Şimdi Ara

:: TSI 122-140-160-170 hp Kullanıcıları :: (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.632
Cevap
23
Favori
562.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu arada güze konuya temas ettin,Yol bilgisayarında çıkan ikaz uyarıları veya bazı kontrol ikazları yandığında buna sesli ikazda eşlik ediyor.Güzel özellik daldıysanız ne oluyor diye kontrol grubuna bakınıyorsunuz.

quote:

Orjinalden alıntı: Muradovskiy

Nihat
    Geçen gün kulaklarını çınlattım
    2005 model midline 1.6 golf kullandım kiralık araba olarak.
    Onda da el frenini çekili gittiğinde sesli ikaz veriyor.
    Karlı yokuştan inerken bir diş yukarı kaldırmıştım.
  • Askerlik gibi değilde bir aidiyat olarak,bu forumun kullanıcıları gibi,okul gibi düşünmüştüm gibi kıvırma sözleri sarf ederken bir şeye dikkatini çekeyim abi,burdada bana sataşıyon,çizdirme arabanı,elimi kırmızı boyaya bulama.

quote:

Orjinalden alıntı: Muradovskiy

quote:

Orjinalden alıntı: GARIBALDI

Sizinde aracınız hayırlı olsun,
    kazasız ve belasız sürüşler dilerim.
    Bugün ne kadar çok hayırlı olsun dileğinde bulunduk,hayırlısı inşallah.
    Bu hafta arabasını alanlar birbirlerine devrem diye hitap edebilirler.

Nihat Devrem değil Tertip olacak askeri lügata göre

• Yok canıııııııım ben sana hiç sataşırmıyım... Ayıp ettin....Sen bulama kırmızı boyaya....Elin kirlenir canım aaaaaaaa
  • 20 günden fazla olmuş ben topiği yeni farkediyorum

güzel olmuş eline sağlık...
  • quote:

Orjinalden alıntı: GARIBALDI

Kitapçık yanımda değil ama yol bilgisayarı l/100km cinsinden tüketimi gösterdiği anda zaten sağ üst köşede 1 rakamı gözükür,direksiyonda sağdaki tuş takımında ok tuşuna basarsanız ikinci tüketim verisi ekrana gelir ekranın sağ üstünde 2 rakamı çıkar.Bu değer sıfırlandıktan bu yana arabanın tüketim verisini verir.Sıfırlamak için bu veri geldiğinde sıfırlanan kadar tekrar ok tuşuna basarsınız.sonra ok tuşuna bastığınızda 1.ekrana dönersiniz.Ben bu 2. veriyi depoyu dolurduğumda sıfırlıyorum,her kontrol edişimde depoyu en son doldurmamdan sonraki ortalama tüketimimi görüyorum.

3 tüketim verisi var
    1-anlık tüketim
    2-arabanın yola çıkmasından sonra katettiği yoldaki ortalama verisi
    3-size sıfırlamanızı tavsiye ettiğim veri,sıfırladıktan sonra tekrar kontrol ettiğiniz/tekrar sıfırlamanıza kadarki tüketim.

Anlatım için kusura bakmayın,acele olunca..

quote:

Orjinalden alıntı: proteo

Ben servisten aldığım andan itibaren bu kısımla hiç oynamadım. Bunu biraz daha açabilirmiyiz.

GARIBALDI kardeş, şimdiye kadar sana kaç defa teşekkür ettim, hakediyorsun yani. Yeni aldığım Golfüm için iyi dileklerine de (kazasız, belasız) ayrı teşekkür etmek istedim. Tekrar saol.

Bişey daha soracağım. Şu yukarıda bahsettiğin işi nasıl yapıyorsun? Ben de depoyu her doldurduğumda clio'nun ortalama yakıt tüketimi bölümünü sıfırlardım. Şimdi aynı şeyi golfte de yapmak istedim beceremedim. İkinci veriyi sıfırlamak için Ok tuşuna sıfırlanana kadar basılı mı tutacağız. Neresinden nasıl sıfırlayacağız?

Bu arada 122 HP TSI yakıt tüketimi hakkında soru soran arkadaşlar var forumda. Kullandıkça paylaşmamızı istemişler. Birinci veride ortalama yakıt tüketiminin 7.7 litreye kadar düştüğünü gördüm. Güzergahı söylüyorum. Libadiye shell'in oradan Göztepe köprüsüne (iki-üç kırmızı ışık, dur-kalk falan), oradan Kadıköy'e doğru (Harem sapağından sağ tarafa), oradan Tepe Natilius (trafik açık)...

