Merhaba arkadaşlar. 93 honda civic (karbüratörlü) kullanmaktayım. dün aracımın triger setini değiştirdim. fakat arabayla yola çıtığımda aracımın gaz yemedeğini farkettim. canavar gibi giden seri aracımdan eser yoktu. tüpte 200 km yi gördüğüm araçta şimdi 110 dan yukarı çıkamadım. kalkışlar deseniz gerçekten çok kötü. Onun dışında tamircinin yapmış olduğu gaz ayarı ile km de 350 ykr yakmaya başladı ve bu yüzden benzinciye gidene kadar yolda kaldım. benzine aldığımda ise araç yine aynı sorun la karşılaştı. gaza ilk yüklendiğimde araç stop ediyordu. Sizce sorun neden kaynaklana bilir. Sente ayarı falan dedi arkaşlarım ama yine de tam emin değilim. Yardımlarını zı bekliyorum.
sente ayarı yaptırmanız lazım sanırım sübap zamanlamasında sorun var bu da direkt performansı etkiler.
Triger kayışı değişimi sırasında ya bir diş kayık takılmıştır yada triger kayışı gerginliği olması gereken değerde gerdirilmemiştir.Genelde bu tür arıza çeşidi kayış gerginliğinin doğru ayarlanmaması nedeni ile meydana gelmektedir.
arkadaşım senin sorununun çözümleri şunlar olabilir. 1. sente ayarı 2. subaplar 3. kayışın bir diş farklı büyüklükte olması tamircine bu söylediklerimi ilet gerekeni anlaması lazım. kazasız günler dilerim....
Teşekkürler arkaşlar dedeiklerinizi sırası ile uygulayacağım. artık pazartesiye nasipse...
adam tirigeri değiştirmiş ondan sonra bunlar olmuş senteynen menteynen ne elakası var anlamadım iyi bi ustaya gitseydin başına bunlar gelmezdi her adam tiriger değiştiremez gayışı yanlış takmıştır diş gaptırmış olabilir
quote:
Orjinalden alıntı: A380
adam tirigeri değiştirmiş ondan sonra bunlar olmuş senteynen menteynen ne elakası var anlamadım iyi bi ustaya gitseydin başına bunlar gelmezdi her adam tiriger değiştiremez gayışı yanlış takmıştır diş gaptırmış olabilir
sente ayarı, triger değişimiyle direkt alakalıdır.
ki mutlaka her triger değişiminden sonra sente ayarı yapılmalıdır, yapılır...
adam aracını ustaya götürmüş tirigeri değiştir demiş ustada öyle bi değiştirmiş ki arabanın kurulu düzenini bozmuş burdan anlaşıldıgı gibi ustanın işçiliği heç iyi dğeilmiş şimdi sen bu ustadan tirigeri değiştirip üstüne bide senteyi ayarladıgınımı sölüyon ben hiç sanmıyom tiriger değiştirmesini bilmeyen usta ne anlar senteden
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme