Şimdi Ara

Trigonometri [Dönüşüm-Ters Dönüşüm] Hafıza Çivisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
22
Favori
34.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle bir şey buldum ama nasıl kullanılıyo onu çözemedim, bilen varsa açıklayabilir mi?

Trigonometri [Dönüşüm-Ters Dönüşüm] Hafıza Çivisi

• Anaa bu bizim hocanın lo kim koydu nete Şimdi olay şu mesela s-s çevireceksin.Gir ordan içeri.Okun ucundan sivri olduğu yöne doğru git. cos()*sin() 1.ci boşluğa a+b/2 2.cisine ise a-b/2 yaz.Girişler 2 ödüyorsun çıkışta 1/2Yani girerken 2 verdiğin için noldu 2*cos(a+b/2)*sin(a-b/2) yalnız C-C köşesi eksi köşesidir.Yani girerkende çıkarkende başına - koyacaksın.-2*sin(a+b/2)*sin(a-b/2) gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowhero

Anaa bu bizim hocanın lo kim koydu nete Şimdi olay şu mesela s-s çevireceksin.Gir ordan içeri.Okun ucundan sivri olduğu yöne doğru git. cos()*sin() 1.ci boşluğa a+b/2 2.cisine ise a-b/2 yaz.Girişler 2 ödüyorsun çıkışta 1/2Yani girerken 2 verdiğin için noldu 2*cos(a+b/2)*sin(a-b/2) yalnız C-C köşesi eksi köşesidir.Yani girerkende çıkarkende başına - koyacaksın.-2*sin(a+b/2)*sin(a-b/2) gibi

Karekök yayınlarının bi kitabı var bende , o kitabın yazarı olusturmus bu tabloyu.Yani senin hocan kandırmış sizi , tabi hocan bendeki kitabın yazarı değilse Ben gerek duymuyorum , o kadar tabloyu ezberleyene kadar formülü ezberlerim.Zaten dönüşüm formülleri demek TAC-FFS demek.Bu kadar.Ters dönüşüm formülleri de cok fazla cıkmıyor zaten ama , onu da ezberleyin artık

• TAC FFS kasmaya gerek yok
  • TAC FFS olayını biri anlatabilir mi? Yeni duyuyorum :)
  • Bu yöntemi ben de kullanıyorum. Hiçbir formulü ezbere bilmeden çıkıyor
  • TAC: Toplamsa Aynısı al Cosla bitir

FFS: Farksa farklısını al Sinle bitir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizim hoca kareköke bişeyler yazıyordu belki odur
  • quote:

Orijinalden alıntı: yardım edecem

TAC: Toplamsa Aynısı al Cosla bitir

FFS: Farksa farklısını al Sinle bitir.

trigonometri özürlüyüm de bir örnekle açıklarsanız iyi olurdu.
  • TAC

Toplamsa aynısını al cosla bitir.

Örnek: cosx+cosy= 2. cos x+y/2 . cos x-y/2

Gördüğün gibi toplam olduğu için aynısını aldım. yani cosu ve cosla bitirdim. her zaman x+y önce x-y sonra gelecek.

FFS:

sinx-siny= 2. cos x+y/2 . sin x-y/2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calm Down -- 3 Haziran 2010; 22:22:28 >
  • Baba bu ne yaa ezberlerim daha iyi
  • Konuyu paylaşan ve açıklayanlardan Allah razı olsun sağolun cidden çok yardımı oldu bana
  • quote:

TAC

Gördüğün gibi toplam olduğu için aynısını aldım. yani cosu ve cosla bitirdim. her zaman x+y önce x-y sonra gelecek.

FFS:

Açıklama için teşekkürler
  • Vay guzel yontemler var burda bende hic ezberleyemem formul falan sinav haftasinda bu konuyu gordugum iyi oldu.
  • Aklınıza gelmiyorsa şu şekilde de yapabilirsiniz.

Örneğin bir yarımaçı formülünü unuttuğunuz zaman.

sin(2x)=2sinxcosx fakat siz bunu unuttunuz.

1) sin(2x)=sin(x+x)
    2) sin(x+x)=sinxcosx + cosxsinx = 2sinxcosx

veya bir dönüşüm formülünü unuttuğunuz zaman.

cosx + cosy = ?

[cos(x+y)= cosxcosy - sinxsiny] + [cos(x-y) cosxcosy + sinxsiny] = cosxcoys + cosxcosy = cos(x+y) + cos(x-y)

x+y=A ve x-y=B
    2x=A+B > x=A+B/2 ve y= A-B/2

cos(A) + cos(B) = 2cos(A+B/2)cos(A-B/2)
  • quote:

TAC

FFS:

teşekkürler
  • formullerin kabataslak halini bilince bir iki formülden bütün formüller çıkıyor. örneğin

sinx+sinx=2sinx ise

sina+sinb=2sin(a+b/2).cos(a-b/2)

-----------------------

cosx.cosx=1/2(cos2x+1) ise

cosa.cosb=1/2(cos(a+b)+cos(a-b))

ezbere bildiğim bir tek yarım açı formülleri var. tek bir ters yanı , cosx-cosy formülündeki (-)'nin görünmemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blade GTR -- 17 Haziran 2010; 9:54:57 >
  • TAC-FFS sistemi en iyisi. Fakat bu sistem farklı trigonometrik fonksiyonların işlemlerinde işlemiyor. O zaman da trigonometrik fonksiyonlardan birinin işaretini değiştirmeden adını değiştirecek şekilde 90 ve 270'lerle oynayabiliriz. Çıkan ifadeyi yine TAC-FFS ile düşünerek çözebiliriz.
  • quote:

TAC

FFS:

cosx-cosy olduğunda başında (-) oluyor ayrıca onu unutmamak lazım.
  • takip güzele benziyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.