Şimdi Ara

TSI MOTORDA SORUN YAŞAYAN OLDUMU??? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
0
Favori
14.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: plantamax

BİR DK ŞİMDİ OLAYI BAŞTAN ALALIM....tsı motorlarda yazılım hatası war denilmiş bir kaç yazı yukarıda....acaba benim araçta olabilme ihtimali warmı????? merak etmemek elde değil....BİR TSI MOTORDA YAZILIM HATASI OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?????? benim aracım 2008 model üretim tarihide ekim 2007 sanırım......şimdi benim aracımda yazılım hatası olma ihtimali war mı??? yazılım hatalı motor nasıl anlaşılır???

walla ben böle bişi dedim ama tamamen forumlardan ordan burdan okuduklarımdan dogru dedim pek bi bilgim yok. eger senin aracta bi yazılım hatası olsa bence şimdiye kadar bi sorun cıkarırdı yani endişelencek bişi yok bence.

• Yazılım hatalı motor nasıl anlaşılır? İyi bir soru, epey düşündürdü beni.

Doğru yolu izlemekte fayda var. Sanırım VW Yetkili Servisine gidilir, (randevulu veya randevusuz), VAG DIAGNOSTIC TOOL aracın ECU'suna bağlanır ve ECU yazılım versiyon numarası öğrenilir. Daha yeni versiyon varsa yüklenmesi talep edilir. Servis yüklememekte diretirse mevcut yazılım versiyonu not edilir (yazıcıdan da çıkartılabilir) ve bu yazılım versiyonunun sorunlu olup olmadığının Almanya'daki VW Merkezinden öğrenilmesi için servisten talep edilir (büyük olasılıkla bunu nasıl yapacağını bilen mühendis henüz personel listesinde bulunmamaktadır). Servisi bunu yapamayacağını bildirirse iş başa düşmüştür ve Almanya'daki VW Merkezine ilgili e-maili sizin yazmanız gerekecektir.

Tabi hiçbirşey yapmayıp bu şekilde aracınıza binmek de mümkün, taa ki sorun çıkartana kadar (ya bugün, yarın, ya da hiçbir zaman).

Şu da bir gerçek: aracınız ne kadar yeni ise yazılımı da o kadar yenidir. Ayrıca aracınızda arıza olsun veya olmasın, servise her gittiğinizde belleğe alınan arıza kodlarına bakılır ve mutlaka o andaki mevcut olan yeni yazılım yüklenir.

Selam,

T.G.

• 3000 km'yi geçtim, çok şükür bir problemle karşılaşmadım, umarım bundan sonra da karşılaşmam!..
    quote:

Orjinalden alıntı: r-o-d

tsı motorda turbo var dizellerdede turbo var dizeller arıza veriyor tsı'lerde arıza verir mi??
  • quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

EWET ARKADAŞLAR ARACIMIN ÜRETİM TARİHİNİ %99.9999999999999 DOĞRU BİR ŞEKİLDE BULDUM; EKİM 2007 ZATEN 2008 15 OCAKTA BEN TESLİM ALDIM.....

şimdi ekim 2007 de üretilen jetta tsı 170hp dsg şanzımanlı araçların yazılım versiyonu nedir ?????

sen daha aracın kuyruğunu doğrultmassan n sorunlar çıkaracak
  • ya tsi ların yakıtı bizim caddy'le aynımı bilmem yoksa bana mı öyle gelmekte..
    :@plantamax kaynıyacak bir soru da ondan
  • En son Kayseride serviste bir görüşmem olmuştu ve şu ana kadar TSI motorlu araçlarla ile ilgli şikayet almadıklarını söylemişlerdi. Hatta adamlar TSI motorlu araç talebini karşılayamadıklarından şikayetçiler. Bu bahsettiğiniz servislerin tel. nolarını buraya bir yazarsanız bizlerde arayıp bilgi edinsek.

quote:

Orjinalden alıntı: Soylukan

şu an doğuş ve general oto servislerinde beklemekte olan düzinelerce TSI var ve bunların çoğu 140 lık TSI lar isteyen arayıp veya gözleriyle görüp öğrenebilir, TSI' nın pek güvenilir bir teknoloji olmadığı konusunda neredeyse herkes hemfikir
  • geçen hafta dogus servisine gittim ve ordaki herkes acayip memnundu TSI dan henuz kaydadeger bi şikayet gelmemiş. hele ki ordaki servis danışmanı 1.4 tsi passatın nası hiç anlasılmadan kaymak gibi hızlandıgını cözememiş daha
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

geçen hafta dogus servisine gittim ve ordaki herkes acayip memnundu TSI dan henuz kaydadeger bi şikayet gelmemiş. hele ki ordaki servis danışmanı 1.4 tsi passatın nası hiç anlasılmadan kaymak gibi hızlandıgını cözememiş daha

Kaya, sanırım TSI satın almadan önce DH forumlarını okuyorlar...