• Sağolasın,
    Geç farkediliyorsa amacımıza ulaşmışız demektir.

quote:

Orjinalden alıntı: streptozotocinus

20 günden fazla olmuş ben topiği yeni farkediyorum

güzel olmuş eline sağlık...

• quote:

Orjinalden alıntı: atikus
    Bu arada 122 HP TSI yakıt tüketimi hakkında soru soran arkadaşlar var forumda. Kullandıkça paylaşmamızı istemişler. Birinci veride ortalama yakıt tüketiminin 7.7 litreye kadar düştüğünü gördüm. Güzergahı söylüyorum. Libadiye shell'in oradan Göztepe köprüsüne (iki-üç kırmızı ışık, dur-kalk falan), oradan Kadıköy'e doğru (Harem sapağından sağ tarafa), oradan Tepe Natilius (trafik açık)...

fabrika değerini görmüşsünüz.
    toplam kaç km ve ne gibi bir trafikte yol gidip ortalama ne yaktığınızı söylerseniz daha anlamlı olur
    bende pratikte 122hp lik motor ne yakıyor merak ediyorum
    teşekkürler
  • Ne demek kardeşim,işe yarıyorlarsa bana mutlu olmak düşer.
    Tekrar hayırlı olsun diyerek tüketim konusuna gelirsek,dediğim gibi derdimi tam anlatamadım,acele yazınca anlam bütünlüğü olmuyor.

Araçla ilk tanışan arkadaşlarıda düşünerek adım adım yazmak istiyorum.
    1-Yol bilgisayarında yukarı-aşağı ok tuşlarıyla *** l/100km verisinin yani ortalama tüketimin gözüktüğü duruma gelin.Zaten ekranda saatin altında sağ üstte 1 değeri gözükecek.
    (Galiba sorunu anladım siz anlık tüketimde yapmaya çalıştınız,araç dururken bu işlemi yaparsanız anlık tüketimle karışmaz çünkü araç duruken anlık tüketim l/h cinsinden gözüküyor,siz l/100km gözüken değerde bu işlemi yaparsınız,birde yukarı-aşağı ok tuşları ile hareket ederken menzilden sonraki ilk veri ortalama tüketim verisidir.)
    2-Bu değer gözükürken ok tuşuna bir kere basın.
    3-Yeni bir l/100km cinsinden değer gözükecektir ve yine ekranın sağ üst köşesinde 2 yazacaktır.Bu veri asıl ortalama tüketimi göstermektedir.
    3-Şimdi sıfırlamak için bu konumdayken ok tuşuna değer sıfır gözükene kadar basın.
    4-Şimdi değer sıfır oldu.
    5-Tekrar ok tuşuna bir kere basarsanız belli mesafedeki ortalamayı gösteren 1.konuma geçersiniz.

Son sıfırlamadan sonra ortalama tüketimi görmek istediğinizde 1.konumdayken bir kere ok tuşuna basarak bu değeri görürsünüz,tekrar ok tuşuna basarak normal 1. ekrana dönersiniz.

Ayrıca bu motorlar km yaptıkça daha az yakıyor.10.000 km lere gelince daha güzel değerlere ulaşacaksınız.

quote:

GARIBALDI kardeş, şimdiye kadar sana kaç defa teşekkür ettim, hakediyorsun yani. Yeni aldığım Golfüm için iyi dileklerine de (kazasız, belasız) ayrı teşekkür etmek istedim. Tekrar saol.

