Şimdi Ara

Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
464
Cevap
89
Favori
289.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İtiraz etmeyi düşünüyorsanız;
    öncelikle cezayı ödeyiniz, aleyhinize sonuçlanırsa en azından indirimden yararlanırsınız.
    Aksi durumda mahkeme sonrası haksız bulunursanız indirimden faydalanamıyorsunuz.
    itirazınızı cezayı yediğiniz il/ilçedeki sulh ceza mahkemesine yaparsınız.
    ceza makbuzu, tebliğ zarfı ve ödeme maknuzunu dilekçenize eklersiniz.
    dilekçenizde durumu anlatır,
    idarenin işlediğiniz suça dair somut delil göstermesi gerektiğini kamera görüntüsünün kendinize gösterilmeden
    cezayı yediğinizi v.s. yazarsınız. Ödemenin tarafınıza iadesini talep edersiniz.
    konu içerisinde örnek dilekçe var oradan da faydalanabilirsiniz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

    Arkadaşlar şu durumda nasıl bir yol izlemem lazım bi aydınlatın, 06.9.2012 tarihinde 69 km hızla radara yakalandım, görevli polisler durdurdu ehliyet ruhsat istedi baktım ceza kesmeye gidiyorlar ne oldu dedim 69 km hızla radara yakalandınız dediler, bende sürat im en fazla 65 tir hızlı gitmiyordum dedim ve radar görüntüsünü görmek istiyorum dedim, ben bunları konuşurken polis memurlarından birisi cezayı yazmış getirmiş 154 TL imzalamadım cezayı ehliyet ruhsatımı alıp gittim şimdi ceza kağıdı adrese gelecektir bu aşamadan sonra ne yapmam lazım,

    Edit:Ayrıca yüklenen dosya silinmiş,

    Hocam bende 69 km. İle sehiricinde girdim radara. Ama bana 319 tl. Ceza yazdi. Size 154tl. Yazmis. Kafasina göremi yaziyor bunlar!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ Akif Turhan

    Cezayı ödersem parayı devletten nasıl tahsil ederim ödenen para gider devlet adama al bu ceza paran bize ödemişsin sana geri ödeyelim dermi hiç, ayrıca olay mahkemeye intikal edince karar tarihinden sonra 15 gün içerisinde ödenmezse fark gelmesi gerekmezmi, ve konudaki örnek dilekce silinmiş üstat,

    @ slmhzl

    Belki sen 50 km hız olan yerde 69 km hız yaptın,
  • Ben itiraz ettim mahkeme kararından 3 gün sonra ödedim, indirimden yararlanamadım. itiraz dilekçesine
    ödendi makbuzunu eklerseniz mahkeme sizi haklı bulursa geri ödeme kararı veriyor.
  • İlk mesajdaki dilekçe örneği silinmiş, benim aşağıda olan mesajımda yeni link bulunuyor.
    Mesaj düzenleme yetkisi olan bir arkadaş onu ilk mesaja alırsa ihtiyacı olanın bulması açısından kolaylık olur.

    @Robinson_Crusoe

    Hiç boşu boşuna itiraz etmeyin. Radar cezaları elektronik ortamda yazılan cezalardır. Radar cihazına plakanız ve hızınız düşer, bu çıktıya dayanılarak ceza yazılır, herhangi bir polis memuru hızlı gittin diye sana kafasına göre ceza yazamaz.

    Kaldı ki hızlı gitmediğine dair somut delilin var mı? Mahkeme senden bunu ispatlamanı isteyecektir, ispatlayamazsan memurların tazmin ettiği tutanaklar aksi ispatlanana dek geçerli sayılır, kanunen.

    @slmhzl
    Hız sınırını %10 ile %30 oranında aşarsanız 154 tl, %30'dan fazla aşarsanız 319 tl öderseniz, KTK m. 51'de geçer.

    Polise atıp tutacağınıza keşke biraz araştırma yapsanız, ne kadar tembel bir toplum olduk, internet gibi bir nimet varken elimizde hemen önyargı ile yaklaşıyoruz, yazık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volcano71

    İlk mesajdaki dilekçe örneği silinmiş, benim aşağıda olan mesajımda yeni link bulunuyor.
    Mesaj düzenleme yetkisi olan bir arkadaş onu ilk mesaja alırsa ihtiyacı olanın bulması açısından kolaylık olur.

    @Robinson_Crusoe

    Hiç boşu boşuna itiraz etmeyin. Radar cezaları elektronik ortamda yazılan cezalardır. Radar cihazına plakanız ve hızınız düşer, bu çıktıya dayanılarak ceza yazılır, herhangi bir polis memuru hızlı gittin diye sana kafasına göre ceza yazamaz.

    Kaldı ki hızlı gitmediğine dair somut delilin var mı? Mahkeme senden bunu ispatlamanı isteyecektir, ispatlayamazsan memurların tazmin ettiği tutanaklar aksi ispatlanana dek geçerli sayılır, kanunen.

    @slmhzl
    Hız sınırını %10 ile %30 oranında aşarsanız 154 tl, %30'dan fazla aşarsanız 319 tl öderseniz, KTK m. 51'de geçer.

    Polise atıp tutacağınıza keşke biraz araştırma yapsanız, ne kadar tembel bir toplum olduk, internet gibi bir nimet varken elimizde hemen önyargı ile yaklaşıyoruz, yazık.

    Üstat gerçek hızımı öğrenmek hakkım degilmi, adamlara konusurken cezayı kesmisler ben gercek hizimi gormek İstiyorum derken cezayi yazdi getirdi diger memur ve hizimda kesinlikle 69 filan degildi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bana acilen dilekçe lazım 15.05 tarihinde ankarada işyerinde çalıştığım saatte benim plaka ve araç bilgilerine istanbul kenndy caddesinde ceza kesilmiş. Bana posta yoluyla 04 Eylülde gelmiş. İtiraz edip iptal edebilirmiyim. Delil olarak ne suna bilirim. Dilekçe örneği olan varmı?
  • @blue_brownie

    Öncelikle ceza hangi maddeden yazılmış, muhteviyatı nedir?
    İkincisi eğer o sırada gerçekten çalışıyorsan ve bunu da çalıştığın kurum görev listesi/çizelgesinden ya da arabanın çalıştığın birimin önünde/otoparkında olduğunu ispatlayabilirsen, hatta senin bu durumunu kanıtlayan bir şirket çalışanı/amirinin yazısı/ifadesi olursa üsttaki mesajlarda örneğini verdiğim dilekçeyi doldur ve gerekli evrakları tamamlayıp dosyanı teslim et, ama dikkat et itiraz süresini geçirme, yoksa yargı yolu kapanır.

    @Robinson_Crusoe

    Elbette sana isnat edilen suçu, yani trafik suçunu öğrenmen senin hakkın, sana yazdıkları ve senin imzalamadığın ceza tutanağında bu yazıyordur, ama sen makbuzu imzalamamışsın, onlarda senin adresine yollayacaklardır, o zaman görebilirsin artık.
    Normal prosedürde sana bunu sözlü olarak da söylerler, muhtemelen sen memurlarla münakaşaya girdin, onlar da münakaşaya dahil olmamak, seninle laf dalaşına girmemek için bir an önce cezanı yazıp sana detay bilgi vermediler.

    Radar cezalarında bilinmesi gereken nokta, radar anlık hız ölçümü ölçen bir cihazdır, 10 km boyunca 60 km/h ile gidersiniz, tam radar cihazı olduğu yerde hızınız 70 km/h olursa ceza yersiniz.
    Örneğin; bu tip radar cihazları Ankara-Konya Yolu'nda bol bol var, oranın insanları buna alışmış, radar cihazına kadar 70 km/h ile gidiyorlar, cihazı geçer geçmez gaza basıyorlar. :D




  • Saçma sapan cezalara duymuştum ama böyle bir cezayı yaşayacağım aklıma gelmemişti. Detayı paylaşayım isterseniz. Kurumdan yazı işini hal ettim.
    Fakat onlarından benim orada olduğumu kanıtlamaları gerekmiyormu? 5 ay sonra gelen bir cezayı kurumun otopark kameralarından kanıtlamam zor 2 ayda bir siliniyor Genellikle kapalı devre kameralar bu prensiple çalışıyor. Benim bildiğim bu cezaların kesildikten sonra en kısa zamanda gönderilmesi yasal bir zorunluluk değilmidir? 15 Mayıs kesilen bir cezayı 4 Eylülde tebliğ ettiğinizde delil toplamanız ispatlamanız giderek zorlaşıyor. Trafik kanunun 61/1-c maddesine göre yazmış. Ama imza yerinede K.T.K 116 Maddesine istinaden yazmış.

