Şimdi Ara

Trump'ın Başdanışmanı: ABD Fethullah Gülen'e Sığınak Olmamalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD Başkanlığına seçilen Trump'ın güvenlik ve istihbarat başdanışmanı Flynn, "Washington, Türkiye'nin Usame bin Ladin'ine sığınak oluyor. Türkiye'ye engel olmak mantıksız" dedi.

     Trump'ın Başdanışmanı: ABD Fethullah Gülen'e Sığınak Olmamalı

    ABD Başkanlığına seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump'ın güvenlik ve istihbarat başdanışmanı emekli korgeneral Michael Flynn, Türkiye'yi bir öncelik olarak kabul edecek şekilde dış politikalarını yeniden düzenlemeleri gerektiğini bildirdi.

    Trump'ın kuracağı kabinede adı Savunma Bakanlığı için geçen Flynn, ABD'de yayın yapan siyasi analiz sitesi The Hill için "Müttefikimiz Türkiye Bir Krizin İçinde ve Desteğimize İhtiyacı Var" başlıklı yazı kaleme aldı.

    "İLİŞKİLERİMİZİ YENİDEN DÜZENLEYECEĞİZ"

    Yazısında ABD'nin, mevcut başkanı Barack Obama döneminde Türkiye'yi yeterince anlamadığını vurgulayan Flynn, "Türkiye'yi bir öncelik olarak kabul edecek şekilde dış politikamızı yeniden düzenlememiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

    Flynn, ABD'nin yeni dönem dış politikasında Türkiye'yi öncelemesi gerektiğini belirtti.

    "Öncelikle Türkiye'nin, ABD çıkarları açısından hayati bir ülke olduğunu anlamakla işe başlamalıyız." değerlendirmesinde bulunan Flynn, Türkiye'nin Irak ve Suriye'de terör örgütü IŞİD'le mücadeledeki en güçlü müttefikleri ve aynı zamanda bölgedeki istikrar kaynağı olduğunu ifade etti.

    "WASHINGTON, TÜRKİYE'NİN USAME BİN LADİN'İNE SIĞINAK OLUYOR"

    Flynn, dünyada bir kriz olduğunu ve bu dönemde gerçek dostların hatırlanması gerektiğini kaydetti.

    ABD'nin, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e sığınak olmaması gerektiğine de işaret eden Flynn, "Arka bahçemiz Pensilvanya'ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington'ın gözü boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye'ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye'nin bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame bin Ladin'ine sığınak oluyor. 11 Eylül'den sonra Usame bin Ladin'in Türkiye'de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda da Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?" yorumunu yaptı.

    FETÖ'nün ABD'deki sözleşmeli (charter) okullarına da değinen Flynn, "Amerikan vergi mükellefleri, Gülen'in ABD'deki 160 sözleşmeli okulunun finansmanına yardım ediyor. Bu okullarla ilgili yürüyen birçok dava var." değerlendirmesinde bulundu.

    Yeni yönetimin Gülen konusunda Obama döneminden farklı bir yol izleyebileceği olasılığına dikkati çeken Flynn, FETÖ elebaşı Gülen'in kendisini "ılımlı" olarak gösterdiğini ancak asıl yüzünün görünenden farklı olduğunu belirtti.

    FLYNN'DEN 15 TEMMUZ DEĞERLENDİRMESİ

    Daha önce ABD'de yaşayan Türklerle de bir araya gelen Flynn, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Türk halkı kültürel, ekonomik ve toplumsal bakımdan çok güçlü. Türkiye ekonomik olarak da sağlam. Aksi halde darbe denemesinden sonra istikrarsızlaşırdı." demişti.

