Şimdi Ara

trafo kısa devreye ne kadar dayanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar trafonun sekonder uclarını kısa devre yapsak trafo hemen yanar mi? Kaç sn dayanır?
    Elimde 50 watt 12 volt trafo vardı. Sabah devreye taktım ama devrede kısa devre varmış. Acelem vardı trafoyu kontrol edemedim. Sadece uçlarına ölçü aletıyle bakınca 12 v uçları kısa devre gösteriyor. Çalıştırıp bakmadım. Merak ediyorum acaba yanıp bozulmuş müdür? Yaklaşık 10 sn elektrik vermıstım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bozulmamıştır o, 10-15 dakika dursa çıkış uç sargıları ısındığı için bozulacaktır. Kısa devre göstermesi normaldir trafoların çalışma mantığına bakmanızı öneririm.
  • EasyBell E kullanıcısına yanıt
    Biliyorum da Sarım sayısını bılmedene yorum yapmak mantıklı olur mu onu bilemedim? Büyük ihtimalle primer tarafı kısa devre göstermez

• quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

Biliyorum da Sarım sayısını bılmedene yorum yapmak mantıklı olur mu onu bilemedim? Büyük ihtimalle primer tarafı kısa devre göstermez

Kardesim trafonun 2 cikis ucunun kendi arasinda kisa devre gostermesi normaldir asil kisa devre gostermiyorsa sorun var demektir ve bunun sarim sayisiyla alakasi yoktur.

• Primer ve sekonder arası kısa devre kontrolü yap.Kısa devre varsa bozuk, yoksa bozulmamıştır.
    Her sarım ( prime ve sekonder ) kendi arasında kısa devre olması sağlam olduğunu gösterir.Yani sekonder 1 ve sekonder 2 uçları kısa devre göstermeli.
  • 50W civarı trafoların sekonderleri kısa devreye yakın empedans gösterir. 0,5 1W gibi düşük güçlü trafoların sekonderi 0,5 1 ohm gibi empedans gösterir, o da telin uzunluğundan dolayıdır. Esas primeri ölçün, değer gösteriyorsa normaldir, hiç tepki yoksa termiği atmıştır. Çok uzun bir süre termiği atmadan çalışmışsa çıkış sargısı kavrulup bobinin izolasyonu atmış olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.