Şimdi Ara

Trabzon Rum İmparatorluğu'nda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler birşey sormak istiyorum (Zaten hep sorum olduğunda geliyorum buraya)

Trabzon İmp'de Giresun,Rize vs.'de içinde. Giresun ve Rize'de kale var. Gezdim gördüm. Ama Trabzon'da bildiğim kadarıyla bir kale(Merkeze Yakın) vs. yok. Tabi daha önce varmıydı bilmem ama. Trabzon, devlet merkezi, Giresun ve Rize'de tampon bölge olarak mı kullanılıyordu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live Free or Die -- 14 Ocak 2013; 21:31:23 >

• Trabzon diye bir cumhuriyet mi var ilk defa duyuyorum öğrenmiş oldum . Pontus Rum ile alakası var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tecnique

Trabzon diye bir cumhuriyet mi var ilk defa duyuyorum öğrenmiş oldum . Pontus Rum ile alakası var mı ?

Trabzon Rum İmparatorluğu, muhtemelen vardır alakası. 1461'de Fatih tarafından yıkıldı.

Trabzonlu bir arkadaşıma sordum var mı kale diye. Araklı'da varmış keşke google'da baksaymışım bu kale'de Osmanlı zamanında yapılmış. Soruma hala cevap bulamadım.
  • bu imparatorluk bizansın hanedanlıklarından birisi. ve tam merkezde bizanstan kalma çok büyük ve oldukça sağlam bir kale varmış zamanında.

hatta ms 5. yüzyıldan kalan surlar hala ayaktaymış:

http://www.agasar.org/trabzon-kalesi-hakkinda-bilgiler-fotograflar_30_761.html
  • trabzonun şehir merkezinde birçok bölgeyi çevreleyen kaleler mevcuttur...kimisi bizans zamanından kalma kimisi osmanlı yapısıdır...orta hisar bölgesi en belirgin yerlerdendir...anadoluda birçok kişi trabzonda rum asıllıların yaşadıgını zanneder ilk okul orta okul zamanında ögrendikleri pontus bilgisiyle- ama öyle değildir trabzonda rum veya laz asıllı olan insan sayısı toplamın yüzde onu bile degildir..fatih fetettiğinde anadolunun bir çok bölgesinde kavgalı oldugu veya olmadıgı türk beyligini bu bölgelere yerleştirmiştir oğuzların birinci boyu karamanogullarında bulunan çepni aşireti bunlardan biridir ve bu bölgenin türkleştirilmesinde başrol oynamıştır...nerden bildigimi sorarsanız bende o aşirettenim
  • Nasıl kale yok,gezdiğine emin misin Trabzonu? Ortahisarda kiliseden dönme cami bile mevcut.
  • Trabzon'u gezmedim. İçinden geçtim ama gezip görme imkanım pek olmadı. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çayeli kalesi vardı sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcebi001

trabzonun şehir merkezinde birçok bölgeyi çevreleyen kaleler mevcuttur...kimisi bizans zamanından kalma kimisi osmanlı yapısıdır...orta hisar bölgesi en belirgin yerlerdendir...anadoluda birçok kişi trabzonda rum asıllıların yaşadıgını zanneder ilk okul orta okul zamanında ögrendikleri pontus bilgisiyle- ama öyle değildir trabzonda rum veya laz asıllı olan insan sayısı toplamın yüzde onu bile degildir..fatih fetettiğinde anadolunun bir çok bölgesinde kavgalı oldugu veya olmadıgı türk beyligini bu bölgelere yerleştirmiştir oğuzların birinci boyu karamanogullarında bulunan çepni aşireti bunlardan biridir ve bu bölgenin türkleştirilmesinde başrol oynamıştır...nerden bildigimi sorarsanız bende o aşirettenim

çebi soyadı da burdan mı geliyor acaba? epeyce bu soyadı taşıyan kişi var.

• Evet buralarda (araklı civarı) baya fazladır burdan gurbete çıkan da çoktur tabi ilk orta asyadan konya civarina yerlesmisiz sonralari fatih zamaninda bi bölümümüz bolu civarina bi bölum trakya tarafına bi bölümde trabzona göçmüş..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ANADOLU= Ana dolu= ANATOLİA

Anatolia, Ana dolunun mitolojideki adı değil mi?

Geçmişte de, Anadolu, anadoluydu, günümüzde de Anadoludur.

ANA DOLU: Amozon ülkesi! Müslümanlıkta da Ana Kutsaldır!

