Şimdi Ara

Tübitak neden evrim kitaplarını yasaklayıp duruyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tübitak çogu evrim kitabının hala baskısını yapmıyor. Tübitak'a bu konuda mail atacaktım, internette şöyle bir dilekçeye denk geldim

http://www2.tbmm.gov.tr/d24/7/7-16387s.pdf

Tübitak başkanı ''Bunlar uydurma yakında basacagız dedi'' ama hala ortada bir kitap baskısı yok. Darwin'i de sansürlemislerdi zaten birkaç ay önce.

Sadece Kör Saatçi'yi bastılar. Diğer ; Biyoloji Budur, Darwin ve Beagle serüveni, Gen Bencildir,Göl İnsanları gibi çok önemli kitapları yayınlamayacaklarsa başka bir yayınevinin basmasına izin versinler bari. Böyle saçma iş mi olur.

Bilgi alma özgürlügümüz neden kısıtlanıyor bu ülkede ? 2008 yılında da Richard Dawkins sayfası kapatılmıstı.

• Konudan çok fazla uzaklaşmadan bir soru sormak istiyorum hem cevap hem soru olsun.

İnterneti dahi baş belası olan gören bir zihniyetin,bu tarz kitapları yasaklaması sizce garip mi?
  • arkadaslar
    ortalikta cok fazla spekulatif bilgi var bu konuda acikcasi benim de kafam karisti zira kor saatciyi tekrar basmalari yasak degil de belki sansurun oldugunu akla getirebilir ve tubitakin cikardigi bircok kitabi artik say yayinlari cikariyor ama bunlarin icinde malesef saydiginiz kitaplar yok malesef ben de ilgili kitaplari tesaduf eseri bulup aldim.bu kitaplari tubitak cikarmiyorsa bile diger kitaplara el atan say yayinlari yahut bilimsel kitaplar da cikaran alfa yayinlari,evrensel yayinlari,hil yayinlari yahut cumhuriyet kitap bunlara da el atmalidir.lakin diger handikap tubitak gerek fiyat gerek cevirileriyle daha makul diger yayinevleri ile ilgili ayni seyi soyleyemeyecegim.
    hil yayinevi ozellikle kendine dikkat etmeli richard dawkinsin atalarin hikayesinin 60 tl olmasi tam bir soygun.

tubitaka donersek her ne kadar direkt evrim kitaplarini yayinlamasalar da simdilik yayinladiklari bircok kitap evrimsel temelde anlatiyor anlatacagi bircok seyi.

ayrica dedigim gibi su an dediginiz kitaplar yok lakin zamaninda tubitaktan cikma stephen jay gould un darwin ve sonrasi kitabi su an say yayinlarindan cikmakta almak isteyenlere de duyuru olsun:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biravucgokyuzu -- 18 Şubat 2014; 14:13:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ayrica arkadaslar dilekcede belirtilenleri simdi gordum sunu belirteyim bu kitaplarin bir kismi basildi yukarida belirttigime ek olarak
    uclu sarmalin tekrar basimi yapildi yine say yayinlarindan ve yine ikili sarmali n da say yayinlarindan basimi yapildi yani kitaplara ulasmak zor degil artik muhtemelen digerlerinin de yapilacaktir yakin zamanlarda tahmin ediyorum ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biravucgokyuzu -- 18 Şubat 2014; 14:20:36 >
  • 10 gün önce d&r dan kör saatçiyi aldım.Baskı durması söz konusu değil, sadece kitap baskısı az yapılıyor.Bunun nedenide yüksek ihtimalle hükümet baskısı.

edit: diğer kitaplardan bahsettiğinizi şimdi gördüm onlar hakkında bi bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Tesla- -- 18 Şubat 2014; 14:46:44 >
  • biravucgokyuzu kullanıcısına yanıt
    Richard Dawkins - Gen Bencildir
    Alan Moorehead - Darwin ve Beagle Serüveni
    Ernst Mayr - Biyoloji Budur

kitaplarının hala baskısı yapılmadı. Diğerleri sahaflarda falan eski bir şekilde bulunabiliyor. Ya da Biyoloji budur hariç diğer iki kitabın pdf'si var internette.

