Şimdi Ara

TRUKZ Nakliyat Simülasyonu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
991
Cevap
0
Favori
47.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123456...23...50
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben başka şirkete gitmiştim senin girmemizi rica rttiğin şirkete nasıl çıkacağım peki?

Herkesi yeni şirketimize bekliyorum. Elbirliğiyle başaracağız inşallah.

Arkadaşlardan bir ricam daha olacak, lütfen buradaki soruları bilgimiz kapsamında cevaplayıp birbirimize destek olalım. Neredeyse tüm sürücüler oyuna yeni başladığı için bilgiye ve iletişime çok ihtiyacımız olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalemzede -- 31 Ağustos 2008; 16:18:06 >

Orjinalden alıntı: Kalemzede

Şirket değiştirmek için yapmanız gereken tek şey, bağlı olduğunuz şirketi terk edip (LEAVE), yeni şirketinize katılmaktır (JOIN).

Herkesi yeni şirketimize bekliyorum. Elbirliğiyle başaracağız inşallah.

Hata veriyor galiba yük taşıdığımdan olyor?

TRUKZ Nakliyat Simülasyonu
    Bizde Fenerbahçeliyiz
    www.1907unifeb.org
  • İlk şirket bültenini yayımladım:

-----------
    Subject: Merhaba Date: 8/31/2008 8:39:34 AM From: Cahit
    Message: Tam katilim saglandiginda resmi acilisi yapariz. Simdilik acil bilgileri verelim. Bu gece saat 01:00'deki kargo degisimine kadar en karli sefer BUCHAREST'ten RIVNE'ye COTTON tasimaktir. Bukres, Istanbul'a sadece 335 mil mesafede. ISTANBUL'daki arkadaslar hemen APPLIANCESyukleyip Bucharest'e gidebilirler. Hayirli yolculuklar...
    -----------

Şirket bültenini okumak için VIEW MY COMPANY sayfasında BULLETIN sekmesine geçmeniz gereklidir.

Şimdilik forum sayfamız burası olsun. Yakında CB kanalı da seçeriz. Herkesin CB'si olunca...

FURIOUS, sorunu tam olarak anlayamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalemzede -- 31 Ağustos 2008; 17:14:38 >

Orjinalden alıntı: Kalemzede

İlk şirket bültenini yayımladım:
    -----------
    Subject: Merhaba Date: 8/31/2008 8:39:34 AM From: Cahit
    Message: Tam katilim saglandiginda resmi acilisi yapariz. Simdilik acil bilgileri verelim. Bu gece saat 01:00'deki kargo degisimine kadar en karli sefer BUCHAREST'ten RIVNE'ye COTTON tasimaktir. Bukres, Istanbul'a sadece 335 mil mesafede. ISTANBUL'daki arkadaslar hemen APPLIANCESyukleyip Bucharest'e gidebilirler. Hayirli yolculuklar...
    -----------

Şimdilik forum sayfamız burası olsun. Yakında CB kanalı da seçeriz. Herkesin CB'si olunca...

FURIOUS, sorunu tam olarak anlayamadım...

GPS açılmadı ekranda
  • Şans eseri üstteki yazıyı okumadan Romanya'ya hareket etmiştim bile ama dinlenme konusunda sorunum var. Yol 12 saat yazıyor, "next leg" ile fp mi 5 yaptım, dinlenmek için "quick rest" butonuna bastığımda 2 fp düşeceğini 100$ maliyeti olduğunu ve bunu ünde birkez yapabileceğimi söylüyor. Bu normal mi, yoksa başka bir şekilde mi fp yi düşürmemiz gerekiyor?

Diğer aklımdaki soru işaretide gerçek zamanlı mı bu oyun?
  • GPS açık ama oyunun Google bağlantısında sorun var, haritayı görüntüleyemiyor.

FP'yi düşürmenin iki yolu var: Ya QUICK REST ya da dinlenmek. İlkinin 100 USD maliyeti var. Kararı siz vereceksiniz, para mı FP mi?

