Şimdi Ara

TSİ ve TFSİ aynı motorlar mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
11.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Merak ediyorum, madem Audi süslü VW oluyor, neden forumda 70 bine A3 dizel otomatik alınınca "bedavaaa vaaooooov yürrrü beee aslansın kaplansın" nidaları atılıyor da aynı paraya dizel otomatik Golf, Jetta alınınca "enayi yeeaaa" moduna ötüşüyor üyeler?

Aynı paraya süslüsü varmış işte.
  • Tfsi 4 harf tsi 3 harf 1 harf ve 4 halkaya verilen fazla para ::))))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merak ediyorum, madem Audi süslü VW oluyor, neden forumda 70 bine A3 dizel otomatik alınınca "bedavaaa vaaooooov yürrrü beee aslansın kaplansın" nidaları atılıyor da aynı paraya dizel otomatik Golf, Jetta alınınca "enayi yeeaaa" moduna ötüşüyor üyeler?

Audi premium bir marka

65.000 tl golf almaktansa aylarca sira bekliyip bin bir nazla
    70.000 tl a3 tdi stronic almak mantikli geliyor bana onun icin

Jetta apayri bir konu hic girmeyelim ::))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 20 Mayıs 2012; 0:52:18 >
  • 2.0 TFSI ile 2.0 TSI farkları

2.0 TSI da maf sensörü yok sıkışitırma oranı daha düşük ve benzin pompası farkı var.TFSI a göre.BU farklar zaten değerlere yansımıştır.ORtada sadece yazılım farkı yoktur.Bİrçok noktası aynıdır fakat tamamen aynı motor değillerdir(2.0TSI ile 2.0TFSI)

Yani Vw in 140-160-170-180 lik motorları gibi aralarında sadece yazılım farkı yoktur.Bİrkaç mekanik aksamıda farklıdır.Yukarıda yazdım.

Bu 2.0 TFSI motor

TSİ ve TFSİ aynı motorlar mı ?

Buda 2.0TSI motor

TSİ ve TFSİ aynı motorlar mı ?

Aradaki farkları görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 20 Mayıs 2012; 1:06:12 >

• motor ustu plastik kapagin,

Genlesme kabinin,

Silecek suyu deposunun,

Farkli oldugunu da belirt ex, bunlardan yola cikarak farkli motor diyebilmeliyiz.

• Essegin organlarini toplayip ata takmislar. Allayip pullayip arap ati diyorlar ha :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O bahsettigin farklar motorlari farkli motor yapmiyor. Tsi icinde olabilecek seyler. Bu isimlendirme ve senin dun bahsettigin yok blok farklari falan yok ortada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

motor ustu plastik kapagin,

Genlesme kabinin,

Silecek suyu deposunun,

Farkli oldugunu da belirt ex, bunlardan yola cikarak farkli motor diyebilmeliyiz.

Demogoji iyi bir çıkış noktasıdır fakat durum bu.Eğer motor kapağın motorun performansına etki edebiliyorsa onuda yazabiliriz tabiiki.

140-160 lık tsi arasında sadece yazılımsal fark vardır.Motor birebir aynıdır.

2.0 TSI ile 2.0TFSI arasında birkaç makanik ve yazılım farkı vardır.BUnlarıda söyledim.Bİrçok noktası aynı motor olasada "tamamen" terimini kullanamayız ne yazıkki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 20 Mayıs 2012; 1:15:39 >
  • Sıkıştığın zaman karşındakini hep demogoji yapmakla suçluyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

O bahsettigin farklar motorlari farkli motor yapmiyor. Tsi icinde olabilecek seyler. Bu isimlendirme ve senin dun bahsettigin yok blok farklari falan yok ortada.

Anılcım ben dünde zaten tamamen farklı motor demedimki.Sen sadece yazılım farkı var dedin bende yok dedim.(her motorda)

Blok olayına gelirsek benim orda demek istediğim şu.Vw in çift şarjlı motorları yani gerçek TSI lar tek şarjlı motorlardan buna 1.4 tfsi ıda katabilirsin blok ve malzeme farkları vardır.

Benim aslında dediğim "her tsi tfsi değildir"

Asıl TSI zaten bildiğimiz çift beslemeli olandır.Sonra isimler turbocharged vb şeklinde değiştirilmiştir.Aslında ay nı şeyleri söylüyoruz fakat anlaşamıyoruz.

