Şimdi Ara

TRUKZ Nakliyat Simülasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
990
Cevap
0
Favori
45.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Text-tabanlı bir nakliyat simülasyonu olan Trukz oynadınız mı hiç? Ben bir süredir oynuyorum, oldukça iyi bir simülasyon. Bir süre sonra bağımlılık yapıyor. Ayrıntılı bilgi aşağıda:

Bir online taşımacılık simülasyon oyunu. Amerika ve Avrupa kentlerinin birinden ötekine mal taşıyor, değişen hava koşullarında yolculuğunuzu ve sürüşünüzü planlıyor, nerede ve ne kadar yakıt alacağınıza, aracınızın bakım ve onarımını ne zaman yapacağınıza, yedek parça ve aksesuar seçenekleri arasından hangisini istediğinize karar veriyor, çeşitli destekler veren taşıma şirketlerinden hangisini seçeceğinize karar veriyorsunuz. Gerçek zamanlı sayılabilecek bir sürüş: Yolda geçirdiğiniz süre kadar dinlenmeniz gerekiyor, taşıyacağınız malı da kendiniz seçiyorsunuz, taşıma ücretleri şehirden şehire ve maldan mala değişiyor. Kazandıkça daha iyi araçlar alıyorsunuz, bankadan kredi alma olanağı da var. Hız sınırlarını ve yasal sürüş süresini aşarsanız kaza yapma ve ceza alma riski var. Yolculuğunuzu Google Earth üzerinden birebir izleme imkânı da. Her şey web üzerinden.

Bir tür metin tabanlı 18 WoS.

http://www.trukz.com/

Yeni başlayacakların önemli bir karar vermesi gerekiyor: Amerika'da mı, yoksa Avrupa'da mı başlayacaksınız? Amerika'da yakıt fiyatları daha düşük elbette, ama Avrupa'da da mesafeler daha kısa olduğu için daha sık mal taşımak ve daha çabuk para kazanmak mümkün. Ben ABD'de başlamıştım, epeyce bir para yaptıktan sonra Avrupa'ya geçtim. Seçim size kalmış.

Oyundaki temel strateji şu: Olabildiğince kısa mesafelere olabildiğince kârlı işler alıp olabildiğince kısa sürede olabildiğince çok para kazanmak ve akıllı tercihler yaparak kamyonunuzun markasını, modelini ve performansını yükseltecek alım-satımlar gerçekleştirmek. Yedek parçaları ve aksesuarları doğru bir taktikle seçip aracınızın performansını en iyi şekilde yükseltmeyi seçmelisiniz.

Bir değer önemli husus ise, nakliyat şirketi seçimi: Çok fazla seçeneğiniz var, her biri farklı oranlarda destekler sunuyor, kazandığınız paradan farklı oranlarda kesinti yapıyor. Yakıt yardımı, bakım-onarım yardımı, yedek parça yardımı, yeni kamyon alırken indirim imkânı vb. birçok imkânları var. En önemlisi de, hangi şirketin daha çok iş ihalesi kazandığı ve bu ihaleler ile taahhür ettiği mal miktarını hangi birim fiyatlar ile ne kadar sürede taşıma imkânı sunduğu. Büyük şirketler elbette daha kârlılar ama bu veriyi kesin bir tercih kaynağı yapmak doğru değil. Şirketler hakkındaki en önemli kriterlerden biri de terminal sayısı. Ana terminalin olduğu yerde yapacağınız yakıt ikmalleri ve bakım-onarım işlemlerinde yüzde 25'e varan indirimlerden yararlanabiliyorsunuz.

Oyun ne yazık ki sadece İngilizce. Ana şehir olarak Istanbul'u seçiyor olmanız, sadece oraya yapacağınız seyahatlerde sanırım yakıt ikmali ve bakım-onarım indirimlerinden yararlanabilmeniz. Çalıştığınız şirketin orada terminali varsa başka bir şehri seçmenizi tavsiye ederim, çakışmamış olur.

