Şimdi Ara

Trypophobia (delik korkusu) olan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
7
Favori
30.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acayip tiksindim ama duramıyorum bakmak istiyorum bu ne oluyo
  • Videoyu acmadan tiksindim demekki bende buda varmıs gunumu zehir ettin !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlki beni berbat etmeye etti

• Bu ne be ne zaman ilginç bir hastalık olsa tüm forum aynı hastalıktan çıkıyor.
  • Böyle bir şey yok, konu sazan olmuş.
  • Yalnız olay delikle alakalı değil. " Ben de var galiba " diyenler karşılarına sadece o delikleri saatlerce alıp baksınlar birşey olacağını sanmıyorum. İğrenilen, irkilen fotoğraflar muhtemelen hep "yara" imajı verilmiş, " hastalık " gibi gözüken delikli fotoğraflardır. O da tiksinmedir diye düşünüyorum. Kimsenin o çiçeklerden, örümceklerden falan tiksindiğini sanmıyorum açıkcası.
  • Herhangi bir şey olmadı
  • Reserved sonra izlerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Yalnız olay delikle alakalı değil. " Ben de var galiba " diyenler karşılarına sadece o delikleri saatlerce alıp baksınlar birşey olacağını sanmıyorum. İğrenilen, irkilen fotoğraflar muhtemelen hep "yara" imajı verilmiş, " hastalık " gibi gözüken delikli fotoğraflardır. O da tiksinmedir diye düşünüyorum. Kimsenin o çiçeklerden, örümceklerden falan tiksindiğini sanmıyorum açıkcası.

Hocam zaten net bi' adı yok.
    Canlı-cansız olması da şart olmuyor, meselâ böceklerin oluşturduğu yerdeki asimetrik yuva deliği kümeleri bile benzer tiksinti-rahatsızlık hissi oluşturabiliyor.

Sazan.avi diyen arkadaş için konuyla ilgili bilimsel bir yazı, anlarsa.

Is Trypophobia a Real Phobia?

• Türkiye de millet damacanaya halleniyor delik korkusu değilde aşırı bir delik sevdası var bizimkilerde bu hastalığın bir adı var mı acaba ?
  • no problem hatta o delikli suda ki canlı hoşuma gitti bulsam beslerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciginix

Delikleri severim.

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Türkiye de millet damacanaya halleniyor delik korkusu değilde aşırı bir delik sevdası var bizimkilerde bu hastalığın bir adı var mı acaba ?

abazalık
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebelboy026

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Türkiye de millet damacanaya halleniyor delik korkusu değilde aşırı bir delik sevdası var bizimkilerde bu hastalığın bir adı var mı acaba ?

abazalık

Bu durumu açıklamak için abazalık kelimesi çok hafif ve anlamsız kalıyor bence.. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı an var ya işte o anı yaşıyoruz Toplum olarak

Abazalık dediğin kısa süreli cinselliğe açlıktan kaynaklanan durumdur. Bizim öküzlere günde 3 posta delik servisi yapsak yine öküz gibi bakarlar yine öküz gibi bakarlar bu başka bir şey bu konuda ki hastalığın tam tersi durum için ne isim veriliyorsa literatürde bizimkilerin hastalığı da o işte

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciginix

Delikleri severim.

/>
  • Hiçbir şey olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

Hiçbir şey olmadı

Hiç mi tiksinmedin be
  • Ay bi garip oluyorum
  • Hem dikkatlice ne olduğunu anlamak istiyorum fakat korkunc derecede odak sorunu yasiyorum bakarken ve icim bir tuhaf oluyor heralde cogunlukta görülen bir olay bu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.