Ama ayıp kaka tüü bir şey okumuyoruz. Ben şahsen sıfır kitap almak istiyorum, sahaf sahaf dolasmak, ya da 400 sayfalık kitabı -kindle yok- bilgisayarda gözlerim bozulana kadar okumak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Richard Dawkins - Gen Bencildir
    Alan Moorehead - Darwin ve Beagle Serüveni
    Ernst Mayr - Biyoloji Budur

kitaplarının hala baskısı yapılmadı. Diğerleri sahaflarda falan eski bir şekilde bulunabiliyor. Ya da Biyoloji budur hariç diğer iki kitabın pdf'si var internette.

Ama ayıp kaka tüü bir şey okumuyoruz. Ben şahsen sıfır kitap almak istiyorum, sahaf sahaf dolasmak, ya da 400 sayfalık kitabı -kindle yok- bilgisayarda gözlerim bozulana kadar okumak istemiyorum.

evet basilmamasi bir sorun ben de ekitap okuyamiyorum acikcasi bu tarz kitaplari da insan kutuphanesinde ara ara acip bakmak icin bulundurmak istiyor bu yuzden kutuphaneden de alinip okunup verilecek cinsten degiller.
    ayrica keske dediginiz gibi bu kitaplar sahaf sahaf gezilerek bulunabilecek kitaplar olsa malesef sahaflar da populer kulture kurban gitmis cogunlukla bircok aranan bulunamiyor.
    ayrica bu kitaplar bulunamadigi icin de fiyatlari fahis miktarlarda.misal bir gen bencildir e veridgim parayla daha cok kitap aldirdim basimi olsaydi.bu yuzden okumak isteyen bu kadar fazla iken bence de basilmali.

ama en azindan basilanlari da bir kar goruyorum bundan cok degil birkac yil once hicbirinin yeni basimi yapilmiyordu.tubitak artik basar mi bilmiyorum ama baska yayinevleri basacaktir kuvvetle muhtemel. ayrica bu uc kitap onemli kitaplardir lakin piyasada sifir alabileceginiz bu konuda doyurucu cok kitap da var bu kadar da umutsuz olmayalim:) ve biraz sabredelim ben basilacagina inaniyorum bu kitaplarin da;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Evet haklısın. Tübitak, Evrim kitabını hala basmaya devam ediyor misal. Kör Saatçi yeniden basıldı, belki sansür yedi bilemiyorum ama siparis verdim netten.

Baskısı olmayan kitaplar daha çok merak ediliyor. Şimdi ben ''Biyoloji Budur'' kitabını hiçbir yerde bulamadım. Ne pdf ne de 2.el

Aslında biyoloji kitabı şu şekilde var bir tane bu da iyi gibi ;

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=454787

Ama Ernst Mayr da boru değil yani, böyle birisinin kitabının basılması gerek.

Sen hangi kitapları okudun, onları bi inceliyim baskısı olanlardan

• Bilim Teknik 2009 yılındaki Şubat ayındaki "Darwin'in doğum günü" kapaklı dergiyi veto edip o derginin genel yayın yönetmenini kovmuşlardı. Evrim hakında olduğu için.

Ben pek şaşırmıyorum ve Yeryüzündeki en büyük gösteri,Tanrı Yanılgısı gibi kitaplar zaten Kuzey Yayınları tarafından çevrilip basılıyor.

Alfa'nında kitapları var.

Diğer 3 kitabı diğer yayınlar çeviremiyor mu?
  • tubitaktan soruyorsaniz eger gen bencildir i okudum tubitaktan olan.darwin ve sonrasi,ikili sarmal,gol insanlari ve evrimden bir kesit,kor saatci,hayatin kokleri kitaplarini aldim tubitak yayinlarindan acikcasi biyoloji budur da cikti karsima ama kitabi karistirdim adi ustunde digerleri gibi degildi teorik yapidaydi en az altin oran kitabi kadar teorikti ve biyologlara yonelik geldi bu yuzden almamistim. daha sonra yazarin alaninda cok onemli oldugunu gordum sanirim almakta gec kaldim hala duruyorsa gidip almayi planliyorum.

tubitak yayinlari disindaysa yayinlarindan cikan uclu sarmali da alip okuyacagim kismetse.
    ama darwin ve sonrasi,ikili sarmal,uclu sarmal ve kor saatci var simdilik basilan onlari alabilirsiniz.

richard dawkins in yeryuzundeki en buyuk gosterisini okudum bu kitap kuzey yayinlarindan.bir de neredeyse balina kitabini okudum steve jones un richard dawkins in surekli atif yaptigi biriydi merak edip alip okudum gayet tatmin edici bir kitap.
    ayrica desmond morris kitaplarindan da birkac tane aldim bu yazarlarin kitaplari da baya ilgi cekici konulari itibariyle.
    ve ntvden cikma sevisen beyin diye kitap da var bu konuda.

