Şimdi Ara

TTnet kopma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler 2 hafta oldu artık sürekli internetim kopuyor bugün 5.kez aradım yine arıza kaydı oluşturuyoruz dediler bende arıza kaydı istemiyorum çözüm istiyorum sorun ne siz söyleyin dedim biz sadece bu kadar yapabiliyoruz dediler bıktım artık bugün 1 saat koptu gelmedi online oyun oynuyorum pat diye net gidiyor sene 2016 hala kopma sorunu var bıktım artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  •  TTnet kopma sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: VDSL

Değerlerde sıkıntı görünmüyor kopma saati yaklaştıkca değerleri devamlı kontrol edin.

Hocam malesef pek anlamıyorum kopunca zaten nete girmiyorda bu internet sizce kaç mbit hız alır fiber yok burda hipernet var 50 mbs alır mı

• quote:

Alır

Teşekkür ederim hocam modemden kaynaklımı kablomu vs bilmiyorum 1 sene oldu eve alalı napıcam ben böyle nereye kadar turk telekomu arayın dediler orayı arasam değişir mi bir şey
    VODAFONENET FİBER PİNG SORUNU
    8 yıl önce açıldı
    VodafoneNet ping sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Değerlerde sorun gözükmüyor diyecekler splıtter varsa onu takmayın bakalım farklı vdsl destekliyen modem varsa onlada deneyin.

• quote:

Değerlerde sorun gözükmüyor diyecekler splıtter varsa onu takmayın bakalım farklı vdsl destekliyen modem varsa onlada deneyin.

Hocam farklı modem yok ama çok sinir bozucu bir durum şimdi modemden kaynaklı derlerse bir de modemden olmazsa 150 200 lira boşuna gidicek bilgisiz olduğum için :S
  • Beyler bugün gene aradım yine kopma devam ediyor ilk başda modemden splinter mi enydi ondan sorun oldugunu tespit etti dedi bot olan kadın sonra müşteri hizmetlerine bağlandım adam diyo sinyal yolladım bir sıkıntı gözükmüyor dedi sonra dns otomatiktemi diye sordu bana bende evet dedim bunun üzerine manuel ttnet dns sini verdi kopma gitmesi lazım diyor bir de ben napıyım simdi modemi kırsam mı
  • Beyler sorun hala devam ediyor yaklaşık 1 ay oldu 4-5 defa arıza kaydı oluşturdum sorun hala devam ediyor ne yapıcam bilmiyorum şimdi tekrar arıza kaydı oluşturdum şunu farkettim steamda indirme yaparken 500 kb aşınca anında net kopuyor 1 senedir böyle birşey olmuyordu modem markası huwai sprinter zaten kullanmıyorum telefon yok ne yapıcam bilmiyorum şimdi arıza kaydının tekrar sonuclandırılmasını beklicem ardından huwai bayisine gidicem modeme baktırcam kafayı yicem yardımcı olun
  • Bende resimdeki değerler var sürekli kopuyor. 2016 öncesinde aynı değerlerde hiç bir sıkıntı yokken şimdi günde 2 defa filan kopuyor internet. Sadece bende olan bir sıkıntı değil. Arkadaşlarımında yaşadığı sorunmuş. TTNET ile alakalı olduğunu düşünüyorum ben.

TTnet kopma sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shindorei -- 14 Mart 2016; 19:07:14 >
  • Arkadaş neredeyse 3 ay oldu yani hala kopuyor Allah sabır versin 2-3 defa olsa neyse bir gün saydım tam en az 30-50 civarı koptu diyebilirim.Yani bildiğin rezillik ttnet pişmanlıktır.Millet 5g hazırlanıyor ben daha 20 mbit interneti kullanamıyorum
  • 3 gundur bende de kopuyor allahin belasi internet. 2 dakika geliyor. 5 saniye kopup sonra tekrar geliyor. Sanki dalga gecer gibi! . Ariza kaydi olusturdum. Yine olmuyor yine olmuyor. ALLAH BELASINI VERSIN BU TTNETIN.

ADSL'den örnek verecek olursak 799 upload hızında 11 veya 10 SNR'ye kadar sorun çıkacağını zannetmiyorum. Tabi mesafe değerlerine de bağlı olarak...

Hattınızda sorun olmadığını kontrol ettirin. Eğer sorun yoksa port değişikliği muhtemelen çözecektir ki sağlam ve değerleri iyi bir port buldurmanızı geçtim o portu değiştirtmek de ayrı bir dert, geçeceğiniz porttaki PING, sinyal ve mesafe değerleri ayrı bir dert...

Bende de upload snr margin düşüklüğü var. 13,5'e kadar düşüyor bu aralar. Bir de özellikle akşamları santrallerinde aşırı yüklenme oluşuyor olsa ki önce internet ışığı sönüyor sonra dsl ışığı sönüyor. Hattı kontrol ettiğimde sinyalizasyon değerleri normal gözüküyor. CRC veya da gürültüden kaynaklı bir kopma değil. Anlık hat sinyalinin kaybolabileceğini düşündüm fakat bu durumda da modem içerisinde UAS'ydi sanırım değer görmem lazım fakat orda da bir değer gözükmüyor. Sanırım santralden resetliyorlar aşırı yükten... Bu aralar IP alırken de epey beklediğim oluyor. Normalde modemde sorun yok.

