Şimdi Ara

TRT için çekilen ‘1 Hadis 1 Film’ setinde yanan çocuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
29.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
379 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elde tek sosyal medya kaldı. Haberin yayılıp çocuğun tedavi ettirilmesi umuduyla başlığı açtım desteklerseniz belki faydamız olur... Çocuğun yanıkları çok kötü psikolojisini yazmıyorum bile.

    Çocuk sette meşalenin üstüne devrilmesiyle yanmış. Babasını yapımcılar davacı olma tedavi ettireceğiz diye kandırmışlar. Çocuk ortada kalmış mahkemeden de red gelmiş. Çekilen film de dinle ilgili sorsan bunlara dinden haktan falan bahsederler neyse...

     TRT için çekilen ‘1 Hadis 1 Film’ setinde yanan çocuk
    ekleme: sevindirici bir haber çocuğa bir doktor sahip çıkmışhttps://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/trtnin-ayibini-hayirsever-doktor-orttu-4918063/?


    Konya’da, TRT için çekilen ‘1 Hadis 1 Film’ setinde meşalenin düşmesi sonucu çıkan yangında alevler içinde kalan 12 yaşındaki Muhammet Ali Çimen’e ne TRT ne de yapımcı şirket sahip çıktı!

    Sözcü’den Mehmet Ali Konya’nın haberine göre; Olaydan sonra yaklaşık 2 ay yoğun bakımda kalan küçük Muhammet Ali’nin vücudunun yüzde 41’inde ikinci ve üçüncü derecede yanmıştı. Yaşam mücadelesi devam eden talihsiz çocuğun acılı babası Mehmet Çimen, “Kimseden davacı olmamıştım. Ama kimse bizim yanımızda olmadı. Ne şirketi, ne TRT’si. Oğlumun hem yüzü hem vücudu yanık. Ameliyatlar olması gerekiyor” dedi.


    Konya’da 1 Mayıs 2018 yılında Konya Tüyap Film Platosu’nda TRT’de yayınlanmak üzere çekilen ‘1 Hadis 1 Film’ setindeki olayda, meşalenin devrilmesi sonucu dökülen yanıcı madde ile biri çocuk 5 kişi yaralanmıştı.

    FİLM SETİNDE YANAN OĞLUNU BABASI KURTARDI

    Besicilikle uğraşan Mehmet Çimen, Tahir T. İle Sanatçı Alper K.’nın yetkilisi olduğu Filhakika şirketinin dizi çekimleri için koyun, eşek ve tavuklardan oluşan hayvanlarını kiraladı. Çekim günleri hayvanlarını film setine götüren baba Mehmet Çimen, okulların tatil olması nedeniyle 12 yaşındaki oğlu Muhammet Ali Çimen’i de yanında aldı. Senaryo gereği hayvanların yönlendirildiği esnada içinde yanıcı bir jel bulunan meşale küçük Muhammet Ali’nin üzerine devrildi. Oğlunun yandığını gören baba Mehmet Çimen ise, ilk müdahaleyi yaparak oğlunu yanmaktan kurtardı.

    58 GÜN SONRA TEDAVİSİ YARIM KALDI

    Ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Muhammet Ali Çimen daha sonra Ankara’ya sevk edilmiş ve Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde 56 gün yanık yoğun bakımında kalmıştı. Ancak Muhammet Ali için, parmak, bilek, dirsek, omuz ve boyun eklemlerinde anormal bir şekil alma endişesi ile fizik tedavi egzersizlerinin kritik önem arz ettiği ifade edildi.

    “NE GELEN OLDU NE DE SORAN”

    Konuyla ilgili konuşan baba Mehmet Çimen, “Çocuğum belki kaza ile yandı. Kimseden davacı olmamıştım. Ama kimse bizim yanımızda olmadı. Ne şirketi ne TRT’si. Oğlumun hem yüzü hem vücudu yanık. Ameliyatlar olması gerekiyor. Bize, biz ilgileneceğiz gerekli ameliyatları yaptıracağız, siz savcılığa başvurmayın dediler. Biz Konya’ya geldik, ne gelen oldu ne de soran. Davacı olma çocuğunu Avrupa’ya götüreceğiz dediler Konya’ya götüremediler. Artık hiç kimse telefonlarımızı bile açmıyor” diye konuştu.

