Şimdi Ara

Trafik poliçesinden ödenen hasar ve itiraz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Park halinde duran aracıma gelip arkadan çarpan başka bir araç %100 kusurlu bulundu.
    Kendi aracımın yada çarpan aracın kaskosu yok. Aracımın arka tamponu hasarlı, serviste dosyası açıldı ve Allianz sigorta tamponun yetkili servis yerine anlaşmalı oto-king firmasında tamir edilmesini belirtmiş.

Bu işlerden pek anlamayan biri olarak benim tamponu tamir edilmesi yerine orjinali ile değiştirtme hususunda itiraz hakkım var mıdır? durup dururken araca çarpılıyor sonra da tamir yoluna gitmeye çalışılıyor.
    Servise sorduğumda bana zorunlu trafik sigortası kapsamında karşı tarafın sigorta şirketinin tamir edilebilen hasarları tamir yoluna gideceği ve zorunlu trafik poliçesi ve ilgili yönetmelik ve kanunlarda göre buna hakkı olduğu söylendi.

• quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

Merhaba arkadaşlar,

Park halinde duran aracıma gelip arkadan çarpan başka bir araç %100 kusurlu bulundu.
    Kendi aracımın yada çarpan aracın kaskosu yok. Aracımın arka tamponu hasarlı, serviste dosyası açıldı ve Allianz sigorta tamponun yetkili servis yerine anlaşmalı oto-king firmasında tamir edilmesini belirtmiş.

Bu işlerden pek anlamayan biri olarak benim tamponu tamir edilmesi yerine orjinali ile değiştirtme hususunda itiraz hakkım var mıdır? durup dururken araca çarpılıyor sonra da tamir yoluna gitmeye çalışılıyor.
    Servise sorduğumda bana zorunlu trafik sigortası kapsamında karşı tarafın sigorta şirketinin tamir edilebilen hasarları tamir yoluna gideceği ve zorunlu trafik poliçesi ve ilgili yönetmelik ve kanunlarda göre buna hakkı olduğu söylendi.

Evet öyle hakları var.Siz itiraz etsenizde bir sonuç çıkmayacak geçmiş olsun.Birde isteğede bağlı yaptırsanız sigortayıda bozabilirler bir sonraki seneye fazla ücret çıkar uğraşmayın bence :)

• quote:

Orijinalden alıntı: flonky

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Evet öyle hakları var.Siz itiraz etsenizde bir sonuç çıkmayacak geçmiş olsun.Birde isteğede bağlı yaptırsanız sigortayıda bozabilirler bir sonraki seneye fazla ücret çıkar uğraşmayın bence :)

Yanlış yönlendirmeyelim, arkadaşım siz aracınızı gidip yetkili servise bırakın ve karşı tarafınczorunlu trafik sigorta poliçesi ile kaza tutanağını yetkili servise verin. Onlar en iyi şekilde aracınızı tamir edip gereken parayı karşı tarafın zorunlu sigortasından alırlar. Sizin de kaskonuz bozulmamış olur. Ancak kesinlikle sizi kaskodan ödeme yapılmamasını söyleyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: postal58

quote:

Orijinalden alıntı: flonky

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Yanlış yönlendirmeyelim, arkadaşım siz aracınızı gidip yetkili servise bırakın ve karşı tarafınczorunlu trafik sigorta poliçesi ile kaza tutanağını yetkili servise verin. Onlar en iyi şekilde aracınızı tamir edip gereken parayı karşı tarafın zorunlu sigortasından alırlar. Sizin de kaskonuz bozulmamış olur. Ancak kesinlikle sizi kaskodan ödeme yapılmamasını söyleyin.

yanlış anladınız sanırım, ne benim aracımda nede karşı tarafta kasko yok. benim sorunum birazda işin mantığı üzerine sonuçta herşey insanlar için ama park halinde durduk yere orjinal tamponu parçalanan aracımın hasarı tamir yoluna gidiliyor, ben neden orjinal takılmıyor diyorum hasarı karşılayan sigorta şirketinin ve eksperin bu yönde karar alma hakkı var deniliyor.

merak ediyorum hasarı karşılayacak sigorta şirketleri hep tamri yoluna yada uygun maliyetli yollara başvurabiliyorken mağdur durumdaki araç sahibinin hiç bir hakkı yok mudur? varsa nedir?

• quote:

parçalanan tamponu tamir edemezler değişim yapmaları gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

iyi güzel diyorsunuz da sigorta şirketini buna zorlayabilmek için hukuki yol nedir ?
    mağdurun ne yapması gerekir? sigorta şirketine itiraz dilekçesi gönderiyorum, bize ulaşmadı diyorlar her seferinde, kafayı yemek işten değil.

kanunlar bu tür maddi hasarlı trafik kazalarında ihtilafları hemen çözmek için bir yol sağlıyor mu?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

iyi güzel diyorsunuz da sigorta şirketini buna zorlayabilmek için hukuki yol nedir ?
    mağdurun ne yapması gerekir? sigorta şirketine itiraz dilekçesi gönderiyorum, bize ulaşmadı diyorlar her seferinde, kafayı yemek işten değil.

kanunlar bu tür maddi hasarlı trafik kazalarında ihtilafları hemen çözmek için bir yol sağlıyor mu?

Hocam hiç başıma gelmiş bir iş değil bir iki ufak hasarda değişim yaptılar birkez yan sanayi pazarlık gördüm hepsi o oldu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dilekçe ulaşmıyor demek ha, yolladığın mektubu, dilekceyi noter kanalıyla ihtar cektir, 7 gün içinde idi sanırım yanıt vermek zorunda (olumlu yada olumsuz)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.