Şimdi Ara

TTELEKOM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA.SINIRSIZA KOTA KOYMADIK. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
437
Cevap
1
Favori
27.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234567...9...22
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gsaray15

Ne demek istismarcı kardeşim? Adam 120-130 tl para verecek 32 mbit VDSL alacak sonrada istismarcı demesinler diye bir şey indirmeyecek. 99 tl verecek 8 mbit alacak sonra bir şey indirmeyecek. Ne güzel bir iş beee.

İşte yazıyı iyi okumadan atıp tutan biri daha
    99TL ödiyen kullanıcı 8mbit'i hiçbir sınır olmadan kullanıcak diye yazmış adamlar zaten. Ayrıca istismar olarak anlatılmak istenen asıl şey 1 hat edinip bunun 1'den fazla kişi tarafından kullanılması.
    Asus TUF GAMING VG259Q 25" 144Hz // BenQ XL2411Z 24" 144Hz
    Steelseries Apex PRO TKL // Razer Deathadder Elite // FiiO E10K DAC/AMP // Sennheiser G4ME ONE
  • quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

8mbit . 15gb lik uygulama cok eksik yani su sekilde gelistirilse daha mantikli olacak.

Kota 30gb olacak ve kota asildiginda hiz 1mbite dusecek boyle olsa bu tarife mantikli karsilanabilirdi.Ama hem 15gb hemde hiz 512kb ye dusmesi tam bir fiyasko bence bu yeni tarifeyi ciddi anlamda gozden gecirmeliler.

aslında böyle yapsalar 1 mbit sınırsızlar hemen geçerdi bu tarifeye 3 lira fazla kazanmış olurlar'dı ama heralde daha yüksek hızdaki müşterilerini kaybetmek'ten korktular demekki 2 mbit'ler hatta 4 mbit'ler de dönüş yaparsa bu sefer zarar ederiz dediler kendilerince böyle bir ortayol buldular belki ilerde kotalar artar diyecem ama şu lanet 4 gb kota artmıyorki

Orjinalden alıntı: itachi84

quote:

Orjinalden alıntı: StummScream

quote:

Orjinalden alıntı: OPTİMİST

Kota sınırını 15Gb değilde en azından 70-80 GB yapsalardı bu kadar yüklenmezdi kimse ... Kullanıcıların %80ni memnun kalırdı.

Yok hocam yok bizim bu milletimizde bu aç gözlülük, savurganlık, hiçbirşeyden memnun olmama, arıza çıkarma potansiyeli yüksek olduğundan gene kimseyi memnun edemezsin.

Dünyanın en iyi internet sağlayıcısı Türkiye'ye gelse bizim milletimiz gene çamur atacak birşey bulur.

Allah aşkına sen neyi savunuyorsun? adam 15gb üstü download yapana istismarcı diyor. ayda 500gb download yapan varmış. varda bu % kaç? zaten abonelerin çok büyük bir kısmı kotalı. desene şuna ben herkese 8mbit sınırsız bağlantıyı adam gibi sunabilecek altyapıya sahip değilim. bunu örtmek içinde size istismarcı diyorum(benim ortalama aylık downloadım 45gb). burda telekom milletin gözünün içine baka baka dalga geçsin siz memnun kalın oda yetmezmiş gibi çamur atmayın falan deyin. her insanın koyun koyun yaşama özgürlüğü olduğu gibi kendisini enayi yerine koymaya çalışanada ses çıkarma hakkı vardır.

8mbit bağlantıyı heryere sunabilecek alt yapısının olduğuna bende inanmıyorum. 1Mbit'e geçerken oluşan alt yapı sorunlarını zaten çoğumuz yaşamışızdır.
    Ama sen bile diyorsunki aylık download'ım 45GB sanada yapılan çok yüksek miktardaki downloadlar abesk gelmiyor mu???
    Steelseries Apex PRO TKL // Razer Deathadder Elite // FiiO E10K DAC/AMP // Sennheiser G4ME ONE

• 99 tl ye istismarcı olmuyor ama 49 tl ye istismarcı olunuyor bu demektirki parasını veren herkes suçundan aklanabilir nekadar hoş

Orjinalden alıntı: devilsemo

quote:

Ne demek istismarcı kardeşim? Adam 120-130 tl para verecek 32 mbit VDSL alacak sonrada istismarcı demesinler diye bir şey indirmeyecek. 99 tl verecek 8 mbit alacak sonra bir şey indirmeyecek. Ne güzel bir iş beee.

