Şimdi Ara

Tramerde Kaydı olmayan araç Pert kayıtlı olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir araç alma arefesindeyim. 2007 Model Grande Punto Dynamic buldum bir tane. Aracın plakasını ve şasi numarasını ayrı ayrı tramer sorgulamaya yolladım. İkisinde de herhangi bir kaza ücreti gelmedi. Hiç bir şekilde kayıt çıkmıyor. Önce plakadan attım mesajı. Sonra güvenemedim şasi den de sorguladım temiz çıktı. Ardından dün aracı Fiat yetkili servisine ekspertize soktum. Araçta 5 parça boya çıktı. sol-sağ ön çamurluklar, sol-sağ ön kapılar ve sağ arka kapı. Servis yetkilisi de aracın yürüyeninin ve motorunun iyi olduğunu söyledi. Zaten boya takıntım pek yoktur. Aracın satıcısıyla anlaştık. Ancak kafama takılan bir durum var, bu aracın 5 parça boyası var ve hiç bir şekilde tramerde kaydı yok. Acaba kasko yaptırırken pert çıkma ihtimali var mı ? Kafama çok takıldı çünkü. Sigortacımı aradım. Bana aracı üstüme almadan, kasko yapılıp yapılamayacağını öğrenemeyiz dedi(Pert araçlara kasko yapmıyorlar, yapan firmalar da çok az)

• quote:

Orijinalden alıntı: Engineer !

Arkadaşlar merhaba.

Bir araç alma arefesindeyim. 2007 Model Grande Punto Dynamic buldum bir tane. Aracın plakasını ve şasi numarasını ayrı ayrı tramer sorgulamaya yolladım. İkisinde de herhangi bir kaza ücreti gelmedi. Hiç bir şekilde kayıt çıkmıyor. Önce plakadan attım mesajı. Sonra güvenemedim şasi den de sorguladım temiz çıktı. Ardından dün aracı Fiat yetkili servisine ekspertize soktum. Araçta 5 parça boya çıktı. sol-sağ ön çamurluklar, sol-sağ ön kapılar ve sağ arka kapı. Servis yetkilisi de aracın yürüyeninin ve motorunun iyi olduğunu söyledi. Zaten boya takıntım pek yoktur. Aracın satıcısıyla anlaştık. Ancak kafama takılan bir durum var, bu aracın 5 parça boyası var ve hiç bir şekilde tramerde kaydı yok. Acaba kasko yaptırırken pert çıkma ihtimali var mı ? Kafama çok takıldı çünkü. Sigortacımı aradım. Bana aracı üstüme almadan, kasko yapılıp yapılamayacağını öğrenemeyiz dedi(Pert araçlara kasko yapmıyorlar, yapan firmalar da çok az)

Emin misin?

Ben aracımı alırken ruhsat fotokopisini sigortacıma verdim aldı, baktı, inceledi, fiyatları çıkardı. İçin rahat olsun dedi. Sonra aldım. Tabi bu konuda net bilgim yok ama daha iyi bilenler size yol gösterecektir.

• Tramerde kayıt yoksa -normalde- sorun yok. Ama kaza yakın zamanda olmuşsa kayıtlara geç girebiliyor. Ben de boya konusunu çok takmam ama kritik yerlerden darbe alıp boyanmış. Ben olsam almazdım, piyasada araba mı bitti..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cepten yaptırdıysa geçirmemiş olabilir. Piyasada nice çakallar var. Aman dikkat...

• Engineer ! kullanıcısına yanıt
    Aslında küçük hasarlar da en çok bu bahsettiğiniz yerlerde olur
    Hepsi park halindeki küçük hasarların tamiri de olabilir
    Ustalar yürürünün orjinalliğini ve iyiliğini teyid ediyorsa bence alınabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kulilka azadi

quote:

Arkadaşlar merhaba.

Emin misin?

