TT Arena devletin anladık da GS böyle yenilirse Nou Camp'da oynasak ne olacak.
Benim ilk verdiğim linkteki bir madde; (Tarihçe kısmına tıklarsanır görebilirsiniz bu maddeyi)
"Şükrü Saracoğlu'nun ve Kemal Onan'ın da üstün gayretleriyle, 36.000 metrekarelik bu alan ve içinde bulunan bina, 27 Mayıs 1933 tarihinde, 9.000 TL bedeli 10 ayda ödenmek kaydıyla Fenerbahçe Spor Kulübü'nün malı oldu. Bununla birlikte Fenerbahçe Türkiye'de stat mülkiyetine sahip ilk kulüp olma özelliğini kazandı."
Tapudaki yazılanları da okumuşsunuzdur umarım...
İstanbul gençlik ve spor il müdürlüğü kendi kafasına göre takılıyor salla sen onları
sen haklısın
quote:
Orijinalden alıntı: marshall_fb
Benim ilk verdiğim linkteki bir madde; (Tarihçe kısmına tıklarsanır görebilirsiniz bu maddeyi)
"Şükrü Saracoğlu'nun ve Kemal Onan'ın da üstün gayretleriyle, 36.000 metrekarelik bu alan ve içinde bulunan bina, 27 Mayıs 1933 tarihinde, 9.000 TL bedeli 10 ayda ödenmek kaydıyla Fenerbahçe Spor Kulübü'nün malı oldu. Bununla birlikte Fenerbahçe Türkiye'de stat mülkiyetine sahip ilk kulüp olma özelliğini kazandı."
Dostum ben senin verdiğin likteki yazıları da okudum..Benim vermiş olduğum linkte yazanlar da apaçık ortada..Benim asıl niyetim yukarıda bazı arkadaşlara cevap vermekti. Salladığım birşey yok.
quote:
Orijinalden alıntı: greyhound
İstanbul gençlik ve spor il müdürlüğü kendi kafasına göre takılıyor salla sen onları
sen haklısın
quote:
tabi resmi bir kurum doğruyu mu söylecek? hele almanya kaynaklı süper bir site varken. sen de ingilterede bir site aç, istediğin stadı istediğin takıma sat. hiç olmazsa bir takım stat kazanır.
Arkadaşım hala kalkıyorsun bana mazeret buluyorsun..Sende gidip GSGM'den site gösterdin ben sana birşey dedimmi? Benim amacım sadece yukarıda birkaç kişi araştırma yapmadan sallayıp duruyordu. Birde ben o sitenin linkini verdikten sonra tapusunu göster diye yazılar yazdı, bende kalktım tapusunu gösterdim. Şükrü Saraçoğlu ismi de sonradan ekleniyor bizim stadyuma. Stat mülkiyetini aldıktan sonra bağış yapıldığı yazıyor orada. Senin verdiğin GSGM'nin sitesine bişi demiyorum ancak benim linkimdeki yazılar da uydurma değil. Hemen dalga geçiyorsunuz ya. Türkiye'de stat mülkiyetine sahip olan ilk kulüp Fenerbahçe'dir yazıyor. Benim için olay bitmiştir. Yukarıda da yazdığım gibi, sadece birkaç arkadaşa kendi söyledikleri doğrultusunda birşeyler ispatlamaya çalıştım o kadar..Tapusunu koyduk yine yaranamadık. Sonradan olan olaylar ile ilgili bir kaynak bulamadım. Bulursam onu da linklemeye çalışacağım.
en başta yazdığımı tekrar ve son kez yazıyorum. çünkü yüz kere yazsam değişen bir şey olmayacak.
Söz konusu stadyumlar ve arazileri gsgm ne aittir. üst kullanım hakları kiralanmaktadır.
quote:
sen haklısın
quote:
Bu bölümde birşey ters gidiyor diyordum sonra anladım bölüm cezan kalkmış, artık biraz daha akıllı olursun inşAllah.
