Şimdi Ara

Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
89
Favori
289.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Plakanıza yazılan herhangi bir ceza olup olmadığını en güncel şekilde öğrenebileceğiniz yer, bağlı bulunduğunuz ilin trafik tescil şube müdürlüğü'dür. İlçe yapılanması olan bir şubedir aynı zamanda< İkametinize yakın bir trafik şubesine giderek plaka ve ehliyet sorgunuzu yaptırırsanız kesin sonuç alırsınız, tebliğ işlemlerini emniyet değil ptt yaptığı için sıkıntılar olabiliyor, malum postacıların iş yükü çok fazla, size bir kere ulaşamazlarsa ceza makbuzunuzu sizden habersiz muhtarlığa bırakıyorlar, orada askıya çıkıyor, tabi yine sizin haberiniz olmuyor, bu şekilde cezayı tebliğ etmiş sayılıyorsunuz.
  • merhaba, dediginiz sekilde basvurdum ancak 28 tl pul parasi aldilar bu sadece izmire ozelmi yoksa sizdende aldilarmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tornedo

    merhaba, dediginiz sekilde basvurdum ancak 28 tl pul parasi aldilar bu sadece izmire ozelmi yoksa sizdende aldilarmi

    Ülkenin her yerinde uygukama aynıdır, değişmez, bir yanlışlık olmalıdır, zaten sizin pul ile bir işiniz olmayacak ki, o işi tekrar bir araştırın, belki adliyeye bağış adı altında bir para vermiş olabilirsiniz, siz farkında olmadan (!) gönüllü olarak vermişsinizdir.
  • Dün arabamı çektiler park çizgileri olan bir yerdi. Polis orası artık park değil kaldırıldı dedi. Ayrıca caddeden gelirken tabela görmüş olman gerek dedi. Ancak ben sokaktan iner inmez sağa döndüm ve arabayı park ettim tabelalar arkamda kalıyor ve arkası görünüyor. İkamet ettiğim yerde orası değil park yeri değilse halen çizgilerin var oluşu soru işareti. Neyse asıl konu şu ki aracı almak için bayağı bir yol gittikten sonra polisle iyice tartıştım. Aracı alıp evime giderken trafik polisi durdurdu,ama ehliyet ve ruhsat sordu belgelri verdim bakmadı bile ekip otosundan anons geldi "tamam bırak gel" diye?????? anlamadım. 6 yıldır araç kullanıyorum daha önce bir kez başıma gelmişti. Bu kadarı tesadüfmüdür sizce bir art niyet aramak gerek mi bilemedim. Şimdi gelecek cezayı bekliyorum bakalım plakaya ceza var mı, varsa dava açacağım , aracımın çekilmesi konusunda henüz karar vermiş değilim. Çünkü tabela var ama park edilen yerden görmek mümkün değil üstelik park çizgileri mevcut ?? tebligatı bekliyorum.

    Ayrıca başvuru hakkındaki bilgiler için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsiyak -- 5 Nisan 2012; 23:14:00 >




  • güzel bir bilgi.teşekkürler
  • Araştırmak istedim ancak bilgi edinme birimi paralı Heryere para harcıyoruz nasıl bir ülke anlamadım ya artık tiksinir oldum.
    Başka bir yol biliyormusunuz bu verdiğim para yasal mı değil mi onu öğrenmek için?
  • teşekkürler olayı çok kısa ve güzel özetlemişsiniz.
  • Güzel paylaşım mesajım bulunsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volcano71

    KTK'nun 116. maddesine istinaden gıyapta yazılan trafik cezalarına karşı, yani anlayacağınız tanımıyla "plakaya yazılan cezalara" karşı itiraz yolunu anlatacağım.
    Trafik polisinin durdurup yüzünüze karşı yazdığı cezalar için de itiraz yolu mevcut tabi, prosedür aynı işliyor, tek farkı 15 GÜN olan İTİRAZ SÜRESİ, yüze karşı yazılan cezalarda, yazıldığı tarihten itibaren, gıyapta yazılan cezalarda ise, size tebliğ tarihinden itibaren başlıyor. Eğer 15 gün içinde itiraz etmezsiniz, burası önemli, karar kesinleşmiş demektir, artık itiraz edemezsiniz.

