Şimdi Ara

Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012 (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
89
Favori
289.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba...
    tesadüfen internetten baktığımda hiç gitmediğim tuzlada 2ayrı ceza toplamı 500 tl borcum gözükmekte...hiç bir evrak gönderilmedi bana...
    ne yapmamı önerirsiniz...şimdiden çok teşekkürler...
  • Sp4rtacus kullanıcısına yanıt
    Tebliğ tarihinden itibaren başlar itiraz süresi.
  • muratacuner kullanıcısına yanıt
    Cezayı tebliğ etmek için önce size ulaşmaya çalışırlar, Size ulaşamazlar ise kayıtlı en son adresinizdeki muhtarlığa giderler. eğer oradaki kaydınızı aldırmışsanız bağlı olduğunuz vergi dairesinde ilanen tebliğ edilir. Tebliğ tarihine bakın eğer süresi geçmemiş ise itriaz edebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: copilotttt

    05 Ocak'ta kesilen cezanın tebliği dün muhtarlığa gönderilmek üzere yeni yapılmış.
    İnternetten baktığımda şoka girdim 277 liralık ceza kesmişler.
    Burda bulunan örnek ile sulh mahkemesine başvurmayı düşünüyorum.
    Bu tebliğ tarihi gecikmesinden kaynaklı size ödeyip mi mahkemeye başvurmalıyım yoksa ödemeden mi ?

    yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Ayrıca şu ana kadar başvuran arkadaşlardan rica etsem olumlu yada olumsuz sonuçların bilgilendirmesini yapabilirseniz sevinirim.

    herkese güvenli sürüşler dilerim

    Saygılar.

    Banada 277 geldi bugün ne tesadüf

    Benimki öndeki aracı güvenli mesafeden takip etmemek. Arkamdaki araç sollamaya yeltenmişken benim ondan önce sollama yapmammış. Fahri trafik müfettişi 2 ayrı ceza kesmiş. Ceza kesinlikle uydurma olarak yazılmış, asla sinyal verip sollamaya yeltenen birinin önüne girmem. Yarın cezayı ödeyip itiraz dilekçesi vereceğim. Allah o heriften kat katını çıkartır inşallah




  • Deli gibi ceza yazmaya başladılar. Sanırım sarayın parasını çıkaracakları yeri buldular. Bana da yanlış yere parktan 2 kere ceza geldi. Şehir dışına giderken Havataş'ın oradaki bir ara sokağa park etmiştim ve araç aynı yerde 1 hafta durdu. Sonraki hafta yine aynı sokağa park ederek 1 hafta daha durdu. Şimdi yine ceza gelir mi diye bekliyorum. Zıvanadan çıkmış padişahın askerleri.
  • arkadaşlar bana bi yardım edebilir misiniz acaba bi kaç gün önce ceza geldi eve izmir bayraklı altınyol radar yazıyo 09.02.2015 tarihli fakat ben 2015 te izmirde hiç bulunmadım en son geçmiş olsam bile o caddeden 2014 ün ağustosunda geçmişimdir ,o tarihlerde geçtiğim hız limitinin ödemesi bugün gelebilirmi bana yoksa bir yanlışlıkmı var fotğraf bulunuyor da dememiş ne yapmam lazım?
  • Emegine saglik dost...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar böyle saçma bir ceza olamaz ' Çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaran araçları kullanmak'. Aracımın herşeyi orjinal sonradan takma hiçbirşey yok. Ceza tarihi haziran 2014. Dün geldi elime postadan. İtiraz edelim bakalım.
  • Arkadaşlar bir cezaya, cezayı ödemeden itiraz etmiştim red karari geldi. Şimdi cezayı faiziyle birlikte mi ödeyeceğim yoksa ceza tutarinimi? İndirim de olmuyor değilmi? böyle bir durumla karşılaşan varmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 73. maddeden trafik cezası geldi. Güncel itiraz dilekçesi var mı.
  • TRAFİK CEZASINA İTİRAZ EDECEKLERE UYARI!
    Emniyet müdürlükleri çoğu ilde sözleşmeli avukat bulundurmaktalar ve uygulama gittikçe artmakta.
    Şu an en düşük ceza 88 tl ve siz park cezasının iptali için dava açıp kaybederseniz;
    savunmayı emniyet adına avukat yaptığı için 300-400 tl arası vekalet ücretini kaybeden olarak sizden tahsil ederler...
    Midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın...Bilginize
  • guvven kullanıcısına yanıt
    TRAFİK CEZASINA İTİRAZ EDECEKLERE UYARI!
    Emniyet müdürlükleri çoğu ilde sözleşmeli avukat bulundurmaktalar ve uygulama gittikçe artmakta.
    Şu an en düşük ceza 88 tl ve siz park cezasının iptali için dava açıp kaybederseniz;
    savunmayı emniyet adına avukat yaptığı için 300-400 tl arası vekalet ücretini kaybeden olarak sizden tahsil ederler...
    Midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın...