Bişey daha soracağım. Şu yukarıda bahsettiğin işi nasıl yapıyorsun? Ben de depoyu her doldurduğumda clio'nun ortalama yakıt tüketimi bölümünü sıfırlardım. Şimdi aynı şeyi golfte de yapmak istedim beceremedim. İkinci veriyi sıfırlamak için Ok tuşuna sıfırlanana kadar basılı mı tutacağız. Neresinden nasıl sıfırlayacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ni.ko -- 6 Ocak 2008; 20:13:37 >

• Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.Yakıt tüketim verilerinizi bekliyoruz..
    Ayrıca vw in sitesinde golf menüsünden fiyat listesine bakınca golf 1.4 140 hp comfort 42.800 ama jetta menüsünden fiyat listesine bakınca golf 1.4 tsi 140 hp comfort 44.800 görünüyor.Arada 2 bin ytl fark var benim bildiğim 42.800 den satılıyor yanlış mıyım?
    Ve yine ayrıca golf 122 hp comfortline ın fiyatı ne kadar bilen var mı acaba sitede yazmıyorda benim tahminim fsi ile aynı olur yani 40 bin.Kusura bakmayın biraz fazla sordum ama
  • slm nihat abi ,

ben son dönemlerdeki yoğun tempomdan dolayı pek fırsatım olmuyor ama , VW topiği başlığı altında foruma takılmaya başladığımdan beri bu kadar teknik verilerle dolu baba bir topik yoktu ...

bir an yazılarını okurken öğretmenimi hatırlattın ,tüm hocalarımıza bu arada saygılar sevgiler.... birden senin aynı zamanda çok iyi bir öğretmen olabileceğini düşündüm ...

foruma dışarıdan biri seni vw çalışanı gibi görebilceğini düşündüm çünkü hiç üşenmeden bayağı bir emek sarfetmişsin.... abi azminden dolayı seni tebrik ediyorum ....
  • bu arada bazı yeni tsi kullanıcı arkadaşları yakıt tüketiminin sanırım yüksek oluşu tedirgin etmiş... arkadaşlar 5000 den sonra yüzünüz gülmeye başlıycakrahat olun ... ilk bakımdan sonra da en iyi seviye ulaşır ...

TÜM YENİ TSİ KULLANICILARI HEPİNİZE HAYIRLI OLSUN .... KAZASIZ BELASIZ ,servis ziyaretsiz , SÜRÜŞLER DİLİYORUM....
  • İlhan kardeşim,dileklerin için teşekkürler.
    Bu olayın başlangıcı senle başladı,senin yardımın olmasa böyle bir şey olmazdı.
    Diğer konulardaki çatlar-patlar'la başlayıp düzeyin düştüğü konularda çokda yazmak istemiyordum.
    Neyseki sıkıntısının ne olduğunu anlamadığımız bazı arkadaşlarımız artık böyle mevzulara girmiyorlar.
    Benden iyi öğretmen olmaz,bazen nasıl sabır gösterip bu kadar uğraştığıma kendim bile şaşıyorum.Belkide bu yaştan sonra huy değiştiriyorumdur.
    Senin teknik alt yapın çok iyi biraz elektrik,elektronik ve müzik sistemi mevzusuna girmeni,tabi fırsatın olursa isteriz.
    Ben sonuçta teknik eleman değilim,anlamamda.Adım Hıdır elimden gelen budur.
    İlk günlerdeki gibi bir avuç değiliz,sayımız artıyor,dilerim çok iyi ve işe yarar bilgileri paylaşmaya devam ederiz.

quote:

Orjinalden alıntı: telenor

slm nihat abi ,

ben son dönemlerdeki yoğun tempomdan dolayı pek fırsatım olmuyor ama , VW topiği başlığı altında foruma takılmaya başladığımdan beri bu kadar teknik verilerle dolu baba bir topik yoktu ...

bir an yazılarını okurken öğretmenimi hatırlattın ,tüm hocalarımıza bu arada saygılar sevgiler.... birden senin aynı zamanda çok iyi bir öğretmen olabileceğini düşündüm ...

foruma dışarıdan biri seni vw çalışanı gibi görebilceğini düşündüm çünkü hiç üşenmeden bayağı bir emek sarfetmişsin.... abi azminden dolayı seni tebrik ediyorum ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ni.ko -- 6 Ocak 2008; 21:15:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: LordOfEldorado

Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.Yakıt tüketim verilerinizi bekliyoruz..
    Ayrıca vw in sitesinde golf menüsünden fiyat listesine bakınca golf 1.4 140 hp comfort 42.800 ama jetta menüsünden fiyat listesine bakınca golf 1.4 tsi 140 hp comfort 44.800 görünüyor.Arada 2 bin ytl fark var benim bildiğim 42.800 den satılıyor yanlış mıyım?
    Ve yine ayrıca golf 122 hp comfortline ın fiyatı ne kadar bilen var mı acaba sitede yazmıyorda benim tahminim fsi ile aynı olur yani 40 bin.Kusura bakmayın biraz fazla sordum ama

karşılaştırma olsun diye vereyim.

