Şimdi Ara

TRT Dünya kupası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
0
Favori
6.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TRT acaba dünya kupasını HD şekilde yayınlayacakmı
    teledünya HD de yayınlanabilirmiki

• Dünya Kupasi HD yayinlanacak mi ben de cok merak ediyorum. Bu konuda bilgisi olanlar var mi? Sunun surasinda az bi sure kaldi...
  • TRT, HD yayına geçmedi, yakın zamanda da geçmeyecek. Ülkede kaç evde LCD TV var? LCD TV olan evlerin kaç tanesinde HD uydu alıcı var? %3-5'lik kesim için TRT o kadar yatırım yapmaz. Belki DVB-T yayına geçişle beraber olabilir.

HD olarak Lig Tv HD'de yayınlanabilir, bilmiyorum. Ama diğer platformlarda yok.

HD olarak şifresiz izlemek istiyorsanız Das Erste HD ve Zdf HD'den izleyebilirsiniz, Astra 19E.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilentOfGoats -- 29 Nisan 2010; 17:23:42 >
  • Olimpiyatlarda yaptıkları gibi TRT 3 üzerinden HD yayın yapabilirler belki.
  • Sy an HD yayin yapan ulusal kanallar mevcutken TRT niye yapamasin? "%3-5'lik kesim için TRT o kadar yatırım yapmaz" gibi kesin bir kaniya nerden vardiniz bir de?
    TV'nin ilk yillarinda da kac evde TV alicisi vardi da TRT yayin yapti? Vizontele filmi sanirim bunun guzel bir ornegi :) Devlet'in kanali kar amacli yayin yapmaz ve son teknolojiyi takip eder.
    ducklingz'in dedigi gibi cok buyuk ihtimalle TRT3 uzerinden HD yayin yapacaklar.

TRT'ye attigim mail'e gelen cevap:

quote:

Aktif Hat <aktifhat@trt.net.tr>
    to xxxxxxxx <xxxxxxxx@gmail.com>
    date Fri, Apr 30, 2010 at 09:07
    subject RE: Dünya Kupasi Yayini Hk.
    mailed-by trt.net.tr
    hide details 09:07 (4 hours ago)
    İlgili yayının HD kalitesinde verilebilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Gelişmeler olduğunda internet sitemizde duyurulacaktır.

Bilgilerinize,
    - Show quoted text -

• Olimpiyatlardaki gibi yapmalılar bence de ! Offf , o zaman deymeyin maç keyfimize : ) İnşallah olur , arkadaşlar ! Gözümüz kulağımız TRT de olucak yane : )))
  • @fujivelvia

1920'lerde icat edilen Televizyon, 1930'larda Avrupa ve Amerika'da iyice yaygınlaşmışken, Türkiye'de ilk televizyon yayını 1968 yılında gerçekleşti. Kar amacı güdüyor falan da demedim ben, sadece şu an çok az insanın kullanım imkanı olan bir teknoloji için TRT yatırım yapmaz dedim. Ayrıca televizyonun Türkiye'ye gelişi ile HD yayına geçilmesi arasında mantıksal bir bağlantı kuramadım ben, HD yayın bir gereksinim değil. Her kuşu ... bi leylek kaldı sanki

Size atılan cevap, alelade bir cevap. Bugün Türkiye Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'ne "ne zaman uzaya çıkacaksınız?" diye bir soru sorsanız "çalışmalarımız sürüyor" diye cevap alırsınız.

Belki yabancı kuruluşlardan aldığı HD yayını, olimpiyatlardaki gibi tekrar TRT 3 üzerinden yayınlayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilentOfGoats -- 30 Nisan 2010; 14:50:39 >
  • TRT bu yayini yapmak icin cok ciddi bir anlamda yatirim yapmayacak. Yayinci kurulustan gelen yayini iletecek sadece. Bu da atla deve degil gunumuz teknolojisinde, sadece gerekli anlasmaya bagli. TRT, Pekin 2008 olimpiyatlarini da HD olarak yayinladi. Su an yapacagi sey de ayni, farkli birsey yok.

