Şimdi Ara

TSMC, ABD'de 1,6 nm çip üretecek üçüncü fabrikasını kuruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TSMC, ABD'de 1,6 nm çip üretecek üçüncü fabrikasını kuruyor
    Dünyanın en büyük yarı iletken üreticilerinden TSMC, ABD'deki üretim kapasitesini artırma kararı aldı. Şirket, Arizona'da toplam 65 milyar dolarlık yatırımla üç fabrikadan oluşan bir üretim kompleksi inşa ediyor. İlk fabrika hâlihazırda 4 nm çip üretirken, ikinci tesis 3 nm ve 2 nm üretim süreçlerine odaklanacak. Üçüncü fabrika ise 2030 yılında faaliyete geçerek 1,6 nm (A16) teknolojisiyle üretime başlayacak.



    Ayrıca Bkz.Tayvan, Çinli SMIC’in teknoloji çalışanlarını çaldığını söylüyor



    Politik dengeler belirleyici oldu



    TSMC Başkan Yardımcısı Peter Cleveland, bu hamlenin ABD'nin yapay zeka alanındaki liderliğini desteklemek ve şirketin küresel üretim ağını genişletmek için kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Önceden Tayvan hükümeti, 2 nm ve altı üretim süreçlerinin yurt dışında gerçekleştirilmesini yasaklamıştı. Ancak değişen politik dengeler nedeniyle ABD artık öncelikli bir üretim merkezi hâline geldi.



    TSMC, ABD'de 1,6 nm çip üretecek üçüncü fabrikasını kuruyor
    Her ne kadar 1,6 nm çiplerin ABD'de üretilmesi, Tayvan'daki üretim sürecine kıyasla iki yıl gecikecek olsa da, uzmanlar bu gelişmeyi ABD'nin yarı iletken sektöründeki rolünü güçlendiren stratejik bir adım olarak değerlendiriyor. Cleveland ayrıca uzun vadede TSMC’nin gelirlerinin %75'inin ABD pazarına bağlı olabileceğini ifade etti.




    Kaynak:https://wccftech.com/tsmc-is-no-longer-reluctant-to-produce-advanced-chips-in-the-us/







  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.