Küçük bir tiyo: Aracınızın taşıma kapasitesini olabildiğince yükseltin, yani bunun için gerekli yedek parçayı sizin için en kısa sürede satın almayı ihmal etmeyin. Bundan daha önemlisi, ratinginizi hızla artırıp ve çok para kazanıp en kısa zamanda çift dorse almanız. Ne kadar çok taşıma kapasiteniz varsa, birim taşıma fiyatları da o kadar yükseliyor.

Önemli bir uyarı: Aşırı hız yapmaktan titizlikle kaçının. Trafik cezaları ratinginizi olumsuz yönde çok etkiliyor ve kaybınızı telafi etmek için ayrıca çabalıyorsunuz. Bunun için de küçük bir tiyo vereyim: Yasal hız sınırının 5 mil üzerine çıkabilirsiniz, ama bunu yaparken hava şartlarının izin verdiği hız limitlerini de dikkatle değerlendirin, aşırı sisli ya da karlı havada sırf yasal diye yüksek hızlar denemeyin. Aracınızın hava şartlarına uyumu, aracınıza eklediğiniz yedek parçalarla yakından ilişkili. Radar detektöründen tutun da sisli havalarda kullanabileceğiniz ikaz lambalarına kadar bir sürü seçeneğiniz var.

Gerçek bir sürücü gibi birçok faktörü aynı anda değerlendirmeli ve en akıllıca tercihleri yapmalısınız. Bence oyunun asıl güzelliği de bu. Kişisel deneyim, beceri ve akılcılık oyundaki performansınızı doğrudan etkiliyor.

Avrupa ya da ABD, seçim size kalmış. Sıkıldığınızda bir kıtadan diğerine geçmeden önce aracınızı satmanız, şirketinizden ayrılmanız, en ucuz uçak biletini alıp o kıtaya uçmanız gerekir. Orada yeniden araç alacak, yeniden bir şirkete bağlanacak ve yepyeni bir maceraya başlaytacak, yepyeni bir strateji uygular hâle geleceksiniz. Şehirler arası mesafeleri yakından takip etmeli, bir malı teslim ettikten sonra nereye ne taşıyacağınızı önceden planlamalısınız. Bazen üç dört işi ardı ardına planlayarak en kârlı güzergâhı bulmanız gerekebilir. Bence oyunun en zor ve en çok beceri gerektiren kısmı bu. Ben bu analizi yaparken Excel tabloları bile kullanıyor, hangi güzergâhta ne kadar kazanırım, uzun uzun düşünüyorum. Bazen karar vermek çok zor oluyor. Ama iyi bir şirkete bağlıysanız, şirketinizin yöneticileri size en uygun güzergâh hakkında bilgi, sürücülerine en çok kazandıracak strateji hakkında ciddi destek verebiliyorlar.

En önemli tavsiyem şu: Forumları yakından takip edin. Oyun başlangıçta cidden karmaşık gelecektir, ama bir kez çözdükten sonra çok ciddi bir simülasyon olduğunu ve gerçek bir nakliyat deneyimini yaşattığını hemen göreceksiniz.

Kaza yapmayın, ceza yemeyin, akıllı olun!

Yeterince katılım olursa, burada yeni bir forum başlığı altında oyun hakkında bilgi alışverişi yapılabilir. Çok da iyi olur.

Benden bu kadar... Yolunuz açık, kazancınız bol olsun.

Hamiş:

Ben şuradayım:
    http://www.trukz.com/driver_display.asp?ID=1033502

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalemzede -- 2 Eylül 2008; 18:04:16 >

• nasıl oynanıyor yardım edermisin? tırımızı nereden kullanıyoruz?
  • İlginç ve güzel görünümlü,ben bir kayıt olayım..

Edit:İstanbul'da kayıt olmayı düşünüyordum,ama petrol fiyatlarını düşündüm...

