Şimdi Ara

TTNET AKK !!! (161. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.464
Cevap
27
Favori
693.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şikayetvar sitesine yapmış olduğum şikayetten sonra gelen cevap .
    [simage][/simage]

     TTNET AKK !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydarhaydarrr -- 26 Mart 2012; 18:30:20 >
  • Beyler, 4 gün önce hızım 8'den 1'e düşmüştü. Bugün aniden tekrar düzelmiş. Bayram değil seyran değil. Noluyor bu TTNET'e?
  •  TTNET AKK !!!


    Bu rakamlar mazide kalacak yani desenize :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atobaba

     TTNET AKK !!!


    Bu rakamlar mazide kalacak yani desenize :(

    Böyle giderse bir hayli zor gibi gözüküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atabey444

    panik yok herşey yolunda bugün bi arkadaşın netinden aylık kullanımına bakdım 15 gb yazıyor. eğer akk den dolayı olsaydı onunki neden düşsün? bir alt yapı çalşması var bence illaki düzelecek beyler no panic
    btk sitesine de yazalım arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydarhaydarrr -- 26 Mart 2012; 19:50:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haydarhaydarrr

    Şikayetvar sitesine yapmış olduğum şikayetten sonra gelen cevap .
    [simage][/simage]

     TTNET AKK !!!


    Ben de dün sikayetvar.com sitesine bayağı okkalı bir şikayet yazısı yazmıştım ve gelen cevap yine aynı. Kopyala / yapıştır, baştan savma cevaplar. Bu böyle olmayacak arkadaşlar. Örgütlenip sağlam bir protesto yapmak lazım. Başka türlü sesimizi duyuramayacağız sanırım.
  • Merhaba arkadaşlar.

    Ülkemizdeki internet servis sağlayıcılarının müşterilere sunmuş olduğu internet tarifeleri arasında, en çok talep gören tarifelerin başında, limitsiz denilen fakat isminin aksine belirli bir kotayla sınırlandırılan ve kota aşımıyla internet bağlantı hızlarının 8-10 kat aşağıya düşürüldüğü tarifeler yer almaktadır. Bugüne kadar nadiren uygulanan bu uygulama, geçtiğimiz hafta itibariyle genel olarak uygulanmaya başlanmış ve internet hızlarımızda kabul edilemeyecek derecede düşüşler yaşanmıştır.

    İnterneti hem en pahalıya hem de en düşük hızlarla kullanan bir ülke olmamıza rağmen, AKN uygulanan diğer ülkelerdeki uygulama bizdeki kadar katı değildir. AKN uygulanan diğer ülekerde AKN'li tarifeler hem çok ucuzdur hem de çok esnektir. Bu uygulamanın yurtdışında ve ülkemizde nasıl uygulandığına dair vermiş olduğum videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
    http://www.teknoseyir.com/45013/ulke...ercek-altinda/


    Konu ile ilgili rahatsızlıklarmızı Tüketici Hakem Heyetine bir dilekçe ile bildirelim, hem hukuki olarak yaptırımı olur. Mesela bize verilen hizmetin pahalı olduğu buna rağmen 50GB gibi bir kullanım sınırı konulduğu ve bu sınırın aşılmasıyla birlikte hızlarımızın bize sunulan hız sınırının 8-10 kat aşağısı olan 1mbit'e düşürüldüğünü. AKN denilen uygulamanın yurtdışındaki emsallerinin bu şekilde olmadığını, yurtdışında AKN aboneliklerinin çok çok düşük fiyatlara kullanıcıya sunulduğu ve bizdeki gibi katı bir şekilde uygulamaya konulmadığını; dolayısıyla ayıplı hizmet sunduklarını... vs. Artık neler yazacağınız sizin kaleminize kalmış.

    Bu veya bunun gibi gerekçelerle Tüketici Hakem Heyetine başvurursak, elbet sesimiz duyulacaktır. Örneğin Türk Telekom daha önce ADSL kullanımı için Sabit hat şartı sunuyordu ve bu gereksiz bir uygulama idi. Bu uygulamaya tepkiler geldi, Tüketici Hakem Heyetine başvuranlar oldu ve şu an ADSL için sabit telefon kullanmak zorunda değilsiniz, sırf bu yüzden sabit hattınız varsa kapattırabilirsiniz, bunu bizzat online hizmetlere sordum ve kapattırabileceğimizi söylediler.

