Bu hafta sonu ilk kez yeni stadımıza gideceğim fakat gidenlere birkaç soru sormak istiyorum. Geçen sezon kötü olduğumuz bir dönemde Manisa maçı için Ali Samiyen'e gitmiştim, çok rahat olmuştu sağolsun biri stada yakın bir yere park etmemizi sağladı ve hiç bir sorun olmadan girdik çıktık. Fakat şimdi ulaşım sorunu var araba ile gidersek 30 TL imiş otopark ücreti, metro ile gitsek zaten durum malum.
İlk sorum şu TEM yolu mu oluyor artık yani stadın heybetlice gözüktüğü otoyolda insek ordan yürüyerek gidebilir miyiz stada ? İkinci sorumda 40 TL lik biletler hemen tükendi mi acaba çünkü biletixin sitesinden alınamıyorda ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
O yoldan geçmek de baya zor çünkü bir tepeden inmeniz gerekiyor. Gidişte metroyu kullanmanızı öneririm ama çıkarken ben olsam o yoldan geçerdim. Tepeyi tırmanıp seyrantepeye kadar yürümek iyi olabilir. Aktarma metrosu da çok kalabalık. Ne yöne doğru gideceksiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: akhilleus_41
İlk sorunun cevabını bende merak ediyorum metroda hayatta kalma savaşı vermekten bıktım Bu arada 40 liralık biletlerde daha genel satışa çıkmadan bitmiş ama oranında çoğu kombineli ve bir üst kategori fiyatıda 80tl bu kadar fark olunca doğal olarak herkes kale arkalarına saldırmıştır
80 TL olması çok kötü oldu yahu, öğrenciye 1 maçlık kombine vermek isteyen olursa seve seve alırım
quote:
Orijinalden alıntı: Seka_1905
O yoldan geçmek de baya zor çünkü bir tepeden inmeniz gerekiyor. Gidişte metroyu kullanmanızı öneririm ama çıkarken ben olsam o yoldan geçerdim. Tepeyi tırmanıp seyrantepeye kadar yürümek iyi olabilir. Aktarma metrosu da çok kalabalık. Ne yöne doğru gideceksiniz?
Hocam maç çıkışı İzmit'e yola çıkacağız. Birde bu durum olunca çıkışta yolun karşısına geçme derdi çıkıyor sanırım.
Hocam stadın ilerisinde yerleşim yerleri olduğu için oraya bırakabilirsiniz aracınızı bir çok kişi öyle yapıyor.
Biraz kalabalık oluyor park yeri sıkıntısı çekebilirsiniz ama geçen gün maçtan dönerken gördüğümde çoğunluk oraya bırakmıştı arabasını.
arabayı metronun müsait bir durağında bırakıp metroyla gidin bence.her yol sıkıntılı en azından tehlikesiz olanı seçin
Metro ihtimali ağır basıyor artık, her türlü problemli olucak anlaşıldı
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu daha var kombinesini o maçta kullanmayacak bir arkadaş bulma ihtimalimiz nedir acaba veya tek maçlığına kiralama çünkü 80 TL baya aşıyor, hani forumda 50 tane referansı olan biriyim güven problem olmazda bulmak zor sanırım.
Aslında arabayla gitmek çok sıkıntılı değil. Arabanızı işpark'a bırakabilirsiniz. 5 Tl alıyor. Biraz tozlu ama olsun + olarak işparktan direkt stada bağlanabiliyorsunuz.
maç çıkışı metro eğlenceli oluyor yav tek sorun dolduktan sonra bile binmeye çalışan insanlar
Arkadaşlar maç çıkışı saat 22:00 de otobüsüm var. Bursaya döneceğm. Sizce yetişirmiyim... terminale veya Alibeyköy'e nasıl geçebilirim stad'tan ? Ayrıca sırt çantası ve foto makinesi olacak mecburen yanımda.... sıkıntı çıkarılar mı girerken ?