    Detay ise şöyle:

    15 Mayıs 2012 tarihinde 22:50 de İstanbul Kenndy caddesi üzerinde arabama ceza kesilmiş. Ceza yeri olarak Sahil Kenndy Caddesi Taşhan Köprü giriş bisiklet yolu üzeri denmiş. Ayrıca Not: Kısmında da 5542 Yol üzerine park asıklık yoluna yazılmış. Bilgisayar sorgusuyla plakamın tüm detayları çıkarılıp bir güzel tutanağa işlenmiş.

    Buraya kada herşey normal bir ceza olarak görülebilir ama tuaflık buradan sonra başlıyor.

    Fakat ben o tarihte İstanbulda olmadığım gibi Ankara' da 14:00-22:00 arasında kamuya ait bir yerde görevde etrafımda kameralarla ile çalışıyordum. Aracım ise yine bu kamuya ait otoparkda kameralar eşliğinde duruyordu. yani bu saat ve tarihte benim istanbulda olmamın imkanı yok. Keza ceza bana kesildikten 1-2 ay içinde ulaşsaydı. Kamera kayıtlarınıda ulaşabilirdim.

    bende bana 4 eylülde posta yoluyla ulaşmış bu cezayı yargıya götürme kararı aldım. Bugün mahkemeye gidip başvuruda bulundum. Ceza Ankarada kesilmediği için 1 hafta içinde istanbula göndereceklerini ve incelemeye alınacağını açıkladılar. 4-5 ay sürer dediler.

    Dilekçemde o saat ve günde ankarada çalışıtığıma dair bir yazı ekledim. Ayrıca o trafik tutanağındaki ceza yeri ilgili tutarsızlığa vurgu yaptım. Bunun yanında bu cezayı kesen görevlilerin gerçekten o gün ve saatte görev yapıp yapmadığını o gün ve saatte kestikleri ceza makbuzların uyuşup uyuşmadığının araştırılması talebinden bulundum.

    Dediğim gibi kesildikten 1-2 ay içerisinde gelseydi. Kamera kayıtlarınıda ekleyebilirdim. Bu durumada vurgu yaparak bu kadar geç gelmesinin sonucunda daha fazla delil sunmak istediğimi fakat 5 ay geçtiği için delil bulmamın zorlaştığını belirttim. Yine ayrıca bu tarihler arasında istanbulla giriş çıkış ve suçun işlendiği yerdeki mobesa kameraları incelendiğinde benim aracımın orada olmadığını çok rahat anlaşılacağını belirttim.

    Uzun bir yazı oldu ama keyfi keder kesilmiş bu cezanın sizce iptal olma olasılığı varmıdır? Başka neler yapmamı önerirsiniz? Dilekçeyi verdim. 15 günlük indirimli ödeme günüm devam ediyor. Şimdi ödesem mahkemeye dilekçeyi verdiğim için etkisi olurmu? Hakem cezayı zaten ödemiş red kararı vereyim diyebilirmi?




  • Telefonla konusmadan dolayi eve ceza geldi, arac sahibinin adina geldi,
    Tutanakta trafik yogunlugundan dolayi arac durdurulamadi yaziyordu,
    Araci isletenin (kullananin) kimlik bilgilerinden hic biri yoktu tutanakta (ve gercekten de araci, arac sahibi kullanmiyordu ceza yazildiginda)
    Tebligat islemlerine olaydan 21 gun sonra baslanilmisti.

    Yani anlayacaginiz her sekilde bizim lehimize sonuclanacagini dusundugumuz bir olaydi. Mahkeme basvurusu ve sonucunda itirazimiz malesef REDDEDILDI.
    Asagida dilekceyi ve hicbir sey incelenmeden, ustun koru verildigini dusundugumuz red kararini yaziyorum.




