Şimdi Ara

TR Serverinde İngilizce Oynamak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
14.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Rapid Step

Değerli Sihirdarlar,

Bildiğiniz gibi Türkiye sunucusunun açılmasındaki en önemli nedenlerden birisi Türkiye'de League of Legends oynayan oyuncuların sayısını artırmak ve aynı zamanda tüm oyuncularımıza aynı seviyede hizmet ve destek sağlayabilmektir. Bu noktada sizler de anlayışla karşılarsınız ki Türkiye'de İngilizce bilen bir kesim olduğu gibi İngilizce bilmeyen ancak oyun oynamayı seven aynı zamanda da İngilizce bilmeyen bir kitle de mevcut.

Tüm oyuncuları aynı ortak paydada buluşturabilmek ve verilen servisin herkese eşit seviyede iletilebilmesini sağlamak adına bazı konularda atılım yapabileceğiniz gibi bazı konuları da düzenlemeniz gerekir. Türkiye'deki oyuncuları buluşturabileceğimiz en büyük payda Türkçe'dir. Bu genel olarak tüm ülkeler için de geçerlidir. Özellikle de ülke olarak değil de "BÖLGE" olarak görülen yerlerde ise genelde (Kore, Çin, Brezilya gibi) sunucular sadece lokal dil üzerinden çalışır. Buradaki amaç tüm oyuncuların aynı dili konuşmaya başlaması zaman içinde oluşan büyük topluluğun da birbiri ile olan iletişimlerinde sorun çıkmaması ve aynı dili konuşmalarını sağlamaktır.

Örneğin; oyuncuların en önemli özelliği oynarken yaptıkları veya kullandıkları şeyleri önce beyinlerinde canlandırmalarıdır. Siz Doran's Shield dediğinizde karşıdaki Shield da ne ola ki? diyorsa bu iletişimde bir sorun vardır. Ancak hepimiz Doran'ın Kalkanı dediğimizde aklımıza gelecek konu tektir.

Bunun dışında ülke çapındaki E-Spor aktivitelerinde de kullanılacak dilin ortak olması ve takımların içindeki oyuncuları neyi ne amaçla kullandığını da bilmesinde fayda vardır. Bu nedenle de sadece Turkiye Bölgesinde değil Kore, Çin ve Brezilya bölgelerinde de durum boyledir.

Şu konu da genelde karıştırılıyor; Yunanistan, Romanya ve Polonya birer ülkedir ve EU sunucuları içerisinde kendi dillerinde ürün kullanırlar. Ancak Türkiye potansiyeli itibarı ile bir BÖLGE'dir, Kore ve Çin gibi pazarlarla eş tutulmaktadır. Dolayısı ile Riot Games olarak bizim servislerimizi Türkiye'ye getirmekteki amacımız bazı oyuncularımızın dediği gibi "sizleri ayrıştırmak" değil aksine ülkemizdeki büyük potansiyeli ortaya çıkartmak içindir.

Teşekkürler,

Caine
    quote:

Orijinalden alinti: Rapid Step

Degerli Sihirdarlar,

Bildiginiz gibi Türkiye sunucusunun açilmasindaki en önemli nedenlerden birisi Türkiye'de League of Legends oynayan oyuncularin sayisini artirmak ve ayni zamanda tüm oyuncularimiza ayni seviyede hizmet ve destek saglayabilmektir. Bu noktada sizler de anlayisla karsilarsiniz ki Türkiye'de Ingilizce bilen bir kesim oldugu gibi Ingilizce bilmeyen ancak oyun oynamayi seven ayni zamanda da Ingilizce bilmeyen bir kitle de mevcut.

Tüm oyunculari ayni ortak paydada bulusturabilmek ve verilen servisin herkese esit seviyede iletilebilmesini saglamak adina bazi konularda atilim yapabileceginiz gibi bazi konulari da düzenlemeniz gerekir. Türkiye'deki oyunculari bulusturabilecegimiz en büyük payda Türkçe'dir. Bu genel olarak tüm ülkeler için de geçerlidir. Özellikle de ülke olarak degil de "BÖLGE" olarak görülen yerlerde ise genelde (Kore, Çin, Brezilya gibi) sunucular sadece lokal dil üzerinden çalisir. Buradaki amaç tüm oyuncularin ayni dili konusmaya baslamasi zaman içinde olusan büyük toplulugun da birbiri ile olan iletisimlerinde sorun çikmamasi ve ayni dili konusmalarini saglamaktir.

Örnegin; oyuncularin en önemli özelligi oynarken yaptiklari veya kullandiklari seyleri önce beyinlerinde canlandirmalaridir. Siz Doran's Shield dediginizde karsidaki Shield da ne ola ki? diyorsa bu iletisimde bir sorun vardir. Ancak hepimiz Doran'in Kalkani dedigimizde aklimiza gelecek konu tektir.

