Şimdi Ara

TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.164
Cevap
72
Favori
480.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı Bayramlar


    Annelerin eve turknet bağlattık. Arkadaştan da TD-W9970 modem buldum. Rica etsem aşağıdaki değerlere bakıp birşey yapıp yapmamam gerektiği konusunda destek olur musunuz? Wireless 8-10 metre uzaktaki balkonda çekmiyor misal. Kablolu olarak da max. aldığım hız aşağıda.


    Yorumlarınızı rica ederim


    Yazılım Versiyonu:0.9.1 0.1 v0077.0 Build 160928 Rel.60688n


    Donanım Versiyonu:TD-W9970(TR) v2 00000000


     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970


     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970




  • darkness_kaan kullanıcısına yanıt

    değerler gayet güzel. kullanıcı sayısına göre israf yok ise her şey yolunda diyebiliriz.

  • Modemdeki WAN portunu LAN portu olarak kullanabilme imkanımız var mı, bilgisi olan var mı?

    Şuana kadar gördüğüm bir arkadaş yapmış ama o da nasıl yaptığını unutmuş 😂
  • Bu modeme access point ekleme nereden yapılıyor bilen var mı? Airties rt-211 modemin tüm ayarlarını yaptım, tp link modemi mesh üzerinde ekledim ancak kablosuz bağlantı için aynı işlemi 9970 üzerinde bulamadım. Mesh gibi biryer var mı modem arayüzünde?
  • arkadaşlar merhaba. mevcut hattımı 35megabitten 75megabit'e çıkardım fakat aldığım hız ve modem değerleri aşağıda. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir ? Modemi değiştirmem mi gerekiyor ? teşekkür ederim şimdiden.



     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970


     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970




  • uuRz kullanıcısına yanıt

    Hocam;

    son 1 haftadır bu konu üzerinde bayağı bir araştırma yaptım, tam expert olmasam da;

    har değerleriniz çok iyi diyebilirim;

    1. Altyapınız size 127576 mbps verebilrken, siz 79660 mpbs olarak ayarlamış, kablo ile 75 Mbps rahat almış olmanız lazım,
    2. Upload da da yazan değerlere göre 8 Mbps olmalı ki test ie uyumlu,
    3. Hat zayıflaması 3,8 dB ki bu saha dolabına veya santrale çok yakınsınız demek ( bu değer olabildiğince min olmalı yaıplar için)
    4. SNR Margin ise tam tersi olabildiğince büyük olmalı ( sinyalin hattaki gürültüye oranı) ki oda 22dB
    5. Hızınızı 100 Mbps a çıkardığınzda bu margin değeri biraz daha düşecektir ama onu da kaldırır gibi gözüküyor hattınız
    6. Alım gücü de saha dolabından çıkan sinyali sizin alım gücünüz ile ilgil iki o da oldukça iyi


    modeminizi bir 5 dakika dinledirip kablou bir test yapıp dener misniz?

    olmadı başka bir modem ile deneyin bir bakın derim? hattınız süper gözüküyor bu değerlere göre hocam.







  • bkmçvş B kullanıcısına yanıt

    değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim hocam. modemi değiştirdim sorunum şuan çözüldü.

  • uuRz kullanıcısına yanıt
    Sevindim hocam...değerleriniz çok iyi...herkese nasip olmaz bu vdsl değerleri...
    Bu akşam SNR Margin değeri düşünce yedek olan aynı modemi aktife ettim ve değerler eskiye ulaştı...Modem ler kullanıldıkça ısınıyor hatta sararmaya başlıyor ve verimi düşüyor demişti ttnet saha ekibi...tp link AC 1200 önerdi ama elimde aynı seri olunca denemek için güncelledim snr margin değerim yükseldi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkmçvş -- 28 Temmuz 2022; 8:41:55 >
  • Arkadaşlar merhaba, Turknet 35MBPS Sınırsız Vdsl kullanıyorum. İnternet kopmaları ve düşüşleri oluyor. Upload hızı da 5-6 mbps civarında. Zoom vb görüntülü toplantı uygularında sık sık kesilme ve kopmalar oluyor. Whatssap-instagram görüntülü görüşmelerde de aynısı oluyor. Turknet hesabıma girip" Arıza denetle" dediğimde "internetinizde sorun tespit etmedik fakat modeminizde bağlantı sorunu mevcut gibi" minvalinde bir cevap alıyorum. bu kopmaların sebebi ne olabilir? Hızı ölçtüğümde yine 30-36 mbps'ye 4-6mps arası hızlar alıyorum. yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim. Modemim de aynı modem ve versiyon 2


    arayüzündeki bilgilerse şu şekilde:





     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970


     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970




  • Sedoorf63 S kullanıcısına yanıt

    Merhaba hat değerleriniz gayet iyi gözüküyor, hatta hattınız 100 mbps download 8mbps upload destekliyor neden 35mbit kullanyorsunuz anlamadım ama bahsettiğiniz problemler wifi ile alakalı olabilir wifi ayarlarınıza gidip wds wps kapatın, eğer wifi'a bağlı çok eski cihazlarınız yoksa wifi modunuzu 11 b/g/b den yalnızca 11n moduna alın kanal genişliğini de 40mhz olarak sabitleyin kanal seçimi olarak 1,6,11 ile değiştirin aslında mobil uygulamalar var ama nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız deneme yanılma ile yapabilirsiniz hangisi daha tatmin edici olursa o kanalda kalın. Ama öncelikle eğer özel bir nedeni yoksa turknet hesabınıza girip paketinizi 100 mbps ile değiştirin paket gözükmüyorsa müşteri temsilcisine yazın ve değiştirtin.

  • Merhaba, 9970v3 modemin 2022 yılı ağustos ayı içindeki son versiyonunda firmware yükleme sayfasını aktif etme ve istediğiniz eski bir firmwareyi cihazı açmadan veya com port/ seri port kabloları bağlamadan nasıl yapılacağını anlatıyorum. Bu sayfaların halen aktif olduğunu ancak arayüzde gizlendiği telnet üzerinden nasıl fw upgrade/downgrade yaparım diye uğraşırken şans eseri buldum. Adım adım uygularsanız sorun olmayacaktır.



    1) Modeme normal bir şekilde kullanıcı adı admin ve şifreniz ile giriş yapıyorsunuz

    2) Chrome tarayıcısını kullandım. modem arayüzüne girince F12 ye basarak geliştirici menüsünü açıp sırayla resimdeki gibi tıklıyoruz.


     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970


    Daha sonra #__snmp.htm nin üzerine gelip sağ tıklayıp açılan menüden edit attribue veya edit as html ye tıklıyoruz.


     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970

    "#__snmp.htm" yazan kısmı "#__softup_lock.htm" olarak değiştiriyoruz sayfada boşta bir yere tıklayarak değişikliğin işşlendiğine emin oluyoruz.


    Böylece soldaki menüden SNMP Ayarlarına tıkladığınızda veya linkin üzerine geldiğinizde artık #__softup_lock.htm sayfasına yönelendirdiğini görüyoruz. Bu linke tıklayıp fw güncellme sayfasına girmiş oluyorsunuz.


    Dikkat! sonradan yazdığım için tam hatırlayamadım "#__softuplock.htm" de olabilir. Önce üsteki gibi kelimeler arasındaalt tire olanı deneyin. Biri olmazsa diğerini denersiniz. (Zaten eski yazılıma dönünce bu sayfanın adı softup.htm olarak geliyor bunu da ek olarak vereyim) (Adamlar iptal ettikleri sayfaların sonuna lock ibaresi eklemişler)


    3) şimdi bu aşamada bir işlem daha yapmak gerkiyor çünkü adamlar dosyayı seçtikten sonra güncelleme yapmamanız için html kodlarından güncelle butonunu kaldımışlar. yine F12 ye basıyoruz ve işaretlediğim yere sağ tıklayıp edit as HTML diyerek yeni bir satır olarak aşağıdaki kodu ekliyoruz.


    <button type="submit" formmethod="post">Güncelle ulan</button>


     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970

    4) Herşey hazır elinizdeki eski fw dosyasını seçerek güncelle ulan butonuna basıyorsunuz. Fişi falan çekmeyin. Butona tıkladığınızda ekran beya dönüyor ve sol üst köşede "OK" ibaresi beliriyor cihaz bir süre sonra yeniden başlıyor.


    5) Bir kaç dakika bekledikten ve fw işleminin bittiğinden emin olduktan sonra cihazın arkasındaki reset butonunu bir kürdan veya iğne ile basıp cihazı resetliyoruz. Yazılım değiştiği için içindeki mevcut config dosaysı sebebiyle arayüz reset atmadan gelmeyecektir. Ve işte sonuç cihazınız artık eski fw yi kullanıyor!