    DİLEKÇEMİZ:

    Konusu : T.C. İstanbul Valiliği ..... Amirliğinin 12.06.2012 tarih, .. seri ve ...... sıra numaralı Trafik Para Cezası Karar Tutanağında yazılı 72 TL para cezasının iptali hakkında

    Açıklamalar :
    1- 34 .. .... plaka sayılı ve müvekkil adına kayıtlı hususi otoya Karayolları Trafik Kanununun 73. maddesi uyarınca, gıyabında düzenlenen ve ekte sunulan 12.06.2012 tarihli, 72 TL bedelli Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim olunmuş, 04.07.2012 tarihinde tebliğ edilmiştir.

    2- 12.06.2012 tarihli para cezası karar tutanağı öncelikle gıyapta düzenlenmiş olup müvekkile 04.07.2012 tarihinde, yani düzenleme tarihinden 22 gün sonra tebliğ edilmiştir.

    Trafik Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibine Uygulanacak Esas ve Usuller ile Kullanılacak Belgeler Hakkında Yönetmeliğin Tescil Plakasına Göre Düzenlenen Tutanakları İçin Yapılacak İşlemler başlıklı 10. maddesine göre düzenlenen Trafik Para Cezası Karar Tutanağının muhataba tebliğ işlemine 7 gün içinde başlanması gerekmektedir.www.ptt.gov.tr internet adresinden yapılan sorgulama neticesinde tebligat işlemine 03.07.2012 tarihinde başlanıldığı görülmektedir.

    3- Öte yandan tutanak müvekkilin gıyabında düzenlenmiş olup, haksız ve hukuki mesnetten yoksundur. Söz konusu ceza tutanağında araç sürücüsünün imzası bulunmamakta olup, iş bu eylemin gıyapta yapılması idari işlemin açıklığı ve kanunilik ilkelerine aykırıdır.

    İdari yaptırım kararına ilişkin tutanakta bulunması gereken hususlar, Kabahatler Kanununun 25. maddesinin (a) fıkrasında “Hakkında idari yaptırım kararı verilen kişinin kimlik ve adresi” olarak belirtilmiştir. Ekte sunduğumuz tutanakta aracı işletenin kimlik bilgileri ve adresine rastlanmamıştır.

    Yine iş bu ceza tutanağı cezaların şahsiliği açısından değerlendirildiğinde de hukuka aykırılık teşkil etmektedir. İlgili ceza tutanağından anlaşılacağı üzere tutanak üzerinde müvekkile ait bir imza veya imzadan imtina ettiğine dair bir şerh bulunmamakta, aracın ceza tutanağına konu olay ve tarihte müvekkil tarafından idare edildiğini belirten hiçbir yasal dayanak da bulunmamaktadır.

    İtirazımız ile benzerlik arz eden Beyoğlu 2. Sulh Ceza Mahkemesi Müteferrik 2010/388 sayılı EMSAL kararında:
    <<Tutanak itiraz edenin yüzüne karşı düzenlenmemiştir. İtiraz eden ile aracı kullananın ve kuralı ihlal edenin aynı kişi olduğu tespit edilememiştir. Anayasanın 38/7, TCKnın 20/1 maddesine göre ceza sorumluluğu şahsidir, başkasının eyleminden kimse sorumlu tutulamaz>> demiştir.
    Buna göre EMSAL KARARDA hukuka aykırı bulunan trafik cezası tutanağı, 5326 sayılı yasanın 28/8-b maddesi gereğince İPTAL edilmiştir.

    Netice ve Talep : Yukarıda arz olunan nedenlerden dolayı itirazın kabulü ile yasalara aykırı olarak düzenlenen 12.06.2012 tarih, .. seri, ...... sıra numaralı Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağının ve para cezasının iptaline karar verilmesini arz ve talep ederiz.



    Bu da KARAR


    Gereği Düşünüldü: itiraz edenin dilekçesinde göstermiş olduğu gerekçeler yerinde görülmediği gibi trafik amirliği tarafından düzenlenen tutanakta herhangi bir usulsüzlük görülmemiştir.
    Mahkememizce de itirazın kabulünü gerektirir bir delilde bulunmadığından itirazın REDDİNE,
    5326 sayılı kanunun 28/son maddesi gereğince kesin olarak karar verildi.