    YAPIMCI ŞİRKET VE TRT NE DEMİŞTİ?

    Yaşanan olaydan sonra Oyuncular Sendikası’nın açıklamasının ardından yapımcı şirket ve TRT, “Kazada bir yardımcı oyuncu ve sette görevli olan babasını ziyarete gelen bir çocuk yaralanmıştır. Hayati tehlikesi olmayan yaralıların tedavileri halen sürmektedir. Kazanın olduğu ilk andan itibaren yaralıların tedavi süreci ve soruşturma aşamaları kurumumuz tarafından yakından takip edilmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır” açıklamalarında bulunmuştu. TRT tarafından alınan kararla “1 Hadis 1 Film” çekimleri sonlandırılmıştı.

    SORUŞTURMA TAMAMLANDI

    Oyuncular Sendikası’nın ihbarı üzerine, “Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçunun soruşturma işlemleri Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı. Ceza kanuna göre, suçun takibinin şikayete bağlı olduğu ve bu sebeple kazaya ilişkin şikayetçi bulunmadığı gerekçesiyle alınan kararda kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Ayrıca kararın, şikayetçi olmayan müştekilere tebliğ edilmesine de yer olmadığı belirtildi.

    MUHAMMET ALİ’NİN SON DURUMU

    İkinci ve üçüncü derece yanıklarla yanık yoğun bakıma kaldırıldıktan bir süre sonra taburcu olan Muhammet Ali’nin, fizik tedavilerinin yapılmaması nedeniyle anormal eklem bozuklukları devam ediyor. Daha sağlıklı bir yaşam sürmesi içinde yeni ameliyatların yapılması gerekiyor. Küçük Muhammet Ali evden dışarı çıkmıyor, ve hiç kimseyle de konuşmak istemiyor.

    http://www.gazetemustehak.com/trt-icin-cekilen-1-hadis-1-film-setinde-alevler-icinde-kalan-12-yasindaki-muhammete-ne-trt-ne-de-yapimci-sirket-sahip-cikmadi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elonardo -- 28 Mayıs 2019; 1:10:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Abi ne aklim ne yuregim akil erdiremiyor ya. Bir hakimin karsisina su cocuk gider de nasil kovusturmaya gerek yoktur karari cikar. Bunlarin kendi colugu cocugu yok mu? İclerinde hic insan sevgisi yok mu? Cocuklari sevmeyen biri kimi sevebilir bu dunyada ?Su cocugun halini goren biri nasil tepkisiz kalabilir. Cocuk yandiginda sette olanlardan kimse yok mu ? Resime baktikca moralim bozuluyor, sinirlerim geriliyor.
    Allah şifa versin.

    Konuya dahil olan "1 Hadis 1 Film" kısa film yarışmasıymış. Dolayısıyla yarışmaya dahil olmak isteyen bir çok stüdyo, şirket vb. kendi setini kurar ve filmi tamamlandığında gönderir veya başvurur.

    Burada bahsi geçen maalesef çok kötü olay TRT'den bağımsızdır. Umarım Konya Tüyap Film Platosu gerekli cezayı almıştır ki sette belli ki ihmal var. Burada sorumlu TRT yapmak veya TRT gibi göstermek alenen algı ve artniyet göstergesidir ya da tam araştırmadan açılmış bir konudur.

    Düzeltme yapmak gerekirse konunun Konya Tüyap Film Platosu setinde diye düzeltilmesi gerek.
    TRT seti olmadığı ortada.