Yok öyle birşey arkadaşım. 99tl verirsen istersen 1.5tb indir karışan yok...

O kural 49tllik tarife için geçerli..

ama adam o 99 tl verip indiren adama da kızmıs yukarıdaki roportajda.
    yani bu adama gore sınırsız tarife de alsan cok indirirsen baskalarının hakkını yiyorsun.

boyle sacma bir acıklama olamaz, sen sınırsızı satarken zaten 24 saat x 30 gun her saniye download yapılacakmıs gibi bir hattı taahhut etmis oluyorsun, bundan sonra indirene birsey diyemezsin.
    altyapıları yetersizse sınırsız hat satmasınlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: caglar_sss

quote:

quote:

yani bu adama gore sınırsız tarife de alsan cok indirirsen baskalarının hakkını yiyorsun.

boyle sacma bir acıklama olamaz, sen sınırsızı satarken zaten 24 saat x 30 gun her saniye download yapılacakmıs gibi bir hattı taahhut etmis oluyorsun, bundan sonra indirene birsey diyemezsin.

Sen bana 24*30 günlük download listesini yap mantıklı olarak filmler haricinde gerçek manada kullanabilmek adına ben bu topic'teki bütün postlarımı silicem

• Bu tarifeyi düzenliyenin Allah belasını versin, hangi akla hizmet yapıyosun. Paramızla rezil oluyoruz ..

Orjinalden alıntı: sero77

quote:

Orjinalden alıntı: HeNRy__

ben ttnet yetkilisi olsam bu sayfaya girince utancımdan yerin dibine girerim
    onlarda gelip burdaki konuları inceliyorlar ama demekki utanmıyorlar
    demekki gasp kapkaç üçkağıt işinde deneyimliler

demekki insan tarafsız olmayınca böyle yorum yapıyor eğer ben t.telekom yetkilisi olsam bu aydan itibaren tüm sınırsız tarifelere 50 gb sınır koyardım dua edin benim elimde değil
    ayrıca merak ettiğim bir şey var ayda 200-300 gb indiren'lerin indirdikleri kanunen yasalmı? yoksa yavuz hırsız ev sahibini bastırır olayı hem emek hırsızlığı yapıp hem'de yaygaramı koparıyorlar bilen biri açıklarsa bizde öğreniriz

BU kadar candan savunup hemen üstüne alındığına göre senin o kuruluşla muhakkak ya para ilişkin yada akraba ilişkin vardır
    burda ne konuşuyoruz sen ne diyorsun sınırsız tarifelere 50 gb sınır koyarmış
    insanlarımız saf yerine koymakdan vazgeçin

• quote:

Bizdeki istismarı çarpıcı örneklere açıklayan yetkili bazı kullanıcıların sınırsız paketi alıp bütün apartmana kullandırmasını örnek gösteriyor.

İyi demiş Zaten yasal olmayan birşey nasıl elektriği suyu dağıtamıyorsak interneti dağıtmakta(Başka eve, hatta mahalleye ) yanlış. Ama bunun fatura niye bize çıkıyor onu anlamak zor. Takip etsin bulsun aboneliğini iptal etsin.

quote:

Ellerindeki verilerde günde 10 ayda 300 film ve birçok benzeri görüntü ve veri indiren kullanıcı olduğunu ifade eden yetkili,
    Bunu da apartmana yayın yapanlara söylüyorsa o da kabul. Ama sınırsıza o kadar para verip kullanan adama da dememiştir diye düşünüyorum.

