Şimdi Ara

TTnet uzaktan modemi güncellemiş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar başındayken bir an da internet gitti. Modem ışıkları söndü. N'oluyor diye modem arayüzüne girdim. Baktım arayüz değişmiş ve şifreyi kabul etmiyor.
    Airties'ı aradım noluyor diye . Yeni arayüz şifresini aldım: username: admin şifre: ttnet.
    ISP'nin modeme bağlanıp firmware güncelleme yapma yetkisi varmış. Zaten yaptılar görmüş olduk. Daha önce hiç tanık olmamıştım.
    Daha sonra giriş yapıp modem ayarlarını düzelterek ancak internete girebildim. Kablosuz ağ ayarlarını filan güncellemek gerekti.
    O arada TTnet çağrı merkezini aradım tabi ama arayana salak aramış muamelesi yapan çağrı merkezi daha sorunu bile anlamadan klasik sorularına başladı.
    Yok modemin ışıkları yanıyor mu yok efendim o mu bu.. Modem ip almış diyorum hala eblek sorulara devam. Sonra arıza kaydı aldı filan.
    Modem güncellemeyi neden yaptınız diye sormak için aramıştım ben halbuki ama çağrı merkezinin diğer konularda olmadığı gibi bu konuda da bilgisi olmadığı belliydi. Kapadım.

Firmware günceldi aslında ama direk uzaktan bağlanıp güncellemişler. İlginç. Böyle bir uygulama yaptıklarını bilmiyordum. Santralden mi yapıyorlar acaba? Daha önce karşılaşan oldu mu böyle bir durumla?

• Aynı konuyla ilgili farklı konu açılmış ben şimdi gördüm onu. moderatorler birleştirirse sevinirim.

bağlantıda gözle görülür yavaşlama yok ama arkadaşların bahsettiği streaming videolarla(youtube vs..) ilgili şunu fark ettim.
    Normalde youtube'da bir video izlediğinizde videonun tümü önce ön belleğe yüklenir diğer yandan da video oynatılır.
    Fakat bu güncelleme ile birlikte görülüyor ki youtube videolarının sadece ilk 50 saniyelik ön belleği hattın maksimum hızında yükleniyor geri kalan kısmı ise bilerek yavaşlatılmış durumda.
    Bunun nedeni belli. TTnet bandwidth koruması yapmış kendince.
    Neden? Çünkü diyelim iki saatlik bir belgesel izlemek için youtube giriyorsunuz. İki saatlik film ön belleğe yükleniyor ama siz 15 dk izledikten sonra sıkılıp kapatıyorsunuz. Nolmuş oluyor? israf =)
    TTnet de aklınca buna böyle tedbir getirmiş.

Ben daha bugün önce ki sürümde speedtest yapmıştım.
    12.60 / 0.67 çıkmıştı. Ping de 15 ms.
    Aynı testi bugun yine yaptım yine aynı çıktı.
    Fakat belli ki hem youtube hem facebook streaming videolarında bu tedbiri koymuşlar. Muhtemelen dizi izleme sitelerinde de aynı şey olacaktır.

Modemden uzaktan güncelleme olayının kaldırabileceğini düşünüyorum daha doğrusu engellenebileceğini düşünüyorum fakat henüz uğraşmadım. Zaten uğraşmayıda düşünmüyorum 1-2 güne yeni modem gelecek.

• Ha bi de son olarak şunu görüyorum. Ben Battlefield 3 serverlarında 16 mbit ttnet bağlantımla 70 ms altı hiç server görmedim. Ortalamam 90 ms civarıydı hep.
    Şu an baktım 52 ms server var. Oyuna girmedim ama bariz ortalama 60 ms lere düşmüş. Ayrıca 1.6 GB'lık BF3 paketi 15 dakikada indirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secure -- 31 Mart 2012; 3:16:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.