Amerika'da başlarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmRar -- 29 Ağustos 2008; 19:28:28 >
  • güzel bi şeye benziyor
  • İngilizce Olduğu İçin Pek Karışık
  • Başlangıç olarak şu adımları izleyin, gerisi gelecektir. Sorun olursa destek vermeye hazırım.

1. CREATE A DRIVER ile yeni bir sürücü tanımlamalısınız. Sürücünüze bir ad verin, geçerli bir e-posta adresi girin, şifrenizi oluşturun ve nakliyata başlayacağınız şehri seçin. Tekrarlamalıyım: ABD'de yakıt ucuz, yollar uzun; Avrupa'da ise yakıt pahalı, yollar kısa.

2. PURCHASE TRUCK ile bir kamyon satın alın. Başlangıçta nakit 5000 USD paranız olacak. Alabileceğiniz kamyon elbette ikinci el ve hayli eski olacaktır. Oyunun en zahmetli kısmı da burada başlıyor. Bir an önce para biriktirmek ve bir an önce daha yeni ve iyi kamyon almak gerekiyor. Sabırlı olmalısınız. 2009 model bir DAF XF alana kadar 3-4 ay gibi bir süre geçecektir. Kamyon seçenekleri cebinizdeki paraya bağlı olarak artacaktır.

3. VIEW MY DRIVER ile sürücü ve kamyon bilgi sayfasına geçebilir ve durumunuzu gözden geçirebilirsiniz. Bu sayfanın en altındaki düğmeleri kullanarak, kamyonunuzu satabilir (SELL TRUCK), yakıt ikmali yapabilir (REFUEL TRUCK), bakım-onarım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz (REPAIR TRUCK).

4. SELECT A ROUTE ile nakliye yapacağınız şehri ve malı seçebilirsiniz. Karşınıza çıkacak haritada çeşitli şehirlerin üzerinde işaretler göreceksiniz. Bu işaretlere tıklayarak hem mesafe hem de nakliye hakkında bilgi edinebilirsiniz. Yeşil işaret o anda bulunduğunuz şehri gösterir, siz seyahat ettikçe yer değiştirir. Herhangi bir şirkete bağlıysanız haritada o şirketin terminalleri mavi işaretlidir. O şehirlerde FP (Fatigue Point, Yorgunluk Seviyesi) artışı olmadan yakıt ikmal edebilir, bakım-onarım yapabilirsiniz.

FP konusu çok önemli, 10 seviyesini geçmemelisiniz. Yani en çok 10 saat yolculuk yapabilirsiniz, sonra dinlenmek zorundasınız. Kural şudur: Her 1 saatlik seyahat için 1 saat dinlenmelisiniz. Durmaksızın 10 seviyesine kadar seyahat edebilirsiniz, sonrasında FP'nizin en az 9 seviyesine düşmesi için beklemelisniz. Dolayısıyla sürekli makine başında oynayacağınız bir oyun değil bu. Günde 2-3 kez siteye girip gerekli işlemleri yapar ve çıkarsınız. Meraklıysanız başka sürücüleri, şirketleri, oyun istatistiklerini (GAME STATISTICS) inceleyebilirsiniz.

5. İşaretli şehirleri tıklayıp inceledikten sonra hangi şehre ne taşıyacağınıza karar verdiniz. Bu bilgi kutusunda DISTANCE mesafeyi, SUPPLIES o şehirden taşınabilecek malları, DEMANDS ise o şehre taşınabilecek malları belirtir. Siyah renkli şehirler o anda bulunduğunuz şehre çok yakın, yani 300 milden daha yakın şehirleri (DEADHEAD) gösterir ve bu şehirlere herhangi bir mal taşıyamaz, dolayısıyla para kazanamazsınız, ama seyahat edebilirsiniz.