Ne diyelim malum firma... Elletsen daha çok bozuyorlar... Arıza çözmeye gelip saha dolabını tekmeleyen elemanları var sonuçta... Bu zihniyette insanlardan çözüm bekleyemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antipatik Adam -- 23 Haziran 2016; 8:14:34 >

• ADSL kullanıyorsan hattında gürültü (parazit) olup olmadığını kontrol ettir. Eğer böyle bir durum mevcutsa devre değişikliği yapılması veya da altyapı çalışması yapılması gerekir. Tabi ev içi, bina içi tesisatı ve splitter'ı da kontrol etmeyi mümkünse sıfırıyla değişip incelemeni tavsiye ederim. Bu konuda malum firmanın müşteri hizmetlerine kızsam da splitter bu sorunu sıkça yaratabiliyor. Piyasada satılan her splitter da malesef modem kutularından çıkanlar kadar sağlıklı olmuyor.

Öncelikle ev içi tesisatı telefoncu getirerek kontrol ettirin.

Daha sonra firmayı arayarak ev içinde ve binadaki ankastre kutusundan sinyali kontrol ettirin. Eğer evdeki ile ankastre arasındaki değerlerde farklılık gözüküyorsa ev içi veya ankastreden eve gelen kablolamada sorun olabilir.

Yok eğer aynıysa ve düşüklük varsa o zaman altyapısal sorun var. Saha dolabından, santralden veya yeraltındaki kablolamadan müdahale edilmesi gerekir ki o işe hiç girmez bu uyanıklar... Hızı düşür gürültüyü azalt ve idare ettir yaparlar. Bu onlar için en makul yol... Ne de olsa E KADAR bunun için var.

• @Antipatik Adam ben tüm değerlere baktırdım hatta değerlerime kötü diyen biri çıkmadı hiç kutu zaten hemen şu 30 metre ileride adamlar artık en son olarak portu değiştircez dediler değerlerim daha da iyi oldu sorun modemde çıktı
    Benim durum da aynı fakat burada esas durum saha dolabına değil santrale olan uzaklık. Tabi saha dolabı da bir etken. Saha dolabında yapılan aşırı derecedeki paralellerde hatları etkileyebiliyor ki bizdeki durum şuan öyle... Çoğu giriş arızalı veya gürültülü olduğundan oradan oraya yapılan yamalar sinyali ciddi derecede düşürüyor. Altyapıya girmek bu adamlar için hep zahmet hep kavga... Zaten durduk yere oluşan parazit ve arızalar da genelde bu yüzden oluyor ya... Saha dolabında kesip biçme işlemi yaptıktan sonra kapağını tekmeleyerek kapatan, yağmurda, tozda kapağı açık bırakıp giden, kilitlemeden bırakan... Alt kapak tutmayan dolabı rüzgarda, yağmurda, yazın tozda açılıp arıza oluşmasın diye telle tutturmanız sonucu gelip inat eder gibi, kapağı değişeceğine teli söküp dağıtan, görüp uyardığınızda "dolapların bakımını başka bir şirket yapıyor, biz de söylemekten bıktık..." deyip sanki ttnet kendi bünyelerindeki bir şirket değilmiş gibi davranan zihniyetten sorun çözmesini beklemeyeceksiniz.

Neyse...

Tavsiyem modem almadıysan malum arkadaşlardan alma. Araştır, adam gibi sinyal değerlerini de düzgün bir biçimde görebileceğin kaliteli bir modemi teknoloji marketlerden birisinden edin. Sıkıntının başladığı yer bu arkadaşlardan alınan modemler yüzünden oluyor.

• Antipatik Adam A kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler. Telefon hatti sikintisiz calisiyor. Ariza kaydi " mesaji " geldi. Bakim yapilmistir eger hala devam ediyorsa " ariza no " bilmem ne mesaji gonder diyor. Saka gibi ya . Boyle hizmetin Allah belasini versin. Suan herhangi bir kopma yok tahminim kopma sebebi onlardan kaynakliydi. Modem de vs sorun yok cunku.

Bir de eve gelip ic tesisat icin 11 tl ile 54 tl arasi para koparmaya calistilar. Su ulkede telefon da internet te somuru kaynagi. Nefret ediyorum!

• Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama Allah tümünün belasını versin umursamadıkları para verdirip rezil ettikleri müşterilerine muhtaç kalırlar inşallah. Bayram bayram beddua ediyorum öyle kızgınım ki inşallah beddualarım kabul olur diye dua ediyorum. Yaptıkları zulüm hem bu dünyada hemde ahirette ellerine yüzlerine bulaşsın bin beter olsunlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.