Şimdi Ara

Trafikte polis(!) ile yaşadığım diyalog (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
128
Cevap
0
Favori
8.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Emir kullanıcısına yanıt
    Eğer öyle ise ceza makbuzunu direk şahsın yüzüne ibraz etmek zorundaydı.Ama söylenene göre etmemiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elleri dert görmesin o polisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 13 Aralık 2019; 11:46:18 >
  • Göte popo demekle makasa nispeten seri bir şekilde trafiği tehlikeye düşürmeden sinyal verip serit değistirerek ilerliyordum.“  demek aynı şey.hiçbir şey yapamazsın.inşallah ceza yazılmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbayram5 -- 13 Aralık 2019; 12:12:31 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Mecbur kaldıkça bunu ben de yapıyorum ama kural ihlali olduğunu biliyorum, sonuçlarını da kabul ediyorum.

Bence problem; bir bahane arkasına sığınıp bunu masum göstermek, kural ihlali olmadığını savunmak ve başkalarını suçlamak.
  • Maşallah konudaki savunan arkadaşlar nasıl ehliyet almışlar cidden şaşırdım.

Güvenli sollamayı çok yanlış ögrenmişssiniz:)
    Sinyal vermek yeterli görülmüş sollama yapmak için

• bu tarz durumlara karşı arac kamerası şart. cezada belirtilen tarih saatte makas atmadiginizi trafik mahkemesine kanıtlayabilir ve cezayi iptal ettirebilirdiniz. şimdi ise, memurun sözüne sizin sözünüz...

trafiğin genel akış hızından hizli ilerlemek icin sık sık serit değiştirme de bir trafik suçudur. otoban, çevreyolu dışında sağlama yapmak da...

makas atmak diye bir trafik suçu yoktur zaten. trafiği tehlikeye atma vardır. Dolayısı ile, kimsenin tamponuna yaklaşmasan bile trafiğin akış hızından hızlı ilerlemek için sık sık şerit değiştirmek de trafiği tehlikeye atmak olarak değerlendirilebilir. saçma degil. boyle bir durum söz konusu ise, videolu kanit da bir ise yaramaz. mahkeme cezayı iptal etmeyebilir.

Schumacher efsane bir f1 pilotu idi. Ancak, trafik kurallarina uymayı beceremeyen, çok kötü bir şofördü. nihayetinde ticari araç kullanarak adapte olmayı bile denedi, ama beceremedi. gitti ehliyet. ehliyetini geri almaya da fırsatı olmadan kayak kazası sonrası patatese döndü. yazık adama, gerçekten çok üzüyor bu hikaye beni. insallah duzelir.

Neyse, özetle pilotaj ayrı bir konu, şoförlük ayrı bir konudur. İstersen dunya ralli şampiyonu ol, trafikte bir sey değişmez. zira, gündelik arac kullanimi için akilli bir sempanze kadar zeka, 80 yasindaki bir nine kadar refleks ve 9 yasindaki bir cocugun dikiş becerisi kadar beceri yeterlidir. şoför, etrafının farkinda olmasi, kurallara uyması ve saygili olması ile iyi ya da kötü şoför olur.

sen itlik ediyormuşsun demiyorum ha. belki efendi efendi sürüyordun. Onu bilemem. sadece pilotajla konunun alakası yok, ondan bahsediyorum.

• Bu fahri mufettis muessesini kim kotuye kullaniyorsa Allah belasini versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

1 serisi kullanan ögrenci. Öder geçersin cezayı birşey olmaz. Ayrıca makasın tanımını yapmışsın ilk cümlende
    Ailesi uygun görmüş biniyor sizde hasedinizden çatlıyorsunuz. X küsür fiyata araba binen yakıtı dert etmez, cezayı öder geçer kafasından kurtulamadınız.
  • Makas nedir? Bu konu hakkında bilgin var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: volkjn

Arabanız leon, scirocco, bmw veya civic ise iyi olmuş diyorum.

Selam ve dua ile.
    civic kullanıyorum benden sakin ve düzgün kullanan az insan vardır bu genellemeleri yanlış buluyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: B.Avcı

Karayolları Trafik Kanunu, Madde 54.

"Geçme, geçilecek aracın solundaki şeritten yapılır."

Sağdan yapılan geçişler kural ihlalidir, makastır.

Alıntıları Göster
    kural şunu da diyor, sol şeridi sollama harici işgal etmek suçtur ve cezai işlem uygulanır.
  • Cezası 1200 değil 1002 lira

• AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    Kanun böyleyse bana garip geliyor.

Tut ki sıkışık trafikte trafik polisi ilerlerken ve video kaydı yaparken, adamın biri seri şekilde sinyal vererek şerit değiştirdi, hem de nispeten:D. ve trafik yüzünden polis bunu yakalayamadı. Yani keseceği cezayı tebliğ edemedi. Evine gönderemez mi, delil olarak video kaydı varsa ?.

Bilmediğimden soruyorum.

Not: her türlü ihlalin yasalarla cezalandırılmasından yanayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rukaplan -- 13 Aralık 2019; 16:22:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

kural şunu da diyor, sol şeridi sollama harici işgal etmek suçtur ve cezai işlem uygulanır.

Alıntıları Göster
    Kardeş, o ayrı bu ayrı. Sol şeridi işgal eden adam seni yolundan alıkoyuyor diye sağdan yardıra yardıra gidip başka insanların canını veya malını tehlikeye atamazsın.

Sen ne mazeret bulursan bul, yaptığın şeye makas atmak denir ve cezası vardır. Bu cezanın gerekliliğini kabul edebilmek için kendi haricindeki insanların da can ve mal güvenliğini hakettiğini anlaman gerek. Bunu anlıyor ama hala aynı şeyi yapmaya devam ediyorsan, yaptığının maddi-manevi sorumluluklarını alacaksın demektir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.