quote:
Orijinalden alıntı: Brothers of Metal
maç çıkışı metro eğlenceli oluyor yav tek sorun dolduktan sonra bile binmeye çalışan insanlar
+1.Koşa koşa birbirini solluyan insanlar, metro ağzına kadar dolduğu halde ölümüne girmeye çalışan insanlar, jeton yerine üstten atlamaya çalışırken polis tarafından yakalananlar, yolu karıştıranlar, maça giderken metroda taraftarın tezahürat seslerinin yankılanması, maç dönüşü merdivenlerden çıkarken yapılan tezahüratlar...
quote:
Orijinalden alıntı: MavericKFive
Arkadaşlar maç çıkışı saat 22:00 de otobüsüm var. Bursaya döneceğm. Sizce yetişirmiyim... terminale veya Alibeyköy'e nasıl geçebilirim stad'tan ? Ayrıca sırt çantası ve foto makinesi olacak mecburen yanımda.... sıkıntı çıkarılar mı girerken ?
Eğer bütçen var ise taksi kullan Alibeyköy için en fazla 25 lira yazar. Diğer tüm alternatiflerde otobüsü kaçırırsın diye düşünüyorum malum burası İstanbul 24 saat trafik var.
Sırt çantası ve foto mak. sorun çıkarmazlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Barbar
quote:
Eğer bütçen var ise taksi kullan Alibeyköy için en fazla 25 lira yazar. Diğer tüm alternatiflerde otobüsü kaçırırsın diye düşünüyorum malum burası İstanbul 24 saat trafik var.
Aslında taksi bulursam tutmayı düşünüyordum ama bazı arkadaşlar bulmazsın falan dediler. 5 dk. önce çıksam stadtan hemen metroya. Metrodan Mecidiyeköy'e inip ordan Alibeyköy'e geçmem çok mu uzun sürer ? Muhtemelen otobüs 22:00 de Esenler'den kalkacak oradan Alibeyköy'e gelmesi 15-30 dk. sürer diye düşünüyorum. Ayrıca o gün de hava baya yağışlı diyor Meteoroloji. Muhtemelen trafik daha da yoğun olur.
quote:
quote:
quote:
Aslında taksi bulursam tutmayı düşünüyordum ama bazı arkadaşlar bulmazsın falan dediler. 5 dk. önce çıksam stadtan hemen metroya. Metrodan Mecidiyeköy'e inip ordan Alibeyköy'e geçmem çok mu uzun sürer ? Muhtemelen otobüs 22:00 de Esenler'den kalkacak oradan Alibeyköy'e gelmesi 15-30 dk. sürer diye düşünüyorum. Ayrıca o gün de hava baya yağışlı diyor Meteoroloji. Muhtemelen trafik daha da yoğun olur.
Taksi bulursun. Hangi tribündesin bilmiyorum ama maçtan 3-4 dk erken çıkıp otoban tarafına yürürsen orada bir alan var ve oraya taksiler geliyor. Değnekçi telsizle çeviriyor oraya taksileri ve hemen yolcu alıp devam ediyorlar. En fazla 5 dk sıra beklersin o kadar. Mecidiyeköy-Alibeyköy arasını otobüsle gitmek çok riskli. Yetişebileceğinin garantisi yok. Zaten Mecidiyeköy'e metroyla varman en iyi ihtimalle 20 dakika sürecek. Ondan metrodan çık durağa git 10 dk öyle gitse birde bunun otobüs bekleme safhası var, trafik safhası var. Bence hiç riske etme ve taksi kullan.
quote:
quote:
quote:
quote:
Taksi bulursun. Hangi tribündesin bilmiyorum ama maçtan 3-4 dk erken çıkıp otoban tarafına yürürsen orada bir alan var ve oraya taksiler geliyor. Değnekçi telsizle çeviriyor oraya taksileri ve hemen yolcu alıp devam ediyorlar. En fazla 5 dk sıra beklersin o kadar. Mecidiyeköy-Alibeyköy arasını otobüsle gitmek çok riskli. Yetişebileceğinin garantisi yok. Zaten Mecidiyeköy'e metroyla varman en iyi ihtimalle 20 dakika sürecek. Ondan metrodan çık durağa git 10 dk öyle gitse birde bunun otobüs bekleme safhası var, trafik safhası var. Bence hiç riske etme ve taksi kullan.
