Şimdi Ara

Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz. (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
577
Cevap
11
Favori
109.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Tamda ben buraya eklerken bende önce davranmışsınız. Bana çok faydası olsu.
    İzlenmesini tavsiye ederim
  • Arkadaşlar benim şu an gezip bakma gibi bir seçeneğim yok, acil sipariş vermem gerekiyor. 3-4 kg taşıyabilen, pratik, kullanışlı ( çünkü sürekli yanımda taşıyacağım) ve gerçekten kaliteli bir tripod a ihtiyacım var. Nikon D7100 e uyumlu olması gerekiyor ayrıca.
  • Digipod tr 570a alabilirsin .

    Ben aldim 60 tl ye mal oldu . 250 liraliklardan farkini anlayamadim. Ruzgarli hava disinda da fark olacsgini sanmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu aralar SLIK U9000 tripod kullanıyorum. Ama ileride Nikon D3100 fotoğraf makinesını full frame bir makine ile değiştirince daha üst seviye bir tripod almayı düşünüyorum. Bu arada benim aldığım (Bu yaz doğum günümde hediye olarak gelmişti) model sanırım eski SLIK U9000 modelinin güncellenmiş hali olsa gerek.

    Önceki sayfalarda SLIK U9000 kullanan bir kaç arkadaş su terazisi yok demişler ama bende olanda su terazisi var bir de rengi gri değil. Sanırım önceki mesajlar bir kaç sene öncesine ait olduğundan o gecen sürelerde aynı model adıyla daha güncel olan bir tripod üretip satışa sunmuşlar. O sebeple de benim elimde olan model de o bir kaç eksiklik giderilmiş.

    Ama kesinlikle ileride daha iyi ve palı bir tripod alacağım. Bu başlıkda her ne kadar palı olanlara gerek yok diye yorumlar görsemde aslında gerek var.

    1.Rüzğar gibi koşullarda dengesi bozulmayacak ayrıca makineden ayar yaparken titremeyecek bir tripod olmalı yani ağır bir tripod şart ve bu da sağlam bir malzeme gerektiriyor. Fiyata etken.
    2.Ayakları yana doğru tamamen açılabilen yani neredeyse yerden 10-15 cm yükseklikte fotoğraf çekilmesine olanak verme özelliği olabiliyor kimi tripod'da. Fiyata etken.
    3.Standart ayarları dışında ayarlarıda olan tripod istiyorum. İkinci madde de yazdığım bunlardan biri. Fiyata etken.

    Bu üçü olunca zaten fiyat 450 TL üzerine çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 26 Kasım 2014; 19:22:54 >




  • Tripod konusunda araştırma yaparken. tripod bakımıyla ilgili bir videoda ben paylaşayım.http://www.youtube.com/watch?v=Xt3PVPN7MlA
  • 250 liraya benro nun bir tripodun aldım ne ara ı kadar çıktım bilmiyorum hayyam da bu 100 lira ama bu 150 bu daha iyidir bu 200 çok kullanırsın diye diye oldu sanırım :) pişman oldum yanlız taşıma kapasitesi 4 Kiloymuş keşke 150 nin üstüne çıkmasaydım diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bir teknomarkette gördüm. Çok sağlam göründü. Yıllardır bir tripod düşünür pek kullanamam diye vazgeçerdim. Fakat artık makro lensim ve mekanik lenslerim olması dolayısı ile de epey işime yarar gibi görüyorum.
    Manfrotto Compact Advanced 5 Tripod diye geçiyor tam olarak.
    Resmi sitesinde de teknik bilgileri şöyle (http://www.manfrotto.com/product/0/MKCOMPACTADV-BK/_/Compact_Advanced_Black )
    centre column rapid
    closed length 44 cm
    Color black color
    column tube diameter 22mm
    front tilt -30° / +90° head tilt
    lateral tilt -30° / +90° head tilt
    leg angles 21°
    leg sections 5 number
    material aluminum legs and technopolymer
    maximum height 165 cm
    maximum height (with centre column down) 140.3 cm
    minimum height 44.5 cm
    panoramic rotation 360° degrees
    plate type quick release - with 1/4-20'' screw
    quick release YES
    safety payload 3 kg
    weight 1.42 kg
    -
     Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz.