    Dilekçe formatını ekliyorum arkadaşlar. Lütfen nasıl olsa uğraşan birileri olur, ben uğraşmam falan demeyelim. Kaybedeceğimiz bir şey yok, sesimizi duyuralım hukuki olarak.

    (792.12 YTL altında ki alışverişler için)

    .......... KAYMAKAMLIĞI
    TÜKETİCİ SORUNLARI İLÇE HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞI’NA


    (792.12 YTL ile 2.067,89 YTL arası alışverişler için)
    ..........VALİLİĞİ
    TÜKETİCİ SORUNLARI İL HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞI’NA




    ŞİKAYET EDEN : Tüketicinin adı soyadı adresi




    ŞİKAYET EDİLEN : Şikayet edilen kişi/ler yada kurum/ların adı soyadı,unvanı,adresi(sorumluluk açısından birden fazla olabilir.)



    ŞİKAYET KONUSU : Satın alınan hizmetin ayıplı çıkması




    OLAYLAR : Ayıplı hizmete konu olan olay, yaşadığınız hadiseler; net, fazla ayrıntıdan uzak ama olayı tam olarak ifade etmelidir. (1, 2, 3, şeklinde Madde madde anlatmanızı öneririz.)




    Hukuki Sebep : Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun

    Deliller : Fatura, Garanti Belgesi ve/veya (Gerektiğinde Kullanma Kılavuzu) Yetkili Servislerden alınan Fişler ve/veya Firma ile yapılan yazışmalar ve/veya diğer deliller (elinizde ne tür belgeler veya deliller varsa hepsini yazabilirsiniz, yaşadığınız hadiseler için varsa tanık da yazabilirsiniz)

    Netice-i Talep : Yukarıda açıklanan nedenlerle 1)ödenen bedelin iadesine, 2) ayıp oranında bedel indirimi, 3) ayıbın giderilmesi( Buraya yukarıda belirtilen seçimlik haklardan hangisini kullandığınızı belirtiniz) karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. …./ …. 2005 (tarih)




    Ad, Soyad,
    ............................ imza
  • ttnete fazla para vermekten sıkıntısı olanlar.ucuza adsl isteyenler bana ulaşsın reklama btk izin vermiyormuş pm atayım herkes tt den kurtulsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekoman245

    birincisi 10-12 mbps hız alamazsınız ama 1mb ile indirebilirsiniz.
    Ayrıca şuanda mart ayı kotası 280gb ve dünden beri internette acayip bir yavaşlık var. torrentler 500 civarı iniyor ama torrentleri kapatıp internete girdiğimde telefondan bağlanmış gibi oluyorum. fakat akk kotasını vodafonenun sınırsız interneti haricinde hiçbir yerde yaşayamadım. sizde nasıl 25gb anlayamıyorum

    1mb diyosunda ben izmirdeyim modemde aldığım hız 12.785 kbps dı. 1.3 mb la çekiyodum.(kbps dı) dı çünkü bugün gittim ttneti aradım aramaz olaydım.
    dedim internetim kullanıp kullanmamaya bakmadan düzenli zamanlarda kesiliyo düşünemedim bi anda aklımdan çıktı arıza bıraktı.kapadım bi baktım modeme hızımı 5991 e çekmiş. tekrar aradım dedim böyle böyle hızım maks. ken kesilme olmuyor ozmn hızdan değildir fln dedi illa hız verildi ondan kesiliyo dedim ozmn bnm alacağım maks. hıza ayarla 8191 yaptı.Sonra işte snr değerine göre alacağım hız 20mb+ çıkmıştı işte modemde 18mb yazıyo diyorum yok anca santral anlarmış onu bide santrale çok yakınız hızı sorunsuz alıyordum 3. kez aradım bu sefer hızı geri istiyorum ddm arıza bildirimi bıraktı santrale inş düzeltirler.
    bide akk olayı çıktı başıma ilk defa yavaşladı 25 martta akşam vakti bazıları sabah hız tekrar geldi yazmışlar ama ben ya görmedim ya da bnmki yükselmedi ya da hızımın yükseldiğini görmedim fakat 1 ine kadar böyleymiş hızım artık kesilcek dedi.bide 50 ye yükselttik dedi şikayet edicem fln dedim.Bilmiyorum çok saçma bi olay akk bence şikayet etmeliyiz.tivibusu olanlar napçak akk yle izlicek adam 2-3 güne kalmaz tak hız düşçek takılmalar başlıcak.çok saçma bi olay bende tivibu olsa şuan diycem böyle böyle takılıyor ama yok.
  • Benimde düştü bunaldım resmen yavaşlıktan video izleyemez oldum ruhum daralıyor.