    Plakaya yazılan cezalar, ruhsatınızda yazılı olan, yani sistemde kayıtlı olan adresinize gelir, ikametinize PTT yoluyla gelen ceza, siz evde olmadığınız bir sırada gelirse postacı kapınıza bir not bırakır ve cezanızı muhtarlığa teslim eder, ve tebliğ tarihi o taihten itibaren başlar. Normal prosedür budur, cezanız eski ikametgahınıza giderse, suç sistemin değil, ikametgah adresini yenilemeyen sizdedir.

    Gelelim itiraz işlemlerine, ben İstanbul için anlatacağım, diğer iller için de aynıdır, değişen bir şey yok.
    İtiraz işlemleri Trafik Mahkemeleri'ne yapılıyor, Türkiye'nin tamamında mevcut olmadığı için (sanırım bir tek Ankara'da varmış) bu işe, görevlendirilen bir Sulh Ceza Mahkemesi bakıyor, 2012 yılı itibariyle İstanbul'da Çağlayan'daki 3. Sulh Ceza Mahkemesi bakıyor, ama bunun bir önemi yok, dilekçemizdeki mahkeme kısmını boşbırakacağız, gittiğimiz adliyede hangi mahkemenin baktığını öğrenir öğrenmez bunu doldurabiliriz.

    Öncelikle prosedür gayet basit, hiç gözünüz korkmasın, ayrıca sadece 1 TL dava dosyası parası veriyorsunuz, başka bir ücret de yok, mahkeme duruşması da yok, sadece evraklarınızı teslim ediyorsunuz, 5 dakikanızı bile almıyor.

    Dilekçe örneğini ekte veriyorum, kendi durumunuza göre doldurabilirsiniz.
    (Örnek dilekçede kırmızı ışık ihlali cezasına karşı itiraz amaçlı doğaçlama bir yazı vardır.)
    Gerekli evraklar:
    1. Dava dilekçesi
    2. Dava dosyası (Adliye kantininden temin edeceksiniz - 1 TL)
    3. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Fotokopisi (2 nüsha)
    4. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı Fotokopisi (2 nüsha)
    5. Ruhsat Fotokopisi (2 nüsha)
    6. Kimlik ve Ehliyet Fotokopisi (2 nüsha)

    Evraklarınızı Sulh Ceza Mahkemesi'nin kalemine teslim edeceksiniz, trafik cezasının ve tebligat kağıdının aslı sizde kalacak, dilekçenizde yazdıklarınıza göre bir karar verilecek, herhangi bir duruşma olmayacak, mahkeme sonucu tebligatla adresinize gelecek.

    Mahkemeye vereceğiniz cezalar için ödeme yapmanıza gerek yok, mahkemenin yoğunluğuna göre karar süreci 2-3 aya kadar bile uzayabilir, karar size tebliğ edildikten sonra, sonuç olumsuz olsa bile, mahkeme karar tebliğinden itibaren 15 gün içinde cezanızı 3/4 oranında inidirimli ödeyebilirsiniz, herhangi bir hak kaybınız olmaz.

    İtiraz yolunu, sadece haklı olduğunu düşündüğünüz cezalar için kullanırsanız mahkemelere gereksiz iş yükü yüklememiş olursunuz, ayrıca bir sonraki ceza itirazınız için güvenirliliğiniz olmuş olur, çünkü her itirazınız, sonucu olumlu ya da olumsuz olarak adliye kayıtlarında tutuluyor.

