Şimdi Ara

Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz. (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
577
Cevap
11
Favori
110.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet Dslr kullanıyorsan hocam gibi bende pek tavsiye etmem. Her ne kadar 2 kg'lik bir taşıma ağırlığı olduğunu iddia etsede... fakat Dslr-like veya kompak kullanıyorsan al gitsin. :)

@M@rvelous
    Nedense SH-726E bana çok dandik göründü. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

arkadaşlar slik 340dx almayı düşünüyorum ama kafa konusunda şöyle bir sıkıntım var.

2 tane kafadan birini seçebiliyorum ama hangisi karar veremedim.

http://www.slik.co.jp/slik_com/HE-SH-726E.html

http://www.slik.co.jp/slik_com/HE-SH-705E.html

sh 726e de su terazisi var, tripod buna sahip olmadığı için oldukça işime yarar diye düşünüyorum ama ilginçtir ki sh 726e ile ilgili hiç bir şey yok internette. sh 705e çok daha yaygın, daha fazla inceleme var. nasıl işe anlamadım

bu arada başka tripod ve kafa tavsiyelerine de açığım. bu 340dx ve sh705 veya sh726 yı 180 e sıfır alabiliyorum, bu fiyata daha iyi çözümler var mı?

340dx'te zaten kafa yok mu? Neden ayrıca kafa alıyorsunuz

• kafasi degismiyor mu 340dx in satici bana 340dx ve bu iki kafadan birini veriyim demisti iste, ben de hangisi karar veremedim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz.

Az önce baktım Kadıköy'de bolca tripodlar dolu. Boyuna göre 20-65 tl arası satılyor.

Deyatech muhtemelen orite'nim başka bir versiyonu...

Bir de c5317 modeli vardı makinayı ters olarak bağlayabiliyorsun siyah boyalı daha iyi bir kafaya sahip...
    Fiyatını sorunca bana 249 tl gibi bir fiyat çekmez mi, hadi lan dememek için kendimi zor tuttum.

Az önce 60'a bunu aldım

Çok nadir kullanacağım tripoda bu kadar bütçe ayırmanın çok gereksiz olduğunu düşündüm.

Plastik sıkıştırma aksamını ve 3. bacakların tam açıldığındaki gösterdiği esnemeyi saymazsak gayet tatmin edici.Üstüne sert bir baskı uyguladığında neredeyse kıkı çıkmıyor.

Baş kısmı Video, Pan ve Panorama gibi çekimler için gayet uygun, rahat bir dönüş sağlıyor. Umarım ilerde makina üzerindeyken bir arıza çıkarmaz

• quote:

quote:

Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz.

Az önce baktım Kadıköy'de bolca tripodlar dolu. Boyuna göre 20-65 tl arası satılyor.

Deyatech muhtemelen orite'nim başka bir versiyonu...

Bir de c5317 modeli vardı makinayı ters olarak bağlayabiliyorsun siyah boyalı daha iyi bir kafaya sahip...
    Fiyatını sorunca bana 249 tl gibi bir fiyat çekmez mi, hadi lan dememek için kendimi zor tuttum.

Az önce 60'a bunu aldım

Çok nadir kullanacağım tripoda bu kadar bütçe ayırmanın çok gereksiz olduğunu düşündüm.

Plastik sıkıştırma aksamını ve 3. bacakların tam açıldığındaki gösterdiği esnemeyi saymazsak gayet tatmin edici.Üstüne sert bir baskı uyguladığında neredeyse kıkı çıkmıyor.

Baş kısmı Video, Pan ve Panorama gibi çekimler için gayet uygun, rahat bir dönüş sağlıyor. Umarım ilerde makina üzerindeyken bir arıza çıkarmaz

Hocam ayrıntılı inceleme bekliyoruz

• Neyin ayrıntısı

Sen sor ben cevaplim... Tripod testi naıl yapılı bilmiyorum.

