Şimdi Ara

TTNET ile alakalı tuhaf bir bağlantı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, öncelikle, belki burada herhangi birinizin başına daha önce böyle bir olay gelmiştir ve şu adımları uygulayarak çözüme ulaşabildim diyeniniz olur umuduyla böyle bir konu açıyorum.

Yaklaşık 7-8 gündür, kullandığım internette ciddi bağlantı problemleri yaşamaktayım ( Türk Telekom VDSL kullanıyorum 50Mbit download, 5mbit upload hızına sahip bir pakete aboneyim - 2021 Aralık ayında paketim yenilendi aynı tarife ile).

Çoğunlukla farklı platformlardan online oyun oynamaktayım ama, dediğim gibi bu yaklaşık bir haftalık süreçte sürekli Blizzard - battle.net olsun, EA Origin, Playstation Network, Netflix ve hatta sık kullandığım bazı web siteleri dahil, bu sunuculara günün büyük bir kısmında hiçbir şekilde bağlanamıyorum. Bazen şöyle enteresan durumlar da oluyor; aktif şekilde World of Warcraft oynuyorum ve örneğin, öğle saatlerinde servera bağlanıp oyunda oluyorum, öğleden sonra saat 3-4 civarı bağlantım kopuyor ve bir daha battle.net ağına hiçbir şekilde bağlanamıyorum. Masaüstü VPN indirdim, onunla bağlantı sağlayabiliyorum Hollanda üzerinden ama birkaç dakika sonra o da sekteye uğruyor sürekli disconnect-connect olup duruyor.

İlginç bir şekilde Steam sorunsuz çalışmakta ve oyun güncellemeleri veya online olarak arkadaşlarımla oynamak için herhangi bir oyunun steam sunucusuna bağlanabilmekteyim.

Türk Telekom abonelik portalından şikayet kaydı oluşturdum ancak kendi sayfaları üzerinden hız testi dahi yapamıyorum, sunucuya bağlanmıyor. Başka bir hız testi yapan 3rd party web sitesinde de aynı durum söz konusu, hiçbir şekilde hız testi yapamıyorum.

DNS olarak neredeyse yani ezelden bu yana 8.8.8.8 - 8.8.4.4 adreslerini kullanmaktayım ve hala bu şekilde.

Eğer ki oldu da başınıza böyle veya benzeri bir durum geldiyse, rica ediyorum sizi çözüme götüren adımları benimle paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler.

• seri bir deneme yapmak için birkaç günlüğüne statik ip’ye geçip test edebilirsiniz. bu sayede sorunun bölgenizde daha yerel mi yoksa daha genel mi olduğunu anlamak mümkün olabilir. (burada amaç cgnat havuzundan çıkıp daha stabil bağlantı yollarından geçmek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndJusticeForAll -- 10 Nisan 2022; 3:18:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben 50 mbpslik pakete geçtim bundan 3 4 gün önce ama ilk günler 45-46 mbps görürken şuan 40 mbpsi bile zor görüyorum şikayet kaydı oluşturdum bunun için yani sebebi nedir bunun ilk günler o kadar alırken şuan niye bu kadar az. Upload konusunda ise bir problemim yok altyapımı sorğuladığımda ise 80 mbpse kadar alacağım gözüküyor çoğu sitede sorguladım ve evet doğru 80 mbps alabileceğim gözüküyor ve santral de 88 metre uzaklıkta çokta uzak değil yani

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.