Bİrde 1.4 125lik TFSI ile 1.4 122lik TSI arasında fark var demedim ben zaten.Dünde söyledim.Fakat 2.0 ünitelerde mekanik farklılıklarda vardır.Bunu gözardıda edebilirsin fakat bir kazanım var ortada.

Herneyse konu için teşekkür ederim ayrıca.Forum bu yüzden var zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 20 Mayıs 2012; 1:21:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Sıkıştığın zaman karşındakini hep demogoji yapmakla suçluyorsun.

Ama öyle yaptı be utku kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

O bahsettigin farklar motorlari farkli motor yapmiyor. Tsi icinde olabilecek seyler. Bu isimlendirme ve senin dun bahsettigin yok blok farklari falan yok ortada.

Anılcım ben dünde zaten tamamen farklı motor demedimki.Sen sadece yazılım farkı var dedin bende yok dedim.

Blok olayına gelirsek benim orda demek istediğim şu.Vw in çift şarjlı motorları yani gerçek TSI lar tek şarjlı motorlardan buna 1.4 tfsi ıda katabilirsin blok ve malzeme farkları vardır.

Benim aslında dediğim "her tsi tfsi değildir"

Asıl TSI zaten bildiğimiz çift beslemeli olandır.Sonra isimler turbocharged vb şeklinde değiştirilmiştir.Aslında ay nı şeyleri söylüyoruz fakat anlaşamıyoruz.

Bİrde 1.4 125lik TFSI ile 1.4 122lik TSI arasında fark var demedim ben zaten.Dünde söyledim.Fakat 2.0 ünitelerde mekanik farklılıklarda vardır.Bunu gözardıda edebilirsin fakat bir kazanım var ortada.

Herneyse konu için teşekkür ederim ayrıca.Forum bu yüzden var zaten

Yukarida payastigim bilgilerde zaten kullanilan farkli sikistirma oranlarindan bahsetmis ama hepsi ayni motor basligi altinda.

Ayrica cift sarjli ve tek sarjlilar ile blok farkli oldugunu bende biliyordum. Daha dogrusu zannediyordum ama yukarida paylastigim bilgide onlarinda ayni blok oldugu yaziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Audi premium bir marka

Audi premium marka , vw prestij , golf 65.000'e pahalı ama a3 70.000'e ucuz alınabilir , ama golf a3'ten kaliteli ve sınıfının lideri , ama audinin halkaları var , vsvsvs.

O kadar çok tezat fikirleriniz var ki anlamıyorum vw grubu severleri.

• quote:

quote:

quote:

Audi premium bir marka

Audi premium marka , vw prestij , golf 65.000'e pahalı ama a3 70.000'e ucuz alınabilir , ama golf a3'ten kaliteli ve sınıfının lideri , ama audinin halkaları var , vsvsvs.

O kadar çok tezat fikirleriniz var ki anlamıyorum vw grubu severleri.

şuanda c sınıfı hb araba alsam hiç düşünmem 70.000 tl a3 alırım anıl 1.6 tdı stronic

golfun suyu çıktı sıra olayından ötürü insanlar

hele ki higline tdı dsg golf sahipleri birde sunroof varsa araçta arabalarını özel üretim el yapımı sanıyorlar

şu ilandaki satıcıyla olan mesajlarımı paylaşsam olay olur

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-otomatik-klimali-emsalsiz-firsat-araci-78632475/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: rstknksl

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-otomatik-klimali-emsalsiz-firsat-araci-78632475/detay/

Yuh demek istiyorum bu nedir yahu

Bunun gibi sıradan bir arabayı almaktansa 4 bin tl koyarım 180 beygirlik volvo S80 alırım neyin kafasını yaşıyor bunlar anlamadım?

• quote:

...
    şu ilandaki satıcıyla olan mesajlarımı paylaşsam olay olur

Biri bu adamı uyandırsın.

• berbat motor denilen fsi şimdi süper motor denilen tsi'ın turbosuz hali mi
    cok düz oldu biliyorum ama

bir de benim sormak istediğim tsi turbo,hacim yazılım derken daha güçlü ve daha az yakıyor
    onu anladım da bu fsi motor tsi'ya göre neden bu kadar gürültülü
  • İlandaki golfu satan adam araci 75.000 almis

Araba full yok yok aradaki 14.000 tl ise sira parasi isine gelmiyorsa git yazil 7 ay bekle diyor adam

• quote:

Orijinalden alıntı: rstknksl

quote:

Yuh demek istiyorum bu nedir yahu

gti ile karıştırmış herhalde

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.