VW GOLF 1.4 TSI 122 HP COMFORTLİNE-2008 41.810,00 YTL
    VW GOLF 1.4 TSI 140 HP COMFORTLINE -2008 42.819,00 YTL

VW GOLF 1.4 TSI 122 HP MIDLINE -2008 37.650,00 YTL
    VW GOLF 1.4 TSI 140 HP MIDLINE -2008 38.829,00 YTL

dikkat ederseniz 122HP olanlar 140HP olanlardan 1000-1200YTL daha ucuz.
    benim beklentim bu farkın daha fazla olması idi.yani bence cazip olması için iki misli olması gerekirdi.2000-2500YTL bir fark olması daha cazip olurdu.
    açıkçası 1000YTL farka 122HP yerine 140HP olanı tercih edenlerde oldukça fazla olacaktır.

• Sağolasın,bende biraz sonra TheGate gelip yazar diyecektim.
    Helal olsun üşenmiyorsun.

quote:

Orjinalden alıntı: TheGate
    karşılaştırma olsun diye vereyim.

VW GOLF 1.4 TSI 122 HP COMFORTLİNE-2008 41.810,00 YTL
    VW GOLF 1.4 TSI 140 HP COMFORTLINE -2008 42.819,00 YTL

VW GOLF 1.4 TSI 122 HP MIDLINE -2008 37.650,00 YTL
    VW GOLF 1.4 TSI 140 HP MIDLINE -2008 38.829,00 YTL

dikkat ederseniz 122HP olanlar 140HP olanlardan 1000-1200YTL daha ucuz.
    benim beklentim bu farkın daha fazla olması idi.yani bence cazip olması için iki misli olması gerekirdi.2000-2500YTL bir fark olması daha cazip olurdu.
    açıkçası 1000YTL farka 122HP yerine 140HP olanı tercih edenlerde oldukça fazla olacaktır.
  • Sevgili Golf'çüler, herkese selamlar. Aranıza yeni katıldım.
    2004 Primeline Ocean serisi (105 hp 16 valf) Golf 4'ümü sattım ve 3 gün önce zamdan etkilenmeden 122 Hp TSI midline aldım.
    Merak ettiğim konu şu: Bazı yorumlarda 122 Hp TSI Midline'larda bazı ek özellikler olduğu yazılıyor. Bende ESP ya da yükseklik ayarlı yolcu koltuğu, kendiliğinden kararan dikiz aynası vs falan yok. Bu nasıl oluyor? Fiyat farkı mı alıyorlar? Nedir? Comfortline da değil bunlar? Beni aydınlatır mısınız?
    Bir dewww.vw.com.tr'de bile 122 hpnin fiyat listesi falan yokken siz nerden bu fiyat bilgilerini bilgileri aldınız?
    Merakımı mazur görün. Herkese kazasız sürüşler.
    Keremdem .

• GARIBALDI kardeş,
    Üşenmedim gittim bu saatte Golfümün içine oturdum, tarif ettiğin gibi ortalama yakıt tüketim değerini sıfırlayabildim. Saolasın varolasın. Bu arada, iki gündür tek bir cd bile çalmadım, denemedim yani nasıl çaldığını. Scorpions'un Still Loving You cd'sini çaldım. En beğendiğim cd'imdir. Ve ilk onu dinlemek istedim. Arabanın ses sistemi müthiş. Daha kitapçığını okumadım ama, sağını solunu kurcalayıp tiz-bass ayarlarını falan yaptım. İnsanın içinden inesi gelmiyor arabanın...

Keremdem kardeş, Midline'nın donanımı internet sitesinde Midline'lar için ne yazıyorsa o. ESP, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası, yüksekliği ayarlanabilen yolcu koltuğu (bi tek ona bakmadım arabamda ama) falan yok. Proteo arkadaşımız var falan demişti kendi arabasında. Buradan okursa ona da sesleniyorum. Proteo kardeş harbiden senin Midline'ında var mı bu ek özellikler?