Ana dolu, analar (dişiler) ülkesidir. Çocukların %90'ı ana tarafına daha bağlı oluyor!

Ana-dolu hiçbir zaman Yunan medeniyetinin beşiği değildir!

Yunanlıların ana yurdu, Çin'in Kunmik şehrinin üstündedir ve batıya gelişleri, İngilizlerin Yunan devletini tanıması ile batıda ilk defa devlet olmuşlardır! Yunanlıları batıya sürükliyen, Yakup bey diye bilinir ve kitaplara da böyle geçmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birturk

ANADOLU= Ana dolu= ANATOLİA

Anatolia, Ana dolunun mitolojideki adı değil mi?

Geçmişte de, Anadolu, anadoluydu, günümüzde de Anadoludur.

ANA DOLU: Amozon ülkesi! Müslümanlıkta da Ana Kutsaldır!

Ana dolu, analar (dişiler) ülkesidir. Çocukların %90'ı ana tarafına daha bağlı oluyor!

Ana-dolu hiçbir zaman Yunan medeniyetinin beşiği değildir!

Yunanlıların ana yurdu, Çin'in Kunmik şehrinin üstündedir ve batıya gelişleri, İngilizlerin Yunan devletini tanıması ile batıda ilk defa devlet olmuşlardır! Yunanlıları batıya sürükliyen, Yakup bey diye bilinir ve kitaplara da böyle geçmiştir.

şaka mı bu. yunanlarla çinliler ne alaka
  • Türklerin Tarihi
    Pasifik'ten Akdeniz'e 2000 Yıl

Jean-Paul Roux
    Sayfa: 422, 4. paragraf

"Yakub özgürleşeme hareketinin başını çeker ve Kuça, Yarkent, Kaşgar, Hoten, Aksu ve Kuça'yı ele geçirir. Peşinden Cungarları ve YÜZYILLARDIR Çin'in YUNNAN bölgesine TECRİT edilmiş olarak YAŞIYAN içinde Çinlilerin de bulunduğu tüm Çin MÜSLÜMAN topluluklarını batıya SÜRÜKLER. YUNAN DEVLETİ İngiltere TARAFINDAN TANINIR. Rusya'dan destek alır..."

Ana dolu = Anatolia

Attila 453 yılında öldü mü, öldürüldü mü?

Sayfa: 75
    "... Papa Attilla'nın karşısına çıkar ve kendisinin (Vatikan'a yürümesinden) ÇEKİLMEYE ikna eder. O DA (Attila'da) Loup gibi, Aignan gibi, Paris'in koruyucusu NANTERRELİ güzel kız (Belâd ile Attila'nın anneleri) Aziz BÜYÜK LEON adıyla ermişler listesine eklenmiştir..."

-Attila 453 de ölmüş mü, 1. LEON olarak İstanbul patriğinin elinden ilk taç'ı giyerek BİZANS imparatoru mu olmuş olur?

-Roma imparatorluğunu ikiye bölen Attila değil mi? Ağabeyi Belâd Roma imparatoru olunca, Attila karşı çıkar ve Roma: Romulus (Roma Ulusu) ve Rumulus (Rum Ulusu) diye ikiye bölünmüş olur!

-Roma Ulusu Katolik= Kutsal İsa (Kut İsa). Yani Ata erkillik!
    -Rum Ulusu Ortodoks= Kutsal Meryem ANA (Kut Ana). Yani ANA erkillik!
    -Sünniler: Kutsal ANA= Ortodoksluk= Kutsl ANA (Kut ANA). Ana erkillik!

-Katoliklerin Kutsal HAÇ dedikleri, Tıp ilmindeki Erkek ikonası/sembolü değil mi? Yani: "o+" Bunu dik olarak düşünün.
    -Yunan devletinin İngiltere tarafından tanınmasına kadar, Ortodoksların sembolü/ikonası Tıp ilmindeki dişi semülü idi. Yani: ">" Bunu doksan derecelik açı olarak düşünün. İsterseniz Da Vinci Şifresi kitabı, 262 ci sayfaya bakabilirsiniz!

-Sünniler'in de Haççı minarenin üstünde, alem dedikleri AY'dır! Kutsal ANA'ya ait yumurtayı sembolize eder.

-Günümüzde Ortodoks Hıristiyan yoktur. Yunan devletinin İngiltere tarafından tanınması ile gördüğünüz ve bildiğiniz gibi patrikhanelerin üstünde ve insanların boyunlarında hep Kutsal (Kut) İsa Haççı var!

Dindar= Din dar!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.