Orada bahsetmek istedigim sey de TV'nin o zaman da bir gereksinim olmadigiydi ama sanirim eksik ya da hatali anlatmisim. Su anda da dediginiz gibi HD bir gereksinim degil ama varolan bir teknoloji. Bu mantikla gidersek de o zaman HD yayinin bi 40 sene sonra ulkemize gelmesini bekleyelim (TV'nin icadi ile Turkiye'ye gelmesi arasindaki sure kadar bir fark olsun asagi yukari)

TRT kurumu istenildigi gibi elestirsin ama hakkini vermek gerekiyor, calismalarini da gayet ciddiyetle yapiyorlar. Buradan TRT calisani filan oldugum sonucu da cikmasin, sonucta ben de bilgiyi almak icin mail attim TRT'ye ama az cok yayin konusundan anlarim.
  • TRT'nin yapması gereken bir yatırım yok zaten ortada. Hazır olarak paketlenmiş HD yayınları kendi frekanslarından iletecekler. HD yayın için daha geniş bir bant genişliği lazım ki devletin kanalı kendi uydusunda yer bulmada sorun yaşamayacaktır takdir edersiniz ki :) Hali hazırda elimizde bir olimpiyat örneği var. Olimpiyat gibi nispeten az takip edilen bir spor organizasyonunu bile HD vermişken bunu her türlü yapacaklardır. Eğer rating'i TRT 1'e çekmek isterlerse, ki muhtemelen öyle olacaktır, TRT 3'ü HD yayına ayıracaklardır. Ancak Kablo TV'den HD yayın yapılmayacağı ve karasal yayından kendilerini takip edenleri de düşünerek yine yalnızca uydu yayınları HD olacak, Kablo TV ve karasal yayından takip edenler HD logosu görmelerine rağmen nispeten daha kaliteli ancak SD yayın alabileceklerdir. Tabii Türksat muhtemelen hem TRT 3'ün Kablo TV'den verdiği SD yayını, hem de uydudan verdiği HD yayını bizlerle buluşturacaktır. Kısacası kupa süresince şimdiki TRT 3'ün yanı sıra bir de HD kanallar arasına yerleştirilmiş TRT 3 HD gibi bir kanalı da kanal listelerimizde görebileceğiz diye umuyorum. Hatta böyle olacağından eminim de diyebilirim.

Belki de TRT gereken çalışmaları hızla tamamlayarak TRT 3'ün yerine geçecek TRT Spor'un da bu kupa vesilesiyle yayın hayatına başlamasını sağlayabilir.

Edit: fujivelvia benden hızlı davranıp ben daha yazarken yazmış bu mesajdaki pek çok şeyi zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ducklingz -- 30 Nisan 2010; 15:07:48 >

• TRT türk gibi en azından TRT3'de 16:9 yayınlayacağı kesin gibi
  • Teledünya abonesi olarak TRT3 ü HD alamayacak mıyız yani ? Hayy allahım yaaa !!!!
  • Hayır alabileceksiniz. Teledünya'da ikisi de olur demek istemiştim :)
  • Trt devlet kakanlı olmasından dolayı önce olması lazım. Hd yayında geç bile kaldılar.

Tek tesellimiz 16.9 yayına geçmeleri bazı kanallarında
  • sanmam geçemez hemen ki evet kaç kişide lcd var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CANOZ

Trt devlet kakanlı olmasından dolayı önce olması lazım. Hd yayında geç bile kaldılar.

Tek tesellimiz 16.9 yayına geçmeleri bazı kanallarında

Türkiye'de her şeyiyle 16:9 formatında yayın yapan kanal var mı ki?
  • trt turk 16.9 yayın yapıyor 24 saat bildiğim kadarıyla
  • ewt TRT türk 24 saat 16:9 yayın yapıyor
  • TRT HD Kanalını sabırsızlıkla bekliyoruz.Sırf HD kanalı çıkarmalı TRT.
  • aslında bir sürü kanal açacağına bir tane HD kanal açabilirlerdi diye düşünüyorum
    hem böylece Türkiyenin ilk şifresiz HD kanalını yaptık diyerek reklam yaparlar ve izlenme oranlarını artırabilirlerdi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cocobongo

aslında bir sürü kanal açacağına bir tane HD kanal açabilirlerdi diye düşünüyorum
    hem böylece Türkiyenin ilk şifresiz HD kanalını yaptık diyerek reklam yaparlar ve izlenme oranlarını artırabilirlerdi..

Hala açabilirler ama bence boşuna masraf yaparlar. Bizim evde LCD var ama biz onu kullanmıyoruz çünkü sadece 1 kanal 16:9 diğer HD kanallar içinse platform gerekiyor. 4:3 televizyon sayısına yaklaştığı zaman HD yayına başlayabiliriz. Ayrıca D-Smart'ın yaptığı şifreli Kanal D HD ve Star HD yayını HD devrine geçişi yavaşlattı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.