Adana Trafik Şube Müdürlüğü ile Adana Havalimanı arasında 500 metreye yakın bir bulvar var (Barış Bulvarı). Çok ilginçtir ki oranın asfaltı Adana'daki tüm yolların asfaltından daha kaymak gibi. Müşterilerime iş teslimatına giderken oradan geçiyorum ve Passat 1.4 TSI o yola aşık, araç resmen hovercraft gibi yol alıyor, gaz pedalına en ufak dokunuş bile büyük bir ivmelenme, turbo destekli güç üretimi ve 215'likler sayesinde kuvvetli bir yol tutuş olarak anında geri geliyor. Ama 500 metre de çok kısa, 30 saniye bile sürmüyor. Daha güzel yollar bulmalıyım ama polise de dikkat! Ceza yedim, tekerrürüne gerek yok.

Taner Göde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 22 Nisan 2008; 21:58:03 >

• quote:

şu an doğuş ve general oto servislerinde beklemekte olan düzinelerce TSI var ve bunların çoğu 140 lık TSI lar isteyen arayıp veya gözleriyle görüp öğrenebilir, TSI' nın pek güvenilir bir teknoloji olmadığı konusunda neredeyse herkes hemfikir

tsi motorların en başarılısı 122hp
  • Evet,

TSI 122 HP ile başlar, sevgili TSI kullanıcı dostlarım. Sadece 140 HP ve 170 HP TSI'lerde turbonun yanında ek olarak kompresör var.

TSI 122 HP 1.4 motor hacmi ile başlar ve 200 HP 2.0 motor hacmi ile biter.

Teşekkür ederim,

Taner Göde
  • - yazılımda hata mata yok . 140 lık en çok satan versiyon olduğu için numunelikler çıkmış tabi ,fakat onlarda genel bir TSİ hatası değil fabrika defosu ....

- yazılımda hatadan ziyade değişiklikler var. bizim ve bizim gibi ülke iklim şartlarına uygunluğu artırılmış yazılım geliştirmesi mevcut sadece... sabah ilk çalıştırmada ve rolantideki kötü yakıt kaynaklı hafif sallantı vuruntu şikayetini hissedebilen pimpirikli müşteriler için geliştirilmiş ... bu sallantı megane 2 imde de vardı ,maisin cotechi de normal yakıttan demişti.... yani başka araçlarda da olması olası...

-ayrıca VW bu motorun verimini artırmak için sürekli yazılım geliştirmeleri yapmaya devam edeceğini servistekiler belirtiyor. zaten problem yok ama daha kayda değer yazılım çıktığında 15000km bakımlarında müşteriye sorulmaksızın garanti dahilindekiler güncelleniyormuş ....

- 122 hp lik olanı ise kompresörsüz ve tek turbolu olduğu için bazı zor güven duyan müşterilere hitab ediyor... audi nin de TSİ den sadece 122 yi kullanması daha da güveni artırıyor...

almayı düşünen varsa gönül rahatlığı ile alabilir ...10 numara motor ....

• ya üstadım nedir derdin bu motorlarla.akıllı birine benziyorsun ama akıllı biri bu kadarda boş konuşmaz canım.tsı kullananların hemen hepsi memnunken senin bu rahatsızlığının nereden kaynaklandığını bilemiyorum.biraz arabesk olacak ama söz gümüşse sükut altındır.

biraz susmayı denesen.bu yazdıkların inan bizi hiç rahatsız etmiyor.bu arada ikinci TSI mı kullanıyorum, ikisinin toplam km si 51.000 km yi geçti.seni üzeceğim ama hala bir sorunum yok çok şükür.170 bg lik bir araçla karma 7 litre yakıt tüketiyorum ve inanılmaz keyif alıyorum.

arabalardan anlayan biri olduğunu düşündüğüm içinde ısrarla ve tekrarla sana tavsiye ediyorum.

inan tüketimi 207 dizel den çok daha fazla değil.

quote:

• mulligun, ortalıkta TSI motorun fiyasko ile sonuçlanmasını bekleyen o kadar çok (bizi çekemeyen) insan var ki... Diyelimki TSI cortladı. Acaba başları göğe mi erecek?