    Şöyle düşünün. Siz bir yarışma yapıyorsunuz ve bir çok kişi resim yapıyor. Resim yaparken bir arkadaşın yaralanıyor. Siz suçluyu resim yarışmasını düzenleyeni mi yapıyorsunuz?
    https://www.trt.net.tr/Kurumsal/BasinAciklamalari.aspx?id=5aea91d98a58cb0e34024090
    TRT konu ile alakasını ben anlamadım.

    Bu gün tanıştığım her 10 insandan 8i TRT iş çekiyor şimdi bunların setlerindeki problemleri TRT neden sorumluluğunu alsın?

    O zaman şöyle düşünelim Kültür Bakanlığını desteklediği yüzlerce proje oluyor sinema adına buradaki her iş kazası Kültür Bakanlığına mı mal edilmeli?

    Bunu neden yazıyorum çünkü bariz bir şekilde bir insanın mağduriyetinden siyaset yapıyorsunuz bu ayıptır günahtır.

    Gelelim konuya.

    Setlerde iş güvenliği kesinlikle yok hiç bir şeyin güvenliği yok setlerde maaşınızı düzgün alamazsınız üstüne size kimse sahip çıkmaz bu genç kardeşimiz gibi setlerde her gün kaza geçiren oluyor. Yapımcılar burada gerçekten işin kaymağını yemeğe çalışan insanlar bu gibi durumlarda sorumluluk almak istemiyorlar ama gerekli güvenlik önlemleride alınmıyor.

    Çok geçmiş olsun umarım gerekli gündemi yaratırız ve bu genç kardeşimiz için hukuk geçte olsa tecelli eder.

    Ama bir şeyi düzeltmeye çalışırken başka şeyleri yıkmayı yok etmeyi bırakmalıyız. Herkes gibi hiç bir şeyden bilginiz olmadan fikriniz artık olmasın.
    Benim Kürt kayınpederim, Ağrı Devlet Hastanesi'nde kendisini PKK'lı tanıdıkları ile tehdit eden, "seni dağa kaçırırlar, kimse izini bulamaz" diyen sözde sağlık çalışanına (stajyer) "Benim arabamdan Türk bayrağı eksik olmaz, sen kimi neyle tehdit ediyorsun lan it" deyip güzel bir tane yapıştırdıktan sonra sağlık çalışanının ailesi gelip özür diledi (Kayınpederim Ağrı'nın en büyük aşiretlerinden birinin önde gelenlerindendir) ve davacı olmadı fakat devlet "kamu davası" diye vatansever kayınpederime dava açıp PKK'lı vatan haininin tekine vurdu diye cezaya çarptırdı!!!
    Şimdi bir de bu olaya bakıyorum, devlet bile üstünü örtbas etme gayreti içerisinde...
    YAZIKLAR OLSUN!!!
  • Çocuğa yazık olmuş.Babanın ise sorumlulara güvenip onlar hakkında dava açmaması çok büyük bir hata olmuş.Ülkemizin başına ne geliyorsa insanımızın şu iyimserliğinden geliyor.Nasıl güvenipte dava açmamış hayret...Şu saatten sonra hukuki olarak birşeyler yapılabilir mi açıkçası avukat olan,hukukla ilgilenen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim...
  • alvete A kullanıcısına yanıt
    buraya olay hakkındaki düşüncelerimi açıkça yazsam ban yerim üstüne de dava falan açarlar herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...
  • Yukarı.
  • Allah a havale ediyorum

    Cocuga Allah sifa versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 25 Mayıs 2019; 2:51:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üzüldüm :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Abi ne aklim ne yuregim akil erdiremiyor ya. Bir hakimin karsisina su cocuk gider de nasil kovusturmaya gerek yoktur karari cikar. Bunlarin kendi colugu cocugu yok mu? İclerinde hic insan sevgisi yok mu? Cocuklari sevmeyen biri kimi sevebilir bu dunyada ?Su cocugun halini goren biri nasil tepkisiz kalabilir. Cocuk yandiginda sette olanlardan kimse yok mu ? Resime baktikca moralim bozuluyor, sinirlerim geriliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    O nadasta ama yan karakteri var raz ile başlayan onu verelim.
  • Allah şifa versin.

