Şimdi Ara

TSI motor araçların yağ eksiltmesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
0
Favori
19.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: root_echo

adam sıfır araçta bagajda yağ bidonuyla dolaşıyor işte vw kalitesi

Sen anlamamışsın.

Test aracı : POLO GTI

Bu araçta zaten yağ eksiltme olayı var kimse inkar etmedi.
  • Onno usta bile genelde 8000 km'den sonra yağ eksilme olur demiş,

Bizim kerata CRDI 184 binde, önceki değişimi 174 bindeydi (yani değiştirme vakti geldi) ve yağ çubuğunun Max seviyesinde yağ :D

VW'leri çoğu yönüyle severim ama motor olayını ihmal ediyorlar.
  • Vay beee, forumda vw aleyhine konu açılmış, hemde TSI eleştirilmiş, hemde konuyu cihanair açmış...

Yok yok ben şuan uykuluyum, yanlış gördüm kesin, yarın sabah uyanınca herşey normale dönecek kesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu1616 -- 23 Ekim 2013; 23:42:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu1616

Vay beee, forumda vw aleyhine konu açılmış, hemde TSI eleştirilmiş, hemde konuyu cihanair açmış...

Yok yok ben şuan uykuluyum, yanlış gördüm kesin, yarın sabah uyanınca herşey normale dönecek kesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Yağ eksilten araç aslında uzun ömürlü olur. Tabi eksildikçe eklemek kaydı ile ama çoğu kişi bunu istemez.

Ne alakası var yahu. 105.000km dir gram yağ eksiltmeyen i-vtec o zaman 150.000'i görmeden rektefiye ye mi giriyor. Bu nasıl bir mantıktır?

Hayır onu demek istemedim. Sürekli devirdaim olduğu için sürekli temiz yağ kullanmış gibi oluyor. Mantıksız taraf yok.

Ayrıca yağ eksiltmeyen 150.000 de biter mi dedim de öyle demiş gibi örnek veriyorsunuz ?

Yağ eklemek devirdaim gibi olmaz. Eklediğiniz temiz yağ , kirli yağ ile karıştıktan sonra kirlenir zaten. Kirli yağı temizleme şansı yok.

Bide sonradan eklediğiniz yağ eğer motorda ki yağın birebir aynısı değilse yağ yakma dahada artar. Mesela 10-40 castrol motor yağı var tutup 5-40 yada 5-30 bulup eklemeye kalkarsanız iki farklı yağ birbirlerinin özelliklerini bozar.

• quote:

Orijinalden alıntı: In absentia

quote:

quote:

Konular donanım haber magazin oldu iyice. Mankenlerde kamuoyunda ilgiyi canlı tutmak için yüzerken mayo kaybeder, defilede frikik verir ya bizdede dsg ve tsı aynı o durum oldu. Bu iki konuda her zaman ilgi alaka, şiddet, ihtiras, nefret, intikam üst seviyede olur

Zevkinize turp sıkacağım ama 1.2 tsı bu güne kadar yağ yakmadı da yeni alınan ve 2000 km deki ibizadamı yakmaya başladı ? Çürüklerimi koydular ibizaya ?

Ya sen ne magazinininden bahsediyorsun? Adamın ibizaları cayır cayır yağ eksiltmiş doğal olarak gelip burada paylaşıyor.

İşinize gelmeyen şeyleri aklınızca alaya alarak örtpas etmeye çalışmaktan vazgeçin artık.

Yok niye alaya alayım, var ise böyle bir şey hakkını aramasını şiddetle tavsiye ederim. 2000 km araçta bir litre yağın yanması kabul edilecek bir iş değil.

Garip olan durum tüm hortum, tsunami, yangın, kaza, felaket, yağ yakma ve dsg arızalarının hep Cihan'ı bulması.

Hocam turbo ve aşırı beslemeli araçlar bunlar.

Kusura bakmayın honda motoru gibi mahalle serserisi ile hanımefendi kullanımında aynı dayanıklılığı gösteremezzzzzzzz...

Siz dsg sorun çıkarmasın diye yoğun trafikte manuele alıyorum diyordunuz bana değil mi ? Dikkat ediyorsunuz ve sorun çıkarmıyor. Ama herkez sizin gibi kullanmak zorunda değil.

Cihan demek ki çok yoğun trafiklere girip çıkıyor ve hassas kullanımda göstermiyor.

Cihan gibi ve sizin gibi bi çok kullanıcı grubu olduğu için vw grubu hakkında çıkan sorunlar için bazıları hiç yaşamadım diyor , bazıları aynı sorunları yaşadım diyor.