Bunun disinda ülke çapindaki E-Spor aktivitelerinde de kullanilacak dilin ortak olmasi ve takimlarin içindeki oyunculari neyi ne amaçla kullandigini da bilmesinde fayda vardir. Bu nedenle de sadece Turkiye Bölgesinde degil Kore, Çin ve Brezilya bölgelerinde de durum boyledir.

Su konu da genelde karistiriliyor; Yunanistan, Romanya ve Polonya birer ülkedir ve EU sunuculari içerisinde kendi dillerinde ürün kullanirlar. Ancak Türkiye potansiyeli itibari ile bir BÖLGE'dir, Kore ve Çin gibi pazarlarla es tutulmaktadir. Dolayisi ile Riot Games olarak bizim servislerimizi Türkiye'ye getirmekteki amacimiz bazi oyuncularimizin dedigi gibi "sizleri ayristirmak" degil aksine ülkemizdeki büyük potansiyeli ortaya çikartmak içindir.

Tesekkürler,

Caine

sen onu vi'yn seslendirmesini yapan kisiye soyle.syrf onun icin inglizce yaptim oyunu

• abi türkçe oynamayın ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustacix

Ne fark ederki kufurleri gene turkce yiyeceksin.

Güldürdü
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonkeyDGarp

Beyler biraz eski konu ancak sorayim dedim bu config dosyasi mac de nerede bulunuyor acaba bir turlu bulamadim bir suru text dosyasi var ancak locale bolumu icerikte mevcut degil.

Edit: dosyayi simdi buldum ancak degistirdigimde guncelleme yapmaya basladi bir sorun cikartirmi yoksa normal bir durummu ?

Hocam LoL'ü sorunsuz olarak İngilizce yapabildiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerTOntK

riot games klasörüne gir oradan lol sonra rads sonra system klasörüne gir locale dosyası var ona gir eşittirin karşısını en_gb olarka değiştir(locale = en_gb) kaydet

Bunu öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler
  • Seslerde değişiyor dimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

Orijinalden alıntı: MonkeyDGarp

Beyler biraz eski konu ancak sorayim dedim bu config dosyasi mac de nerede bulunuyor acaba bir turlu bulamadim bir suru text dosyasi var ancak locale bolumu icerikte mevcut degil.

Edit: dosyayi simdi buldum ancak degistirdigimde guncelleme yapmaya basladi bir sorun cikartirmi yoksa normal bir durummu ?

Hocam LoL'ü sorunsuz olarak İngilizce yapabildiniz mi?

Kullanmadım ya türkçe daha iyi :)

• oyunun türkçe halini 1 kere bile oynamadım kesin leştir zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kru3gerBey

Beyler bu mümkün müdür ? Eğer varsa böle bir olay biri açıklayabilir mi bende ingilizce oynamak istiyorum oyunun sesleri felan derken oyuna daha fazla adapte olabilirm hoşuma gidiyor pbe'den biliyorum çünkü :)

sen şu her konuya "iyimiş" yazan eleman değil miydin ?

tr_TR yazıyor locale.cfg de en_GB yap onu ...
  • Oyunu Türkçe oynayın ona bir şey demiyorum da, Allah rızası için şu itemlerin orijinal adlarını öğrenin ve onları kullanın.
  • Evet, locale cfgyi en_gb yaparak ingilizce oynayabilirsin.
  • Neden oyunu ingilizce oynamak isteyen insanlara sanki türkçe diline hakaret etmişler gibi davranıp savunmaya geçmeniz çok saçma herkes özgürdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hydronega

Evet, locale cfgyi en_gb yaparak ingilizce oynayabilirsin.

Dolandırıcı klonu hesap almak zor olsa gerek. Cesursun, adamsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shateiel

quote:

Orijinalden alıntı: Hydronega

Evet, locale cfgyi en_gb yaparak ingilizce oynayabilirsin.

Dolandırıcı klonu hesap almak zor olsa gerek. Cesursun, adamsın.

Eyvallahgardaş
  • ingilizce yapmadan caitlyn oynanmıyor travesti gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suspended

quote:

Orijinalden alıntı: Kru3gerBey

Beyler bu mümkün müdür ? Eğer varsa böle bir olay biri açıklayabilir mi bende ingilizce oynamak istiyorum oyunun sesleri felan derken oyuna daha fazla adapte olabilirm hoşuma gidiyor pbe'den biliyorum çünkü :)

sen şu her konuya "iyimiş" yazan eleman değil miydin ?

tr_TR yazıyor locale.cfg de en_GB yap onu ...

Hava güzel. Dışarı çıkıp bir hava alın derim.

• bende sesler ingilizce yazılar türkçe olsun istiyorum ama ?
  • bilmeyenler için yararlı olucaktır
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.