Şimdi Ara

TR'NİN EN BÜYÜK SAMSUNG ROM YÜKLEME REHBERİ + FAYDALI BİLGİLER, İPUÇLARI [DEV KONU!] (276. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.876
Cevap
233
Favori
789.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: osmanhasimcan

murat hocam biliyorsun bende nerdeyse seni takip edip s4 alacakken s3 üme blekota v7 kurduktan sonra cihaz kendini aştı vazgeçtim şu an :)))

Şarj performansi nasıl hocam ne kadar zamandır kullaniyorsunuz bu romu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru helal olsun hakkını vermişler romun. AMA S3 TE PERFORMANS İSTEYEN VARSA 4.1.2 ROMU YÜKLESİN ROOTLA GEREKSİZLERİ KALDIRSIN S3 İÇİN EN HIZLISI ODUR NEREDEYSE 2 KAT FARK VAR ARAŞTIRANLARA DUYRULUR[
  • quote:

Orijinalden alıntı: By.atalay

quote:

Orijinalden alıntı: Aziz04

quote:

quote:

[simage][/simage]Blekota Rom kurulumu yapmayı düşünen ve bu konuda tereddüt içinde olan arkadaşlara sesleniyorum.

1- Hiç çekinmeden kurun başlangıçta alışamadığım için önyargılarım olmuştu ama bir kaç gün sonra rom tele oturuyor ve çok stabil oluyor
    2- Klon imei cihaz kullananlar çekinmeyin rom kurulumundan sonra imei null null oluyor ancak, Boeffla kerneli Flashladığınızda şebekeniz geliyor
    Boeffla Kernel Cwm Sürümü
    3- Romu kurduktan sonra ram çok şişiyor diye şikayetçi olanlar. Boeffla apk dosyasını kurun
    Sonra Boeffla config uygulamasını açın ve çeşitli- zram durumunu açık yapın. Ramin 100 mb rahatladığını göreceksiniz

Aziz kardeşim bu bloketa romun 4.4.2 olması beni imrendiriyor yalan değil su anda hatta kesfettigim günden beri efextreme romu kullanıyorum çokta memnunum hatta bu telefonda başka Roma gecmem desem yeridir fakat söyle bi durum var bu bloketa rom yükleyen abartisiz gördüğüm %50 si neredeyse devamli biseylerinden şikayetçi kasmasi var diyen var özellikle sarji su gibi içiyor diyen var bunların hangisi doğru yanlış rom ayni rom niye farkli farkli şikayetler var farklı karnelmi kullaniliyor yada baska biseymi nedir efextreme ile ilgili yorumlari zamaninda okuduğum da nerdeyse yok denecek kadar az sikayet vardı yukledim onu işte bloketada bu beni düşündürüyor ????

Hocam ben efextreme'nin bütün versiyonlarını bizzat kendim birer hafta denemişimdir ve 4.0 haricindeki diğer versiyonlardan memnun kaldım. Yalan yok..
    Ayrıca telefoncu olduğum için belki 100 tane müşterinin cihazınada efextreme rom yüklemişimdir. Memnun olanda vardı olmayanda. Ama başlangıçta alışamadıkları içindi.
    4.1.2'ye göre şarjım çok çabuk bitiyor diye şikayet edenler vardı ama o da uzun zamandır kullandıkları bataryadan kaynaklıydı. Değiştirdikten sonra farkı gördük.
    Bu kadar görsellik ve özelliğe rağmen bırakında 4.1.2'den biraz daha fazla şarj emsin yani. Benim şahsi fikrim ve yaptığım testlerde 4.3 stock rom efextreme ve blekota'dan daha fazla şarj yiyor..!!!
    Blekota rom'a gelince Bjk__Murat arkadaşımızın ilk sayfada paylaştığı yükleme adımları, cwm ve kernel ne yazık ki yanlış.!!
    Konuya yüklediğim ss bütün uygulamaların yüklü cihazın hazır olduğu bir zamanda alınmış ss'dir. Başkaları gibi rom'u kurup henüz hiçbir uygulama yüklemeden aldığım ss değildir...

