Şimdi Ara

True image hakkında teknik ayrıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bayağı bununla ilgili sayfaları çokça inceledim. Aklımda yine de ciddi sorular kaldı:

Mesela bir topicte:

quote:

en sağlıklısı hdd e almak ayrıca sıstemın acıldıgı surece cd den baslatmana gerek yok.masaustundekı kısa yola tıklayıp programı acarak geri yukleme yapabılırsın.
    secure zone kullanırsan sıstemının acılmadıgı durumlarda f11 basarak cd ye gerek kalmadan geri yukleme yapabılırsın

1.HDD derken bilgisayarın üstündeki HDD mi yoksa harici herhangi bir HDD mi?

2.Secure zone kullanmak nedir? Bir program mı?

3.Bu secure zone boot CD si oluşturmaya gerek bırakmıyor mu?

4.Boot CD si için de sorum: Boot CD si ile açılmayan bilgisayarları açılır hale getirdik. Bu CD yi USB üzerinden tanıtabilir miyiz? Asus EEE pc de maalesef yerleşik Sürücü yok dolayısıyla USB sürücüler ile çalışacağız. Bu durumda olay şöyle mi olacak:

5.USB ye optik sürücüyü tak. İçine boot CD yi yerleştir. Bilgisayar açıldı. Boot CD yi Çıkar yedekleme yaptığın CD yi yerleştir. ( veya yedekleme yaptığın harici USB den çalışan hard diski yerleştir. ) böyle mi? Boot CD otomatik mi gördürüyor yedeği yoksa biz bazı işlemler yapıyor muyuz?

6.CD veya DVD fark eder mi? Eğer CD ise ve hatta DVD ise yedek alınacak bölüm fazla ise ve birden fazla CD/DVD ye yedek yapılmışsa/yapılcaksa nasıl olacak? Program kendisi sırayla CD leri isteyecek mi? Yoksa başka şekilde mi oluyor?

7.Arkadaş yukarıda masaüstünden kısayola tıklayıp ta yedeği restore edebiirsin demiş. Bu durumda restore olurken tüm hazır durum silinip üzerine mi yazılıyor?

8.Ayrıca yedeği SDHC karta alabilir miyiz? Bu durumda boot CD ye yine gerek var mı? SD karta boot özelliği verdirilebilir mi?

9.Yedek SDHC karta alınınca o kart ayrıca kullanılabilir mi boş kalan yerleri?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hare Rama -- 4 Eylül 2008; 18:25:00 >

• 1. Bilgisayarın üzerinde birden fazla HDD bulunduğunu geçerli bu durum. 1.nin yedeğini 2.ye, 2.nin yedeğini birinciye atmak gibi...

2. "Secure Zone" True Image'ın bir özelliği. Türkçe karşılığı güvenli bölge anlamına gelen boot dosyalarının yedeğinin bulunduğu küçük bir bölüm. Disk silindiğinde, formatlandığında o bölüme bir şey olmuyor. Ancak disk yandığında veya bozulduğunda doğal olarak bölüm de zarar görüyor.

3. "Secure Zone" var ise sabit diskin yanmadığı veya donanımsal bir sorun yaşamadığı sürece boot CD'ye ihtiyacın yok.

4. Boot CD ile bilgisayarı açtığında direk olarak Acronis True Image adlı program Windows veya herhangi bir işletim sistemi açılmadan devreye giriyor. Mouse ile istediğin gibi sanki işletim sistemi ortamındaymış gibi yapıyorsun. Hiç denemedim ama mantıksal olarak boot CD flash belleğe kopyalanıp USB'den boot edilebilir.

5. Boot CD ile bilgisayarı açtıktan sonra "True Image" adlı programın Windows ortamı dışında çalışabilen versiyonu RAMe yüklenir. Daha sonra boot CD yi çıkartıo yedekleme yaptığın CD'yi (Hoş CD'ye yedekleme olmaz muhtemelen en azından 4.7 GB lık DVD) sürücüye takmalısın. Yani boot CD'yi sürücüden çıkarman problem yaratmaz.

6. Program yedek dosyasını verdiğin boyut ile orantılı olarak bölebiliyor. Örneğin; her bir parça 700MB olabiliyor. Ayrıca yedek alırken verileri sıkıştırıyor. Standart ayarlarda 1/3 oranında bi küçültme yapıyor. Örneğin; 15 GB ın yedek dosyası yaklaşık 3 GB oluyor. Biraz ayarlar ile oynayıp bu oranı değiştirebiliyorsunuz. Bu da yedek alma ve yedeği yeniden yükleme süresinde uzamalara sebep olabilir tabi.