    EK:http://s2.dosya.tc/server9/L0geoS/EK.doc.html

    selamlar,

    Bana 4-5 ay önce bir fahri müfettiş tarafından kesilmiş ceza geldi.Ayrıntısına girmeyeceğim.İtiraz etmeye karar verdim ve burada yazılanları aynen uyguladım.Zannediyorum itiraz tarihim 2011 kasım ayı idi.itirazımı yeni açılan istanbul adliyesi nöbetçi sulh ceza mahk. yapmıştım.Sorun olmadan imzalatıp görevliye teslim ettim.

    Sormak istediğim ;

    -Evrağı teslim sırasında ne bir takip numarası ne de bir evrak verdiler.Bu normal mi?


    Başvurumu takip etmek için UYAP portalına girdiğimde hiçbir sonuç bulunamadı yazıyor.
    Unutmadan, bir ara 21. sulh ceza mahk. telefon açtım.Olayı anlattım."Bizde evrak kaybolmaz" "Gelip takip etmeniz lazım" "onun sonuçlanması bayaa bir sürer" gibi cevaplar aldım.



    Bu arada 5 ay geçmiş ceza halen internette görülebiliyor.




  • Başlığı görünce ben de bir sorgulama yapayım dedim gib.gov.tr üzerinden(ara sıra yapıyorum, özellikle şehirler arası yol yaptığım zaman); bir baktım plakaya ceza yazılmış Ceza Tutarı 130,00 Kat/Ceza/Faiz 84,50.
    Tutanak tarihi 14.08.2010, tebliğ tarihi ise 13.02.2011 görünüyor. Herhangi bir tebligat almadım. Ev adresim merkezi sistem de kayıtlı. Birşey çıkar mı acaba itiraz etsem.
  • dilekçe örneğine halihazırda ulaşılamıyor.tekrar yüklemeniz (ACİL) mümkün mü? 15 gün cumaya doluyorda...
  • Dilekçe örneğini tekrar yükleyebilir misiniz?
  • Seyir halinde telefonla konusmaktan ceza gelmis ales oldugu gun yazilmis

    Bluetooth kulaklik kullaniyorum cogu zaman. O gun de yanimdaydi ve kullaniyordum.

    Ceza makbuzunun zarfinda fotograf falan da yok.

    Ama ruhsat sahibi anneannem ve ehliyeti yok.

    Cezaya itiraz etmeli miyiz?
    Edersek nasil ve ne sekilde etmeliyiz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm. benm bikaç sorum olacaktı. 10,05,2012 tarihinde kocaeli/gebze de park cezası yedim ve bu ceza 20,05,2012 tarihinde aynı binada oturan akrablarımızın kapısına bırakılmıştı. biz de kapısına tebligat bırakılan akrabalarımız da o gün evde olmamıza rahmen kapı çalmadan dışarıya bırakıp gitmişlerdi. Dolayısıyla şuan tebligatın üzerinde tarafımızdan teslim alındığına dair hiçbir ibare yok ve tebligat bize ulşamayabilirdi de.
    daha önce 80 tl lik cezayı tebliğ edilmediği için 1,5 sene sonra 800 tl olarak ödemiş biri olarak bu tebligatı bize ulaştırmakla görevli arkadaş ve olayın diğer yetkilileri hakkında görevi kötü kullanımından dolayı bişey yapabilimiyim.
    bu tebligatın üzerinde teslim alındığa dair bişey olmadığı için tebliği almadık diye cezayı iptal ettiremezmiyim.
    bu tebligatın üzerinde tarih de olmadığı için ben tarih kısmına 1 ay sonrasının tarihini atıp ogün bu cezayı yine indirimli olarak ödeyemezmiyim.
    herşeye rağmen ben bu cezayı ödemek için vergi dairesine gittiğimde plaka 52 diye cezayı alamayız dediler ve bankaya gönderdiler. Bankaya geldiğimde ise tebligatın üzerinde tebliğ tarihi yazmadığı için biz bu cezayı alamayız dediler. şuan ceza elimde kalmış durumda.Ben kendi mesaimden ve yol paramdan harcayarak cezamı bile ödeyemiyorum bu nasıl iştir. ne yapmam lazım yardımlarınız için tşkler..




