Şimdi Ara

TSI motora LPG uygulayanlar buyursun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
1
Favori
17.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Güç seninle olsun o zaman :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Schneeflocke

Şehir içinden bahset şehir içinden uzun yolda 3.2 Litrelik araba bile 6 litre yakıyor zaten
    şehir içinde sıkışık trafikte, acil bir işin oldugunda, performanslı ve ekonomik yarı yarıya kullanımlarda ne yakıyor bu arabalar bunlardan bahset hocam bana
    yılda 15000 km yol yapıyorum dizel gereksiz diyen tayfa var, benimde onlara cevabım şudur ben o 15 bin km'yi sabit bir hızda sabit bir şekilde yapmıyorum ki gerektigi yerde acil işim çıkıyor 10 km'lik yolu 30 liraya gidecegime 50 liraya gidiyorum bu gibi ince ayrıntıları hesaplamadan nasıl bu şekilde yorum yapabiliyorsunuz gerçekten anlamıyorum.
    he siz diyorsunuz ki benim mesafem sabit gittigim geldigim yol sabit bunun haricinde başka bişey yok.
    o zaman eyvallah derim ama ben kendimce düşünüyorum o TSI bende olsa 7-8 litreden aşagıya şehir içinde yakmaz.
    Ben bu araç ile 1.2 tsi 16.000 KM yaptım bunun kafandan 12.000 KM istanbul şehir içi 8lt gördüğümü hatırlamıyorum
    Alttaki resimlerin hepsi şehir içi.

TSI motora LPG uygulayanlar buyursun

Tsi motorun dizel gibi az yakmadığını herkes biliyor.Ama TSİ motorun 1.6 atmosferik motorlara göre çok daha az yaktığını ve daha güzel gittiğini bir çok kişi biliyor.

Halen 1.6 atmosferik diye tutturmanın hiç bir mantıklı yanı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 3 Temmuz 2018; 13:28:57 >

• Passat 1.4 Tsi 125hp Uzun yol verileri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Passat 1.4 tsi 125hp şehiriçi ve usun süreli karma yakıt tüketimi

• Konuyu açan arkadaşın samimiyetine istinaden ben de birkaç şey yazmak istedim. TSI motora LPG taktım çok da memnunum diyenlere şu soruyu sorman gerekiyor:

Elinde direkt enjeksiyonlu benzinli bir motor var. Üretici bunca zahmet ve maliyete girip beden bunu direkt enjeksiyon yapmış? Daha verimli bir yanma, yani daha az tüketim ve daha yuksek performans elde etmek için. Peki sen ne yapıyorsun, enjeksiyonu devre dışı bırakıp gazı yine manifolda basıyorsun? Ve motorun bütün dinamikleri direkt enjeksiyona göre ayarlanmışken performans kaybı olmayacağını ve daha az yakacağını düşünüyorsun? 1.6 atmosferik 110 beygir motorun 10 litre yaktığı yerde 1.4 TSI motorun 140 beygir üretip 7 litre yakmasının sebebini ortadan kaldırmış oluyorsun?

• Cc ve passata lpg taktiran birçok müşterim var. Tasarruf şehir dışı sabit hızlarda %30, şehir içi %20 civarında yorumlara göre. Forumdan bir abimiz var cc sahibi 1.4tsi 160 lık araç 230.000 km de 100.000 de candanda montaj yapılmış. Bakım dışı masrafı yok.

Bizim insanımız çok farklı. Bilmediği konularda çok atıp tutuyor.

Bir işi bilen yapar.

Az bilen akıl verir.

Bilmeyen eleştirir.

Yapamayan çamur atar.

• Araba kullanmayı bildiğini iddia edip şu motora 7den fazla yaktıran var mı gerçekten

Orijinalden alıntı: madmax50

Cc ve passata lpg taktiran birçok müşterim var. Tasarruf şehir dışı sabit hızlarda %30, şehir içi %20 civarında yorumlara göre. Forumdan bir abimiz var cc sahibi 1.4tsi 160 lık araç 230.000 km de 100.000 de candanda montaj yapılmış. Bakım dışı masrafı yok.