• bize istismarcı diyen kurum bizim üzerimizden milyarlarca tl kazanıyor ve halen kullanıcılarını aşşağılyabiliyor. Bu açıklamayı yapan zat hakketen bilincini yitirmiş olmalı. Adam zaten limitsiz istediği kadar indirmek için okadar para döküyor sanane ister 50 indirir ister 5000 indirir. Sen onun kullanacağı kadarını zaten faturalandırmışsın daha neyin istismarından bahsediyorsun? Bize istismarcı diyenler MEZARCI HATTA ÖLÜ SOYUCUDUR. :)

İnternetten Tv izleme yaygınlaşınca ayda belki limitsizde download yapan arkadaşlar 500-1000 gb arası veri transferi yapmış olacak ne olacak bu adamın hali telekom görevlisi kapıyı çalıp beyefendi interneti bitirdiniz bakın bunları bunları indirmişsiniz yeter biraz da başka arkadaşlara mı kalsın diyecek birde arayıp öğreniyorlarmış tövbe tövbeee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trasher -- 15 Mayıs 2009; 17:56:41 >

• Adil Kullanım Limiti'nin aşanlar için uyguladıkları sistemi ise şöyle özetliyor: "Adil Kullanım Limiti'ni geçenleri birebir tespit ediyoruz bunlarla iletişime geçip konuşuyoruz. Limit aşımlarında bir istismar var yoksa gerekli bir kullanım mı var öğreneceğiz.

Hayırlı olsun... İnternetteki yasaklamalar yetmezmiş gibi bir de "ne download" yapıyorsun diye soranımız çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 15 Mayıs 2009; 17:56:56 >

UCLA-University of California Los Angeles
    MacBook Pro 15 | PS4 | Xbox One X | iPhone X | iPad Pro | Apple Watch | 2018 Mercedes AMG C63S
  • quote:

Orjinalden alıntı: StummScream

quote:

Orjinalden alıntı: caglar_sss

quote:

quote:

Sen bana 24*30 günlük download listesini yap mantıklı olarak filmler haricinde gerçek manada kullanabilmek adına ben bu topic'teki bütün postlarımı silicem

Ne zamandan beri birileri, başkasını ilgilendiren konular hakkında gerekli/gereksiz belirlemesi yapar oldu ki? Ne yani, bir kullanıcının bir hizmeti nasıl kullandığına, gerekli gereksiz olduğuna siz mi karar veriyorsunuz? Bence iş yorum yapma boyutundan, saçmalama boyutuna geçti. Bir şeyi savunacaksak bile onu savunacak bir çift lafımız varsa savunalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 15 Mayıs 2009; 18:06:06 >

MacBook Pro 15 | PS4 | Xbox One X | iPhone X | iPad Pro | Apple Watch | 2018 Mercedes AMG C63S

• Yasaklanan sitelerden sonra artık telekom, ne yükleyip ne yüklemeyeceğimize de karışacaksa interneti komple kaldırsınlar, bu gidişle yurtdışından TRye gelmeyeceğim , çok absürt uygulamalar.

Buraya göre istismarcı kelimesinin anlamı "sömürücü", "bir kişinin iyi niyetini kötüye kullanan kişi" demek.

Sömürmek kelimesinin anlamlarına bakınca ise:

"Üretim araçları sahipleri, başkalarının emeğine ve onların yarattıkları değerlere el koymak."
    "Bir ulus veya devlet, diğer bir ulusun veya devletin doğal kaynaklarından, ekonomik değerlerinden çıkar sağlamak."

deniyor.

Burada açıkça ciddi bir hakaret bulunuyor. Ah keşke bir hakaret davası açabilsem... Çok süper olurdu. Kendilerini bilmiyor bunlar. Nedir bir müşteriye bu kadar düşmanlık duymak??? Hayatımda ilk defa bir firmanın müşterilerine hakaret ettiğini görüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Shadow_Shooter

http://tdkterim.gov.tr/seslisozluk/?kategori=yazimay&kelimesec=033237

Buraya göre istismarcı kelimesinin anlamı "sömürücü", "bir kişinin iyi niyetini kötüye kullanan kişi" demek.

Sömürmek kelimesinin anlamlarına bakınca ise:

"Üretim araçları sahipleri, başkalarının emeğine ve onların yarattıkları değerlere el koymak."
    "Bir ulus veya devlet, diğer bir ulusun veya devletin doğal kaynaklarından, ekonomik değerlerinden çıkar sağlamak."

deniyor.

Burada açıkça ciddi bir hakaret bulunuyor. Ah keşke bir hakaret davası açabilsem... Çok süper olurdu. Kendilerini bilmiyor bunlar. Nedir bir müşteriye bu kadar düşmanlık duymak??? Hayatımda ilk defa bir firmanın müşterilerine hakaret ettiğini görüyorum.