Ben aracımı alırken ruhsat fotokopisini sigortacıma verdim aldı, baktı, inceledi, fiyatları çıkardı. İçin rahat olsun dedi. Sonra aldım. Tabi bu konuda net bilgim yok ama daha iyi bilenler size yol gösterecektir.

Hocam adam bana bakılmaz bakamam diyor. Yıllardır samimiyiz. Kazık mı atıyor yoksa Ben de normalde bakılması lazım, çok saçma dedim. Yani ben aracı aldıktan sonra pertse ne yapacağım. Tramer filan tamam hasar kaydı çıkmıyor. Ancak aracın net bir şekilde pert mi değil mi olduğunu söylemiyorki.

Aytürk: Hocam 23.000 TL ye grande punto dynamic paket. Biraz sıkı pazarlık yaptık uyguna alıyorum gibi. Zaten 5 parça boyası var. Satarken de üç aşağı beş yukarı bu paraya gider gibi. Zaten uzun yıllar binmek için alıyorum. Bir de şöyle düşündüm, eğer ağır bi kaza olsaydı, çamurluklar zaten çıt kırıldım parçalar, değişmesi gerekirdi. Araçta değişen yok neticede ? Tramer mevzusunda da, araç adamda 1.5 yıldır var. Bana yalnızca kapıların boyanmadan önceki halini gösterdi. Diğer boyalar kendinden önceki şahısta olmuş. Bilemiyorum hocam kararsız kaldım :( Pert kaydı çıkmaz dimi hocam ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kulilka azadi

quote:

Arkadaşlar merhaba.

Emin misin?

Hocam adam bana bakılmaz bakamam diyor. Yıllardır samimiyiz. Kazık mı atıyor yoksa Ben de normalde bakılması lazım, çok saçma dedim. Yani ben aracı aldıktan sonra pertse ne yapacağım. Tramer filan tamam hasar kaydı çıkmıyor. Ancak aracın net bir şekilde pert mi değil mi olduğunu söylemiyorki.

Aytürk: Hocam 23.000 TL ye grande punto dynamic paket. Biraz sıkı pazarlık yaptık uyguna alıyorum gibi. Zaten 5 parça boyası var. Satarken de üç aşağı beş yukarı bu paraya gider gibi. Zaten uzun yıllar binmek için alıyorum. Bir de şöyle düşündüm, eğer ağır bi kaza olsaydı, çamurluklar zaten çıt kırıldım parçalar, değişmesi gerekirdi. Araçta değişen yok neticede ? Tramer mevzusunda da, araç adamda 1.5 yıldır var. Bana yalnızca kapıların boyanmadan önceki halini gösterdi. Diğer boyalar kendinden önceki şahısta olmuş. Bilemiyorum hocam kararsız kaldım :( Pert kaydı çıkmaz dimi hocam ?

Aracı almadan önce kayıtları çıkar. Sadece sahibinin adı açık açık yazmaz. Aracın kaçıncı sahibi olunduğu, ne gibi hasarlar geçirdiği yazar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracin altinda,kaput,tavan,bagajda boya yoksa alinir bu arac ama sigortaciniz yalan soyluyor,aracin ruhsatini kullanarak herturlu kaza raporunu gorebilir,dolayisiyla kasko yapilip yapilmayacagini bilinir..

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Aslında küçük hasarlar da en çok bu bahsettiğiniz yerlerde olur
    Hepsi park halindeki küçük hasarların tamiri de olabilir
    Ustalar yürürünün orjinalliğini ve iyiliğini teyid ediyorsa bence alınabilir

Evet hocam ben de öyle düşündüm. Aracın motor-mekanik, gidişinde vs sıkıntı yok. Kendim de baktım. Serviste usta da baktı. Dediğim gibi uzun yıllar bineceğim boya sıkıntı değil. Yeterki kaydı hasarı vs olmasın. Araç zaten 2007 model. 7 yaşında araba. Ben de Allah izin verirse bi 4-5 sene binerim. O zamana kim öle kim kala zaten.