    Eşşek yüküyle para veriyoruz aldığımız hizmete bak bide zam yapıyolar.

    Adil kullanımmış kime adil kullanıcıya olmadığı kesin
  • 16mbitten sonra 1mbit internette surf yapmak bile işkence oldu ya, olamaz böyle birşey
  • Arkadaşalar, tamam burda da getirelim tepkimizi dile ama daha etkili bir tepki vermek istiyorsanız; yukarıda belirttiğim gibi Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurun. Burda anca çenemizi yorarız...
  •  TTNET AKK !!!


    3 tb harici alacaktım iyiki almamışım benimde hızı 146 gb da düşürdü biri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihmurat -- 26 Mart 2012; 19:28:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emo5313

    quote:

    Orijinalden alıntı: tertero

    ttnet ceosu sn. tahsin yılmaz' ın twitter adresi bulunsun diye ekliyorum...https://twitter.com/#!/Tahsin_Yilmaz


    Burdan yardırın arkadaşlar bu ne ya hem zam hemde akk yeter ya.



    YAzın millet şikayetleri ben ağzıma geleni yazdım twette ayıp yaw 2 hat var adıma 250 tlye yakın para veriyorum akk miş 1 nisandan sonra düzelmesin görürler nasıl iptal ediyorum ALLAH belalarını versin inşallah...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omergorur

    TTNET, FİBER, HİPER, ADSL gibi x mbps'ye kadarlı tarifelerine AKK getirerek açıkca şunu diyor;

    - Ya birşey indirme
    - Ya beni terket işine gelirse
    - Ya da ver minimum 109 TL'yi ver 8 Mbit Limitsiz ADSL'e geç ama hattın 8 MBit'i desteklemezse 2Mbit'e sabitleriz genede 109'u alırız ona göre.

    Bu saçma uygulamasının sebebi yetersiz altyapısının talebe cevap verememesi endişesi mi?

    Yoksa para gözlülüğünü mü onu o kadarını bilemiyorum!

    Ama benim gördüğüm gerçek manada limitsiz kullanıma açık tek paket, 8 MBit Limitsiz Paket o da 109 TL + Telefon Parası ile 130 küsür TL ya da yalın ADSL ile hemen hemen Telefonlu fiyata yakın bir ücret.

    Yazıklar olsun 1 MBit'i de kapattılar ki geri dönemesin kimse 1 MBIT limitsize.

    Ama yeter Hangi çılgın bana zicir vuracakmış? şaşarım!

    Bugün başvuruyorum Kablonete

    Ben mesela. 115TL ödüyorum 8 megabit bile alamıyorum 6 ya sabitlettirdim. Hatta şuan bile kopmalar oluyor.

    Vallahi şu fiber kutusunun aktif olmasını bekliyorum. Şuan tam zulüm çekiyoruz.


    quote:

    Orijinalden alıntı: -Deadmau5-

    Arkadaşlar benimde 3 gündür hızım 1 mbit düştü sonunda

     TTNET AKK !!!

     TTNET AKK !!!

     TTNET AKK !!!




    En azından sizin download hızınız tam 1 megabit ve ping değeriniz çok güzel. Çoğu kişi tam 1 megabit bile alamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 26 Mart 2012; 19:24:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    quote:

    Orijinalden alıntı: omergorur

    TTNET, FİBER, HİPER, ADSL gibi x mbps'ye kadarlı tarifelerine AKK getirerek açıkca şunu diyor;

    - Ya birşey indirme
    - Ya beni terket işine gelirse
    - Ya da ver minimum 109 TL'yi ver 8 Mbit Limitsiz ADSL'e geç ama hattın 8 MBit'i desteklemezse 2Mbit'e sabitleriz genede 109'u alırız ona göre.

    Bu saçma uygulamasının sebebi yetersiz altyapısının talebe cevap verememesi endişesi mi?

    Yoksa para gözlülüğünü mü onu o kadarını bilemiyorum!

    Ama benim gördüğüm gerçek manada limitsiz kullanıma açık tek paket, 8 MBit Limitsiz Paket o da 109 TL + Telefon Parası ile 130 küsür TL ya da yalın ADSL ile hemen hemen Telefonlu fiyata yakın bir ücret.