    İndirimli ödeme size verilmiş bir hak,itirazınız kabul edilmese dahi cezayı ödemiş sayılırsınız
  • trafikuzmani T kullanıcısına yanıt
    Guzel bilgilendirme. Diger taraftan, yarin sulh ceza mahkemesine gidecek bir vatandas olarak, sulh ceza kalemine sordum: "mahkemeye itiraz etmeden once cezayi odemek zorunda miyim? " cevap: "oderseniz daha mantikli olur. en azindan %25 indirimli odemis olacaksiniz. eger kaybederseniz o indirimden faydalanma sansiniz da kalmayacak. ancak kazanirsaniz odediginiz rakami zaten geri alabileceksiniz".

    Gelelim sozlesmeli avukat meselesine. Sulh ceza mahkemesine yapilan itirazlarda da mi emniyet tuttugu avukatin vekalet ucretini bize odetiyor ? tecrubesi olan varsa bilgi rica ediyoruz.

    Nigdede yasiyorum. basimdan gecen su: eve ceza geldi, itiraz ettim, emniyete gittim, video goruntulerini izlettirdiler. altta resimde tarif etmeye calisayim: en onde giden arac HEDEF. bu aracin hizi okunuyor bu 1.
    2. Arkada gelen arac VEYA Araclar GRUBU'nun EN HIZLISI'na ceza kesiliyor ve bu araca da KİLİT ismi veriliyor. radarın KİLİTLENDİĞİ aracın 82 ile gittigini anladım tamam dedim, peki 3 arabayiz ve aramizda
    o kadar hiz farki gorunmuyor, en HIZLI'nın benim oldugunu NASIL anladınız dedim ? cevap tatmin etmedi. sagolsun ilgilendi memur arkadasimiz. iyi niyetliydi. itiraz halinde sulh ceza mahkemesine basvurmami soyledi, yarin basvurmayi dusunuyorum.

    EDiT: ekleme yapiyorum, nigde ve bor ilcesi arasinda 14 km boyunca her gun 70 km hızı gecmemek icin deli gibi cirmalayan ve kuralara uymaya calisan biriyim. buna ragmen hata yapmis olabilirim, sadece hata yapmadigima, 70 km hiz sinirini asmadigima inaniyorum.

     Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nukleon -- 6 Mayıs 2015; 19:29:39 >




  • ''Trafiği düzenleme ve denetimle görevli trafik zabıtası veya özel kıyafetli ve işaret taşıyan diğer yetkili kişilerin uyarı ve işaretlerine uymamak'' sebebiyle şahsıma ceza Yazılmış.adresim doğru kapıcıya muhtara sordum ceza gelmedi diyorlar.26-27 Mart gibi beyan edilmiş İnternet'e yeni düşmüş ceza tarihi ise 16 Şubat.itiraz süresi de geçmiş sanırım itiraz etmek istiyorum ne yapmam gerekiyor acaba?hiç değilse indirimli ödeseydik bilsem,bi de faiz koymuşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün mecburen emniyet şeridine girmek zorunda kaldık 5 saniyeliğine arkamızdan ve önümüzdende araçlar giri 20 den fazlaydı bu araç sayısı 4 araca ceza yazdı memur bey, bizde dahil. Bizi durdurdu tutanağı imzalayın dedi imzalamadık ve oradan ayrıldık. Adresimize cezanın geleceğini söyledi.
    Merak ettiğim şimdimi itiraz etmek lazım yoksa makbuz gelincemi? Şuan elimizde bir belge yok
  • ARKADAŞLAR BENDE 47 1A VE 47 1C den ceza geldi.itiraz edeceğim .bir dilekce buldum bu doğru mudur sizce dilekce kurallarına pek uygun değilmiş gibi geldi bana siz nedersiniz???


    SULH CEZA MAHKEMESİNE
    ........... (Suç Yeri Mahkemesi)

    İTİRAZ EDEN : Tc Kimlik Numarası ve Açık Kimlik Bilgileri isim soyisim baba adı vs. ve adres bilgileri yazılmalıdır. TC Kimlik Numarası Önemli

    İtiraza konu tutanağın tanzim tarihi : ....../....../2010

    İtiraza konu tutanağın tebellüğ tarihi : ...../...../2010

    İtiraz konusu : Suç Yeri (Örn:Kırşehir)Trafik denetleme şube müdürlüğü, .....amirliği`nin .... tarih ..... seri,....sıra no.lu trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptali hakkında.

    AÇIKLAMALALAR :

    1- 34 XX 111 tescil plakasına kayıtlı hususi otomobilimin; karayolları trafik kanunu`nun ....maddesi hükmüne istinaden "...." suçunun işlendiği gerekçesiyle gıyabımda kesilen ekte sunulu ...tarihli, toplam ... TL. bedelli trafik cezası tutanağı düzenlenip, .... tarihinde tarafıma tebliğ edilmiştir.