7. Sistem bozulmadığı sürece masaüstünden restore edebilirsiniz. Bu işlemi yaptığınızda bilgisayar yeniden başlayarak işleme devam ediyor.

8. Yedek karta alınabilir ancak boot CDye ihtiyaç duyacaksınız çünkü karta aldığınız yedek sizin verileriniz. Boot CD ise "True Image" programının Windows dışında çalışabilen versiyonu.

9. Kartın boş kalan yerleri kullanılabilir yedek sadece *.tib uzantılı büyük bir dosya. Zaten restore yaparken dosyayı kendiniz seçiyorsunuz. Bunun yanında aynı karta yeterli alana sahipse birden fazla diskin yedeği de alınabilir.

• birden fazla hdd demeyelimde birden fazla bölüm diyelim c: d: gibi
  • @:Doobly çok çok teşekkür itinalı cevabın için. Harici hard diskleri bu iş kullanabilir miyiz. Diyelim ki dosyalar büyük oldu birkaç DVD gerekcek boyuttta bu durumda 80-120 GB lik harici USB den destekli diske yedeklemek imkanı nedir?

Bu özellik çok güzelmiş secure zone bölgesi. Zaten %99 format atma gereği veya sistem çökmelerinde buna sebep fiziki hasar sorunu değil. Bu durumda bilgisayar karıştı içinden çıkılmaz hal aldı diyelim bu durumda bilg. açılırken f11 yaparak anında restore işlemine geçip önceki yedek durumuna geçiyoruz doğru mu anladım?

SD karta boot özelliği verilebilmesi kesin ise işler bin kat daha kolaylaşacak demektir.
  • quote:

açılırken f11 yaparak anında restore işlemine geçip önceki yedek durumuna geçiyoruz doğru mu anladım?

Kesinlikle tamamen olay bu.

Harici disk konusuna gelince, eğer Windows ortamı dışında "True Image" ortamında USB sabit disk çalışıyorsa ve içerik görülebiliyorsa, buradan restore yapılabilir. Öncelikle boot cd ile bilgisayarı açıp, harici diskin içeriğini görüp göremediğinize bakın. Harici diskim olmaması sebebi ile deneyemiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Doobly

quote:

açılırken f11 yaparak anında restore işlemine geçip önceki yedek durumuna geçiyoruz doğru mu anladım?

Harici disk konusuna gelince, eğer Windows ortamı dışında "True Image" ortamında USB sabit disk çalışıyorsa ve içerik görülebiliyorsa, buradan restore yapılabilir. Öncelikle boot cd ile bilgisayarı açıp, harici diskin içeriğini görüp göremediğinize bakın. Harici diskim olmaması sebebi ile deneyemiyorum.

Desenize deep-freeze de aslında arka planmda bunu yapıyor. Peki bu zone secure'yi örneğin her istediğimiz açılışıta f11 yaparak kullanmak durumunda kalsak veri kaybı yaşanıyor mu?

Bir de bilgisayar içindeki yere yedek alınca herhangi bir virüs tarafından burasının tehdit alması gibi bir durum var mı? eğer varsa bir dış kaynağa yedek yapmak daha mı tercih edilmeli?

Teşekkürler.

• Bu programı gittikçe sevmeye başladım. Gerçekten pratik birşey. Ancak '' incremental '' ne anlama geliyor anlamadım? Yani önceki yedeğe eklemiyor fazlalığı ayrı mı tutuyor? Oysa ben önceki yedeğe eklemesini istiyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Doobly

quote:

Evet sabit hdd'deki diğer bölümler gibi onu da görebiliyorsunuz. Görmeme gibi bir durum olursa boot cdnin safe modu da denenebilir. Flash belleği dahi görüyor. Drive A olarak. .tib dosyası olarak 4gb lık flash belleğe olur.

quote:

Orjinalden alıntı: Hare Rama

Bu programı gittikçe sevmeye başladım. Gerçekten pratik birşey. Ancak '' incremental '' ne anlama geliyor anlamadım? Yani önceki yedeğe eklemiyor fazlalığı ayrı mı tutuyor? Oysa ben önceki yedeğe eklemesini istiyorum..
    Ekliyor mu onu bilmiyoum da.. Önceki yedek bir defa yüklenip üzerine istenilen programlar vs. eklenip çıkarıldıktan sonra tekrar .tib olarak yedek alınabilir ama fazla uğraştırır. Dediğiniz gibi de yapıyorsa eğer, çok daha güzel olur.

• Arkadaşlar ture imageı D ye aldım. Ancak burada xxx.tib dosyası ortalık yerde alnei duruyor. Bunu gizlemenin emniyete almanın yolu yok mu? Bir de bu dosya virüs vs. den zarar görür mü?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.