  • Bende cezalara uğraşıyorum.vergi dairesinde defalarca değişik kisilere aynı soruyu sordum ama net bir cvp alamadım,ceza yazılıyor tamam size posta yoluyla göndereceğiz deniyor ama aradan aylar yıllar geçiyor gelen yok gidende yok bugün muayne için uğraşırken zink diye bu ceza karşımıza cikiyor hemde misliyle şimdi merak ettigim şey tebligatı almadan neden bana faiz işleniyor yada söyle sorayım evde yokum tebligat muhtarlığa bırakılıyor ben bu tebligatı almismi oluyorum.itiraz etsem faizli cezada indirim yapma olasılığı varmıdir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilenchi -- 26 Mayıs 2012; 2:24:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volcano71



    Mahkemeye vereceğiniz cezalar için ödeme yapmanıza gerek yok, mahkemenin yoğunluğuna göre karar süreci 2-3 aya kadar bile uzayabilir, karar size tebliğ edildikten sonra, sonuç olumsuz olsa bile, mahkeme karar tebliğinden itibaren 15 gün içinde cezanızı 3/4 oranında inidirimli ödeyebilirsiniz, herhangi bir hak kaybınız olmaz.

    EK:http://s2.dosya.tc/server9/L0geoS/EK.doc.html

    selamlar,

    Geçenlerde fahri trafik müfettişi tarafından kesilen ceza hakkında birkaç soru sormuştum.

    Bugün mahkemeye şahsen gittim mahkeme sonucunu aldım.21/05/12 de sonuçlanmış.Sonuç olarak RED edilmiş itirazım.Sonrasında mahkeme kararı ve ceza makbuzuyla vergi dairesine gittim.Aksi mahkeme kararında belirtilmedikçe "faizi ile" ödemek zorunda olduğumu söylediler.Yani atlan deve değil hepi-topu 140+28=168 tl. fakat bu ceza red edilse bile faiz ödenmez diye birşey yokmuş bilginize...

    Bu arada henüz ödemiş değilim.Eğer aksini belgeleyebilecek birisi var ise lütfen beni bilgilendirsin bende ona göre tekrar bir vergi dairesine giderim.




  • 22.05.2010 Tarihinde 130 TL ceza yemişim ve ceza bana 10.06.2010 tarihinde bildirilmiş ama ben hiç hatırlamıyorum.
    Bugün arabanın muayenesini yaptırmak istediğimde cezanız var diye uyarı geldi. Ceza faizi ile birlikte 279.5 TL olmuş. Nasıl bukadar artmış anlamıyorum. gecikme faizi hesaplattığımda toplam 177.5 TL oluyor.
    Bu kadar faizin nasıl olduğunu anlayamıyorum.
  • merhaba, arkadaşlar. bende engelli plakalı aracıma yazılan haksız park cezasına itiraz ettim. normalde 15 dk durma hakkımız var. ama bizim trafik polislerimiz bir zahmet plakanın sol köşesindeki tekerlekli sandaliye logosuna bakmadığından ceza yemiş bulunduk.
    bende bu haksız cezaya itiraz etmek için çağlayandaki 3. sulh cezah mahkemesine itirazda bulundum. aradan 1.5 ay geçti itirazımın sonucunuöğrenmek istedim ve telefon açtım. verdikleri cevap: itirazınız red edilmiş. birkez daha öğrendimki, mahkemede çözüm değilmiş.
    şimdi şunu merak ediyorum. red edilen ceza harici mahkeme masrafları kaybeden kişiye yansıtılıyormu? eğer yansıtılıyorsa takribi nekadar rakam öderiz.
    şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim...
  • Tebligat suresi 10 gune cikti 7 gun degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.