6. Bilgi kutularını inceleyerek uygun şehri bulduğunuzda kutuya tıklayın, CONFIGURE ROUTE ekranı açılacaktır. Gideceğiniz şehri seçmek için iki kriteriniz var: DISTANCE ve DEMANDS. Konfigürasyon penceresinde SELECT CARGO listesinden, o şehre taşınabilecek iki maldan birini seçmelisiniz. ENTER CARGO WEIGHT kutusunda ise o maldan ne kadar taşıyacağınızı belirtmelisiniz. Taşıyabileceğiniz mal miktarı o anda sahip olduğunuz kamyonun taşıma kapasitesi ile sınırlıdır ve bu kapasite VIEW MY DRIVER sayfasından öğrenilebilir.

7. CALCULATE düğmesini kullanarak bu nakliyatı gerçekleştirdiğinizde MIL başına kaç USD ve toplamda kaç USD kazanacağınızı öğrenebilirsiniz. Sizin için uygunsa DRIVE THIS ROUTE düğmesine basarak malı yükleyiniz. Uygun değilse SELECT DIFFERENT ROUTE düğmesine basarak başka bir şehir ve mal seçiniz.

8. DRIVE THIS ROUTE düğmesi sizi seyahat kontrol paneline (ROUTE DASHBOARD) götürecektir. İlk adımı atmak, yani ilk bir saatlik seyahatinizi gerçekleştirmek için ENTER MPH kutusuna bu bir saatlik seyahati hangi hızda yapacağınızı girin (MIL/SAAT cinsinden). Bu kutuda zaten yazılı olan değer, taşıtınızın maksimum hızına, yasal hız sınırına ve hava koşullarına bağlı maksimum hız değeridir. Bu değerin 5 MIL üstünde bir değer girmenizde bir mahsur yok, ama asla ve asla 5 MPH'den daha fazla aşmayın bu değeri, ceza yemeniz kuvvetle muhtemeldir. CEZA YEMEYİN, SÜRÜCÜ PUANINIZ (DR) HER CEZADA 0.5 AZALIR. Bu değer çok büyüktür, zira yeniden 0.5 artış kazanmak için en az 1667 MIL nakliye yapmak zorundasınız. 1667 MIL'den sonrasında DR yükselmez, dolayısıyla bu mesafeden uzak şehirlere çok zorunda kalmadıkça gitmeyiniz.

9. Hızınızı belirledikten sonra NEXT LEG düğmesine basarak ilk bir saatlik seyahatinizi gerçekleştirin. Bu düğmeye basmadığınız sürece seyahat başlamamış demektir. Diğer bir deyişle, şehri ve malı seçmiş, kontrol paneline gelmiş ama son anda bu nakliyeden vazgeçmeye karar vermişseniz, NEXT LEG düğmesine basmayın, CANCEL THIS ROUTE (yanılmıyorsam böyleydi) düğmesine basın ve başka bir seçim yapın.

10. NEXT LEG düğmesine bir kez bastıktan sonra, malı teslim etmek zorundasınız, yani nakliyat başlamış demektir, yarı yolda vazgeçme şansınız kalmamıştır.

Kontrol paneli sayfasında ROUTE INFORMATION tablosunda şu bilgileri bulabilirsiniz:

SPEED LIMIT (hız sınırı),
    TOP TRUCK SPEED (kamyonun maksimum hızı),
    TOP WEATHER SPEED (hava durumuna bağlı maksimum hız),
    TRUCK CONDITION (kamyonun performans düzeyi),
    MAC TRUCK CONDITION (kamyonun maksimum performans düzeyi),
    MILES PER GALON (anlık yakıt tüketimi),
    CARGO TYPE (taşınan mal),
    CARGO WEIGHT (taşınan miktar),
    CURRENT TEMPERATURE (hava sıcaklığı),
    CURRENT WEATHER (o andaki hava durumu),
    ORIGIN CITY (kalkılan şehir),
    DESTINATION (varılacak şehir),
    CURRENT DATE (tarih ve saat),
    DEPARTED DATE (nakliye başlangıç zamanı),
    EXPECTED ARRIVAL (tahmini varış zamanı),
    LAST ACTIVITY (son sürüş zamanı),
    YOU ARE FEELING (sürücü durumu),
    FATIGUE POINTS (yorgunluk seviyesi),
    FUEL COSTS (o anda bulunduğunuz noktadaki yakıt fiyatı),
    FUEL LEVEL (yakıt tankı seviyesi),
    ESTIMATED TRIP LEG (tahmini yol süresi, LEG yani SAAT cinsinden),
    ROUTE LEGS TAKEN (geçilen yol süresi),
    ROUTE DISTANCE (toplam mesafe),
    ROUTE ODOMETRE (alınan mesafe),
    MILES TO GO (kalan mesafe),
    CASH ON HAND (kasanızdaki para),
    TICKET FINES (ceza durumu),
    COLLECT ON TIME (vardığınızda kazanacağınız para),
    LATE PENALTY (geç kalınan her gün için ödenecek ceza),
    DRIVER NAME (sürücünün adı),
    DRIVER RATING (sürücü puanı),
    DRIVER COMPANY (bağlı olunan şirket)

11. NEXT LEG düğmesine her basışınızda bir saat yol almış olacaksınız. Her geçen 1 saat için FP'niz 1 artacaktır. FP'niz 10'u geçmesin. Büyük risk alırsınız, muhtemelen kaza yaparsınız. Seyahat sırasında kaza yapmak hem FP'nizin 1 artmasına hem de aracınızın performansının ciddi olarak azalmasına neden olacaktır. REFUEL ve REPAIR düğmelerini kullanarak seyahat sırasında yakıt ikmali ve bakım-onarım yapabilirsiniz ama bu düğmeleri her kullanışınızda da FP'niz 1 artacaktır. Dolayısıyla mümkünse seyahat sırasında bu düğmeleri kullanmayın ve yakıt ikmali ve bakım onarımı eğer varsa bağlı olduğunuz şirketin terminallerinde yapın.

Başlangıç aşamasında bu bilgiler yeterli olacaktır sanırım, ama görüldüğü gibi oyun hem basit hem de çok karmaşık. Seyahatin kendisi basit: NEXT LEG düğmesine basın, 1 saat yol alın, sonra FP'ye bağlı olarak bir daha NEXT LEG düğmesine basın, yine 1 saat yol alın, malı zamanında teslim edin. Ama oyunun seçenekleri ve nakliye ihtimalleri o kadar çok ki, iyi para kazanmak ve puan arttırmak için hayli dikkatli, bilgili ve stratejik olmalısınız. Bence oyunun en zevkli kısmı da bu ihtimallerin çokluğu. Matematiksel düşünmek zorundasınız, ihtimalleri çok iyi değerlendirmelisiniz.

Bağlanacağınız şirketi iyi seçin, burada bu konuyu anlatmıyorum. Malları ve şehirleri iyi seçin, kamyonunuzu iyi seçin, paranızı doğru harcayın, kamyonunuza doğru modifikasyon yapın, yedek parçalardan ve aksesuarlardan hangilerini almanız gerektiğine doğru karar verin, sakın ve sakın lüks harcama yapmayın.

Uzun oldu, yoruldum, kusura bakmayın.

İyi yolculuklar...

• benim sayfam bu:http://www.trukz.com/driver_display.asp?ID=1033502

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalemzede -- 10 Eylül 2008; 0:57:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hadımköy Nakliyat
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oyunu açıkçası çok beğendim . Türkçesi olsaydı gerçekten daha hoş olurdu . Hamburg'dan başladım . Adım Mushmula .
  • Mushmula, sizi gördüm. Yetkili arkadaşlardan biri online olduğunda hemen onaylayacaktır başvurunuzu. Hoşgeldiniz. Umarım diğer arkadaşlar da bize katılır ve iyi bir topluluk oluruz. Belki bir gün kendi şirketimizi de kurarız.