BLEKOTA ROM KURULUMU...

1- İlk önce Buradan Megawipe indirin
    2- Philz_Touch Cwm sürümü Buyrun
    3- Boeffla Kernel Odin sürümü Boeffla Kernel
    4- Boeffla Confing Apk

Rom dosyası, MegaWipe dosyası ve Philz Touch dosyalarını indirdikten sonra hafıza kartına Kopyalayın. Ya da bir tane Flash belleğede atıp Otg kablosu ile
    cihaza bağlayıp aynı işlemleri yapabilirsiniz.

Cihazı recovery moda alıp

İlk önce MegaWipe yapın
    Daha sonra Philz Touch Flashlayın
    Ardından romu kurun

Rom kurulumundan sonra cihazı yeniden başlatıp açıldıktan sonra kameraya girip bir resim çektikten sonra bu kez kapatıp download moda alın
    Odin ile Boffle Kernel'i yükleyin
    Tüm işlemler bittikten sonra;
    Boeffla Confing uygulamasının apk'sini yükleyin. Daha sonra uygulamayı açın çeşitli kısmından zRam durumunu açık yapın farkı göreceksiniz

Edit: Rom'dan daimi verim alabilmek için cihazınızı günde en az bir kere yeniden başlatın.
    Rom'un cihaza oturması için bir kaç gün sabredin.
    Rom çok şarj emiyor diyenler lütfen yeni bir batarya alın zamanı geldi artık...

Hocam bende zaten su anda efextreme v5.1+stock karnel (nd5) kullanıyorum çok memnunum şimdi senin siraladigin maddelerde megawipe zaten yapıyorum ikincisi cwm surumunde sıkıntı yok ucuncusu boeffla karnelin cwm surumuyle yukleme ihtimalim varsa cwm linkini verirsen sevinirim ayrıca bu romu ne kadar zamandir kullaniyorsun efextreme Roma göre sarji nasil bunun benim bataryam sıfır yeni aldım sıkıntı yok ????

Hocam siz o 3000 mah batarya ile şarj konusunda hepimizden daha iyi verim alırsınız :))
    Rom'u yaklaşık olarak 10 gündür kullanıyorum ve kullandıkça cihaza oturuyor çok memnunum
    Boeffla Kernelin odin sürümünü paylaşmamın nedeni bana stabilite konusunda sanki daha iyi geldiği içindi. Bide zRam bunda açık geliyor.
    Boeffla Kernel cwm sürümüBuyrun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aziz04 -- 17 Eylül 2014; 23:21:30 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

[simage][/simage]Blekota Rom kurulumu yapmayı düşünen ve bu konuda tereddüt içinde olan arkadaşlara sesleniyorum.

1- Hiç çekinmeden kurun başlangıçta alışamadığım için önyargılarım olmuştu ama bir kaç gün sonra rom tele oturuyor ve çok stabil oluyor
    2- Klon imei cihaz kullananlar çekinmeyin rom kurulumundan sonra imei null null oluyor ancak, Boeffla kerneli Flashladığınızda şebekeniz geliyor
    3- Romu kurduktan sonra ram çok şişiyor diye şikayetçi olanlar. Boeffla apk dosyasını kurun
    Sonra Boeffla config uygulamasını açın ve çeşitli- zram durumunu açık yapın. Ramin 100 mb rahatladığını göreceksiniz

Aziz kardeşim bu bloketa romun 4.4.2 olması beni imrendiriyor yalan değil su anda hatta kesfettigim günden beri efextreme romu kullanıyorum çokta memnunum hatta bu telefonda başka Roma gecmem desem yeridir fakat söyle bi durum var bu bloketa rom yükleyen abartisiz gördüğüm %50 si neredeyse devamli biseylerinden şikayetçi kasmasi var diyen var özellikle sarji su gibi içiyor diyen var bunların hangisi doğru yanlış rom ayni rom niye farkli farkli şikayetler var farklı karnelmi kullaniliyor yada baska biseymi nedir efextreme ile ilgili yorumlari zamaninda okuduğum da nerdeyse yok denecek kadar az sikayet vardı yukledim onu işte bloketada bu beni düşündürüyor ????