  • @onur

    Benim de birkaç mesaj üstte belirttiğim gibi İstanbul'da bu işlere bakan yetkili Sulh Ceza Mahkemesi'nde inanılmaz bir yoğunluk var, bir itirazın sonuçlanması en az 5 ay sürüyor, kaldı ki bu 5 ay dosyanızın incelenme zamanı gelmesiyle ilgili, 5 aylık bir dosya sırası.

    Trafik mahkemesinde duruşmalar taraflar olmadan, sadece dosya üzerinde yapılıyor. Dosyanızda ispat aracı olarak sadece dilekçeniz varsa, maalesef haklı bile olsanız itiraz talebiniz reddediliyor.
    Bunun en büyük sebebi, kanun metninde geçen "aksi ispatlanana dek polis tutanakları geçerli delilerden sayılması" hükmüdür. Polis tutanagını bozmak için sözünüzle değil delillerinizle konuşacaksınız.

    @blue_brownie

    Tek tek sorularına açıklık getireyim.

    1. Ankara'da oturduğunu ve İstanbul'da tarafına ceza kesildiğini en güzel ispatlayacağın metot o sırada Ankara'da görevde olduğuna dair görev belgesi ve Ankara-İstanbul arası yoldaki OGS geçişlerinde kaydının bulunmadığına dair bildirimde bulunmak oalcaktır. (Ki sadece kaçak geçişlerin kaydı tutuluyor ama eğer OGS'niz varsa bankanızda geçiş yapmadığınıza dair bir çıktı eklemeniz faydalı olabilirdi.)

    2. Trafik polislerinin orada görevli olup olmadıkları yönünde araştırma yapılması talebiniz abes olmuş, zaten hakim bunu göz ardı edecektir, çünkü görevli olmayan polisin ceza yazması mümkün değildir, trafik polislerinin sabit bir bölgesi de yoktur.

    3. Cezanın size geç tebliğ edilmesiyle ilgili, İstanbul'dan Ankara'ya gelen tebligatla ilgili yazışmalar ve PTT'nin cezayı size ulaştırması bu sürecin uzun olmasının sebebidir, ve bu Türk bürokrasinin olağan bir durumudur, hakim açısından göz ardı edilecek başka bir durumdur. Bırakın trafik cezası gibi idari bir konuyu, tutuklu mahkumların olduğu iller arası mahkeme yazıları bile en az 2 ay içinde cevaplanabiliyor, halbuki maksimum cevap verme süresi 30 gündür, her evrak geç gönderildi diye savcıların memurlara soruşturma açması gerekir.

    4. Dilekçeyi vermişsiz zaten, bundan sonra yapacak birşeyin yok, cezayı ödeyip ödemediğin zaten hakimi ilgilendirmez, bundan haberi bile olmaz, itirazınız %50 ihtimalle kabul olur gibime geliyor ama yine sonuçta hakimin o anlık keyfine kalmış, geçmiş olsun.

    5. Son olarak cezayı ödeme konusunda, mahkeme kararı red gelse bile cezanızı mahkeme sonuç kağıdını göstererek indirimli ödeyebilirsiniz diye biliyordum ama öyle olmadığına dair tecrübesi olan arkadaşlar da varmış, karar sizin.




  • Arkadaşlargöndermiş olduğum link halen çalışıyor, birazcık araştırma yapın, direk bana mesaj atıp durmayın, bu kadar rahatınıza düşkünlükle nasıl dilekçe yazıp da hakkınızı arayacaksınız merak ediyorum.


    http://s3.dosya.tc/server/qZ5d2v/TrafikCezas_.doc.html
  • volcano71 cevaplarınız için teşekkürler aracımda ogs var zaten aslında aklıma gelmemişti buda eklenirdi. Aslında en güzel delil kamera kayıtları ama geç gelmesi sorun kayıtlar 2 aylık tutuluyor. Resmi kurumdan yazı aldım. Ekledim. Mobeselerin kayıtları ne kadar süreli tutuluyor benim bildiğim daha uzun olduğu hakim merak edip mobesa kayıtlarına baksa benim için süper olur herşey ortaya çıkar ama benim o polislerin ogün görevli olmadığı dair ciddi şüphelerim var. Keşke hakim bunu bir inceleyebilse.
  • Görevli olmayan polis size ceza yazamaz.
    Her gün ceza yazdıkları makbuzları gün sonunda şubeye teslim etmeleri gerekir, hepsi kayıtlara geçer, görevli olmayan birisi bunu imkanı yok yapamaz, her şey şeffaftır.
    Ama şöyle olabilir, cezanızı fahri trafik müfettişlerinden biri kesmiş olabilir, ama size gelen tutanakta polislerin kestiğine dair ibare var diyorsunuz.

