cihazında bluetooth şifreleri olacaktı. Bağlanırken şifre soracaktı.
    Yani 3 güvenlik önlemi var. Artı md5 olarak şifreleme yapılırsa daha sağlam olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 15 Mart 2014; 14:19:54 >
  • quote:

@2pal Android ile kapı kontrol. Anahtar karmaşası yok. Tek bir tuşa dokun kapın açılsın.

arkadaş basitçe yapmak isterse aslında basit devrelerle işi kurtarabilir üniversite öğrencisi olsa basit kızılötesi alıcı verici verici lambalarda durur alıcı araç içine monte edilir bir yere 5mm delik açılıp diyot dışarıya çıkarılır uzaktan kumandalı arabaya yapılabilir ışığa yaklaşınca araç üstündeki h köprüsünün ileri polarmasını röle ile keser araç gaz yemez yavaşlar isterse geriye basıp frenler. devreyi kendi yaparsa 5-10 lira maliyeti olur.

Sert frenleme isterse 2. röle eklenir 1. röle polarmayı keser 2. röle motor uçlarını birbirine kısa devre eder kırmızı yandığı anda ileri polarması kesilir 2. röle motoru rejeneratif olarak frenler.

• NEŞELİMEŞEODUNU kullanıcısına yanıt
    Kızılötesi olmaz.
    Siz maket olayını çok yanlış biliyorsunuz. Amacınız arabayı durdurmak olmayacak.
    Bu kızılötesi olayını gerçek hayatta kullanamazsınız, araçlar birbiri üstüne biner. Alıcıları bulup kapatırlar.
    Bobin kullanırlarsa ancak frekansla çözebilirler. Lakin frekanslar birbirine karışırsa Allah korusun kötü kazalara sebebiyet verebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

arkadaş basitçe yapmak isterse aslında basit devrelerle işi kurtarabilir üniversite öğrencisi olsa basit kızılötesi alıcı verici verici lambalarda durur alıcı araç içine monte edilir bir yere 5mm delik açılıp diyot dışarıya çıkarılır uzaktan kumandalı arabaya yapılabilir ışığa yaklaşınca araç üstündeki h köprüsünün ileri polarmasını röle ile keser araç gaz yemez yavaşlar isterse geriye basıp frenler. devreyi kendi yaparsa 5-10 lira maliyeti olur.

Sert frenleme isterse 2. röle eklenir 1. röle polarmayı keser 2. röle motor uçlarını birbirine kısa devre eder kırmızı yandığı anda ileri polarması kesilir 2. röle motoru rejeneratif olarak frenler.

Hocam makette projedeki sistemi uygulamamiz gerekmiyor mantikli soylediginiz.

Nick de çok güzelmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En basitinden bir yol yaparsın yolu yaptığın malzemenin altından uzaktan kumandalı arabayla ışığı bağlayan bir kablo çekersin ama 3 saniye dedimmi onu ayarlamak lazım biraz basit oldu ama umarım yardımcı olmustur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.