Şimdi Ara

trafik cezasi ne zaman karsima cikar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
29.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ödemesek ne olur hakikaten
  • bugün sol farım yanmıyor diye ceza yedim ama ödemicem.katlasın dursun nasıl olsa 3-5 sene içinde af çıkıyor yada faizi siliyorlar yine ana parayı ödüyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: capo di capi

    bugün sol farım yanmıyor diye ceza yedim ama ödemicem.katlasın dursun nasıl olsa 3-5 sene içinde af çıkıyor yada faizi siliyorlar yine ana parayı ödüyorsun.




    bakın bizim ülkemizdeki en büyük sorunlardan birisi bu.
    kanunlarımızın ve cezalarımızın yaptırımı yok.
    vergisini veren, kurallara uyan ın enayi yerine konulduğu bir memleket burası.
    bu bu yüzden yukardaki arkadaşı hiç kınamıyorum.
    hatta bende onun gibi davranmak istiyorum ama yapamıyorum işte.
    yukardaki kötü gidişatı engellersek, bu ülkede çok ama çok şey düzelir.
  • arkadaşlar cezanın faizi ceza miktarının iki katını geçemiyor. cezanın iki katına ulaştığında öylece duruyor. içinzi ferah tutun.
  • Konu hort olmuş ama benimde geçen yıldan kalma bi park cezam var. Tebliğde geldi. Ama internette de vizede de karşıma çıkmadı.
  • beyler ben k.maraşta pizzacıda servis elemanı olarak çalışıyorum 16 yaşındayım 2 gün önce motorla ceza yedim ehliyet kask yok bu cezayı ödemezsem ne olur ..üstüme bir mülk de yok .af çıkar mı lütfen biri yardım etsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pizzacı46 -- 22 Ağustos 2011; 13:44:12 >
  • beyler şöyle bir durumum var.280tl ceza kağıdı gelmiş Trabzonda babama.adres orası diye.ben tekirdağdayım.cezayı da burda yedim 55 sınır olan yeri 61le geçtm diye ve kırmızı ışıkta geçtim diye.neyse.internetten borç sorguluyorum çıkmıyor.ehliyetten sorguluyorum çıkmıyor.iş bankası internet şubesinden borç sorguluyorum aracın plakasından yine borç çıkmıyor.ama eve gelen bi kağıt söz konusu.ve aracımın güzel de bir resmi eklenmiş kağıda :) gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum.internet şubesinden bilgi giriişi yaparak borcu ödeyebilirim ama ya hükmü yoksa cezanın.havaya ödeme yapmış mı oluyorum.sonra geri alabilirmiyim?kağıt gelmişse hükmü olmaması falan olamaz gerçi de internette borç görünmüyo ama ceza diye rastgele rakamlar girip ödeme yapsam hiç bu bilgilerle borç yoktur diyerek parayı almamazlık etmezler.ne biçim bi sistem düzen bu yaa.
  • yeni çıkan torba yasa ile ANAPARA 120 TL den aşağı kesilen trafik cezaları affedilmiştir. Bundan gayrı herhalde benim niye cezam gözükmüyor demeyiz. şirkete ait aracımızın 2580 TL toplam tutar olmak üzere içinden sadece 1 tanesi 130 TL kesilmiş cezanın haricinde geri kalanlar affedildi. Yani 2580 TL yerine 130 TL o da ödemezsek en fazla 390 TL olarak araç satış esnasında karşımıza çıkacaktır. Başka türlü trafik cezalarında haciz işlemleri olmamaktadır. siz ödeyene kadar trafik sicilde bekletilmekte, aracınızı satmaz da hurdalığa ayırırsanız bir daha karşınıza çıkmamaktadır.
  • bnde bişey sorucam beyler. geçen alkolden ehliyeti kaptırdım.altı üstü bi bira içtim 4 promil çıktı bnde şaşırdım.ehliyeti kaptırdım üstelik şirket arabasıyla.şimdi bu ceza bana mı yazıldı aracamı.bana yazıldıysa ilerde öderim ama araca yazıldıysa ve satışta çıkarsa kötü olur
  • TRAFİK CEZALARININ MAKBUZLARINI YIRTIN
    Tasarıda 120 lira ve altındaki idari para cezalarının silinmesini öngören tarihin 31 Temmuz 2010'dan 31 Aralık 2010'a alınması, geçtiğimiz ağustos ayından, yani affın gündeme geldiği günden yıl sonuna kadar geçen 5 aylık sürede işlenen trafik cezası suçlarının da silinmesini sağladı. Buna göre yasak yere park ettiği, emniyet kemeri takmadığı, arabadan çöp attığı ya da seyir halindeyken cep telefonuyla konuştuğu için ceza yiyip de cezasını ödemeyenler bu cezalardan tamamen kurtuldu. 120 liranın üstündeki cezalar kapsam dışında kaldığı için aşırı hız ve kırmızı ışık ihlali yapanlar ise cezayı ödeyecek. Trafik dışında mahkemelerden gelen 120 TL'nin altındaki idari para cezaları da affa girdi.

    alıntıdır... link




  • ben 1 kere ceza yedim, zamanında ödedim, af edene de af olana da hakkım helal değildir

    cezayı ödeyen keriz, af edilen akıllı
    vergiyi ödeyen keriz, af edilen akıllı

    ne biçim bir ülkede yaşar olduk yaa, üvey evlat mıyız biz bu ülkede?
  • 2009 eylül ayında kesilen 128 tl lik ceza sözde 2010 ocak ayında tebliğ edilmiş ! ama daha geçen hafta gib.gov.tr de göründü, bu bahsi geçen tarihden sonra iki defa ( 76 ve 81 km ile ) hız cezası yedim ve olmuştur deyip ödemiştim,

    ama bu yeni görünen ceza bana hiç tebliğ edilmedi ve faizde işlemiş, bugün trafikden baktım onlardada ceza tebliğ edildi görünüyor, tebliğ belge numarasını verdiler postaneden kontro edip sulh mahkemesine itiraz etmemi ve faizi iptal ettirmemi söylediler,

    bakalım faiz iptal olacakmı
  • Arkadslar bende tam 1 pİ200 tl trafik cezası yedim fakat ödemeyi düşünmüyorum bunun bana ne tur bir zararı olur, sonuçta memur değilim devlet ile herhangi bir ticari işim de yok, günlük hayatta karşıma ne zaman çıkar?

    Aslında durumum müsait olsa öderim ama su durumda çok yüksek bir miktar ödemek için
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.