Ama bi honda veya mazdada bu durumu yaşamazsınız. Eğer gerçekten kronik bi problem olursa o ayrı ama şanzıman sağlamsa kasabın elindede sağlam olur , en hanım efendi salon kadınının elindede sağlam kalır.

Ben 1.4 tsi 160 hp+ dsg kapısından dönmüş adamım 2010 yılında. Allah korumuş öyle bi kombinasyon elime düşmemiş. Şu an ne dsg kalmıştı ortada ne tsi motor. Ben aracımın anasını ağlatıyorum afederisiniz ve benim kullanımıma böyle bi kombinasyonun uyma ihtimali yokkkkkkkkk!!!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

quote:

quote:

quote:

Yağ eksilten araç aslında uzun ömürlü olur. Tabi eksildikçe eklemek kaydı ile ama çoğu kişi bunu istemez.

Ne alakası var yahu. 105.000km dir gram yağ eksiltmeyen i-vtec o zaman 150.000'i görmeden rektefiye ye mi giriyor. Bu nasıl bir mantıktır?

Hayır onu demek istemedim. Sürekli devirdaim olduğu için sürekli temiz yağ kullanmış gibi oluyor. Mantıksız taraf yok.

Ayrıca yağ eksiltmeyen 150.000 de biter mi dedim de öyle demiş gibi örnek veriyorsunuz ?

Yağ eklemek devirdaim gibi olmaz. Eklediğiniz temiz yağ , kirli yağ ile karıştıktan sonra kirlenir zaten. Kirli yağı temizleme şansı yok.

Bide sonradan eklediğiniz yağ eğer motorda ki yağın birebir aynısı değilse yağ yakma dahada artar. Mesela 10-40 castrol motor yağı var tutup 5-40 yada 5-30 bulup eklemeye kalkarsanız iki farklı yağ birbirlerinin özelliklerini bozar.

Castrol var bizim araçlarda 5-30 edge ben mobil 1 esp 5-30 ekledim sorun olurmu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

quote:

quote:

quote:

Castrol var bizim araçlarda 5-30 edge ben mobil 1 esp 5-30 ekledim sorun olurmu ?

İkiside 5-30 ama mutlaka birbirlerine karşı ters etkileşimleri vardır. İkiside birebir aynı yağ değil sonuçta. Yağ yakımını artırabilir bu durum.

Castrol , mobile göre biraz daha fazla yakabilir ama castrol motoru daha iyi koruyor.

Bunu en rahat motor rolanti sesinden anlarsın. Castrol kullandığında motor daha sessiz çalışır ama mobilde hafif bi tırıltı duyarsın. İlk 10 ve 20.000 km'de mobil kullandım , dahA sonra castrole geçince anladım bu farkı. İlla castrol'ü değiştireceksen shell helix öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 24 Ekim 2013; 0:13:45 >

• Shell Helix'in hem dizel hem de benzinli araçlar için olanı var.

Leon için aldığını Ibızaya, Ibıza için aldığını da Leon'a ya da Transit'e koyma sonra Cihancım.

http://www.shell.com.tr/products-services/on-the-road/consumer-lubricants-tpkg/cars/find-right-car-oils/helix-ultra.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Shell Helix'in hem dizel hem de benzinli araçlar için olanı var.

Leon için aldığını Ibızaya, Ibıza için aldığını da Leon'a ya da Transit'e koyma sonra Cihancım.

http://www.shell.com.tr/products-services/on-the-road/consumer-lubricants-tpkg/cars/find-right-car-oils/helix-ultra.html

Abi servis bunu kabul etmez ama araştırmak lazım

• quote:

quote:

Benzinli araca dizeller için olan helix koymayı boşuna araştırma Cihancım. :)

Servis kabul etmez tabii.

Hatta sen servissin ve sen de kabul etmezsin.

• quote:

quote:

Niye kabul etmesin ?

• quote:

quote:

quote:

Niye kabul etmesin ?

Kıl biraz servisler anıl zaten doğuş oto hariç hiçbiri kabul etmiyor dışarıdan yağ

AVEK ALTUR gibi

castrol 5-30 edge
    mobil 1 5-30 esp

Ama skoda helix yağ koyuyor araçlara aynı motor var

• Biz 1.6 105'lik Astrayı nasıl sıkıştırıyoruz gram yağ eksiltme yok yeni araçlar üflesen bozulacak gibi Not: Bakımları zamanında yapıp soğukken gazlanmaz ışıklar sönmeden çalıştırılmaz. Ama gel gör ki arada sırada insan 3. vitese alıp kesiciye kadar yardırıyor hızı paylaşmıyorum galiba kurallara aykırı...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Konular donanım haber magazin oldu iyice. Mankenlerde kamuoyunda ilgiyi canlı tutmak için yüzerken mayo kaybeder, defilede frikik verir ya bizdede dsg ve tsı aynı o durum oldu. Bu iki konuda her zaman ilgi alaka, şiddet, ihtiras, nefret, intikam üst seviyede olur

Zevkinize turp sıkacağım ama 1.2 tsı bu güne kadar yağ yakmadı da yeni alınan ve 2000 km deki ibizadamı yakmaya başladı ? Çürüklerimi koydular ibizaya ?

