Şimdi Ara

Truman Show u İzleyenler Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yarına yetiştirmem gerekli film elimde war sanıyordum ama yok ..yapmazsam kalabilirim dersten o yüzden çok önemli benim için...truman show u izleyen arkadaşlar şu sorulara cwp werebilir mi?

1) Filmde yaratılan ilizyon kapsamı ve sonuçları?

2)Filmdeki kahramanla izleyiciler arasındaki ilişkiyi açıklayınız. Türkiye'de BBg eviyle başlayan realite show çılgınlığına göndermeler yaparak yanıtlayınız

3)20. yy sonlarından itibaren yayıncıların ve dev şirket patronlarının oluşturduğu saçmalık,yalan dünyasından sıyrılmak mümkün mü? nasıl?

3.soru o kadar önemli diil onu filmi izlemeden de yaparım ama sizde görüşlerinizi yazarsanız farklı açılardan bakmam yardımcı olur...1 le 2 yi yapmam imkansız

• quote:

Orjinalden alıntı: nerazzuri

2)Filmdeki kahramanla izleyiciler arasındaki ilişkiyi açıklayınız. Türkiye'de BBg eviyle başlayan realite show çılgınlığına göndermeler yaparak yanıtlayınız

Benim şahsi fikrimdir:

Bu filmde resmedilen izleyicilerin başrol oyuncusuna (jim) ilgi göstermesinin nedini günümüz dünyasındaki bencilliğin anlatılamayacak bir boyuta ulaşmasından kişisel olarak duyulan vicdan azabıdır.

İnsanlar kendi hayatlarını dışarıdan izleme cesaretini gösterememenin acziyetini bu filmi izleyerek ya da seninde belirttiğin BBG evini izleyerek gidermeye çalışıyorlar.
    Malesef zaman zaman hepimiz kendimize bakmayı unutuyoruz.

Kişi o filmi izlerken her filmde olduğu gibi kendini izlediğini düşünerek kurtuluşu arıyor.
    İşin acı tarafı kendisini düşündüğünden bihaber olarak Truman'a akıl veriyor.

Lafı uzatmamak gerek di mi

İzleyici kendi hayatına yapmak istemeyip yapamadığı eleştri ve güdülemeyi filmin başrol oyuncusuna yönlendimekte.

Dersinden geçersin umarımmm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frezmb -- 15 Aralık 2005, 0:34:01 >

• quote:

3)20. yy sonlarından itibaren yayıncıların ve dev şirket patronlarının oluşturduğu saçmalık,yalan dünyasından sıyrılmak mümkün mü? nasıl?

Bundan kurtuluşun pratikte çaresi olduğunu düşünmüyorum.
    İnsanların kendileri içerisinde barındırdığı çelişkileri gidermeleri dışında bir çözüm yok gibi görünüyor

İkinci çözüm yolu ise yayınların kesilmesi ise pratikte mümkün değildir bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frezmb -- 15 Aralık 2005, 0:26:18 >
  • eywallah baba sağol o kadar sıkıştım ki son çareyi dh de buldum
  • sende saol
    faydam oldu mu bilmiyorum ama bir fikir bile uyandırabildi isem ne mutlu bana

Kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: frezmb

quote:

Bundan kurtuluşun pratikte çaresi olduğunu düşünmüyorum.
    İnsanların kendileri içerisinde barındırdığı çelişkileri gidermeleri dışında bir çözüm yok gibi görünüyor

İkinci çözüm yolu ise yayınların kesilmesi ise pratikte mümkün değildir bence

eywallah baba sağol..3.soru o kadar kasmaz yaparım onu da ilk 2 soruyu yapamazdım tekini sen yaptın 1 tane kaldı

• arkadaşım elimden geleni yapayım.
    quote:

1) Filmde yaratılan ilizyon kapsamı ve sonuçları?

illüzyon şudur:bir insan bebek iken ona sahte bir dünya kurulyor.o kişi (truman) bunu hiç öğrenmiyor.

bu sahte dünyada ona sahte iş,eş,korkular veriyorlar.

bunu bir bbg tarzında , bir şov olarak 24 saat tvde yayınlıyorlar.

insanlar bbg çılgınlığı gibi onu izliyor.bazıları da truman'a gerçeği açıklamaya çalışıyorlar(o sahte dünyaya girip).

ama bu insan bir müddet sonra garip birşeyler olduğunu seziyor ve bazı girişimlerde bulunuyor.

ama mükemmel kurgu ona iin vermiyor.

o iyi bir plan ile sonunda başarıyor.ve orada bir seçim yapmak zorunda kalıyor.

kendisine şu söyleniyor:
    -dışarıda bilmediğin bir hayat var.muhtamalen de canın çok yanacak.
    ancak içeride kalırsan herşey olduğu gibi devam edecek.

-o bilmediği halde gitmeyi istiyor.

olay özetle bu.fikiri de çıkarman zor olmayacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir de burada belki az da olsa değinmemiz gereken bir durum var:

başkalarını izleme isteği.

o yüzden dizilerimiz ço tutuluyor,

o yüzden itiraf.cm çok rağbet görüyor.

merak kavramı
  • 2. soru: Truman Showdaki Truman ın durumuyla, BBG evlerindeki insanların durumu tamamen aynı. Tek fark Truman kullanıldığını bilmeden olaya alet oluyor, BBG evlerindekiler bilerek medyaya malzeme oluyor..!
  • Truman Show'daki olaylar tamamen kurmaca olmasına rağmen truman'ın duyguları davranışları tamamen doğal ve gerçekçidir... Onun haricindeki herşey kurmaca aldatmaca yalan, o ise tamamen doğal ve gerçektir.

Truman Show'u oluşturanlar açısından olaya bakıldığında biz ona acı çekmiyeceği her insanın isteyebileceği bir hayat verdik tarzında özetleniyor. Gerçek dünyada acı var sefalet var geçim sıkıntısı var truman burada mutlu ve bunları yaşamıyor olarak özetleniyor..

Truman ise bütün yaşadıklarının hepsinin bir düzmece olduğundan şüphelenip bu hayattan nasıl bir şekilde kurtulurumun derdine düşmüştür küçüklüğünden beri ona sunulan kusursuz hayatı bir kenara itip hayatı acısıyla tatlısıyla riskleriyle ama herşeyin gerçek olduğu bir dünyaya gitme arzusu taşımaktadır.
  • Way be millet ödev olaraq isliyo bu filmi ben de adamı sefdiğim ichin isliyom..
  • Guzl flmmis bu sabah izledim .
  • quote:

Orjinalden alıntı: mika_hakinen

Truman Show'daki olaylar tamamen kurmaca olmasına rağmen truman'ın duyguları davranışları tamamen doğal ve gerçekçidir... Onun haricindeki herşey kurmaca aldatmaca yalan, o ise tamamen doğal ve gerçektir.

zaten ismi de buna göndermedir.true-man
  • yetiştirdim ödewi ya dün akşam 3.30 a kadar uraştım bitti forumdanda yardımcı olan herkeşlere teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.