Şimdi Ara

Trifaze Regulator ev Icin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eve 3 faz elektrik veriliyor, daha sonra bunlar sigortalara ayri ayri baglaniyor.. Su an icin santiye elektrigi diye nitelendiren dengesiz bir baglanti var.. trifaze regulator hem fiyat hem de boyut acisindan gereksiz geliyor. Monofaze alip, butun evi sadece tek faz ile beslesem ne olur ? Evin sigorta girisi trifaze hangi mantik onu da cozmus degilim.. Sonucta apartman icinde dagilimi yapilabilir yuklenme olmasin diye..

• Tek faz sigortası yükü kaldırıyorsa içeriye giden kolon hatlarının hepsini birleştirip tek fazdan besleyebilirsin, dolayısıyla regülatör de takarsan tek faz olabilir ama herşey çekilen güce uygun olmalı, evde kullanılacak gücü iyi hesaplamak gerekiyor:

Biz de 3 faz kullanıyoruz ama bunca yükü tek faza yüklenmemiz biraz zor, kabaca bir hesap yapalım:

Banyoda çamaşır + kurutma çoğunlukla aynı anda çalışıyor yaklaşık toplam 5kW,

Bu arada Mutfakta fırın + bulaşık bazen aynı anda çalışıyor bunlarda yaklaşık toplam 5kW

Çoğunlukla akşam saati kullanım gayet rahatlıkla = 10kW => 10.000 /220 = 45 Amperi bulur

Aydınlatma + bilgisayarlar + TV + çay makinası + ekmek makinası = bunlar da aynı anda devreye giriyor => 5 kW bunları sayarsak 15KW = 60-70 Amperi bulursun + klima falan var ama karıştırmayalım, dolayısıyla monofaze tesisatta bu kadar yükü besleme biraz zor olur. Trifaze tesisatta 3x32A ana sigorta ve 3x40A sayaç ile durumu kurtarabilirsin, bu sana toplam 20KW'a kadar rahat yüklenme imkanı sağlar.

Dolayısıyla alacağın regülatör de çok pahalı olacaktır, en iyisi elektrik idaresinin elektriği düzgün vermesi onun görevi, regülatör kullanmak biraz çağdışı kalıyor.

Bizim olduğumuz bölgede oldukça düzenli voltaj var çoğunlukla 222-223 V AC olarak ölçüyorum gece saat 3 te bile 1-2 V dan fazla oynamıyor, nazar değmesin kendilerini tebrik ediyorum.

Ama su için aynı şeyi söyleyemiyorum problemimiz var 8-9 BAR geliyor , 3-4 BAR olması ideal olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamner -- 17 Ağustos 2009; 14:52:07 >

• Siz Turkiye'de mi ikamet ediyorsunuz ? trafo kurmuyor su an adamlar, o yuzden de dengesiz geliyor... Saydiginiz seyler normal bir evde olanlar.. Peki evine monofaze gelenler napiyor o zaman ? Su an benim bildigim evlerin %80'i monofazeden besleniyor..
  • Anadolu yakası Istanbuldayız bizim olduğumuz sitenin içinde 4 adet özel dağıtım trafosu var toplam 2500 hane. Projeler ve mühendislik hizmetleri oldukça doğru yapılmıştır, kurucuları ve oturanların çoğu mühendis kökenli olduğundan böyle olmasını normal karşılamak gerekir.

Aslında su şebekesi de çok iyiydi ana depolar ve dağıtım vardı ama şebeke zorunlu olarak ISKIye geçince basınç problemleri başladı.

Müstakil evler trifaze, apartman daireleri çoğunlukla monofaze olabiliyor, Monofaze evlerde çekilen akımı normalde sayaç sigorta değeri mesela 25 Amper yani gücü 5500-6000 Watt'ı aşmayacak şekilde tutmak gerekiyor, sayaç sigorta değeri hadi olsunda max. 32A =7KW veya 40A= 8800W olabilir,

Aynı anda neler kullanabileceğinizi evdeki aletlerin etiket watt değerlerine bakıp toplayın siz belirleyin, sayacınızın yanındaki ana sigorta değerine de bakın, toplamda bunu aşarsanız ana sigortanız bir süre sonra atmaya başlayacaktır. Biraz aşma olduğunda hemen atar diye beklemeyin, aşma miktarına göre 10 dakika veya 2 saat sonra bile atabilir.

Bu yüzden elektrik idareleri belli bir gücü aşınca trifaze mecburiyeti koyuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamner -- 17 Ağustos 2009; 15:57:17 >

• Sayacin uzerinde yazan akim degeri her bir faz icin ayri ayri oluyor sanirim ? Ben genelde zaten evde ayni anda cok guc ceken iki cihazin calistirilmasina da karsiyim.. Dediginiz gibi ben sigorta degerine bakip hesap yapayim..
    verdiginiz bilgiler benim icin aciklayici oldu.. 3 fazli saat takildiysa, 3 ayri faza yuklenme dusunelecegi icin tek faz icin olan sigortasinin degeri dusuk olabilir.. Normal cekilen kablolarin da calismada dayanamasi gibi bir durum sozkonusu olmaz sanirim tek fazda kullanirsam... Zaten trafo kullanana kadar, regulator kullanacagim icin tek fazda calisacam. Sonrasinda gene 3 fazi kullanirim.. Trifaze regulatorler cok yer kapliyor..

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.