Gerçek zamanlı'dan kastınız tam olarak nedir bilmiyorum, ama 1 saat sürüş 1 saat dinlenmeyi gerektirir. Yukarıda uzun uzun anlatmıştım, tekrarlayayım: FP'nizin 10'u geçmemesine çok dikkat edin. 10 olana kadar NEXT LEG ile yola devam edebilirsiniz. Sonrasında durmanız ve en az 9 FP'ye düşmeniz gerekir. Ben genellikle 3-4 olana kadar dinleniyorum.

Bir diğer önemli husus da, aracın bakım-onarımı. Yolda bakım yapmanız gerekebilir. Arada sırada REPAIR düğmesine basarak açılan kutuda kaç USD'lik bir bakım-onarım ihtiyacınız olduğunu kontrol edin. Ben genellikle, bu değer 6-8 arasında olduğunda, yolda da olsam bakım-onarım yapıyorum, bana 1 FP'ye mal olsa da, zira bakımsız bir arabanın her an kaza yapma riski var ve kazanın telafisi çok daha pahalı.

• katıldım şirkete
  • Tekrarlayayım: Bu gece 01:00'deki kargo değişimine kadar en kârlı sefer BUCHAREST'ten RIVNE'ye COTTON taşımaktır. Vaktiniz kalırsa RIVNE'den BUCHAREST'e dönüp kargo değişmeden yeniden RIVNE'ye COTTON (Pamuk) yükleyebilirsiniz. Kazanacağınız para, sefer başladıktan sonraki kargo değişimlerinden etkilenmez, siz yeter ki malı yükleyip yola çıkmış olun. Yola çıkmak demek şudur: NEXT LEG düğmesine en az bir kez basmış olmak.

Şirketimiz sürücülerine, her nerede olurlarsa olsunlar, %10 yakıt indirimi (FUEL DISCOUNT) sağlamaktadır. Şirketin merkezi (HEADQUARTER) Istanbul'dadır. ISTANBUL'da ve bundan sonra kuracağımız TERMINAL'lerde yapacağınız bakım-onarım ve yakıt ikmal işlemlerinden dolayı FP'nizde bir artış OLMAZ. Kasamızda şu anda 2247.20 USD var, ikinci terminalimizi almak için 7500 USD gerekiyor.

Çalışalım, kazanalım, kazandıralım...
  • Kalemzede , şu anda çok zor durumdayım , eğer param olsaydı gerçekten yardım ederdim. Şu dediğiniz yolu bir deneyeceğim , çok teşekkür ederim yolu verdiğiniz için 700 dolar gelecek... ben 200 dolar kazanıp 400 dolara yakıt dolduruyordum...

Nothing...
  • Oyun hakkında bilgi vermeyi sürdüreyim:

Bankada kredi alma imkânınız olduğunu unutmayın. Art arda üç gün birer kez 1000 USD kredi alabilirsiniz. İlk kredinizin haftalık faizi %2, ikincisinin 3, üçüncüsünün ise 4 olacaktır. Kredi ne işe yarar? Daha iyi bir araç ya da mevcut aracınıza parça alabilirsiniz (PURCHASE ITEMS). Yedek parça alımında performans arttırıcı seçeneklere öncelik vermenizi tavsiye ederim.

CB RADIO (CB Telsiz): Şu anda bir CB kanalımız yok. Sürücülerimiz henüz çok yeni. Gereksiz harcamaya girmeyelim. İletişimi bülten ve bu forum yoluyla sürdürelim şimdilik.

GPS NAVIGATION (GPS Navigasyon): Yeterince para kazanmadıysanız lüks bir harcama. Performansa hiçbir katkısı yok.

RADAR DETECTOR (Radar Detektörü): Hiçbir zaman gerekli olmayacak, çünkü faydası yok. Legal hız sınırının 5 MPH'den fazla üstüne çıkmayın.

TOOL BOX (Alet Çantası): Bakım-Onarım masraflarını %5 azaltır. Aracı satsanız da sizde kalır.

NEW AIR FILTER (Yeni Hava Filtresi): Yakıt tasarrufuna %5 katkıda bulunur. Aracınızı satmadan önce satın.

NEW FUEL FILTER (Yeni Yakıt Filtresi): Yakıt tasarrufuna %8 katkıda bulunur. Aracınızı satmadan önce satın.

NEW FUEL INJECTORS (Yeni Yakıt Enjektörleri): Yakıt tasarrufuna %10 katkıda bulunur. Aracınızı satmadan önce satın.

WARNING LIGHTS (İkaz Lambaları): Kötü hava koşullarında kaza yapma riskini %8 azaltır. Aracınızı satmadan önce satın.

TIRE CHAINS (Zincir): Kötü hava koşullarında kaza yapma riskini %8 azaltır. Kış koşullarında hızınızı 5 MPH arttırır. Aracı satsanız da sizde kalır.

FOG LIGHTS (Sis Lambaları): Kötü hava koşullarında maksimum hızı %5 arttırır. Kötü hava koşullarında kaza riskini %5 azaltır. Aracınızı satmadan önce satın.

NEW TIRES (Yeni Lastik): Maksimum araç performansını %15 arttırır. Kötü hava koşullarında kaza riskini %5 azaltır. Aracınızı satmadan önce satın.

TURBO CHARGER: Maksimum araç performansını %5 arttırır. Aracınızı satmadan önce satın.

SUPER CHARGER: Maksimum araç performansını %10 arttırır. Aracınızı satmadan önce satın.

GEOMETRY CHARGER: Maksimum araç performansını %15 arttırır. Aracınızı satmadan önce satın.

INTER COOLER (Ara Soğutucu): CHARGER'ları %5 güçlendirir. Aracınızı satmadan önce satın.

ALUMINUM WHEELS (Alüminyum Jantlar): Aracınızın ağırlığını azaltarak maksimum legal taşıma kapasitenizi 1000 LBS (0.5 ton) arttırır. Aracınızı satmadan önce satın.

EXTRA FUEL TANK (Büyük Yakıt Deposu): Yakıt deposu kapasitesini 50 GALON arttırır. Boş olarak alınır. Satarken içindeki yakıt sizde kalır, yeni yakıt tankınıza eklenir. Aracınızı satmadan önce satın.

LOW GEAR RATIO: Aracınızın taşıma kapasitesini (yasal olanı değil) 2000 LBS (1 ton) arttırır, ama aracın maksimum hızını 5 MPH azaltır. Aracınızı satmadan önce satın.

HIGH GEAR RATIO: Aracınızın taşıma kapasitesini (yasal olanı değil) 2000 LBS (1 ton) azaltır, ama aracın maksimum hızını 5 MPH artırır. Aracınızı satmadan önce satın.

FREQUENT FLYER DISCOUNT: ABD-Avrupa arasında uçuş indirimi. Gereksiz. Kırk yılda bir belki gerekecektir. Zamanı gelince düşünelim. Uçak biletinde %25 indirim sağlar. Araç satılırken sürücüde kalır.

DOUBLE TRAILER ENDORSEMENT: Çift dorse. Maksimum legal taşıma kapasitesini 5000 LBS (2.5 ton) arttırır. Para biriktirmenin en önemli gayesidir. Dorse büyüdükçe daha fazla kazanırsınız. Bunu almanız için en az 10 DR'a ulaşmanız, yani sürücü puanınızın 10 ve üstü olması gerekir. Araç satılırken sürücüde kalır. Zaten satılamaz, bir kez alındığında ancak daha büyüğüyle değiştirirsiniz ve harcadığınız para geri gelmez.

TRIPLE TRAILER ENDORSEMENT: Maksimum legal taşıma kapasitesini 10,000 LBS (5 ton) arttırır. Almak için en az 25 DR'a ulaşmanız gerekir. Diğer özellikleri DOUBLE'daki gibidir.

OVERSIZED LOAD ENDORSEMENT: Maksimum legal taşıma kapasitesini 15,000 LBS (7.5 ton) arttırır. Almak için en az 50 DR'a ulaşmanız gerekir. Diğer özellikleri DOUBLE'daki gibidir.