Ya sen ne magazinininden bahsediyorsun? Adamın ibizaları cayır cayır yağ eksiltmiş doğal olarak gelip burada paylaşıyor.

İşinize gelmeyen şeyleri aklınızca alaya alarak örtpas etmeye çalışmaktan vazgeçin artık.

Yok niye alaya alayım, var ise böyle bir şey hakkını aramasını şiddetle tavsiye ederim. 2000 km araçta bir litre yağın yanması kabul edilecek bir iş değil.

Garip olan durum tüm hortum, tsunami, yangın, kaza, felaket, yağ yakma ve dsg arızalarının hep Cihan'ı bulması.

Hocam turbo ve aşırı beslemeli araçlar bunlar.

Kusura bakmayın honda motoru gibi mahalle serserisi ile hanımefendi kullanımında aynı dayanıklılığı gösteremezzzzzzzz...

Siz dsg sorun çıkarmasın diye yoğun trafikte manuele alıyorum diyordunuz bana değil mi ? Dikkat ediyorsunuz ve sorun çıkarmıyor. Ama herkez sizin gibi kullanmak zorunda değil.

Cihan demek ki çok yoğun trafiklere girip çıkıyor ve hassas kullanımda göstermiyor.

Cihan gibi ve sizin gibi bi çok kullanıcı grubu olduğu için vw grubu hakkında çıkan sorunlar için bazıları hiç yaşamadım diyor , bazıları aynı sorunları yaşadım diyor.

Ama bi honda veya mazdada bu durumu yaşamazsınız. Eğer gerçekten kronik bi problem olursa o ayrı ama şanzıman sağlamsa kasabın elindede sağlam olur , en hanım efendi salon kadınının elindede sağlam kalır.

Ben 1.4 tsi 160 hp+ dsg kapısından dönmüş adamım 2010 yılında. Allah korumuş öyle bi kombinasyon elime düşmemiş. Şu an ne dsg kalmıştı ortada ne tsi motor. Ben aracımın anasını ağlatıyorum afederisiniz ve benim kullanımıma böyle bi kombinasyonun uyma ihtimali yokkkkkkkkk!!!!!!

Hondaya yağsız bindim bir hafta, devir yükseltmeye izin vermeyip araç kendini korumaya aldı, yolda bırakmadı. Yaklaşık bir hafta sonra zaman bulup servise gidip yağ koydurdum. Tsı olsaydı naneyi yemiştik bunun bende farkındayım, dayanıklılık anlamında bir şey dediğim yok hondaya-mazdaya. Motor, kasa, segment, konfor, fiyat, model unsurları vag'da bana uyuyor. Tercih sebebim bu, hondanın sizin zevkinize uyan-yakışan güzel modeli var ama farklı tercihleri iplemiyorlar işte.

Buradaki konuya dönersek; adrenalinli ve yoğun bir hayatımız var bu arızalar olaylar, vukuatler neden bizi değilde hep aynı kişileri buluyor ona içerledim. Skodaturkeyde binlerce 1.2 tsı araçta neden bu yok ? İbizanın ayrı 1.2 tsı motorumu var. ? Yeni nesil tsı motorlar (silindir kapatan) yağ yakıyormu ? Ben bunları merak ettiğim için konuyu takip ettim ama hala bir şey öğrenemedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Öyle birşey yok bence. 4 aydır Golf 7 1.2 kullanıyorum. 9000 kilometrede. Ondan önce de 2 yıl Jetta 1.2 TSI kullandım. Öyle birşey gelmedi başıma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malcosx24 -- 24 Ekim 2013; 1:22:48 >
  • Sizin başınıza gelmedi diye başkalarının başına gelmeyecek diye bir kural mı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: classteacher

Sizin başınıza gelmedi diye başkalarının başına gelmeyecek diye bir kural mı var?

Yoo.Bence dedim dikakt ettiyseniz. Bir o kadar da çevrem var gerek vw si olan gerek serviste. İlk defa burdam duydum
  • quote:

Seat'a dandiklerini,şıkodaya iyilerini koymuşlar Güner Bey.
    Başka bir açıklaması yok

• In absentia kullanıcısına yanıt
    Bu nasil nick ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.