Şimdi Ara

TRAFİK KAZASINDAN SONRA HERŞEY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Bendeniz sigorta hukuku alanında üç sene tecrübesi olan, aktif ve yoğun olarak bu hukuku icra eden zoblomov. Elimden geldiği kadar çok fazla teknik konuya girmeden sizi bilgilendirmek istiyorum. Bildiklerim konusunda daha doğrusunu bilen olursa polemiğe girmeden bu başlık altında tartışmak öğrenmek isterim.

    Öncelikle trafikteki sigortalar birden fazla olmakla beraber ve ayrı ayrı genel şartlarla düzenlense dahi sizin temel olarak bilmeniz gereken iki sigorta türü ; trafik ve kasko.

    Her arabanın zorunlu mali mesuliyet sigortası dediğimiz uygulamada adı trafik sigortası olarak geçen bir sigortası bulunmak zorundadır. Bu sigorta türü temel olarak üçüncü kişilerin zararını karşılamakla yükümlüdür. Bu ne demek? Üçüncü kişi ne demek?

    Sigorta şirketi ve sigortalı(genelde araç sahibi) bir sigorta ilişkisi içerisindedir. Bunlar dışındaki kişiler(araçtaki yolcular,karşı araç sürücüsü,karşı araç yolcuları,yaya vs) üçüncü kişidir. Ve zorunlu mali mesuliyet sigortası yaptıran sürücünün sigorta şirketine; biz bir kazaya karışmış ve zarar gördüysek direkt başvurabiliriz. Başvuru ve süreci kaskodan bahsettikten sonra anlatacağım.

    Ayrıca biz yine ekstra poliçe satın alarak arabamıza kasko da yaptırabiliriz. Kasko ise kasko yaptıran kişinin trafik kazası sonucu meydana gelen zararını karşılar. Bir örnek vermek gerekirse: iki taraflı bir trafik kazasında şartları olması halinde karşı tarafa gidebilirken tek taraflı bir trafik kazasında (ağaca çarpmak,bariyerlere çarpmak vs.) temelde gidilecek bir yer olmadığı için kaskomuz olması halinde buradaki zararımızı da tazmin edebiliriz.

    Değer Kaybı

    Değer kaybı kazadan sonra aracımızın hasarlarını tazmin ettikten sonra bu aracın ikinci el piyasasında değer kaybetmesidir. Kazaya karışan kişiler zararlarını tazmin ederken çoğu zaman değer kaybı kavramını bilmedikleri için bu zararlarını istemezler.

    KAZADAN SONRA NE YAPMALI?
    Kaza gerçekleşir gerçekleşmez öncelikle kendiniz ardından kazaya karışan diğerlerinin can sağlığını kontrol edip acilen bu konuya müdahale edin. Ardından;

    Doğru bir şekilde kaza tespit tutanağını tutun,tutturun. Karşı taraf özellikle alkollüyse, ehliyeti yok ise ya da yeterli ehliyete sahip değilse( OTOBÜS KULLANIYOR ANCAK B SINIFI EHLİYETİ VAR GİBİ) mutlaka ve mutlaka kaza tespit tutanağında belirtin. Karşı taraf kaza sonrası olay yerini terk ederse bunu da mutlaka belirtin. Ardından hemen imkanınız varsa olay yerini ve hasara uğramış araç ve aracın fotoğrafını çekin. Maddi zarar dışında bedensel bir hasar olması halinde mutlaka polis,asker çağırın.

    Kaza tespit tutanağından sonra sigortanızı bir acente aracılığıyla yatırdıysanız acentenize kaza hakkında başvurmanızı öneriyorum.

    Temel olarak dikkat edilmesi gerekenler bu şekilde, ayrıca daha teknik ve farklı sorularınız varsa mesaj üzerinden de yardımcı olabilirim. İyi pazarlar







  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.