simdilik daha okumadim aldiklarimin bircogunu, okudukca size haberdar ederim isterseniz:)

ayrica richard dawkins in ingilizce dahil tum kitaplarini aldim nerdeyse yeni aldigim icin cogunu daha okumadim ama okudugumda onlar hakkinda da haberdar edebilirim ayrica kendisinin belgeselleri de var onlari da izleyebilirsiniz:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biravucgokyuzu -- 18 Şubat 2014; 20:04:16 >

• Tanrı Yanılgısı'nda adı geçen tüm kitapları okumak ister aslında insan, bu konuda geçenlerin hepsi de geçiyor sanırım. 100 kadar kaynak kitap gösteriyordu
  • Mr.Loney kullanıcısına yanıt
    http://evrimagaci.org/makale/269

Çağrı Mert reyiz burada 139 kitap derlemis. Bazıları cidden iyi ama baskısı yok.
    Tübitak ucuz satıyordu. İki sarmal'a baktım 3.5 liradan satılıyormus, say yayınlarında ise 10 lira. Tübitak'ı yıllardır takdir ederdim bu kadar ucuza sattıgı için.

Benim elimde olanlar da ;

Kör Saatçi , Gen Bencildir (pdf), Cennetten Akan Irmak (pdf), darwin ve beagle serüveni (pdf), evrim kuramı ve mekanizmaları -Çağrı Mert Bakırcı (evrimağacı kurucusu)

Eger okursan şu kitapların yorumlarını bekliyorum senden. Yani okursan dedigim, içerigine falan da göz atıp söyleyebilirsin ;

Darwin ve Sonrası , Hayatın Kökler, İkili Sarmal, Biyoloji Budur, Neredeyse Balina, Sevisen Beyin. Bu kitaplar hakkındaki yorumun ne ?

Sevisen Beyin'e benzeyen birçak kitap daha var, evrimsel psikolojiyi anlatan

1-Sperm Savaşları

2-Kızıl Kraliçe

3- Seks Neden Keyiflidir

Sperm Savaşlarını siparis ettim ben okuyunca yorum yaparım.

• evet tubitakin guzel yonlerinden biri de fiyatinin uygun olmasi simdi bu yayinevleri pahali cikariyor kitaplari.ben de ikinci elden aldim tubitaklarini sifirdi ama alan okumamis kitaplari kapaklari bile acilmamisti belliydi ve tanesini iki tlden falan aldim aldiklarimi tabi gen bencildir dahil degildi:)

neredeyse bir balina yi okudum yazar turlerin kokeni ile ayni baslikta ve dizinde konulari guncel darwinden bugune gelen boyutuyla anlatiyor bazi kisimlar darwinin kitabindan farklilasiyor konu olarak zira darwin in bazi konularda yeterliligi gunumuzdeki kadar degildi.kitabi cok begendim acikcasi cok genis kapsamliydi turlerin kokenine paralel olarak.

sevisen beyin de adi ustunde daha cok seksuel secilimle alakali ama soyle icerigine bakinca cok daha kapsamli tarihi boyutta anlatmis.
    ikili sarmal dna nin bulunusunun hikayesi ve otobiyografi seklinde yazilmis diyebilirim birinci agizdan zaten yazari da watson haliyle oyle oluyor:)

digerleri de evrimle alakali simdilik iceriklerine bakamiyorum ama okudugumda bilgilendirecegim:)

evet seks neden keyiflidir bu ay alacaklarima eklediklerim arasindaydi ama sperm savaslarini bilmiyordum ve digerini onlara da bakayim bu arada jared diamondun ucuncu maymununa kitabevinde baktim o da cok guzeldi hem dogadan hem topluluklardan ornekler vermis ve ilginc seyler vardi.

ayrica ciplak maymun da baya eski bir kitap ve yazildiginda cok satmis ayni yazarin sevmek dokunmaktir da temasin tarihi ve evrimini anlatiyor bir de kadin ve erkek bedenlerinin evrimini anlattigi ciplak adam ve ciplak kadin kitaplari var bunlara da bakin derim bunlarin bir kismini henuz almadim ama okunmasi gerekenler arasinda benim listemde:)

ve bahsettiginiz kitabi da okuyunca yorumunuzu esirgemeyin merak ettim acikcasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biravucgokyuzu -- 18 Şubat 2014; 21:30:06 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.