Bu arada dün kendi çapımda bir araştırma yaptım; şu anda fiyat, performans, yakıt tüketimi, konfor, işçilik, kalite bakımından alınabilecek tek otomobil imzamdaki otomobil. Başka hangi markaya bakarsanız bakın yukarıda saydıklarımdan en az bir tanesinde geride kalıyorlar... Bunu TSI ana topice de yazacağım.
    quote:

Orjinalden alıntı: mulligun

ya üstadım nedir derdin bu motorlarla.akıllı birine benziyorsun ama akıllı biri bu kadarda boş konuşmaz canım.tsı kullananların hemen hepsi memnunken senin bu rahatsızlığının nereden kaynaklandığını bilemiyorum.biraz arabesk olacak ama söz gümüşse sükut altındır.

biraz susmayı denesen.bu yazdıkların inan bizi hiç rahatsız etmiyor.bu arada ikinci TSI mı kullanıyorum, ikisinin toplam km si 51.000 km yi geçti.seni üzeceğim ama hala bir sorunum yok çok şükür.170 bg lik bir araçla karma 7 litre yakıt tüketiyorum ve inanılmaz keyif alıyorum.

arabalardan anlayan biri olduğunu düşündüğüm içinde ısrarla ve tekrarla sana tavsiye ediyorum.

inan tüketimi 207 dizel den çok daha fazla değil.

quote:

• aracı ilk aldığınızda 2 yıllık garantisi var.ama garanti bitince ne olcak.tamam vw denemiş sorun yok deniliyor ama garanti bitince mesela bizim corolla 10 yıldır bizde bir defa arza vermedi diyelim biz golf tsi aldık.ve biz sık araba değiştirmeyiz.10 yıl sonrasını düşününce tsi bana şuan için pek güven vermiyor.hele garanti bitince arza yaptığı zaman maliyeti ne olur düşünmek bile istemiyorum.
  • Almayacaksınız hepsi bu. Maalesef medyumluk gibi bir yeteneğim yok. Olmuş olsa eminim araba da almazdım. Neler var o para ile yapılacak 10 yıl sonrasını düşünürsek...

quote:

Orjinalden alıntı: LTBA_36R

aracı ilk aldığınızda 2 yıllık garantisi var.ama garanti bitince ne olcak.tamam vw denemiş sorun yok deniliyor ama garanti bitince mesela bizim corolla 10 yıldır bizde bir defa arza vermedi diyelim biz golf tsi aldık.ve biz sık araba değiştirmeyiz.10 yıl sonrasını düşününce tsi bana şuan için pek güven vermiyor.hele garanti bitince arza yaptığı zaman maliyeti ne olur düşünmek bile istemiyorum.
  • proteo haklısın almayacaz olup bitcek.çünkü ben güvenemiyorum.ama şimdilik .yani bi önyargım yok 2 sene sonra tsi motorlarla ilgili olumsuz bir önyargı kalmamışsa yani motor kendini ispatlamışsa alınabilir.
  • tsi motorlarla ilgili söylenebilecek tek şey yakıt hassasiyetidir... sanayi bakanlığı araştırma yapmış.. numune aldığı binlerce benzin istasyonunun %80inden fazlasında ulusal marker çıkmamış.. bu ne demek kaçak ırak petrolü demek... güvendiğiniz emin olduğunuz yerden alırsanız sorun yaşamazsınız
  • O zaman 10 yıl bekleyeceksin. Bu geçen zaman aralığında TSI kullanıcıları sorun yaşamışsa almayacaksın, sorun yaşamamışlarsa 10 yıl beklediğine pişman olacaksın. Proteo'nun da dediği gibi; biz medyum muyuz? 10 yılda kim öle kim kala??? Biz TSI kullanıcılarından hangisi TSI'den şikayetçi??? Yaw bir sorun, ondan sonra alın ya da almayın.
    quote:

Orjinalden alıntı: LTBA_36R

aracı ilk aldığınızda 2 yıllık garantisi var.ama garanti bitince ne olcak.tamam vw denemiş sorun yok deniliyor ama garanti bitince mesela bizim corolla 10 yıldır bizde bir defa arza vermedi diyelim biz golf tsi aldık.ve biz sık araba değiştirmeyiz.10 yıl sonrasını düşününce tsi bana şuan için pek güven vermiyor.hele garanti bitince arza yaptığı zaman maliyeti ne olur düşünmek bile istemiyorum.
  • quote:

kesinlikle katılıyorum soylukan arkadaşımıza geçen su pompası ile ilgili problemlerden baya dertli olan vatandaslarımız var yazık gerçekten aglıycak durumdalar suan cogu
  • Katılmasan şaşırırdım.

quote:

Orjinalden alıntı: Ventu

quote:

kesinlikle katılıyorum soylukan arkadaşımıza geçen su pompası ile ilgili problemlerden baya dertli olan vatandaslarımız var yazık gerçekten aglıycak durumdalar suan cogu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proteo -- 23 Nisan 2008; 23:04:08 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.