Şimdi Ara

Tripod un amacı ne.?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• :) güzel soru Fotograf makinesinesi sabitlemekten başla amacı yok herhalde,en azından be o amaç için kullanıyorum
  • peki elde sabitlenmiyo mu.?*
  • dijital fotoğraf makineleri çok hassas olduğundan ve bazı çekimlerde bazı değerler(perde hızı vb) yüzünden en ufak hareket bile (ki biz bunu farketmiyoruz bazen elimizi hareket ettirdiğimizi falan) fotoğrafın kalitesini bozabiliyor.. Bunun içinde tripod kullanılıyor. Ve tripodla çekim yaparken ayrıca zamanlı çekim yapmak gerekir ki daha net fotoğraflara ulaşabilelim diye...
  • arkadşım
    özellikele kaliteli gece çekimlerinde slr gibi makinelerle fotoğraf çekerken tripodsuz çekim yapamassın...perde hızını yavaşaltıp ortamdaki ışığın objektifte girmesini sağalrsın..bu esnada kameranın en ufak bir titreşim yapmaması alzım..çünkü perde açık kaldığı için hareket eden her şey bulanık gözükür...
    bu yüzdendir ki tripod çok gerekli bir cihaz...ayrıca sadece bu amaç içinde kullanılmaz..
  • ayrıca panlama yaparken dereceli tripodlar var onlar çok yardımcı oluyor. Birde manzara çekerken dereceli tripodlarla yan yana birbirinin devamı çok düzgün resimler çekilebiliniyor.
  • arkdaşlar tripodun amacı enstantene zamanlarını yukselttiğinizde mesela akan bi suya akıyomuş gibi gostermek için vede gece çekim yapmak iğçin kullanılır gece çok karanlık bi yerde çekim yapacaksınız ve yeteri kadar ışık yok ne yapacaksınız d,yarfamı açacaksınız enstantene suresini artıracaksınız mesela 16 saniye 16 saniye hiç kıpırdamadan milim oynama bile olmadan elinde tutacak adamı ben kafamda taşırım.ayrıca arkadas tripodla çekim yapacagın zaman fotograf makinanıda otomatik çekime ayarlaman lazım bazılarını goruyorum tripodu kullanırken deklanşöre basıyor çok komik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fotoğraf makinesiyle kullanım yanında bir de uzun süreli video çekimlerinde yorulmamak için de kullanıyorum ben.istediğim yöne hareket ettirme imkanım oluyor.kendimi de çekebiliyorum.
  • sabıtlemek..... baska bişi için kullanılıyo mu bılmıyorum
  • ok...yani en ufak oynamada bile fotoğraf kalitesi değişyo..
    tamam saolun..bende bu aralar a520 alcam..
    onun için dedim...
    çok saoln arkadaşlar
  • arkadaş tripodun burda sabitlemekten baska bi işe yaramadıgından öteye gidemezsin alıp kullanman lazım.burda çok yardımcı olamıyoruz tripodu sorduguna göre bilgin az teknik bir konu fazla teknikden sen anlayacaksın biz ise teknik terimleri çıkardıgımız zaman yerine farklı şeyler koyuyoruz kafan karısıyor bence bir bilen arkadasından yardım al.
  • quote:

Orjinalden alıntı: celchuk

arkdaşlar tripodun amacı enstantene zamanlarını yukselttiğinizde mesela akan bi suya akıyomuş gibi gostermek için vede gece çekim yapmak iğçin kullanılır gece çok karanlık bi yerde çekim yapacaksınız ve yeteri kadar ışık yok ne yapacaksınız d,yarfamı açacaksınız enstantene suresini artıracaksınız mesela 16 saniye 16 saniye hiç kıpırdamadan milim oynama bile olmadan elinde tutacak adamı ben kafamda taşırım.ayrıca arkadas tripodla çekim yapacagın zaman fotograf makinanıda otomatik çekime ayarlaman lazım bazılarını goruyorum tripodu kullanırken deklanşöre basıyor çok komik.

kablo deklanşör de bu amaçla kullanılıyor

• Sabitlemmmek... Valla ben başka nedenini bilmiyurim... Başka bi amacı varmı acep. Gerçi bizim millet diş macununu herşeyde kullanır ya bunada kesin başka kullanım alanları bulmuştur.
  • Konu hakkında yeterli ve doğru cevaplar verildiğine göre, konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.