    Konuya dahil olan "1 Hadis 1 Film" kısa film yarışmasıymış. Dolayısıyla yarışmaya dahil olmak isteyen bir çok stüdyo, şirket vb. kendi setini kurar ve filmi tamamlandığında gönderir veya başvurur.

    Burada bahsi geçen maalesef çok kötü olay TRT'den bağımsızdır. Umarım Konya Tüyap Film Platosu gerekli cezayı almıştır ki sette belli ki ihmal var. Burada sorumlu TRT yapmak veya TRT gibi göstermek alenen algı ve artniyet göstergesidir ya da tam araştırmadan açılmış bir konudur.

    Düzeltme yapmak gerekirse konunun Konya Tüyap Film Platosu setinde diye düzeltilmesi gerek.
    TRT seti olmadığı ortada.

    Şöyle düşünün. Siz bir yarışma yapıyorsunuz ve bir çok kişi resim yapıyor. Resim yaparken bir arkadaşın yaralanıyor. Siz suçluyu resim yarışmasını düzenleyeni mi yapıyorsunuz?
    https://www.trt.net.tr/Kurumsal/BasinAciklamalari.aspx?id=5aea91d98a58cb0e34024090


    quote:

    Konya’da yaşanan kazaya ilişkin açıklamamız


    Bir dış yapım firması tarafından Konya’da çekimleri süren dizi setinde tüm TRT ailesini derinden üzen bir kaza yaşanmıştır. Kazada bir yardımcı oyuncu ve sette görevli olan babasını ziyarete gelen bir çocuk yaralanmıştır.

    Hayati tehlikesi olmayan yaralıların tedavileri halen sürmektedir. Kazanın olduğu ilk andan itibaren yaralıların tedavi süreci ve soruşturma aşamaları kurumumuz tarafından yakından takip edilmektedir.

    Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.
    Saygıyla duyurulur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alvete

    Bu mesaj silindi.
    Hangi yargı, hangi devlet?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alvete A kullanıcısına yanıt
    malum bağlantılar varmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberin doğru olup olmamasından ziyade bu çocuğun tedavisinin devam etmemesi bu nasıl bir insanlıktır? Herhangi bir şekilde zarar görmüş bu çocuk bakın çocuk diyoruz elbette komando gibi her olaya dikkat edecek değil burda suç bu ihmalleri verenlerindir trt ve ya tüyap projenin adı ne ; "1 Hadis 1 Film" çekilecekse Peygamber (s.a.v) 'in "'Müslümanların derdi ile dertlenmeyen onlardan değildir.' Hadisinden yola çıkarak bu çocuğa yapılanların filmini çeksinler. Haklılar, haklılar, haklılar İslami insanlara bakarak değil hadise ayete bakarak öğrenmeliyiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çektiğiniz çekeceğiniz film batsın sizin..Çocuğun babasını da kandırmışlar şikayetçi olmasın diye. Paraya tapan şeytan sürüleri sizi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Projenin adını ''1 Hadis 1 Günah'' olarak değiştirsinler.
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Ceza davası açısından biraz araştırmak lazım ilk aşamada güvenilip şikayetçi değilim denmiş ama hukuk davası açabilirler hala. Tedavi masrafları, uğradığı zarar vs dizi seti sorumlu. Trt ile yapımcı şirketin hukuki ilişkilerini bilmiyorum ama bellirli şartlar varsa trt de müteselsil sorumlu olur . İyi bir tazminat almalarının önünde bir engel yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Kardeşim çocuğa bir doktor sahip çıkmış. Ekler misin konuya. Artık böyle sanırım, dara düşen herkes kendisine acıyacak birini bulacak. Sosyal dayanışmayı temsil eden kurumlardan bir fayda yok.
    https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/trtnin-ayibini-hayirsever-doktor-orttu-4918063/?fbclid=IwAR1OgYoz-VDgisV8rruCyZMQGyb0sQAnzJXAspMtW2MXL_vU9gNjXG82MNo
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.