Şimdi Ara

Trafik Sigortası ve Geçici Tescil Belgesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

19.06.2013 de 2.el araba aldım 35 Plaka ve noterde plaka değiştireceğimi 06 belirttim.

Aracı şuanda başka bir arkadaşım satın almak istiyor, bildiğiniz üzere sigorta 10 gün daha geçerli yani 29.06.2013 tarihine kadar.
    Ben yarın 28.06.2013 günü, geçici tescil belgesi ile noterde satış vermek istiyorum.

1) Yarın satışı verirsem, sigorta da yaptırmama gerek var mı?
    2) Yarından sonra diyelim ki pazartesi günü satış verirsem noter benden eski sigorta 10günü geçtiği için yeni bir sigorta isteyecek mi?
    3) Sigorta yaptırdığım an plaka değişikliği istediğim için emniyet adresime ruhsat gönderemeyecek ancak geçici tescil belgesi ile 30gün içerisinde noter satışı verebilir miyim?

Aracın eski sahibi sigortayı iptal ettirmedi zaten 10gün süresi var ve sigorta poliçe belgesinin aslı da bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gizlen -- 27 Haziran 2013; 11:09:09 >

• Noterde satış yaparsanız, sigortayı bağlayan bir durum yok...
    Sigorta ruhsat için emniyette gerekli oluyor.
    Noterde satış için borcu, cezası olmasın yeter. Yine de bir noter numarasını bulup ararsanız 2dk'lık görüşmede bunu öğrenirsiniz.

Not: Ayrıca forumda böyle şeyler için cevap bulamazsınız anca burada bir şey yarıştırır gibi marka-modelleri kagıt üzerinde kapıştırıp birbirlerini ezmeye çalışırlar...
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Sigorta ile bir işimiz yok geçici belge ile satış verebilirsiniz alan kişi plakayı değiştirmek isterse kendisi halledecek dedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.