    Terazisi olmadığını gördüm ama makinada var zaten !.. Yani bir eksik değil kanımca. 90 us$'a buldum bu ürünü. Fiyat/Performans olarak iyi olabilir mi ? Gördüğünüz bir eksiği var mı ?




  • arkadaşlar aksiyon kamerasında kullanmak için 2.el uygun bir tripoda ihtiyacım var, temin edebilecekler mesaj atabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: auk33

    Arkadaşlar benim şu an gezip bakma gibi bir seçeneğim yok, acil sipariş vermem gerekiyor. 3-4 kg taşıyabilen, pratik, kullanışlı ( çünkü sürekli yanımda taşıyacağım) ve gerçekten kaliteli bir tripod a ihtiyacım var. Nikon D7100 e uyumlu olması gerekiyor ayrıca.

    Benro mefoto a1350q almk istediğim cok kalıtelı bır tripod
  • Her şeyden önce Soğuk hava şartlarına ve rüzgara karşı dayanıklı olmalı.
  • slik sdv-10 öneririm.
  • Beike BK-777 modelini önerebilirim. Bükülgen bir model arayanlar için ideal. Panaromik forğraf çekmeyi kolaylaştıran bir cetveli de mevcut. Yutdışından Ebay gibi sitelerden alınabilir.
  • arkadaşlar fujfilm'in şöyle bir tripodu varmış kullanalar varmı aranız dahttp://urun.n11.com/tripod-ve-monopod/tripod-1221-ball-head-kafa-profesinonal-deyatech-P51660894

    şu arkadaş da incelemesini yapmış.https://www.youtube.com/watch?v=yaLlyX2MOUk bana fiyatına göre güzel bir ürünmüş gibi geldi. Ama kafasının kolla cevirme zımbırı olmadığı içi sorun yaşarız gibi geldi.

    Siz ne düşünüyorsunuz....?




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar fujfilm'in şöyle bir tripodu varmış kullanalar varmı aranız dahttp://urun.n11.com/tri...onal-deyatech-P51660894

    şu arkadaş da incelemesini yapmış.https://www.youtube.com/watch?v=yaLlyX2MOUk bana fiyatına göre güzel bir ürünmüş gibi geldi. Ama kafasının kolla cevirme zımbırı olmadığı içi sorun yaşarız gibi geldi.

    Siz ne düşünüyorsunuz....?




  • arkadaşlar merhaba tripod almka istiyorum ancak 200 lira civarı bir bütçem biraz araştırma yaptım

    http://www.garantisite.com/Petrix-4002-Metal-Prefesyonel-Tripot-Ball-Head-Kafa,PR-952.html PETRİX 4002

    http://www.garantisite.com/Petrix,LA_244-3.html#labels=244-3 PETRİX 3001

    http://www.klasfoto.com.tr/Digipod-A-2541P-Profesyonel-Tripod-BH-15N-Baslik,PR-18538.html?gclid=COTGs9boyM8CFdNsGwod4VwH-g

    http://www.tripodfoto.com/slik-sf-25-tripod#Properties SLİK SF 25

    sizce hangisini tercih etmeliyim. slik in fiyatı uygun gibi geldi yorumlarınızı bekliyorum.




  • nx mini için tripod önerirmisiniz ve çanta?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DRHLecter

    nx mini için tripod önerirmisiniz ve çanta?

    Tripot:
    Ben 50TL lik bir ürün almıştım. 135cm uzayabiliyor, 3 kademeli. Gayet kullanışlı ve hafif. Nx mini de hafif olunca sıkıntı olmuyor ama nd filtre ile uzun çekim yapacağım veya geceleri samanyolunu çekeceğim dersen bu da işini görür ama rüzgardan çok çok az etkilenebilir. onun dışında kullanabilirsi ki ben kulllanıyorum.

    Çanta:
    Dashpoint 20 lowepro, nx mini ve 9-27mm yi çok rahat içine alıyor hatta 17mm lensi de üst tarafa sığdırabiliyorsun. Taşıması çok rahat ve kolay. Fakat yanına extra flaş vs gibi aparatları almak istersen küçük gelir. Sana kalmış.
    Ben kumanda, 50-200mm, tripot, 17mm,9-27mm makine vs için sırt çantası ile dolaşıyorum artık. Kısa mesafelere Dashpoint 20 ile gidiyorum.




  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.