Teşekkürler arkadaşım bilgilendirmeler için. Dediğin gibi en iyisi ordan taksiye atlamak. Son bir soru... Peki taksiyle Esenler mi daha yakın Alibeyköy mü ? Ona göre oraya gideyim. Bu arada ben Pegasus tribübünde olacam. 3. Kat. İlk defa Areana'ya gidiyorum anca oraya yer bulduk. İnşallah çok uzak değildir görüntü açısı.
Şimdi Kamil Koç ile görüştüm de 22:40 da Mecdiyeköy'den servisleri varmış Alibeyköy' e. 22:40 a kadar stadtan Mecidiyeköy'e varırmıyım metroyla. :)
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Teşekkürler arkadaşım bilgilendirmeler için. Dediğin gibi en iyisi ordan taksiye atlamak. Son bir soru... Peki taksiyle Esenler mi daha yakın Alibeyköy mü ? Ona göre oraya gideyim. Bu arada ben Pegasus tribübünde olacam. 3. Kat. İlk defa Areana'ya gidiyorum anca oraya yer bulduk. İnşallah çok uzak değildir görüntü açısı.
Tabiki Alibeyköy uzak ara daha yakın ama taksiciye sakın İstanbul'u olmadığını belli etme. Aslında direk düz yol olsa Alibeyköy'e en fazla 10 lira yazar taksi ama çecre yoluna çıktığı için o kadar çok yazıyor. Baya dolaşıyor yani. Aslında Cendere Caddesine (Haliç'in kenarından giden yol) çıkılabilecek biryer varsa çok daha çabuk gidersin. Yoksa da Kağıthane yolundan Alibeyköy'e bağlantı var.
Tribün konusunda ise için rahat olsun. Heryerden görüntü güzel. Her tribünün tadı başka. Zaten göreceksin.
quote:
Şimdi Kamil Koç ile görüştüm de 22:40 da Mecdiyeköy'den servisleri varmış Alibeyköy' e. 22:40 a kadar stadtan Mecidiyeköy'e varırmıyım metroyla. :)
Maç 19:00'da başlıyor. 21:00'de bitse rahat rahat yetişirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: tinki vinki
quote:
Orijinalden alıntı: Brothers of Metal
+1.Koşa koşa birbirini solluyan insanlar, metro ağzına kadar dolduğu halde ölümüne girmeye çalışan insanlar, jeton yerine üstten atlamaya çalışırken polis tarafından yakalananlar, yolu karıştıranlar, maça giderken metroda taraftarın tezahürat seslerinin yankılanması, maç dönüşü merdivenlerden çıkarken yapılan tezahüratlar...
bir de metro gelirken bi alkış tufanı kopuyor o an çok mutlu oluyorum
quote:
quote:
Eyvallah hocam sağolasın. Çok yardımcı oldun. Hayırlısıyla Galatasarayımızı izleyelim bakalım. :)
quote:
quote:
quote:
Eyvallah hocam sağolasın. Çok yardımcı oldun. Hayırlısıyla Galatasarayımızı izleyelim bakalım. :)
Yenilirsek senden bilirim ha. Şaka bir yana İzmir'de oturan bir arkadaşım var her sene 1-2 kere geliyor maç izlemeye İStanbul'a. Onun geldiği maçlarda galibiyetimiz yok. 4 kez yenildik en sonunda aradım geçenlerde dedim gelirsen seni sokmam o stada.