Şimdilik pişman değilim gibi.. Şu piyasada bulunan ince bacaklara sahip tripodlara hiç benzemiyor. Bacakların kalınlığı geniş tutulmuş, fakat bağımsız değiller... Orta boruya bağlantıkları yere bir kitleme sistemi getirilmiş bu dahada stabil olmaını sağlamış.

Bana gerekiz bir şeymiş gibi gelen Ağırlık kancası ful açılımda gerekebilir. Belki de gerekmeyebilir çünkü daha önce dediğim gibi üstüne kuvvatli baskı uygulayarak bu sonuca vardım.

Hem bacak hem de baş üzerinde su terazi bulunuyor.
  • quote:

Neyin ayrıntısı

Sen sor ben cevaplim... Tripod testi naıl yapılı bilmiyorum.

Şimdilik pişman değilim gibi.. Şu piyasada bulunan ince bacaklara sahip tripodlara hiç benzemiyor. Bacakların kalınlığı geniş tutulmuş, fakat bağımsız değiller... Orta boruya bağlantıkları yere bir kitleme sistemi getirilmiş bu dahada stabil olmaını sağlamış.

Bana gerekiz bir şeymiş gibi gelen Ağırlık kancası ful açılımda gerekebilir. Belki de gerekmeyebilir çünkü daha önce dediğim gibi üstüne kuvvatli baskı uygulayarak bu sonuca vardım.

Hem bacak hem de baş üzerinde su terazi bulunuyor.

Bende ne soracağımı bilmiyorum
    Siz şu yönleri iyi , şu yönleri kötü, keşke su da olsaydı gibi değerledirme yapsanız kafi..
    200-300 tl lik aletlerden eksiği neler gibi gibi işte usta sizsiniz..

• Bilemiyorum Kursta manfrettoların değişik modelleri başta olmak üzere bir çok sayıda tripot modelleri mevcut.

Tabi ki daha önce dediğim gibi sıkıştırma sisteminde plastik malzemeler kullanılmış, buna tripod yuvasıda dahil..
    Özellikle tripod yuvasında klik eden bir kitleme sistemi yok. Mandalı açık kapatıyorsun bu nokta hoşuma gitmedi..

Ters bağlama, bağımsız bacaklar gibi bir çok özellikten yoksun...

Diyebileceklerim sadece bu kadar.
  • quote:

Bilemiyorum Kursta manfrettoların değişik modelleri başta olmak üzere bir çok sayıda tripot modelleri mevcut.

Tabi ki daha önce dediğim gibi sıkıştırma sisteminde plastik malzemeler kullanılmış, buna tripod yuvasıda dahil..
    Özellikle tripod yuvasında klik eden bir kitleme sistemi yok. Mandalı açık kapatıyorsun bu nokta hoşuma gitmedi..

Ters bağlama, bağımsız bacaklar gibi bir çok özellikten yoksun...

Diyebileceklerim sadece bu kadar.

Kullandıkça ,tecrübelerinizi bizimle paylaşırsınız hocam ..
  • bir fotoğrafçı arkadaşımın slik marka tripodunu kullandım bu yaz, profesyonel bir alet, sony fx-1 kamerası için kullanıyordu
    adeta kaya gibi, BULB modunda çekim yaparken makine yerinden kesinlikle oynamıyor, isteseniz de oynatamıyorsunuz zaten
    merak ettiğim
    Digipod-A-2541P Profesyonel Tripod + BH-15N Ball Head şeklinde satılan, 150 tl civaarı aletlerle
    bulb modunda makineye temas ettiğimiz halde kımıldamayacak şekilde çekim yapabilir miyiz ?

bide aklımda şu var
    http://www.tripodfoto.com/slik-pro-500-dx-profesyonel-tripod-tripod-kilifi.287.p

• 150-200 liraya kadar 2.5-3kg taşıma kapasitesi olan bir tripod önerebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mz~

150-200 liraya kadar 2.5-3kg taşıma kapasitesi olan bir tripod önerebilir misiniz?

