Şimdi Ara

Transistör yandı, yardım edebilecek arkadaşlar lütfen bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
İlan Türü #Alınık Ekran Kartı #Ekran Kartı
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamun aleyküm arkadaşlar, sapphire hd5770 ekran kartımın transistörü yandı.
    Elinde olan arkadaşlar hayrına gönderebilirlerse çok sevinirim. Sevap işlemiş olurlar.
    sadece bir adet transistöre ihtiyacım var.
    Üzerideki numara: 135N03L

Elindeki hurdalardan söküp gönderebilecek arkadaşlara çok dua ederim.
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
     Transistör yandı, yardım edebilecek arkadaşlar lütfen bakın

• buraya değilde teknik yardım bölümüne konu açın burası 2. el bölümü yardım değil malesef..

kaldıki bulunduğunuz kesimdeki elektronikçileri bir dolaşın yanık parça elinize alın sorun tek tek bulunmayacak birşey değil.
    magmasters - kanarya_avcisi - 8thsin - ewerpower - zaferkaya1 - ghost recon advanced - burak21242 - araknafobia - murattixp - FasTBoY - fizboz - celalettin53 - jawenk - _ogz - Kehanist - 1myst - pisimiyav - Mad_Wolf - TolunayLERMi - schumacher__ - buraoca2 - negros - darknesr - uykucu91 - Müdür42 - adem_2c - eek03 - fatih19uyar - sultan22 - splandor35 - bnym97 - zekist - db_61 - argimax - furcin - maximan2008 - tajima - taner-yazici - AC Kırıklar - guarre - carlos_1903 - matias28 - _MaxPayne_ - Selimpasali357 -
    __kötü referans__
    aykutx
    cathedral- verdiğim para haram olsun.1 adet rx580 8gb yedi.
  • elektronikçide bulamazsın. boşuna yorulma.. ben yoruldum ondan biliyorum.

anakartımın transistörü arızalandı.ara arabir hal oldum. istanbul da yok.

ben de arızalı bir kaç ekran kartı var. eğer varsa kartı komple gönderirim.

http://www.infineon.com/dgdl/IPF135N03LG.pdf?folderId=db3a304412b407950112b408e8c90004&fileId=db3a304412b407950112b427bd573cb6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 28 Şubat 2014; 10:55:33 >
    Allah size pek merhametlidir. Kim sınırları aşarak ve haksızlık ederek
    bunu yaparsa biz onu ateşe sokacağız. Bu da Allah'a çok kolaydır.
    Nisa S. 30-31 mikail1313@gmail.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiRaNTx

buraya değilde teknik yardım bölümüne konu açın burası 2. el bölümü yardım değil malesef..

kaldıki bulunduğunuz kesimdeki elektronikçileri bir dolaşın yanık parça elinize alın sorun tek tek bulunmayacak birşey değil.
    TiRaNTx hocam burada daha çok ekran kartıyla ilgilenen arkadaşlar var diye konuyu buraya açtım.
    Ekran kartı tamir eden arkadaşlar bozuk kart alıp satanlar daha rahat görürler buradan.
    Elektronikçiyi geçtim Türkiye'de satışı yok bu transistörün neredeyse. Yardım buradan daha hızlı gelecektir.

quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

elektronikçide bulamazsın. boşuna yorulma.. ben yoruldum ondan biliyorum.

anakartımın transistörü arızalandı.ara arabir hal oldum. istanbul da yok.

ben de arızalı bir kaç ekran kartı var. eğer varsa kartı komple gönderirim.

mikail13 ustam dediğin gibi çok araştırdım bulamadım. Elindeki hurdaların üzerinde varsa gerçekten çok makbule geçer.
    Kart ziyan olacak yoksa

Yardımcı olsan da olmasan da duyarlı tavrından dolayı çok teşekkür ederim ustam.

• Aynısı power supply da başıma geldi. Parçayı bulamadım.
    Bence konu iyi yerde. Yardımcı olacak olan arkadaş muhakkak çıkar.
    Ben de olsa hemen gönderirdim. Maksat iş görülsün.

http://www.ebay.com/itm/INFINEON-IPD135N03L-G-MOSFET-N-CH-30A-30V-PG-TO252-3-/171118813113?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item27d779dfb9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coLddriver -- 28 Şubat 2014; 11:11:57 >

Aldıklarım : TsClup61 (GA-MA785GT UD3H), IsPraNo (Aerocool CyborgX Mid-Tower), JwinR (Phenom x4 955 BE), pSy! (Corsair 2x2GB XMS3 1600MHZ CL7 DDR3), oray (HIS HD5850)

Sattıklarım : Seyrim (ASUS HD 7970 DİRECTCU II TOP)
  • Karakoy de selanik pasajinda bulunabilir kardesim. Transistorude karti da al yanina olcum yapip 1 kidem buyugunu de verebilirler. Ilaclardaki muadil ilac tarzi.
    Bende de var bozuk kart daha net bir resim iyi olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @berdush42
    hocam teşekkür ederim güzel düşüncen için.