    2- Yukarıda bilgileri yazılı trafik ceza tutanağı, aracımın tescil plakasına göre .... tarihinde gıyabımda düzenlenmiş ve tarafıma aylar geçtikten sonra yani ..... tarihinde tebliğ edilmiştir.
    "Trafik para cezalarının tahsilinde ve takibinde uygulanacak esas ve usuller ile kullanılacak belgeler hakkında yönetmelik"in "tescil plakasına göre düzenlenen tutanaklar için yapılacaklar işlemler" başlıklı 10. maddesi;

    "Karayolları trafik kanununun 116 ncı maddesi hükümleri gereğince,
    görevlilerce yetki sınırları içerisinde tescil plakasına göre
    düzenlenen tutanaklar;

    a) Aracın kayıtlı olduğu kuruluştan arşiv kayıtlarına göre araç sahibi veya işleteni tespit edilerek (birden fazla ise ilk sıradaki) tutanağın boş kalan yerleri doldurularak ilgiliye 7201 sayılı tebligat kanunu hükümleri uyarınca tebliğ edilir ve tutanağın bir nüshası takip ve tahsil için ilgili mal sandığına gönderilir. Tebligat işlemine yedi iş günü içinde başlanır. yapılan tebligatta bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili
    mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtilir. İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur. ancak itiraz üzerine verilen kararlar kesindir. Hükmünü amirdir.

    Söz konusu madde hükmü gereğince, düzenlenen trafik ceza tutanağının muhataba yani tarafıma tebliğ edilmesi işlemine 7 (yedi) gün içinde başlanması gerekmektedir.
    Ancak ekte sunulu tutanakta da görüleceği üzere kural ihlalinin yapıldığı iddia edilen tarih ile tebligat tarihi arasında uzun bir zaman bulunmaktadır. Tebligatın ilgili yönetmelik hükmüne göre yapılmadığı aşikârdır. Tutanak ...... tarihinde düzenlenmiştir ve açık yönetmelik hükmüne göre tebligat işlemlerinin en geç ..... tarihine kadar (tutanağın düzenlendiği tarihten sonraki 7.gün) yapılmış olması gerekirken, tutanağın tarafıma aylar sonra tebliğ edilmesi usul ve yasaya aykırılık teşkil eder.


    3- Öte yandan, söz konusu ceza tutanağında belirtilmiş olan "......" suçu tarafımdan işlenmemiştir. Tutanağın düzenlendiği tarih aylar öncesi olmakla anayasa`dan kaynaklanan savunma hakkım da kısıtlanmış bulunmaktadır. Söz konusu yönetmeliğe aykırı olarak yapılan tebligat, itiraz etmemdeki haklılık gerekçelerimi de ortadan kaldıracak bir sürede yapılmıştır.

    Bu nedenle söz konusu yönetmelik`in 10/a. maddesi de göz önüne alınarak yasaya aykırı olarak tebliğ edilen itiraza konu trafik tutanağında yazılı para cezasının iptaline karar verilmesi gerekmektedir. Bu konuya ilişkin olarak İstanbul 3. sulh ceza mahkemesi`nin
    22.05.2006 tarihli, 2006/129 d.iş, 2006/129k. no.lu dosyasından verilen ve ekte sunduğum karar da itirazlarım doğrultusundadır.

    SONUÇ VE TALEP : Yukarıda arz ve izah etmeye çalıştığım nedenlerle;

    İtirazımın kabulü ile yasalara aykırı olarak düzenlenen trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptaline karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.



    itiraz eden
    .İsim adres..................


    Ekleri :

    1- İtiraza konu trafik denetleme şube müdürlüğü, ...... amirliği`nin .... tarih
    ....seri,... sıra no.lu trafik ceza tutanağı fotokopisi.

    2- ..... plakalı aracıma ait iki adet ruhsat fotokopisi.

    3- Nüfus cüzdanı sureti.




  • foto da kavşak içindeki aracın kullanıcısıyım... foto gündüz çekilmiş resim kalitesinden karanlık gibi algılanıyor.. sağımdaki ışık kırmızı yanıyor bende frene basmış duruyorum aracımın fren lambaları da yanıyor... kırmızı da geçtim diye bana ceza gelmiş ... bu fotoğraflı trafik cerzasına itiraz etsem durduğum halde bana kırmızıda geçti diye ceza yazıldığını söylesem netice alabilirmiyim ne dersiniz ?
     Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012




  • 15 gün içinde tebliğ edilmezse ceza iptal olur muhabbeti devam ediyor mu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChonDanger

    foto da kavşak içindeki aracın kullanıcısıyım... foto gündüz çekilmiş resim kalitesinden karanlık gibi algılanıyor.. sağımdaki ışık kırmızı yanıyor bende frene basmış duruyorum aracımın fren lambaları da yanıyor... kırmızı da geçtim diye bana ceza gelmiş ... bu fotoğraflı trafik cerzasına itiraz etsem durduğum halde bana kırmızıda geçti diye ceza yazıldığını söylesem netice alabilirmiyim ne dersiniz ?
     Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012

    Fotografi yanlis okuyorsunuz gibi.. Geride kırmızı ısık var ve sanki siz ordan kırmızıda gecip kavsak icine girmis gibisiniz. Yanda gordugunuz kırmızı muhtemelen yayalar icin olan kırmızı isik..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben bu devleti Allaha havale ettim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.