Hocam ben efextreme'nin bütün versiyonlarını bizzat kendim birer hafta denemişimdir ve 4.0 haricindeki diğer versiyonlardan memnun kaldım. Yalan yok..
    Ayrıca telefoncu olduğum için belki 100 tane müşterinin cihazınada efextreme rom yüklemişimdir. Memnun olanda vardı olmayanda. Ama başlangıçta alışamadıkları içindi.
    4.1.2'ye göre şarjım çok çabuk bitiyor diye şikayet edenler vardı ama o da uzun zamandır kullandıkları bataryadan kaynaklıydı. Değiştirdikten sonra farkı gördük.
    Bu kadar görsellik ve özelliğe rağmen bırakında 4.1.2'den biraz daha fazla şarj emsin yani. Benim şahsi fikrim ve yaptığım testlerde 4.3 stock rom efextreme ve blekota'dan daha fazla şarj yiyor..!!!
    Blekota rom'a gelince Bjk__Murat arkadaşımızın ilk sayfada paylaştığı yükleme adımları, cwm ve kernel ne yazık ki yanlış.!!
    Konuya yüklediğim ss bütün uygulamaların yüklü cihazın hazır olduğu bir zamanda alınmış ss'dir. Başkaları gibi rom'u kurup henüz hiçbir uygulama yüklemeden aldığım ss değildir...

BLEKOTA ROM KURULUMU...

1- İlk önce Buradan Megawipe indirin
    2- Philz_Touch Cwm sürümü Buyrun
    3- Boeffla Kernel Odin sürümü Boeffla Kernel
    4- Boeffla Confing Apk

Rom dosyası, MegaWipe dosyası ve Philz Touch dosyalarını indirdikten sonra hafıza kartına Kopyalayın. Ya da bir tane Flash belleğede atıp Otg kablosu ile
    cihaza bağlayıp aynı işlemleri yapabilirsiniz.

Cihazı recovery moda alıp

İlk önce MegaWipe yapın
    Daha sonra Philz Touch Flashlayın
    Ardından romu kurun

Rom kurulumundan sonra cihazı yeniden başlatıp açıldıktan sonra kameraya girip bir resim çektikten sonra bu kez kapatıp download moda alın
    Odin ile Boffle Kernel'i yükleyin
    Tüm işlemler bittikten sonra;
    Boeffla Confing uygulamasının apk'sini yükleyin. Daha sonra uygulamayı açın çeşitli kısmından zRam durumunu açık yapın farkı göreceksiniz

Edit: Rom'dan daimi verim alabilmek için cihazınızı günde en az bir kere yeniden başlatın.
    Rom'un cihaza oturması için bir kaç gün sabredin.
    Rom çok şarj emiyor diyenler lütfen yeni bir batarya alın zamanı geldi artık...

Hocam bende zaten su anda efextreme v5.1+stock karnel (nd5) kullanıyorum çok memnunum şimdi senin siraladigin maddelerde megawipe zaten yapıyorum ikincisi cwm surumunde sıkıntı yok ucuncusu boeffla karnelin cwm surumuyle yukleme ihtimalim varsa cwm linkini verirsen sevinirim ayrıca bu romu ne kadar zamandir kullaniyorsun efextreme Roma göre sarji nasil bunun benim bataryam sıfır yeni aldım sıkıntı yok ????

Hocam siz o 3000 mah batarya ile şarj konusunda hepimizden daha iyi verim alırsınız :))
    Rom'u yaklaşık olarak 10 gündür kullanıyorum ve kullandıkça cihaza oturuyor çok memnunum
    Boeffla Kernelin odin sürümünü paylaşmamın nedeni bana stabilite konusunda sanki daha iyi geldiği içindi. Bide zRam bunda açık geliyor.
    Boeffla Kernel cwm sürümü Buyrun

Muhakkak hocam 3000 mah batarya elbette farkeder onun bende farkindayim sormak istediğim efextreme v5.1 e göre kıyaslandığında ikisi arasinda sarj performansi nasıl kendi gördüğünüz? Ayrıca romu yukleyince IMEI gitme gibi bi durum oluyor mu? Sanirim bide bu romu stock karnelle kullanma durumu yok galiba??