    ABD ordusunda 33 yıl görev yaptıktan sonra 2012-2014 yıllarında ABD Savunma İstihbarat Kurumu Başkanlığı yapan Flynn, Demokrat Partili olmasına rağmen 8 Kasım'daki seçimlerde Donald Trump'ı destekleme kararı almıştı. Trump'ın sıklıkla Irak savaşına karşı çıktığını dile getirmesi, Flynn'in, Cumhuriyetçi adayın Ortadoğu politikasında söz sahibi olduğunun işareti olarak kabul ediliyor.



    http://www.sondakika.com/haber/haber-trump-in-basdanismanindan-turkiye-ye-destek-8945544/







  • Rte bunu beğendi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fetöyü teslim ettiler diyelim , yargilayacklarini sanmiyorum bile , yargilarsalar akp diye birsey kalmaz , sadece ergenekon ve balyozu anlatsin neler olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Trump'ın Başdanışmanı: ABD Fethullah Gülen'e Sığınak Olmamalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Circassian81

    Rte bunu beğendi

    Merkel bunu begenmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • verin asalimda bitsin bu is ama olurda bi yargilama olursa yer yerinden oynar onuda diyelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yargılanırsa AKP'nin bütün pislikleri bizzat fetonun 1 numarasının ağzından olmak üzere tutanaklarda yer alacaktır. O tutanaklardan, ifadelerden sonra AKP'nin kendini aklaması imkansız olacaktır. Yargılamadan infaz etme ihtimalleri yüksek eğer Türkiye'ye gelirse.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.Abdülhamid ve Erdoğan
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    Yargılanırsa AKP'nin bütün pislikleri bizzat fetonun 1 numarasının ağzından olmak üzere tutanaklarda yer alacaktır. O tutanaklardan, ifadelerden sonra AKP'nin kendini aklaması imkansız olacaktır. Yargılamadan infaz etme ihtimalleri yüksek eğer Türkiye'ye gelirse.

    Sence halk dediklerine inanacak mı? İstediğini söylesin halkda öylesine bir algı yarattılar ki feto günah keçisi fakat AKP sütten çıkmış ak kaşık. En fazla 1 gün ses ederler ertesi gün makarna yerken survivora devam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü Bey

    fetöyü teslim ettiler diyelim , yargilayacklarini sanmiyorum bile , yargilarsalar akp diye birsey kalmaz , sadece ergenekon ve balyozu anlatsin neler olur

    ekmel chp kalır mı?
  • yargılansın falan diyenler çıkmış
    bir celsede idam kararı var neyin kafasını yaşıyorsunuz
    muhtemelen çok idam olacak çok
    türkiye ve dünya yeni bir savaşa hazırlanıyor
    türkiyede ama içerde hır gür çıkaranları çıkarma olasılğı olanları temizlemek
    bakalım nereye gider bunun sonu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeus_1907


    quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü Bey

    fetöyü teslim ettiler diyelim , yargilayacklarini sanmiyorum bile , yargilarsalar akp diye birsey kalmaz , sadece ergenekon ve balyozu anlatsin neler olur

    ekmel chp kalır mı?

    Ekmel bağımsız adaydı. Ayrıca şuan MHP'de vekil suçluysa alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [Fe4R]


    quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    Yargılanırsa AKP'nin bütün pislikleri bizzat fetonun 1 numarasının ağzından olmak üzere tutanaklarda yer alacaktır. O tutanaklardan, ifadelerden sonra AKP'nin kendini aklaması imkansız olacaktır. Yargılamadan infaz etme ihtimalleri yüksek eğer Türkiye'ye gelirse.

    Sence halk dediklerine inanacak mı? İstediğini söylesin halkda öylesine bir algı yarattılar ki feto günah keçisi fakat AKP sütten çıkmış ak kaşık. En fazla 1 gün ses ederler ertesi gün makarna yerken survivora devam.

    Ben halk nezlindeki durumundan bahsetmiyorum. Elde edilip saklanacak ifadeler ve kanıtlardan bahsediyorum. (ki bu ifade ve kanıtlar her ne kadar akp tarafından temizlenmeye çalışılsa dahi fetö tarafından bir sürü ayrı yerde depolanmıştır muhtemelen) Yani diyeceğim o ki, fetoyu assa, başkan dahi olsa rahat bir nefes alamayacak. Geçmişi daima peşinden bir tehdit gibi gelecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 10 Kasım 2016; 11:34:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne Fetöymüş. Karayılan'ın başını ezmek için bunun çeyreği kadar uğraşmıyorlar.
  • feto yargılansa bile akp pisliklerinin etrafa sacilmasina izin vermez.
    verse bile kandırıldık der geçer, buna inanan milyonlarca insan var bu ülkede nede olsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.