Bizim insanımız çok farklı. Bilmediği konularda çok atıp tutuyor.

Bir işi bilen yapar.

Az bilen akıl verir.

Bilmeyen eleştirir.

Yapamayan çamur atar.
    Tamamen katılıyorum.

İndirimli cam filmi uygulamanız devam ediyor mu hala ?

• Cevap yazanlara tşk ederim.

Bir kaç kişi istediğim yönde cevap vermiş. Gerisi sanki fanboy. Neyse forumların cilvesi de bu olsa gerek.

Benim şehir içi dün 7.5 lt iken bugün klima açılınca 10 lt oldu, çok büyük fark var arada.

Kısmet artık bakalim gidişata göre LPG için karar vericem.

Ben ne zenginler gördüm ( milyoner düzeyinde ) hepsi yakıt hesapliyordu.

Yapilmasini garip karşilayan arkadaşlar artık ne iş yapıyor kazanci nedir bilemicem.

3 yıl önce C180 aldım, tahmininden çok yaktı, prins LPG taktım, paşalar gibi 20 bin km bindim, parasini çıkardı, şimdi yeni sahibi keyfini sürüyor.

Uzun lafın kısası lpg bazen keyiftir, bazen baş belasidir ( usta veya kit sorunlu ise ).

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Byvagabond

Kuzenimde, 1.4 tsi 160bg cc var lpg'li 3.11 tl den lpg aliyoruz sehir ici 30 35 sehir disi 25 30 suruse gore yakiti var benzinden baya uygun benzinli iken 60 70 kurusu dusuremiyordu.
    Hangi marka kitin takılı olduğunu biliyor musun.

• Anladigim kadariyla pahali kitlerle iyi netice alinabiliyor. Ancak hem kit pahali hem de tasarruf yuzde 30 u geçmiyor. Lpg uyumlu motorda kit ucuz ve yuzde 45 net tasarruf var. Tsi icin surekli uzun yol yapan biri dusunebilir. (Ama atiker vb ile olmaz bence)

Orijinalden alıntı: emrcnd

LPG taktırıp taktırmamak adama kalmış arabaya çok biniyordur hayatı üstünde geçiyordur lpg taktırabilir.Az biniyordur taktırmaz

TSİ motor diğer benzinli motorlara göre yakıt,Performans olarak üzmüyor.

TSİ motorlar basınca çok yakıyor diyorlar hayır yakmıyor

80-90 KM ile git b sınıfı bir araçta tsi motor 4.0 LT - 4.2 LT yakıyor uzun yolda
    100-130 KM arası gidin 5.0 LT - 5.5 LT civarı yakıyor
    140-180 KM arası gidin 6.0 LT - 6.5 LT arası yakıyor

Sorunsuzluk olarak da bazı tsi motorlarda forumda yağ yakma sorunundan bahsediyorlardı ama belli bir sayı ondan sonra tekrarı olmadı ben hep yüksek performans da kullanmama rağmen herhangi yağ yakma sorunu da yok

Benzinin 6 TL olduğu yerde TSİ motor büyük bir imkan

Alıntıları Göster
    Hangi tsi 140-180 km/h aralığında gidince 6-6.5 yakıyor ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• TSI motora takılan sistem ile MPİ motora takılan sistem farklı MPİ de tasarruf oranı%35 40 civarında olurken TSI hem rolanti de ve yüksek devirde benzin tükettiğinden dolayı%20 25 i geçmemektedir Hem maliyet yüksekliği hemde geç amorti durumundan dolayı çok tercih edilmeyen bir durum söz konusu Yazılanlar tamamen aracın uyum sağladığı durumlarda geçerli Bir de uyum sorunu yaşanırsa iyice baş ağrıtan bir sonuç ortaya çıkıyor

• tsi tüp'e uyumlu değildir.

vw'in tüpe uyumlu tek motoru 1.6 hitler'dir. o da artık üretimden kalktı.

konu kilit. üyeler ban.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.