Şimdi Ara

Trafik kazası...Hata payı ne olur sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bugün küçük bir trafik kazası yaşadım. Tutanağın resmi aşşağıda. Pazartesi evrakları vericem. Sizce hata payı nasıl sonuçlanır?
    Ek: Kamyonun döndüğü yol hem trafiğe kapalı hem de ters şerit olduğundan karşı tarafı haksız buluyorum.

     Trafik kazası...Hata payı ne olur sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shakumakavelli -- 31 Temmuz 2015; 22:59:02 >



  • Geçmiş olsun.

    Çizimi tam anlamamakla birlikte ters şeritten yol alan bir araç ne olursa olsun %100 kusurlu bulunur.Sizin döneceğiniz zaman yaptığınız bir kural ihlali yoksa kamyon %100 suçlu olacaktır.
  • bnlar cok masumca yapılan raporlar.. malesef karsı tarafın adamı varsa sen suclu bile cikabilirsin.. bak bagdat caddesinde cicekciyi olduren eleman hala yakalanamadı.. aklanmasına da az kaldı.. ailesi aklamak icin buyuk mucadele veriyo..
  •  Trafik kazası...Hata payı ne olur sizce?
     Trafik kazası...Hata payı ne olur sizce?
     Trafik kazası...Hata payı ne olur sizce?
     Trafik kazası...Hata payı ne olur sizce?
     Trafik kazası...Hata payı ne olur sizce?
    Fotoğraflar da bunlar. Bu arada sormak istediğim bir şey var. Kaza anında 2 aracında bulunduğu fotoğraf yukarıdaki var sadece. Bir de kamyonun üzeirme geldiğini görünce mecbur gaza yüklendim ve çarpışma yerinden 4-5 metre ilerde durmak zorunda kaldım. Yorumlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shakumakavelli -- 1 Ağustos 2015; 12:45:52 >




  • onurmaurer kullanıcısına yanıt
    Kamyon firmaya ait. Üst geçit yapan firmanın çalışanı ama nasıl haksızken haklı duruma çıkarlar ki?
  • Valla 2006 da i.b.b kar küreme aracı bana çarptı 30 metrede sürükledi beni, iş makinasını kullanan görevli kusura bakma acelem vardı ben hatalıyım dedi ama 15 gün sonra beni hatalı çıkardılar. Aracım yaklaışık 2.5 ay serviste yattı ve trafik cezası kesilmiş onu bile bana yüklemişler ben itiraz ettimde iş makinasını kullanan şöför ben vicdanen rahatsızım onu ben ödeyeceğim dedi.Allahtan kasko vardıda cebizmşizden fazla para çıkmadı.
  • Araç kavşağa yaklaşırken (30 metre veya daha fazla) kamyon kavşak içindeyse veya manevrasına başlamışsa araç hatalı olur. Kamyonun kör alanlarına yaklaşmaması gerekirdi.

    Araç kavşaktayken veya yaklaşıyorken (~30 metreden az) kamyon çıktıysa kamyon hatalı olur. Kör alanları tehlikeye atmamak için çıkmadan önce trafik akışını kontrol etmeliydi.

    Kamyonun ters yöne gidip gitmeyeceği pek önemli değil, kavşak her halükarda paylaşılmamalı, sırayla kullanılmalıydı. Kavşakta yer işaretleri olmadığı için bu kazada belediyenin de hatası vardır.
  • novinovi kullanıcısına yanıt
    Bizde kasko da yok hocam. Karşı taraf suçu da üzerine almadı zaten. Bizim durumda sizinki gibi olacak gibi. Acaba olay anını çeken güvenlik kamerasından kazanın görüntülerini alsak işe yarar mı?
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim ilk olarak. Önümüzdeki yolda, trafiğe kapalı alandan gelen araçların geçmesini bekledim kamyonun yanında bi 15 saniye kadar. Yol boşalınca ben düz gidiyordum kamyon üzerime kırınca sağa dönmek zorunda kaldım. Dediğiniz gibi belediyenin de suçu var ki tahmin edilemez bir şey, yol trafiğe kapalı olunca aracın sağa döneceğini düşünmüyorsunuz zaten hergün geçtiğim yol orası. İkincisi yasaklı yola girmesi bir şey ifade etmiyorsa da kamyonun benim geçmemi beklemesi gerekirdi. Çünkü sol şeritten sağa dönen o.
  • Shakumakavelli S kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