• Sevgili Gate. Belki ben yanlış hatırlıyorum ama 122 Hp Midline ile 140 Hp Midline arasında 2000 ytl'ye yakın bir fark var. Senin verdiğin karşılaştırmada 122 HP'yi metalik boya, 140 Hp'yi opak boya olarak listelemişsin sanırım, o yüzden fark az gibi görünüyor. Boya farkı 1000 ytl biliyorsun. Her ikisini de opak yada metalik alsaydın aradaki fark 1850 ytl falan oluyor. Yani motor farkı bu rakam.
  • Arkadaşlar ESP var demedim. ESP yok. Sadece kendiliğinden kararan iç dikiz aynası yüksekliği ayaralanabilen yolcu koltuğu ve sürücü bel destek ayarı var. Ben de midline donanıma bakarken fark ettim. Bir kaç arkadaşımın dediğine göre bu tür farklılıklar ilk gelen araçlarda olabiliyormuş. Hediye gibi ekleyenlerin elleri dert görmesin ne diyebilirim.

quote:

GARIBALDI kardeş,
    Üşenmedim gittim bu saatte Golfümün içine oturdum, tarif ettiğin gibi ortalama yakıt tüketim değerini sıfırlayabildim. Saolasın varolasın. Bu arada, iki gündür tek bir cd bile çalmadım, denemedim yani nasıl çaldığını. Scorpions'un Still Loving You cd'sini çaldım. En beğendiğim cd'imdir. Ve ilk onu dinlemek istedim. Arabanın ses sistemi müthiş. Daha kitapçığını okumadım ama, sağını solunu kurcalayıp tiz-bass ayarlarını falan yaptım. İnsanın içinden inesi gelmiyor arabanın...

Keremdem kardeş, Midline'nın donanımı internet sitesinde Midline'lar için ne yazıyorsa o. ESP, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası, yüksekliği ayarlanabilen yolcu koltuğu (bi tek ona bakmadım arabamda ama) falan yok. Proteo arkadaşımız var falan demişti kendi arabasında. Buradan okursa ona da sesleniyorum. Proteo kardeş harbiden senin Midline'ında var mı bu ek özellikler?

• atikus gerçekten ses sitemi iyi,MuraD abide menun kalmış,üstelik o takıntılıdır,beğenmeseydi düz gitmişti.
    telenor ilerde bizle teknik ayrıntıları paylaşır,ilk zamanlarda bayağı üzerinde durdu ve tesisatı inceledi.
    Hep güzel müzikler ve keyif alarak kullanman dileğiyle,şanslısınız mp3 de var.Bizde ne yazıkki yok,2008 model yılında gelmeye başladı.

Ayrıca yol bilgisayarından kapıların belli hızda otomatik kitlenmesi,kontak kapandığında tekrar açılması gibi ayarları geç kalmadan yapmakta fayda var.Ayrıca bu arabalarda motor çalıştığında silecekler yukarı çıkıyor,kontak kapandığında silecekler tekrar aşağı,yuvalarına düşüyor.Aman silecekleri kaldırmaya zorlamayın,normal durumda silecekleri kaldırmazsınız.Nasıl yapılacağı kitapçıkda anlatılıyor,bende hatırlamıyorum.
  • Aracın hayırlı olsun,kazasız belasız sürüşler dileriz.
    İzlenim ve deneyimlerini bekliyoruz.

quote:

Orjinalden alıntı: keremdem

Sevgili Golf'çüler, herkese selamlar. Aranıza yeni katıldım.
    2004 Primeline Ocean serisi (105 hp 16 valf) Golf 4'ümü sattım ve 3 gün önce zamdan etkilenmeden 122 Hp TSI midline aldım.
    Merak ettiğim konu şu: Bazı yorumlarda 122 Hp TSI Midline'larda bazı ek özellikler olduğu yazılıyor. Bende ESP ya da yükseklik ayarlı yolcu koltuğu, kendiliğinden kararan dikiz aynası vs falan yok. Bu nasıl oluyor? Fiyat farkı mı alıyorlar? Nedir? Comfortline da değil bunlar? Beni aydınlatır mısınız?
    Bir dewww.vw.com.tr'de bile 122 hpnin fiyat listesi falan yokken siz nerden bu fiyat bilgilerini bilgileri aldınız?
    Merakımı mazur görün. Herkese kazasız sürüşler.
    Keremdem .

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.