Arkadaşlar bu kadar tartışmanın hepsi bir yana, Türkiye'de GSGM haricinde herhangi bir kurum ya da kuruluşun veya bireyin bir stadyumunu hem arazi hem yapı hem de tüm kullanım haklarına sahip olmak gibi bir durumu var mıdır? Ne alaka demeyin, Wikipedia'nın yalancısı olaraktan, Liverpool kulübünün kuruluşunda bu tarz birşeye denk geldim. Liverpool takımının kuruluş nedeni kabaca, stat sahibinin stadyumu kiraladığı takım kirayı fazla bulur ve başka bir stada geçer. Adamcağız da stat boş kalacağına takım kuralım bari der ve Liverpool'u kurar.
Tabi burada odaklanmanız gereken Liverpool değil stat. Spor kulüpleri dernek statüsünde olduklarından belki olayın yönü değişir ama, Galatasaray Sportif AŞ vs. (futbol kulübü derneği olarak değil de şirket olarak) adı altında, TT Arena'nın tüm haklarına bedeli karşılığı sahip olması gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Hatta gidip bunu Galatasaray ve TT Arena ile sınrlamayalım. Beşiktaş -> İnönü filan da olabilir.
quote:
@seka_1905 ve @chakra dostlarım..Aşağıda vermiş olduğum linke tıklayıp, zahmet edip okursanız yazılanları, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nun kime ait olduğunu anlarsınız. Bundan sonra bilmeden yorum yapmazsınız. Size bir ders olur umarım.
NOT:Verdiğim linkte sol tarafta bulunan "TARİHÇE" bölümüne tıklayınız.
Verdiğin Site Resmi Bir site değil ki almanada Ucretsiz Web Servisi saglayan bir site blogspot gibi. ben simdi ordan bir tane uyelik acsam TT Arena Galatasaraydın Sonuna kadar desem inanacakmısın? yok? :) sadece gülerim
Hoca konu kaç aylık
Saraçoğluda sizin İnönüde sizin TT Arenada sizin şimdi ....... gidin.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: .Runaway.
quote:
Orijinalden alıntı: Noir Désir
Adı:ŞÜKRÜ SARACOGLU STADI
Hizmete Girdiği Yıl:1982
Hangi Kuruma Ait Olduğu:GSGM'den Fenerbahçe Spor Kulübüne 49 yıllığına kiralık.
Yapılan Branşlar:Futbol
Kapasitesi:50.511 Seyirci- 175 basın- 90 protokol
Zemin Döşemesi:çim
Modernizasyon:Fenerbahçe Spor Kulübü Tarafından yapıldı.
Aziz başkan tapunun peşinde koşuyordu geçtiğimiz haftalarda, son durum ne bilmiyorum.
Vay be tapu peşinden nerelere
Herkes yazmış çizmiş bende bir galatasaraylı olarak konuya katkım olsun Şükrü saraçoğlu stası fenerbahçenin kendi stadı ve kendi mülkü 49yıl sonra kimse ona çık diyemez çünkü mal onların, alisamiyen stadı ve arsası hala Galatasarayımızın yani başkan özhan canaydın kiralamıştı sanırım 6-7sene önce bu durumda mecidiyeköydeki stad arsası bizim hala bunu devlet aldı onun yerine aslantepe stad yaptı her ne şekilde olursa olsun aslantepe deki söz sahibi galatasaray yoksa bizim stadımızı alıpta yeni stad yapmasaydılar gsgm alisamiyene yeni stad yapmak zorundaydı ama uyanıklık yapıp mecidiyeköydeki arsanın üstüne yatıp aslantepeyi inşa ettiler aslında mecidiyeköye stad yapılması daha karlı olacaktı aslantepe deki tek söz sahibi şuan Galatasaray spor klübüdür, Atatürk olimpiyat stadı ise bizim 2004-2205 yılında alisamiyen stadı onarıma girdiği için kiralamıştık baktık stad çok rüzgar alıyor bizde kiralamayo uzatmadık birkaç yıl sadece kaldık sonra Alisamiyen stadına geri döndük benim bildiğim bunlar , iyi forumlar.
ki fenerbahçenin stadınında kiralık olduğunu öğrendim, öğrendiğimde iyi oldu hani