Adı şimdiden aklımda: TURKZ
  • Tanıtıcı bilgilerden sonra oyuna 7-8 arkadaşın katıldığını gördüm. Kendilerine bir hoşgeldiniz mesajı attım. Sorularınız olursa burada ya da orada bana sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olurum. Oyun hakkındaki sohbeti burada sürdürmek daha iyi olur bence, zira yeni katılacak arkadaşlar daha fazla bilgi edinir.

Söylemeyi unuttuğum önemli hususlardan biri de, bankadan kredi alabilecek olmanızdır. BANKING sayfasında TAKE LOAN düğmesini kullanarak, arka arkaya üç gün boyunca bankadan kredi çekebilirsiniz. İlk kredinin haftalık faizi %2, ikincisinin 3, üçüncüsünün ise 4 olacaktır. Tabii bu mantığı tersine de düşünebilirsiniz: Kazandığınız parayı bankada biriktirebilir ve haftada %1 faiz alabilirsiniz.

Bankayla ilgili bir püf noktası: Oyun zamanına göre Pazar geceyarısından hemen önce paranızı bankaya yatırıp geceyarısından hemen sonra çekerseniz yine faiz alırsınız. Yani aslında sürekli bankada durması gerekmiyor paranızın. Pazar geceyarısından hemen önce yatırın, geceyarısından hemen sonra çekin, %1 artacaktır paranız.

Katılımların artmasını umuyorum. Zorluklara yenilmeyin, kısa süre sonra bağımlısı olacaksınız. Caadas arkadaşımız da oyuna 2-3 ay önce katıldı ve şimdi hayli deneyimli bir sürücü. Sayımız artsın, kendi şirketimizi, TURKZ'u kuralım.

Mushmula OODA EU'ya katıldı, kendisine teşekkür ediyorum. Diğer arkadaşları da oraya bekliyorum.

İyi yolculuklar..

EDIT: VIEW MY COMPANY sayfasında BULLETIN düğmesini kullanarak şirketinizin bültenlerini okuyabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalemzede -- 30 Ağustos 2008; 2:19:40 >

• Anladığım kadarıyla şirketlerin oyunda yardım ettikleri bazı konular var . Yakıtta indirim yapma , onarım-bakım a indirim yapma gibi . Bizim şirkette bunlar yo ksanırım . Ayrıca şu an Bükreş yolundayım oradan Rivne'ye gideceğim .
  • bnde basladımda bugun adamım yolculuktan geldi cok yorgun uyuyo nasil uyandircam
  • Her saat başı fatigue points'ten 1 eksilir . Benim adamın şu ana 8 . 8 Saat sonra düzelecek yani .
  • Bir şirketin ihalelere katılabilmek için en az 25 aktif sürücüsü olması gerekir. Örneğin benim şu anda bağlı olduğum şirketin henüz 21 aktif sürücüsü var ve ihalelere katılabilmek için 4 sürücü daha bulmak zorunda. Büyük şirketler ihalelerin çoğunu almakta, küçükler ise büyümek için hayli çabalamakta. Oyundan sadece sürüş keyfi almayı yeterli bulmayıp, şirket kurma ve geliştirme deneyimini de yaşamak isteyen sürücüler de hayli fazla. Şirket kurmak çok kolay, ama onu büyütmek çok zor.

Bunları şunun için anlattım: Dünkü tanıtımdan sonra oyunda 8-10 kadar Türk sürücü oldu. Çeşitli şehirlere dağılmış durumdalar, birçoğu da henüz ne yapacağına karar vermiş değil. Eğer katılım için çaba gösterirsek bir araya gelebilir ve Türk sürücülerin Türkçe konuşabildiği bir şirket kurabiliriz. Bunun bir örneğini Finlandiyalılar yaptı oyunda ve şimdi oyunun en büyük ilk üç şirketinden biri oldular.

Şimdi bile bir araya gelebilir ve hemen şirket kurabiliriz. Ama ihalelere katılmak için en az 25 aktif sürücümüz olması lazım.