LOWBOY ENDORSEMENT: Maksimum legal taşıma kapasitesini 20,000 LBS (10 ton) arttırır. Almak için en az 100 DR'a ulaşmanız gerekir. Diğer özellikleri DOUBLE'daki gibidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalemzede -- 7 Eylül 2008; 5:58:56 >

• ÇOK ÖNEMLİ:

Lütfen GENERAL MERCHANDISE taşımayınız. En düşük kârlı nakliyedir. Oyun hakkında yukarıda verdiğim bilgileri kullanarak doğru malı ve şehri seçmelisiniz. Ucuz seferler yaptığınızda hem siz çok az kazanırsınız, hem de şirket size verdiği yakıt indirimi nedeniyle zarar eder. Yeni sürücülerin şimdilik şirket bültenindeki tavsiyelere uymasını rica ediyorum. En kârlı iş, BUCHAREST'ten RIVNE'ye COTTON taşımaktır. Doğru seçimleri yapmayan ya da bültendeki tavsiyeleri dikkate almayan arkadaşlar şirketin zarar etmesine sebep oluyor. Böyle devam edersek COLLECT yüzdesini arttırmak ya da FUEL DISCOUNT'u azaltmak zorunda kalırız.

MIL başına 0.65 USD'den daha az para veren, yani PPM < 0.65 olan işleri zorunda kalmadikca almayın. Şirketin kuruluş yüzdeleri bu değere göre hesaplanmıştır. Altındaki değerlede şirket ve siz zarar edersiniz.

Hayırlı yolculuklar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalemzede -- 31 Ağustos 2008; 18:51:59 >

• YA benim adamın yorgunluğu 8 de bunun inmesi için 8 saat beklicem mi gerçek saatle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogz2232 -- 31 Ağustos 2008; 18:48:47 >

SAMSUNG 2232BW
  • BERK: 10'a kadar devam edebilirsiniz. Sonrasında mutlaka bekleyin. Devam ederseniz büyük ihtimalle kaza yaparsınız. Evet, gerçek zamanda her 1 saatlik bekleyiş FP'nizi 1 düşürecektir.

Bu arada, sefer sırasında aracınızın performansını sürekli kontrol edin. TRUCK CONDITION ve MILES PER GALLON değerleri seferin kalitesini belirtir. VIEW MY DRIVER sayfasında aracınızın MAX TRUCK CONDITION ve MILES PER GALLON değerlerine bakarak maksimum araç performansını ROUTE DASHBOARD sayfasındaki TRUCK CONDITION ile karşılaştırın. Aradaki fark çok büyürse aracın bakım-onarıma ihtiyacı olabilir. REPAIR düğmesini tıklayarak açılacak kutuda aracınızın bakım-onarım masrafının o andaki değerini görebilirsiniz. Gerektiğinde 1 FP pahasına bakım-onarım yapmayı ihmal etmeyin.

Görüldüğü üzere, oyun gerçek hayattaki sürücülük ve nakliye deneyimine hayli yakın ve dolayısıyla dikkat etmeniz gereken çok unsur var. Bunları profesyonel bir gözle değerlendirmeli ve doğru kararları almalısınız. Grafik tabanlı oyunlardan bu özellikleri nedeniyle bir hayli farklı ve karmaşık bir oyunun içindeyiz.

BUCHAREST'e giden arkadaşlar; lütfen bu gece 01:00'den önce RIVNE'ye COTTON yükleyip sefere başlamayı (NEXT LEG) ihmal etmeyiniz. Kargo değişiminden sonra bütün rotalar yeniden belirlenecek, hangi işin ne kadar kazandıracağı yeniden hesaplanacaktır. Kargo değişimi haftada iki kez gerçekleşir: Pazartesi ve Perşembe günleri saat 01:00'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalemzede -- 31 Ağustos 2008; 19:06:25 >

• 
Sayfa: önceki 123456...23...50
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.