@coLddriver
    yurtdışı sitelerde var evet, ama hem gelmesi 2 hafta ile 4 hafta arası sürüyor hem de verdiğiniz linkte tek transistör 8-9$ gibi bir rakama geliyor kargoyla beraber. Tek transistöre hem 20TL para verip hem de yurtdışından beklemek biraz zor. Bu tutardaki alışverişe takip numarası da vermezler.
    Forumdan yardımcı olacak bir arkadaş çıkacaktır diye ümit ediyorum.

@Tocak
    Hocam Hatay'da yaşadığım için dediğiniz yere gidemem maalesef. Buradaki elektronikçilerde değil böyle bir transistör, basit entegreleri bile bulamıyoruz.
    1. mesajda transistörün resmi mevcut hocam, zaten karttaki de aynısı
  • Kardeş datasını bulabilirsen eğer internette büyük ihtimal muadilinide bulabilirsin. Ben tamir ettiğim ekran kartı, anakart ve power supply lerde bu yolu izlerim her zaman. Datasheet ine bak. Bahsettiğin tr büyük ihtimal mosfettr. Benimde işlerim yoğun olmassa bir ara araştırırım. Elimdeki arızalı yapamadığım kartlarada bakarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pusu47 -- 28 Şubat 2014; 15:56:46 >
  • hocam uygunluğunu datalarına bakarak kolay yoldan bulabilirsin. ölçme iş sadece mosfetin sağlamlığı ile alakalı. sen mosfeti al yanına yazdığım değerleride al bana bu değerlerde veya üstünde mosfet ver de adam üşenmesse eğer bakar verir:) Veya elindeki kartlardaki mosfetlerin datalarına bak netten. Üç aşağı beş yukarı aynı olması lazım. Aynı değer ve aynı çalışma prensibine sahipse (N-channel ise Nchannel olmalı) rahatlıkla kullanabilirsin. Ama şunuda belirteyim sana mosfetin arızalanmasına çevrebir eleman da sebep olmuş olabilir. Mosfeti değiştirdin çalışmayabilir bunuda belirteyim.

buradaki sitede arastır zibil ziyan heryerde bulursun bu parçayı
    Okumak cehaleti alır, eşşeklik bâki kalır...
  • Aynı transistörü farklı isimlerle piyasa sürüyorlar dostum. illaki isim aynı olmasına gerek yok dataları tutsun yeter. Araştır bulursun.

Orijinalden alıntı: efedemirci

Aynı transistörü farklı isimlerle piyasa sürüyorlar dostum. illaki isim aynı olmasına gerek yok dataları tutsun yeter. Araştır bulursun.

Anladım ustam, araştıyorum ama denek gelmedim aynı dataya sahip olana henüz.
    ustam 60T03GH transistör uyar mı acaba bir kontrol etsen. 30V 45A n channel mofset olarak geçiyor.
    Bacak sıralaması da senin verdiğinle uyumlı gibi.
  • quote:

uygun gözüküyor dostum. Denersin ama uyumsuzluk olurmu olmazmı emin değilim. Yani diğer mosfetler bundan etkilenir mi bilemiyorum.

Ustam V olan voltajı A olan da amper mi oluyor? Eğer böyleyse voltaj tutuktan sonra amperin yüksek olması etki etmez.
    Ama bir de ohm değeri var onu anlamadım. Ama anladığım kadarıyla 30V olması önemli, 45A ya da 60A olması etkilmez gibi geliyor.
    A:Amper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efedemirci -- 28 Şubat 2014; 22:00:39 >

evet amper biraz yüksek olması sorun teşkil etmez aksine daha iyidir. direnç değeri ikisinin arasında pek fark yok. bir dene sonucunu yazarsın.
    V:volt
    A:Amper

ustam değiştirdim mofseti ama pc hiç açılmıyor şu an ekran kartını taktığımda. Tetik alıyor pc ama elektiriği almasıyla kesmesi bir oluyor.
    Fanlar yarım tur dönmeden kesiyor elektiriği.
    Başka ekran kartı takınca veya onboard açınca pc'yi sorun yok. Ya bu parça uyumsuz ya da başka bir arızası daha var bu aletin.
    Başına hiç böyle bir şey geldi mi ustam, senin bir fikrin var mı bu konuda?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.