    Yazıklar olsun 1 MBit'i de kapattılar ki geri dönemesin kimse 1 MBIT limitsize.

    Ama yeter Hangi çılgın bana zicir vuracakmış? şaşarım!

    Bugün başvuruyorum Kablonete

    Ben mesela. 115TL ödüyorum 8 megabit bile alamıyorum 6 ya sabitlettirdim. Hatta şuan bile kopmalar oluyor.

    Vallahi şu fiber kutusunun aktif olmasını bekliyorum. Şuan tam zulüm çekiyoruz.


    quote:

    Orijinalden alıntı: -Deadmau5-

    Arkadaşlar benimde 3 gündür hızım 1 mbit düştü sonunda

     TTNET AKK !!!

     TTNET AKK !!!

     TTNET AKK !!!




    En azından sizin download hızınız tam 1 megabit ve ping değeriniz çok güzel. Çoğu kişi tam 1 megabit bile alamıyor.

    Ama hocam şimdi sana 100mbit vericekler 8 mbite 50 gb adil kullanım veriyor 100 mbite onun 2 katı adil kullanım veriyor.

    limitsiz tek paket gördüğüm kadarıyla adsl 8 mbit limitsiz 109 TL olan.

    Sen şimdi o hızın tadını alınca adil kullanım mı dayanır sana :)

    Hakkını vermek diye bir deyim vardır, 100 mbit'in hakkı o adil kullanım oranı değil.

    Altyapına güvenmiyorsan yüksek hız vermeyeceksin bence..

    Bugün kablonete geçecektim malesef 10 metre karşı binada var bizim binaya veremezlermiş, proje çizmelilermiş vs adamlar salladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkay956

    quote:

    Orijinalden alıntı: aytacaksel

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkay956

    Arkadaşlar benimde hızım 1 2 hafta önce 1 mb e düştü falat modeme reset attıktan sonra düzeldi o günden beri sorunsuz kullanıyorum.

     TTNET AKK !!!


    senin gibi insanlar yüzünden var bu akk. çok merak ediyorum ne şekilde değerlendirdin o kadar downloadu?

    şu söylediğiniz kusura bakmayın ama gerçekten cahillik. günümüzde herşey hd. ligtv aboneliğim var benim digiturkten bir tane hd maç izlemek zaten 10 gb siz burda gelmişsiniz 80 gb a senin gibi insanlar yüzünden diyorsunuz.

    sabahtan beri bu arkadaşın yorumuna laf ediyorsunuz ama sanırım söylemek istediği başka bişey. o kadar hızlı internetle herkes 500 600gb download yapsaydı ortalama kullanım yüksek olucağı için belki akk kotası daha yüksek olabilirdi.
  • full hd filmler izlersin kaliteli dizi indirirsin dijitürk v.s derken ortalama aylık 350 gb gider arkadaşlar. boşuna suçlamayın birbirinizi adam o kadar para vermiş tabiki kullanacak??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omergorur

    quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    quote:

    Orijinalden alıntı: omergorur

    TTNET, FİBER, HİPER, ADSL gibi x mbps'ye kadarlı tarifelerine AKK getirerek açıkca şunu diyor;

    - Ya birşey indirme
    - Ya beni terket işine gelirse
    - Ya da ver minimum 109 TL'yi ver 8 Mbit Limitsiz ADSL'e geç ama hattın 8 MBit'i desteklemezse 2Mbit'e sabitleriz genede 109'u alırız ona göre.

    Bu saçma uygulamasının sebebi yetersiz altyapısının talebe cevap verememesi endişesi mi?

    Yoksa para gözlülüğünü mü onu o kadarını bilemiyorum!

    Ama benim gördüğüm gerçek manada limitsiz kullanıma açık tek paket, 8 MBit Limitsiz Paket o da 109 TL + Telefon Parası ile 130 küsür TL ya da yalın ADSL ile hemen hemen Telefonlu fiyata yakın bir ücret.

    Yazıklar olsun 1 MBit'i de kapattılar ki geri dönemesin kimse 1 MBIT limitsize.

    Ama yeter Hangi çılgın bana zicir vuracakmış? şaşarım!

    Bugün başvuruyorum Kablonete

    Ben mesela. 115TL ödüyorum 8 megabit bile alamıyorum 6 ya sabitlettirdim. Hatta şuan bile kopmalar oluyor.

    Vallahi şu fiber kutusunun aktif olmasını bekliyorum. Şuan tam zulüm çekiyoruz.


    quote:

    Orijinalden alıntı: -Deadmau5-

    Arkadaşlar benimde 3 gündür hızım 1 mbit düştü sonunda

     TTNET AKK !!!

     TTNET AKK !!!

     TTNET AKK !!!




    En azından sizin download hızınız tam 1 megabit ve ping değeriniz çok güzel. Çoğu kişi tam 1 megabit bile alamıyor.

    Ama hocam şimdi sana 100mbit vericekler 8 mbite 50 gb adil kullanım veriyor 100 mbite onun 2 katı adil kullanım veriyor.

    limitsiz tek paket gördüğüm kadarıyla adsl 8 mbit limitsiz 109 TL olan.

    Sen şimdi o hızın tadını alınca adil kullanım mı dayanır sana :)

    Hakkını vermek diye bir deyim vardır, 100 mbit'in hakkı o adil kullanım oranı değil.

    Altyapına güvenmiyorsan yüksek hız vermeyeceksin bence..

    Bugün kablonete geçecektim malesef 10 metre karşı binada var bizim binaya veremezlermiş, proje çizmelilermiş vs adamlar salladı.

    Tamamen katılıyorum ama şeytan dürtüyor. Yani 100 megabiti düşününce AKK ı çekerim diye düşünüyorum. Şöyle bir gerçek var ben 1 yıl içerisinde hiç 150GB indirme yapmamışım. Dolayısı ile 125GB AKK bana yeter gibi duruyor ama tabi o hızla daha fazla şey indirmek isteyeceğim/indireceğim. O da var. Bence fibernet paketlerine tıpkı superonline da olduğu gibi AKK ı yüksek olan paketlerde eklenmeli. En azından 250GB kotalı bir paket eklesinler. Tabii onun da fiyatı 140TL gibi bir şey olur tahminim.

    Ama şunda haklısınız sonuçta 100 megabitlik internet ile toplam 3,5 saatlik indirme yapınca tüm ayın kotası bitiyor. Yani koskaca 1 ay için verilen AKK'yi 100 megabit internet ile tam 3 buçuk saatte bitirebiliyoruz. Böyle saçma bir şey olamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 26 Mart 2012; 19:38:37 >
  • https://tuketici.btk.gov.tr/ Arkadaşlar site tekrar eski haline gelmiş . Gönderdiğim formun bir kopyasını da buraya koyuyorum . Belki kullanan çıkar diye :
    Merhabalar ,  
    Bilginiz olduğu üzere TTnet'in Adil Kullanım Kotası(AKK) adıyla uygulamaya koyduğu Mart ayı için 25 GB , ondan sonraki aylar için 50 GB olan AKK'den şikayetçiyim .
    21. yy'de internet çağı denilen dönemde dönemin 10 sene önceki hızı olan 1 mbps'ye , eğer sözde limitsiz isimli paketin "kotasını" aşar isek -ay boyunca- mahkum kalmak zorunda kalıyoruz . Ayrıca bir anektöt olması ümidi ile ülkemiz , dünya ülkeleri arasında hız-fiyat oranı bakımından listenin son kısımlarındadır ve bu son olay ile ülkemizin imajı çok daha kötü bir şekilde zedelenmiştir .
    Başka ülkelerden örnek vermek gerekirse ABD'de internet akışının en yoğun olduğu zamanlarda , kullanıcılara o gün ile sınırlı olmak koşuluyla , AKK uygulanmaktadır . Ancak bu o gün ile sınırlıdır . Bütün bir ay boyunca değil . Bu örnek ile kendi ülkemizin AKK politikasını karşılaştırır isek , kotayı geçtiğimiz ay bütün ay evet bütün ay boyunca 1mbps hıza 59 TL vermek durumunda kalıyoruz . Bu adaletsizliktir . Sömürüdür . Son kullanıcının düşünülmediğinin bir kanıtıdır .
    Toparlamak gerekir ise , lütfen bu adaletsizliğe ve şuan ki haliyle çağ dışı yöntemi en azından üstünden geçilip , hataları düzeltilmeli , daha çok tüketici dostu olmalıdır . Unutulmamalı ki , bu halkı kandırmak sanıldığı kadar kolay değildir . Teşekkürler .
    Arz ederim .
  • 
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.