    Asıl hata belediyenin de, bürokrasi onu aklına bile getirmiyor. Kavşak çizgilerini çizmeye başlasalar bütün hatalar ortaya çıkacak. Böyle iskele meydanı gibi kavşak yapamayacklar. Fotograflara bakınca insan, herhalde burada denizcilik kuralları geçerli diyor. Sıkışık zamanda arabaların da çoğu ortada, kavşak içinde toplanınca göz kontağı kayboluyor. Bari sadece "dur" çizgilerini çizseler sürücüler biraz daha özen gösterir.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum. Artık bu saatten sonra yapıcak bir şey de görünmüyor. Kamyon firmaya ait olduğu için ben bile %100 suçlu görünebilirim. Klasik Türkiye adalet anlayışı.
  • Shakumakavelli S kullanıcısına yanıt
    Tabiki araştırın çevrede güvenlik kamerası varsa isteyin görüntüleri çok büyük delildir yani.
  • Shakumakavelli S kullanıcısına yanıt
    Bu haldeyken siz %100 suçlu çıkarsanız bu işte bir pislik var demektir. Ancak böyle bir haksızlık yaşarsanız itiraz edeceğiniz bir merci var.
    Kusur oranında anlaşmazlık varsa her halükarda, Sigorta Tahkim Komisyonu ya da Mahkeme vasıtasıyla itiraz edebilirsiniz.
    http://www.sigortatahkim.org/
  • Kıdemli Yarbay kullanıcısına yanıt
    Merhabalar...
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Dün yani pazartesi günü işlemleri başlattık. Sanırım tramer bu hafta içinde dönüş yapar. Dediğiniz gibi suçlu görünürsem sigorta tahkim komisyonuna bildirmeyi düşünüyorum.
    @Kıdemli Yarbay
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shakumakavelli

    Merhabalar...
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Dün yani pazartesi günü işlemleri başlattık. Sanırım tramer bu hafta içinde dönüş yapar. Dediğiniz gibi suçlu görünürsem sigorta tahkim komisyonuna bildirmeyi düşünüyorum.
    @Kıdemli Yarbay

    sizin sonucunuzu bende merak ediyorum aynı tarihte benimde bir kamyonun kör noktasında kazam oldu. şuan dosya mutabakatsızlıkta. sizin dosyadada sonuç oluşmuş olabilir.
  • vizly V kullanıcısına yanıt
    Biraz önce baktım henüz değerlendirme aşamasında. Sonucu buraya yazarım, geçmiş olsun bu arada.
    @vizly
  • Shakumakavelli S kullanıcısına yanıt
    Delil tespiti davası acabilirsin eğer kaza tespit tutanağına itirazın varsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinize yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Bugün dosya durumu belli oldu, karşı taraf %100 suçlu kabul edildi.
    @vizly @novinovi
    @Karbon 12 @meliii
    @Kıdemli Yarbay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shakumakavelli -- 7 Ağustos 2015; 12:35:16 >
  • Geçmiş olsun. Kamyonun beyanına göre marşpiyelinize çarpmış ama resimlere bakınca sol arka çamurluktan dalmış direk götürmüş ne varsa...
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam. Arka kapıda, bagaj kapağında ve tekerlekte bir sorun yok. Sadece resimdeki içine göçen yer komple kesilip değiştirilecekmiş ama orjinal değil de muadilini takarlar diye düşünüyorum.
    @ilteris_
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.