Öyle bir şey ima etmek istemedim ama yine fikir vermesi açısından söylüyorum kardeşimin aracının kaskosunu, sigortasını ben yaptım. Ne kardeşim geldi, ne de sigortacımız abicim aracı üstüne al öyle gel dedi. Bence siz farklı bir sigortacı da şansınızı deneyin (-:
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-trio-car-dan-plakali-pert-kayitsiz-bmw-5.20d-multimedya-plussunroof-188673240/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-aracin-ilk-hasari-hasar-kaydi-yoktur-dizel-otomatik-en-dolusu-189237888/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-hasar-kaydi-yoktur-ruhsat-sahibinden-181958820/detay

Bu arabayı alsanız, cebinizden yaptırsanız nolur?

İyi de hocam, araç servise girdi. Servisteki usta hiç bir sıkıntısı olmadığını söyledi. Sadece boyanmış parçalarının olduğunu söyledi. Yani bu tarz büyük bir kaza geçirse, sonra çakal biri bu halde satın alıp pert kayıtsız olarak yani, kendi cebinden yaptırsa, araç servise girdiğinde akıbeti belli olmaz mı?Usta söyler bu araçta bi iş var diye. Adam arabada sıkıntı yok diyor. Benim asıl problemim araçta pert kaydı tramerde çıkmıyor. Aldıktan sonra kasko yaptırırken adam bana derse pert diye bu. Bunu nasıl öğrenirim. Yani ya da şöyle, tramerde plaka ve şasi no ile ayrı ayrı sorgulanan ve hiç bir şekilde kaza raporu çıkmayan araç, kaskocuda pert kayıtlı olarak görünür mü ?

• Hocam benimki misal vermekti. Gel gelelim 5 parça boyalı deniliyorsa 5 parça boyalıdır. Araç kendisini belli eder zaten. Gidin araç için sigorta teklifi isteyin bazı sigortacılardan, kasko teklifi isteyin. Ya da sigortacı bir tanıdığınız varsa ona sorun. O sorgulasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Hocam benimki misal vermekti. Gel gelelim 5 parça boyalı deniliyorsa 5 parça boyalıdır. Araç kendisini belli eder zaten. Gidin araç için sigorta teklifi isteyin bazı sigortacılardan, kasko teklifi isteyin. Ya da sigortacı bir tanıdığınız varsa ona sorun. O sorgulasın.

Anladım hocam tamamdır Sigortacı tanıdığım var, ancak kendisinin şu an bana yalan söylediğini düşünmeye başladım. Yine de günahını almak olmaz. Belki kendi çalışma standartları onu gerektiriyordur. Adam bana, aracı üstüne almadan bakamam dedi. Elimde araç sahibinin ruhsat fotokopisi var, yarın sabah ilk iş bir sigortacıya gidip görüşmek olacak.

Vallahi tam da söylediğiniz yerleri ben gittim tanıdık bir yerde boyattım eski arabamda. Kapı olan saatte bir km hızla kör noktadaki bir metal kısa direğe sürtmüştüm cırt boydan boya siyah bir çizik oldu.

Tamponlarda zaten sürtme vs çoğunu görmedim bile nasıl olduğunu. Lokantadan döndük arka tampon sıyrık sıyrık olmuş. Başka bir gün ön tamponda ufacık bir vuruk. Bir yıl sonra sağ arka çamurluğa biri çok hafif sürtüp boyasını kaldırmış, taş sıçramış öbür kapıya. Bu küçük hikayelerin hepsini bir gün gittim boyattım mis gibi oldu.

Yine de bir avukata daha da doğrusu bir ekspere sorup isterseniz bir taahhütname alın satıcıdan. Aracım herhangibir kazaya karışmamıştır burada tanım konur vs.
    Neyse ben verirdim taahhütnameyi örnekse boyalı ama kazasızdı net.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.