    Benim test ettiğim fw --> daha önce forumda verilmişti https://drive.google.com/file/d/0B1HveklJKfuuRHRLNTR4ZlNpU0E/view?resourcekey=0-EVNtTNtW0uaJJnmDBfr8KQ şu adresten indridim bana ait bir dosya değil 2016 yılına ait bir fw


    Fw sürümü 16.09.30.01005

    bu fw için root kullanıcısı aktif cwmp dahil istediğinizi menülerden kapatabiliyorsunuz


    kullanıcı adı: root

    şifresi: tTn3+Z@!Sr0O+


    Önemli not: CWMP menüsündeki ayarları kapatmak için yine F12 ye basıp adamların bu ayaları değiştirmem,z, önlemek için için sayfanın üzerine eklediği şeffaf kutuyu basitçe seçerek ve del e basarak silmeniz gerekiyor bunu yaptığınız zaman istediğin ayarı disable edebilir ve ilgili urlleleri değiştirebilirsiniz.


    CWMP ayarını telnete girip ordanda disable edebiliyorsunuz CVS mi CSV mi öyle bir komut üzerinden yapılıyordu. Ben arayüzden hallettim telnetten yapmak isteyenler bu fw ile ilgli açılmış ilgili konuyu aratarak da detaylıca işlemi telnetten yapabilirler.


    Önemli not2: Ben denedim ve çalıştı ancak eski fw yüklemeniz sizin sorumluluğunuzda.


    şu sitedeki konuda benim de kullandığım eski fw ve yeni fw mevcut oradan yeni fw yi de çekip geri dönebilirsiniz.

    Fw dosyası haricinde kullanılan yöntem tarafıma aittir bir yerden alıntı yapılmamıştır. Biraz da deneme için yaptım artık vdsl kullanmıyorum. Zamanında bu modeme çok gıcık olmuştum umarım birilerinin işine yarar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrixrio -- 21 Ağustos 2022; 15:29:45 >




  • matrixrio kullanıcısına yanıt

    selam hocam, eline, düşüncene, bilgine sağlık :) akşam eve gider gitmez hemen deneyeceğim.


    düzenleme: evet oldu hocam canavar gibi :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmQceR -- 25 Ağustos 2022; 19:35:25 >
  • matrixrio kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler yöntem çalışıyor. Tek bir sorun var. Modemi yeniden başlattığımda ayarlar sıfırlanıyor. Bazen 1, bazen birkaç defa yeniden başlattıktan sonra ayarlar sıfırlanıyor. (Kablosuz ayarları, dsl ayarları, cwmp ayarları, root şifre değişikliği, telnet üzerinden dns değişikliği, kullanıcılara statik ip atama) Bu ayarları her seferinde tekrardan girmem gerekiyor. Yedek almış olmakta işe yaramıyor. Yedeği geri yüklediğimde root girişi başarısız oluyor. Sanırım cihaz kilitleniyor. admin turktelekom girişi de mümkün değil. Fabrika ayarına alıp tekrardan ayar yapmak gerekiyor. Fabrika ayarına almadan önce Telekom hat kablosunu çıkarıyorum ki firmware güncellemesin.


    Özetle: Ayar yapmaktan kurtaracak yöntem var mıdır?


    Son sürümden bir önceki firmware çakı gibi çalışıyordu. Elinde bir önceki firmware olan babayiğit var mı  





  • Sedoorf63 S kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğin sorunu şöyle çözdüm. Kalıcı çözümdür. Skype, whatsapp, telegram görüşmeleri tam bir kabustu.


    Modem arayüzüne gir.


    Menüde ALG Ayarlarına gir. Bazı modemlerde alt menülerde oluyor. Genelde ağ ayarları alt menüsünde yer alır.


    H323 ALG

    SIP ALG

    RTSP ALG


    Bu üçünü devre dışı bırakıp, modemi yeniden başlatmalısın. Tüm telefon ve pclerde, internet bağlantısını unutturup tekrar wifiyi kaydetmelisin.


    Ayrıca anti-malware destekli cloudflare dns kullanmanı önerim.

    1.1.1.2

    1.0.0.2


    Ayrıca wifi ayarlarını değiştirmeni öneririm.

    Sadece N modu

    40 MHZ

    Kanal 1, 6 yada 11


    Son olarak;


    Dsl ayarları'na girip, DSL Modulasyon Türü: VDSL2 seçip kaydetmelisin.


    Bu ayarlardan sonra modemini yeniden başlatmayı unutma  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62758EE57 -- 22 Eylül 2022; 13:46:3 >




  • @darkness_kaan @uuRz alıntı mesajımdaki bu ayarlar modeminizi tam kapasitede kullanmanıza yardımcı olacaktır  TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-62758EE57

    Teşekkürler yöntem çalışıyor. Tek bir sorun var. Modemi yeniden başlattığımda ayarlar sıfırlanıyor. Bazen 1, bazen birkaç defa yeniden başlattıktan sonra ayarlar sıfırlanıyor. (Kablosuz ayarları, dsl ayarları, cwmp ayarları, root şifre değişikliği, telnet üzerinden dns değişikliği, kullanıcılara statik ip atama) Bu ayarları her seferinde tekrardan girmem gerekiyor. Yedek almış olmakta işe yaramıyor. Yedeği geri yüklediğimde root girişi başarısız oluyor. Sanırım cihaz kilitleniyor. admin turktelekom girişi de mümkün değil. Fabrika ayarına alıp tekrardan ayar yapmak gerekiyor. Fabrika ayarına almadan önce Telekom hat kablosunu çıkarıyorum ki firmware güncellemesin.


    Özetle: Ayar yapmaktan kurtaracak yöntem var mıdır?


    Son sürümden bir önceki firmware çakı gibi çalışıyordu. Elinde bir önceki firmware olan babayiğit var mı  

    Firmware versiyon 16.09.30.01005


    Modem yeniden başlatma sonrası root girişi yapamama sorununa çözüm:


    Tuhaf ama gerçek  TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 


    Root şifresini değiştirmemek lazım. Değiştirdikten sonra modem er yada geç sapıtıyor!


    Fabrika ayarına almadan önce internet hat kablosunu çıkarttım, fabrika ayarına aldım ve son kez;


     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970  cwmp kapattım ve bilgileri değiştirdim

     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970  dsl ayar menüsünde DSL Modulasyon Türü: VDSL seçtim

     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970  Wifi ayarları: Sadece N modu, 40 mhz ve kanal 13

     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970  Wifi ve lan kullanıcılarına statik ip atadım (ip adres kiralama sorununun kalıcı çözümüdür)

     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970  Yönetici ayarlarından telnet açıp dns 1.1.1.3 1.0.0.3 değiştirdim ve dhcp menüsündeki dns kısmını default ayarda bıraktım.

     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970  Son olarak yönetici ayarlarından Telnet kapattım.


    Uyarı: Kablosuz ayarlarında asla otomatik seçmeyin modem sapıtıyor! 40 mhz memnun etmezse, 20 mhz seçin.


     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 Sonuç olarak 50 mb paketimde modem çakı gibi çalışıyor.



     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970


    Sentim Bilişimde bizleri bu kadar uğraştıran elemanları Allaha havale ettim  TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62758EE57 -- 20 Ekim 2022; 2:24:25 >




  • hocam büyük ihtimal modemin config bölümünü uçurmuş olabilirsin bu modemler her kapanıp açıldığında ram file (geçiçi görüntü her kapatıp açtığında aynı şekilde hızlıca açılan sistem görüntüsü) olarak yükler sistemi yani config işletim sisteminin dışında tutulur daha sonra sistem açılırken ayarlanır sen büyük ihtimal onu uçurdun o yüzden sistem sürekli default configi yüklüyor olabilir
  • Acaba bu modemin son güncellemesiyle sorunlar yaşayan var mı ? 21 ile başlayan güncelleme benim anladığım kadarıyla bu yılın mart ayı gibi gelmiş ve ben DSL ve IP kopmaları yaşamaya başladım. İlk yazılımın dokunulmamış hali varsa gönderebilir misiniz ? Yoksa sorun benim hattan mı kaynaklanıyor çözemedim

  • Ben kopma sorunu veya ayarların sıfırlanması sorunu yaşamadım yaklaşık 1 aydır evde nas sunucu olarak kullanıyorum birde printer bağladım. ADSL modem olarak kendisi zaten hep sorunluydu   Yöntemin birilerinin işine yaradığına sevindim. Kolaylıklar dilerim.

  • matrixrio kullanıcısına yanıt

    Hocam yine de v3 için sürüm 16 dışında bir firmware bulan arkadaş olursa burda paylaşsın. Güncel sürümden bir önceki sürüm gayet güzeldi. Dalgınlığıma geldi ve güncelleme almıştı. Geri çevirememiştim. Şimdi sayende sürüm 16 ile devam ediyorum. Buna da şükür tabi. Üretici kadroya ve firmware çıkaran çakma mühendislere rağmen stabil kullanmamız için katkıda bulundun. Emeğine sağlık.


    Diğer arkadaşlara Not: Dm mesajlar geliyor, ancak sistemsel sorun var sanırım, sayfa yönlenmiyor, mesajlarınızı okuyamıyorum. Yine de Dm atan arkadaşlara sevgiler  TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 

  • 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.