• Digipod A2541P kullanıyorum tavsiye ederim
  • öncelikle herkese merhaba,

ben de tripod almak için yaklaşık 2 haftadır arayış içindeyim, nihayetinde dün bu arayışıma son vererek tripod ile gece çekimleri yapmaya başladım :) haliyle bilgi almak için burayı kullanıp, sonra da çekip gitmek olmaz diye düşündüm ve en azından fikir oluşturur diye aldığım ürünü, fiyatını ve +/- yanlarını aktarmış olayım.

Ürünün isim ve modeli: Bilora 922

Ürün fiyat ve özelliklerine buradan bakabilirsiniz

ürünü Kozyatağı carrefour'daki Yalçınlar'dan aldım ki netteki fiyatı (115TL) ile aynı.

üründeki malzeme kalitesi güzel, D3100 18-55 ve 55-200 ile kullanacağım ki rahatlıkla karşılıyor. Makinenin alt kısmına bağladığımız bölge, çizilmeleri önlemesi açısından kauçuk ile kaplı ve tripoddan rahatlıkla kilitli bir mandal ile ayrılabiliyor. hem tripodda hem de bu kafa da su terazisi mevcut. ayaklar birer bağlantı elemanı ile ortadaki kısma bağlı yani eşit şekilde açılıp kapanıyor ve bir vida ile sabitleniyor. ayaklar iki kademeli yani iki mandal ile tamamen açılıabiliyor, mandallar kaliteli ve kullanımı kolay. ayak uçları hem sert hem de yumuşak zemine konulabilmesi için, kauçuk uç ve içine gömülü çelik burun bulunuyor. kolay şekilde bir moddan diğerine geçebiliyor. askılık kısmı bulunuyor ki böylece çanta asılarak daha rijit bir oturum sağlanabiliyor.

sağa sola ve yukarı aşağı hareket eden kafanın sabitleme için ayarlı kısımları var. rahatlık istenen pozisyona kilitlenerek titreşime mahal vermiyor.

genel olarak şimdilik aklıma gelenler bunlar, kaba bir görünümü olmadığı gibi malzeme kalitesi de güzel duruyor. benim hoşuma giden bir ürün oldu.

çok ağır ekipman kurmayacak, çok da aşırı para vermek istemeyen ama makinesini de tehlikeye atmadan güzel şeyler çekmek isteyenler için ideal bir ürün gibi geldi bana.

• Manfratto mkc3-h02 kullanan var mıdır ?

MM de 159 tl . Bu fiyata daha iyisi şudur denebilecek bir ürün var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendisbiri -- 13 Şubat 2012; 21:37:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2601cuneyt

Manfratto mkc3-h02 kullanan var mıdır ?

Hocam Saturn'de inceledim biraz. Alınacak bir tripod değil. Hele ki 60D'yi asla üstüne koymam ben onun. Zaten 1.5 kg taşıma kapasitesi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguruyaniker

quote:

Hocam Saturn'de inceledim biraz. Alınacak bir tripod değil. Hele ki 60D'yi asla üstüne koymam ben onun. Zaten 1.5 kg taşıma kapasitesi var.

Önerebileceğiniz bir ürün var mı 150 tl civarı ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uguruyaniker

quote:

Önerebileceğiniz bir ürün var mı 150 tl civarı ?

Ben Slik Sprint Pro II 3way kullanıyorum, memnunum ama 60D'yi tam uzunluktayken stabil tutar mı bilemem. Çünkü full bacak + asansör açtığımda 170'i geçiyor ve 1000D + 55-250 ile bile sallanabiliyor ama 2 kademe bacak + asansör'de gayet stabil.

• bende Slik Sprint Pro II 3way almayı düşünüyorum, makinem sony nex 3. Acaba tripotun dengesi nasıl, nex 3 ile hassas çekimler yapabilir miyim? deklanşöre bastığımda titreme olur mu? (malesef nex 3 kablosuz tetikleyici desteklemiyor)
  • 1000D'yi battery grip ve 55-250 ile kullandım.Deklanşöre de elimle bastım, titreme olmadı. Ama daha gece denemiş değilim. Bence Nex3 için hayli hayli yeter.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.