Dostum onlarda bu foruma giriyorlar hatta bu konu içindede elemanları var herkes görüyor ajanları var
    bizim onlara hakaret ettiğimizi biliyorlar onlarda bize hakaret ediyorlar artık mesele bu
    ama biraz deneyimsizler bu ajanlık konusunda ajan demek kendini belli etmeden bilgi toplayan kişi ve kişilerdir ama insanların lafları o kadar ağırki içlerini yiyip kemiriyor birden ansızın ttneti savunan kişiler görebiliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 435431543543535 -- 15 Mayıs 2009; 18:18:16 >

• ayda 200GB internet kullanan arkadaslar sınırsız internetı 5 kişi kullanıp sonra bana kota yetmıyo demesınler biz 5 kişiyiz bize yetmıyo desinler işte istirmarcı arkadaslar bunlardır ttnette bu konuda haklıdır ben tek basıma 49 öduyorum ben enayıyım siz kurnaz.. ne güzel istanbul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adorer -- 15 Mayıs 2009; 18:18:00 >

8/2 ADSL alsak, hiç bir paylaştırma ayarı yapmadan bütün daireler wireless'dan bağlansa, ben saniyede 800-900 kb ile indirmeye başladığımda apartmandaki hiç bir daire interneti kullanamaz.Aynı şey upload için de geçerli.Saniyede 200 kb upload yapsam yine kimse bağlanamaz.

32/1 VDSL alsak, yukarıdaki şey geçerli.Ama ne var? Download hızımız yüksek.Apartmanda 32 daire olsa hepsine ortak paylaştırsak Download hızı 1 MB=100 kb; upload hızı da 0.03 MB=3 kb olur.Zaten buda interneti kullanamamak demek...

32 kişide mutlaka torrent delisi birkaç kişi çıkacaktır.Bırak 32'yi 4-5 kişilik apartmanda bile olur.Sonrasında apartmanda olacakları düşünemiyorum.

TTNET yetkililerini sokaktan topluyorlar galiba...Bi halttan anladıkları yok bide adımız istismarcıya çıktı...

Orjinalden alıntı: kl_emre_1905

8 Mbitle Ben 1 günde 15 gb i geçerim.O zaman kardeşim denetim olsun.Telekom yetkilileri eve gelsin kendileri bağlasınlar.Ev telefonunda olduğu gibi.6 Ayda bir denetimler olsun.Bina mı kullanıyor diye.Kullanıyosa yüklü para cezası kesilsin.

Ne kadar saçma uygulama olur.Evime gelecek bakacak aaaa paylaşımlı kullanıyorsun taaakkk ceza verecek bana.Ben o ceza kağıtını alır yetkilinin müsait biyerine şey yaparım.

Orjinalden alıntı: uynus

Apartmana paylaştırma diye bir saçmalık olabilir mi yahu?

8/2 ADSL alsak, hiç bir paylaştırma ayarı yapmadan bütün daireler wireless'dan bağlansa, ben saniyede 800-900 kb ile indirmeye başladığımda apartmandaki hiç bir daire interneti kullanamaz.Aynı şey upload için de geçerli.Saniyede 200 kb upload yapsam yine kimse bağlanamaz.

32/1 VDSL alsak, yukarıdaki şey geçerli.Ama ne var? Download hızımız yüksek.Apartmanda 32 daire olsa hepsine ortak paylaştırsak Download hızı 1 MB=100 kb; upload hızı da 0.03 MB=3 kb olur.Zaten buda interneti kullanamamak demek...

32 kişide mutlaka torrent delisi birkaç kişi çıkacaktır.Bırak 32'yi 4-5 kişilik apartmanda bile olur.Sonrasında apartmanda olacakları düşünemiyorum.

TTNET yetkililerini sokaktan topluyorlar galiba...Bi halttan anladıkları yok bide adımız istismarcıya çıktı...

Doğruya doğru birden fazla kişi kullanan var ancak bunlar en fazla iki daire şeklinde. Tüm bir apartman şeklinde bir şey söyleyerek ettikleri hakaretin içini doldurmaya çalışıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 1234567...9...22
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.