    Hakim davayı sadece sizin verdiğiniz evraklar üzerinden inceliyor maalesef, ne mobese kayıtlarını almakla uğraşır, ki istese de zaten bu çok uzun bir süreç alır, ne de polislerin o süreçte görevli olup olmadıklarını incelemeye tabi tutar.
  • @ wolcano

    Dostum senin başına gelenin birebir aynısı bana geldi.İzmir de hiç olmayacak bir saatte ancak 20-30 la dönülecek bir kavşakta kırmızı ışıkta geçtiğimi idda ediyorlar.10 yıldır araba kullanırım daha 1 tane ceza yemedim.154 tl kesmişler İstanbul da oturuyorum 3 gün önce elime geçti.Çok kararsız kaldım itiraz edip etmeme konusunda.Ellerinde ne delil var ne başka birşey.Bir de sadece tek yerde mi Trafik cezalarıyla ilgililenen Sulh Mahkemesi?Malum 50 tl mazot yakmak var..
  • slm arkadaşlar benimde bir sorum olacak ben başkasına ait bir aracı kullanırken kazaya karıştım suç bende olmadıgı halde aracın sigorta ve muayenesi olmadıgından aracı parka çektiler ve benim ehliyete ceza yazdılar 144 tl bunu benmi öderim yoksa araç sahibimi ceza kesmelerinin sebebi araç muayene ve sigortasının olmaması şimdiden teşekürler
  • Bu sorunun yeri burası mı, konu başlığına baktınız mı hiç, burada danışmanlık hizmeti yapmıyoruz, kusura bamayın.
  • Öncelikle benimde başıma böyle bir olay geldi. Cezamı yedim dosyamı hazırladım tebligat bekliyorum bekliyorum bekliyorum derken gelmedi en son mtv yatırırken sistemden baktım tebliğ edileli aylar olmuş. Elime ulaşmama şansı yok iş adresi.

    Cezamı paşa paşa öder bundan sonrada dikkatli olurum. Ayrıca şunu unutmayın tebliğ süresini geçmesi olayı eskidendi artık uygulamada bu sebeple ceza iptali yok.

    Benden size tavsiye dikkat edin ceza yemeyin yerseniz de hiç uğraşmayın şifozren işi bu işler bu ülkede.

    ek bilgi ankarada itiraz edecekler trafik mahkemesine edecek...
  • benimde cama koymuşlar trafik cezasını ama hiçbir yerde çıkmıyor nasıl ödeme yapacağım dostlar?

    tşk..
  • Merhaba,

    Adresime tebliğ edilmeyen 3 adet trafik cezasını bugün internet vergi sisteminde fark ettim;

    TUTANAK TARİHİ TAHAKKUK FİŞ NO SERİ/SIRA NO TEBLİĞ TARİHİ

    Trafik Para Cezası 31.05.2012 20120905015010000307 MA00776748 02.07.2012 154,00 15,40 169,40

    Trafik Para Cezası 25.06.2012 20120922015010000118 MA00874975 18.07.2012 154,00 15,40 169,40

    Trafik Para Cezası 13.01.2012 20120928015010000084 MA00195058 24.07.2012 154,00 15,40 169,40

    Tutanak tarihi ile tebliğ tarihleri arasında çok fark var ve bu cezalar hiç bir türlü bana tebliğ edilmedi. (posta yada muhtarlık ile tebliğ olmadı)

    Daha önce bunun gibi 2 ceza öemiştim. sorgulamadan ödemeyi internetten yaptım fakat bu sefer çok abartı olduğunu bir yerde hatta olabileceğini düşünüyorum. 10 yıllık şöförüm ve ilk defa bu sene bu kadar ceza kesildi adıma. Yorumlarınızı alabilir miyim?

    Hayırlı günler.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.