• Efextreme v5.1 versiyonunu çok kullanmadım bu yüzden şarj konusunda ikisi arasında bir kıyaslama yapamam.
    Ancak v3.1 versiyonundan daha iyi tabi bu şarj durumu kullanıcıya göre değişir
    Romu yükleyince imei gitmiyor yani 0049 olayı yok bunda. Sadece şebekeniz gidiyor onuda kernel flashlayınca geliyor sıkıntı yok.
    Stock kernel ile bir kaç cihazda denedim fakat cihaz samsung logosunda kalıyordu açılmıyor bir türlü wipe yaptım ama fayda etmedi. Nedenini bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aziz04 -- 17 Eylül 2014; 23:10:54 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: johnnybegoode

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilkayhasar

Romun kendi sitesindeki anlatimi incelediniz mi rom odinden degil cwmden yukleniyor hep oyle yukledik romu siz odin le yukleneni indirmis olabilirsiniz yanliz cwm versiyonu var murat beyin anlatimi dogrudur

Rom'un yapımcısı bile Philz Touch cwm önerirken burada farklı bir cwm sürümü verilmiş. Neyse...
    Ben bjk__murat arkadaşımızı burada kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın..!
    Blekota rom kurulumunu ben bu şekilde yaptım ve en az 45 cihaza kurmuşumdur. Ayrıca Aromada s5 mini launcher'i seçiyorum böyle daha stabil oluyor
    Romun kendi sitesinide inceledim, costum romu odinle yüklemeye kalkacak kadar geri kalmadım bilgine telefoncuyum bu arada

Aromada S5 mini launcher ın stock launcher ile arasındaki fark nedir? Neden S5 mini launcher daha stabil?

Hocam s5 mini Launcher'in daha stabil olduğunu gözlemledim kasma, donma uygulama durduruldu hatası almadım ve en önemlisi rehberden atmıyor ve herseferinde açılıyor.
    Denemekte fayda vardır.

Hmm. Bu bilgi için teşekkür ederim. Ben de kurarken stock launcher ı seçmiştim. Kurduktan sonra üzerine bir ton uygulama kurduğum ve düzenlediğim için tekrardan silip aynı ayarları yapmaya üşenirim sanırım :)

• Bu arada rom un zamanla telefona oturması olayına tam anlam veremedim. Bu rom bir yapay zekaya mı sahip ki telefonun özelliklerine göre kendini ona adapte ediyor? Pek mantıklı gelmedi bana. Psikolojik olsa gerek diye düşünüyorum.
  • Arkadaşlar romu cihazıma iki kere kurdum farklı zamanlarda fakat bir süre sonra ana ekrana döndüğümde geç geliyor ana ekran simgeleri baştan yükleniyor. Gün içinde sık sık oluyor bu. Mesajlara giriyorum takılıyor çok geç açılıyor vs. Stabil değil gibi? Benimle aynı sorunları yaşayan var mı? İlk kurulumda neleri seçiyorsunuz? Onunla alakalı olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

önceki ve hala devam eden katkıların için teşekkür etmek istedim.

rica ederim. :)
  • By.atalay kullanıcısına yanıt
    kullandığım tüm romlar içinde şarjı en uzun giden romdu blekotanın romu. customlardan denediklerimde oldu elbet stok 4.3 lerdeki gibi şarjı sünger gibi çekip günü tamamlamıyordu ama bu romla günü çok rahat çıkartıyorum özellikle gece ve normal kullanmadığın zamanlarda cihaz resmen uykuya dalıyor şarj tüketimi olmuyor. mesela akşamdan sabah kalkana dek anca %2 civarında şarj düşüyor stock romlarda bu %20 leri buluyodu
  • EniqmaticTr kullanıcısına yanıt
    blekotanın romdan bahsediyorsanız bende bugüne kadar hiç böyle sorunlar olmadı ama recoveryden kurulum yapmadan önce mutlaka wipe data wipe cahe wipe dalvik cache bu 3 ünü mutlaka yapın romu kurduktan sonra tekrar yapın böyle sıkıntılar olmayacaktır
  • quote:

hocam ben bu romu yükledim başlangıçta da ne varsa seçtim bazı samsung uygulamalarını kullandığım için. ne varki bildirim çubuğuna sfinder ve hızlı bağlan adında uygulamalarda geldi. root uninstaller ile quickconnect adındaki uygulamaları ve sfider uygulamasını kaldırdım ama bildirim çubuğundan kaldıramadım. hengi uygulamayı kaldırsam onları bildirim çubuğundan ayırabilirim acaba
  • quote:

Dediğiniz gibi "Boeffla config.apk" yi kurdum. Zram i de açık yaptım. Burada kastedilen "zram" nedir ne işe yarar?

• quote:

Orijinalden alıntı: sfr+10

quote:

hocam ben bu romu yükledim başlangıçta da ne varsa seçtim bazı samsung uygulamalarını kullandığım için. ne varki bildirim çubuğuna sfinder ve hızlı bağlan adında uygulamalarda geldi. root uninstaller ile quickconnect adındaki uygulamaları ve sfider uygulamasını kaldırdım ama bildirim çubuğundan kaldıramadım. hengi uygulamayı kaldırsam onları bildirim çubuğundan ayırabilirim acaba

Onun yapımı farklı s finder kalkıo da diğeri kalmıyor diye biliyorum.

Yöntemi de unuttum şuan.

• arkadaşlar sonunda bende kurdum blekotayı s3 klon imeili arkadaşların dedikleri gibi imei sorun olmuyo.yalnız philz touch status 7 hatası verdi öbür cmw ile kurdum.şu an sorunsuz herşey stabil gibi.önümüzdeki bir kaç gün şarj durumunu kontrol edip sonuçları yazarım buraya..

Emeğinden dolayı murat arkadaşımıza teşekkür ediyorum...

Son olarak ta bu romun üstüne cmw den yükleyebileceğimiz başka eklentiler neler var mesela tema olsun icon .uygulama v.s..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AmunG

arkadaşlar sonunda bende kurdum blekotayı s3 klon imeili arkadaşların dedikleri gibi imei sorun olmuyo.yalnız philz touch status 7 hatası verdi öbür cmw ile kurdum.şu an sorunsuz herşey stabil gibi.önümüzdeki bir kaç gün şarj durumunu kontrol edip sonuçları yazarım buraya..

Son olarak ta bu romun üstüne cmw den yükleyebileceğimiz başka eklentiler neler var mesela tema olsun icon .uygulama v.s..?

yok hocam birşey yükleme daha. kerneli yükle yeter.
  • Beyler bu telefona artık lanet olsun gittim 60 tl verdim orjinal şarj aleti aldım şimdi telefon iki hafta sorunsuzdu şimdi şarja takıyorum normal prizden usb olarak görüyor ne kadar gerizekalı bir telefon lan bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcat67

Beyler bu telefona artık lanet olsun gittim 60 tl verdim orjinal şarj aleti aldım şimdi telefon iki hafta sorunsuzdu şimdi şarja takıyorum normal prizden usb olarak görüyor ne kadar gerizekalı bir telefon lan bu

Aynı sorun bendede vardi kabloyu değiştir düzelir kardeşim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AmunG

arkadaşlar sonunda bende kurdum blekotayı s3 klon imeili arkadaşların dedikleri gibi imei sorun olmuyo.yalnız philz touch status 7 hatası verdi öbür cmw ile kurdum.şu an sorunsuz herşey stabil gibi.önümüzdeki bir kaç gün şarj durumunu kontrol edip sonuçları yazarım buraya..

yok hocam birşey yükleme daha. kerneli yükle yeter.

Murat hocam Blekota romda telefon kapalıyken sarja taktığımda telefon kendiliğinden açılıyor.
    Acaba bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

• Bomba bir haberim var bir hafta kaldı muhtemelen tahmini olarak söylüyorum iki haftaya müthiş bir port rom kitkat romu geliyor şuankilerden stabil olacağı bence kesin bekleyin :D
  • 
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.