İyi yolculuklar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalemzede -- 21 Eylül 2008; 19:42:52 >

• Bir ara bunuda oynarım:)
  • Kalemzede kardeşim , o zaman bu oyunda sabredip Türkleri bir araya getirip şirket kurabiliriz senle .
  • Oyunu 218 gündür oynuyorum, bir hayli deneyim kazandım. Caadas arkadaş da en az 3-4 aydır oynuyor, o da bir hayli deneyim kazandı. Şirket kurmak için nakit 7000 USD paranız olması yeterli. Bir terminal ile başlıyorsunuz, sonra sürücülerinizin nakliye seferlerinden aldığınız küçük bir komisyonla şirketin kasasında para biriktiriyorsunuz ve yeni terminaller alıyorsunuz. Bu komisyon oranı %1 ile %50 arasında değişebiliyor. Kurucu üyeler olarak, kazandığımız paranın yarısını şirketin kasasına aktarmak mantıklı bir yoldur. Şirket büyüdükçe bu komisyon yüzdesi azaltılabilir. Yakıt, yedek parça ve kamyon alım indirimi gibi imkânları ise zamanla sağlamak mümkün.

Sözün kısası, aslında beklemeye hiç gerek yok. Tanıdığımız arkadaşları oyuna ve şirkete katılmaya ikna edelim. Oyun hakkındaki bilgimi sonuna kadar vermeye hazırım ben. İyi bir bilgi desteği oluşturursak güzel bir başlangıç yapmış oluruz, herkes bildiğini paylaşır. Hangi nakliyenin daha kârlı olduğunu ve hangi şehirden hangi şehre gitmek gerektiğini arkadaşlara ânında söyleyebilecek durumdayım.

Fakat büyümek için mutlaka en az 25 aktif sürücü olması ve ihalelere katılabilmek gerekir. İhaleler şöyle işliyor: Her gün panoya yeni duyurular çıkıyor. Bunlar arasından sürücü sayınıza ve gücünüze uygun ihaleyi seçip açık eksiltmeye katılmalısınız. Açık eksiltme Türkiye saati ile sabah 08:00'de sona eriyor. Buradaki en büyük zorluk, tam bu saatte, yani son dakikada kıran kırana bir mücadele olması. Son saniyede yapılan bir eksiltme ile ihale sizde ya da bir başkasında kalabiliyor.

İhalenin içeriğine gelince: Belli bir maldan belli bir miktarı belli bir şehre 8 gün içerisinde taşımak zorundasınız. Bu miktar 500 ton da olabilir 5000 ton da. Küçük şirketlerin büyük ihalelere katılması bu yüzden neredeyse imkânsız. 8 gün içerisinde tamamlanamayan ihalelerde ceza yiyorsunuz. 10-15 bin USD ceza da yiyebilirsiniz, 40-50 bin USD de kazanabilirsiniz.

Şirket işletmenin püf noktası, aktif sürücü sayısıdır. İnsan Kaynakları Müdürlerinin (HR Managers) iyi çalışması gerekli.

ETS ve HAULING oynayan arkadaşların çoğu, web-tabanlı oyunlara pek ilgi duymuyorlar. Türk kullanıcılar için bir diğer sorun ise, İngilizce bilenlerin sayıca azlığı. İngilizce oyunlar, hele de TRUKZ gibi karmaşık oyunlar zor gelebiliyor bu yüzden. Ama bu sorunu, Türkçe belge hazırlamak ve forumlarda Türkçe bilgi paylaşmak yoluyla aşabileceğimize kuvvetle inanıyorum.

İsterseniz şirketi hemen kurabiliriz, ama sürekli destek şart.

İyi yolculuklar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalemzede -- 31 Ağustos 2008; 0:29:51 >

• bankaya para yatirdim nasil cekicem geri ?
  • Harita İçin Google Den Destek Almışlar
  • Draugluin adıyla bende oynuyorum...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.